J14 namen deel aan tornooi te Aalst

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: maandag 05 februari 2018 15:06

Erpe-Mere- HBC Izegem J14: 5-1

Tielt - HBC Izegem J14: 6-5

Erpe-Mere - HBC Izegem J14: 9-9

Tielt - HBC Izegem J14: 5-7

 

De Izegemse J14 speelden een competitietornooi tegen Erpe-Mere en Tielt (wedstrijdjes van telkens 15 minuten).

 

De eerste wedstrijd tegen het toch wel veel grotere en fysiek sterkere Erpe-Mere verliep niet zoals gewenst. Izegem slaagde er maar niet in om te scoren en kreeg weinig vat op de grote shotters van Erpe-Mere. Gelukkig stond doelman Thieben wel goed te pakken waardoor het verlies beperkt bleef tot 5-1.

De tweede wedstrijd vertoonde weinig beterschap. De afwerking bleef ondermaats waardoor ook deze wedstrijd verloren ging met 6-5. Izegem was nochtans de betere ploeg maar draaide een handvol kansen vakkundig de nek om.

Vanaf wedstrijd 3 vertoonde Izegem een ander gelaat. Tegen Erpe-Mere werd met een hoge verdediging gespeeld en de aanvallende acties verliepen een stuk vlotter. Ook de tegenstander liet zich niet doen waardoor een mooi spektakelstuk eindigde in een billijk 9-9.

De vierde match kantelde dan volledig in het voordeel van Izegem. De verdediging bleef goed werken en niettegenstaande de moeilijke afwerking werd toch gewonnen met 5-7.

Een tornooi met twee gezichten dus, maar wel positief afgesloten. Als deze lijn kan doorgetrokken worden in de volgende wedstrijden en tornooien dan ziet de toekomst er goed uit voor dit team.

 

 

Speelden voor Izegem: Karsten, Thieben, Rune, Mauro, Morris, Federico, Aaron, Kuba en Remi.

J14 namen deel aan tornooi in Hoboken

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: zondag 21 januari 2018 17:42

DB Gent, Sporting Nelo (Neerpelt), Sasja Antwerpen HC en HBC Izegem namen deel aan een tornooi in Hoboken. De drie tegenstanders stonden elk in hun regionale reeks autoritair op de eerste plaats. Het waren dus straffe tegenstanders.

 

In de eerste wedstrijd kon HBC Izegem niet op tegen de tweedejaars van Sporting Nelo. Zowel aanvallend als verdedigend waren ze te sterk voor HBC Izegem. Terwijl HBC Izegem maar niet tot scoren kwam, vond Sporting Nelo wel vlot de weg naar het doel en zette een kurkdroge 15-4 op het bord.

 

Tijdens de tweede wedstrijd speelde HBC Izegem een stuk compacter. Het kwam weliswaar vlug 4-1 achter tegen de thuisploeg maar toonde toch meer weerbaarheid en strijdlust. HBC Izegem kwam terug in de wedstrijd en dichtte de kloof tot één doelpunt (4-5). Enkele kansen gingen verloren voor de 5-5. Aan de overkant werden de kansen wel maximaal verzilverd en HBC Izegem verloor met 9-14. HBC Izegem speelde een pittige wedstrijd.

 

Na de verliespartij tegen Sasja Antwerpen HC zette HBC Izegem zich schrap tegen DB Gent. In het begin kon HBC Izegem nog de bordjes in evenwicht houden maar HBC Izegem verloor geleidelijk aan de grip op de partij. HBC Izegem kreeg nochtans voldoende uitgespeelde kansen maar kreeg de bal maar niet voorbij de keeper. HBC Izegem verloor met 15-8. We duimen voor de volgende wedstrijd tegen Desselgem.

 

Speelden voor Izegem: Thieben, Daan, Yannis, Aaron, Jan-Olle, Guus, Mauro, Remi, Karsten, Lucas en Federico.

