J14: HC Tielt-Aarsele - HBC Izegem: 7-6, 7-6 en 5-9.

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: zondag 03 februari 2019 08:36

Voor aanvang van de wedstrijd stond Izegem één puntje voor op HC Tielt-Aarsele in regio-competitie J14B. Alhoewel HC Tielt-Aarsele een ploeg buiten competitie is, wou Izegem toch dolgraag haar koppositie in de reeks behouden. De zenuwen bij spelers, trainer en supporters stonden dus strak gespannen bij aanvang van de wedstrijd.

In het eerste kwartier ontwikkelde Izegem niet het tempo dat nodig was om HC Tielt-Aarsele uit evenwicht te spelen. Izegem ging mee in het spel van HC Tielt-Aarsele. Beiden ploegen bleven sterk aan elkaar gewaagd. 1-1 werd 3-3. 3-3 werd 5-5. Een toegekende penalty zorgde ervoor dat HC Tielt-Aarsele 7-5 voorkwam. Izegem had nog drie minuten om aan deze achterstand iets te doen, maar kon nog slechts éénmaal scoren. HC Tielt-Aarsele won met 7-6.

In het tweede kwartier vroeg onze trainster Tanita dat de spelers zich meer gingen focussen op hun eigen spel. Op alle andere factoren hadden ze simpelweg een stuk minder invloed. Alle energie ging naar de bal. Izegem nam het voortouw. Van 1-2 werd het 3-4. Izegem zat goed in de wedstrijd en het was dan ook zonde dat het halfweg de wedstrijd fout liep. In spannende duels maken details immers het verschil. Handbal kan ook erg snel gaan. We begrijpen dat met één scheidsrechter op een handbalveld soms dingen anders of niet gezien worden maar het wordt toch even moeilijk wanneer een blessure van een Izegemse speler niet opgemerkt wordt. Onze Izegemse speler moest op eigen kracht hinkend het veld af, zonder dat de scheidsrechter de wedstrijd liet stilleggen. Izegem was z’n focus kwijt. HC Tielt-Aarsele profiteerde maximaal en won met 7-6.

In het derde kwartier toonde Izegem veerkracht. Izegem kwam 0-2 voor. HC Tielt-Aarsele maakte nog gelijk maar dan schakelde Izegem een versnelling hoger, zowel in de aanval als in de verdediging. Izegem scoorde driemaal op rij. Thieben stopte twee goede aanvallen van HC Tielt-Aarsele. Izegem was verlost van de stress en won met 5-9.

Ondanks de twee verlieswedstrijden staat Izegem nog steeds eerste in hun reeks J14B (exclusief ploegen buiten competitie).

Speelden voor Izegem: Thieben, Daan, Jarno, Vic, Brecht, Victor, Stan, Kobe, Remi, Bob, Mauro, Federico en Aaron.

 

J14 Open VHV-Tornooi met HBC Izegem, HK Waasmunster en Initia Hasselt.

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: vrijdag 01 februari 2019 18:59

Op zondag 27 januari 2019 werd het derde open VHV-tornooi gespeeld in Waasmunster. HC Uilenspiegel haakte af. Het speelschema werd gewijzigd naar een driehoekstornooi met HK Waasmunster, Initia Hasselt en HBC Izegem.

De eerste wedstrijd van onze jongens was tegen Initia Hasselt. In het begin van het seizoen verloor Izegem met 14-6 tegen Initia Hasselt (Open VHV-tornooi in Hoboken). In Waasmunster werd het een pittig duel. Bij Izegem was pivot Remi onhoudbaar maar ook Hasselt scoorde enkele knappe doelpunten. Halfweg de wedstrijd stond het 7-7. Het bleef een spannende wedstrijd om naar te kijken. Yannis maakte er 9-9 van en in de laatste minuut scoorde Remi 9-10.

Toch liep het nog mis. Balverlies zorgde voor de 10-10. Izegem had nog dertig seconden om een aanval op te zetten maar liet na om deze geduldig op te bouwen. Er werd van te ver naar doel gegooid. In de slotseconden werd een ultieme aanval van Hasselt door Izegem foutief afgestopt. Het leverde een penalty op voor Hasselt. De penalty werd omgezet en Izegem verloor met 11-10.

Izegem moest daarna onmiddellijk tegen HK Waasmunster spelen. Het verlies van de vorige wedstrijd zinderde nog na. Izegem kwam snel op achterstand en moest het spel ondergaan. Izegem verloor met 15-3.