Uitslagen

Sasja Antwerpen HC – DB Gent 14-5

HBC Izegem – Sporting Nelo 4-15

Sporting Nelo – DB Gent 14-11

HBC Izegem – Sasja Antwerpen HC 9-14

DB Gent – HBC Izegem 15-8

Sasja Antwerpen HC – Sporting Nelo 5-13

 

APOLLOON KORTRIJK 2 - HBC IZEGEM J14: 10-5, 10-2, 8-6

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: maandag 04 december 2017 14:45

Vorige zaterdag stond voor de J14 de moeilijke verplaatsing naar leider Kortrijk op het programma. Door omstandigheden kon Izegem maar op een halve ploeg rekenen, maar liefst 7 spelers waren niet beschikbaar.

Het verschil in gestalte en kracht werd al snel duidelijk. Onze jongens verweerden zich echter kranig en brachten bij wijlen mooi handbal. Izegem kon in het eerste kwartier nog een 5-tal minuutjes aanklampen maar daarna stoomde Kortrijk door naar een 10-5 zege.

In het tweede kwartier kregen we hetzelfde spelbeeld, maar Izegem kwam nog moeilijk tot scoren, wat leidde tot een 10-2 verlies.

Het derde kwartier toonde aanvankelijk hetzelfde waardeverschil maar Izegem herpakte zich wat waardoor de schade beperkt werd tot 8-6. Door de winst van Roeselare tegen Kuurne, verliest Izegem virtueel zijn tweede plaats in de rangschikking (Roeselare heeft één wedstrijd minder gespeeld).

Speelden voor Izegem: Guus, Lucas, Remi, Mauro, Rune, Yannis en Morres

 

APOLLOON KORTRIJK 1 - HBC IZEGEM J14: 9-8; 8-4; 7-3

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: maandag 15 januari 2018 12:49

Op zaterdagmorgen moesten onze J14 jongens het veld op in en tegen Apolloon Kortrijk. Izegem, dat voorlopig nog 2e stond in zijn reeks moest winnen om deze plaats vast te houden.

Het eerste kwartier ging gelijk op. Zowel Izegem als Kortrijk gingen er voor en konden enkele mooie doelpunten scoren. Op het einde van deze spelperiode bleek Kortrijk iets trefzekerder, mede door de inbreng van een aantal torens die moeilijk door onze kleinere jongens af te stoppen waren. Resultaat: 9-8.

Door het verlies in het eerste kwartier zakte de moed wat in de schoenen van onze jongens. Verdedigend vielen nogal wat gaten, het tempo stokte, het spel werd stereotiep en de balverliezen begonnen zich op te stapelen. In aanval stokte tot overmaat van ramp de afwerking waardoor de tweede periode verloren ging met 8-4.

Het derde kwartier was opnieuw meer in evenwicht maar de afwerking van Izegem bleef ondermaats. Kansen genoeg om het laken naar zich toe te trekken maar scoren bleek zo moeilijk. Resultaat: 7-3.

Een teleurstellende nederlaag voor Izegem dat dringend opnieuw met de zeges dient aan te knopen.

Speelden voor Izegem: Guus, Lucas, Karsten, Mauro, Yannis, Rune, Aaron, Thieben, Louis, Morris en Remi

 

DB Gent wint open J14 tornooi in Izegem

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: zondag 26 november 2017 19:08

Zondagnamiddag speelden de J14 in sporthal ‘De Krekel’ een open VHV-tornooi. Don Bosco Gent ging lopen met de winst.

HBC Izegem – Apolloon Kortrijk 9-13

HC Aalst – DB Gent 12-13

DB Gent – Apolloon Kortrijk 12-16

HC Aalst – HBC Izegem 10-8

Apolloon Kortrijk – HC Aalst 10-11

 

HBC Izegem – DB Gent 6-17

         

            

         

         

 
© 2019 Handbalclub Izegem
Back to Top