De derde wedstrijd was HK Waasmunster tegen Initia Hasselt. HK Waasmunster liep 8-3 uit maar Hasselt maakte het nog spannend. HK Waasmunster won met 10-9. Onze trainster Tanita maakte van dit halfuurtje gebruik om onze jongens terug op te peppen. De motivatie en de focus zaten tegen Initia Hasselt onmiddellijk goed. Rune verdeelde het spel. Aan de rechterkant speelde Daan meermaals Aaron vrij. Aaron werkte telkens knap af. Aan de linkerkant gaf Victor de nodige ruimte aan Mauro of Federico. Van 4-4 werd het 8-4 voor Izegem. Izegem had z’n verdiende voorsprong beet. Dit gaf Izegem zelfvertrouwen om voor het eerst tegen Initia Hasselt te winnen. Izegem won met 12-7.

De laatste wedstrijd was tegen HK Waasmunster. De counters van HK Waasmunster waren genadeloos. Het werd 7-2 voor HK Waasmunster. Daarna gaven enkele knappe reflexen van onze keeper Thieben Izegem terug moed. Izegem kwam terug tot 8-6, maar Izegem kon niet volgen als HK Waasmunster een versnelling hoger schakelde. Een strijdend Izegem verloor met 12-7 tegen een sterke tegenstander. Het tornooi was alvast een goede voorbereiding op de cruciale competitiewedstrijd tegen HC Tielt-Aarsele van volgende week in Aarsele.

Speelden voor Izegem: Mauro, Yannis, Bob, Rune, Kobe, Federico, Stan, Thieben, Aaron, Victor, Daan, Remi en Kuba.

Alle uitslagen op een rijtje:

HBC Izegem – Initia Hasselt                         10-11

HK Waasmunster – HBC Izegem                15-3

HK Waasmunster – Initia Hasselt              10-9

Initia Hasselt – HBC Izegem                        7-12

HK Waasmunster – HBC Izegem                14-10

HK Waasmunster – Initia Hasselt              12-5

 

 

J14 Desselgemse HC - HBC Izegem: 4-5, 4-9 en 1-8.

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: maandag 14 januari 2019 11:07

Izegem trok op zondagmorgen 13 januari 2019 naar Desselgem. Izegem begon de wedstrijd erg slordig en het tempo in het team lag veel te laag.  Daardoor kwam Izegem erg snel op achterstand (2-0). Geleidelijk aan kwam Izegem beter op dreef, maar de scherpte voor doel ontbrak. Pas in de elfde minuut maakte Izegem gelijk (3-3). Plotseling was Izegem wakker en scoorde tweemaal op rij (3-5). Met een doelpunt in de slotminuut maakte Desselgem het nog even spannend. Izegem bleef echter overeind en won met 4-5.

In het tweede kwartier was Izegem scherper. Izegem kwam 1-3 voor maar Desselgem kon halfweg toch de gelijkmaker scoren (3-3). De rest van het tweede kwartier speelde Izegem goed. Het sloot de wedstrijd af met ruime voorsprong (4-9).

In het laatste kwartier liep Izegem snel 0-3 uit. Onze doelwachter hield Desselgem tot tweemaal toe van een tegentreffer. Izegem scoorde de 0-4 waardoor het erop leek dat Desselgem zich gewonnen gaf. Izegem speelde de wedstrijd rustig uit en won met 1-8.

Voor Kobe was het z’n eerste wedstrijd. Op hoek speelde hij een voortreffelijke wedstrijd.

Speelden voor Izegem: Thieben, Daan, Brecht, Jarno, Vic, Victor, Rune, Stan, Kobe, Remi, Bob, Mauro, Federico en Aaron.

J14 HBC Izegem – Thor: 10-3, 12-3 en 14-1.

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: zondag 20 januari 2019 12:21

Zaterdag 19 januari 2019 speelde Izegem tegen Thor. Izegem trad aan op volle sterkte terwijl Thor maar kon rekenen op zes spelers. Het werd een ongelijke strijd. Izegem had geen enkele moeite om haar opponent aan de kant te schuiven.

In het eerste kwartier won Izegem met 10-3. Het tweede kwartier werd een kopie van het eerste kwartier. Izegem won gemakkelijk met 12-3. Bob en Kobe konden hun eerste doelpunt scoren in de regio-competitie Oost-West. Ook Rune, Daan, Jarno, Victor, Stan en Yannis pikten hun doelpuntje mee.

In het laatste kwartier liet Izegem z’n pivot niet mee in de aanval gaan, zodat er volop ruimte was voor tegenaanvallen. Snelle break-outs van Vic, Federico en Remi domineerden het wedstrijdbeeld. Izegem won met 14-1.

Speelden voor Izegem: Mauro, Bob, Rune, Federico, Vic, Stan, Thieben, Kobe, Yannis, Jarno, Victor, Daan en Remi.

 

J14 zetten sterke collectieve prestatie neer tijdens Open VHV-tornooi in Kortrijk.

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: woensdag 26 december 2018 10:22

In de eerste wedstrijd tegen Heist-op-den-Berg zette Izegem een goede teamprestatie neer. Izegem liep meteen 5-0 uit, dankzij Vic en Remi. Izegem bleef daarna goed combineren. Tijdens de wedstrijd had Jarno de brute pech om een kopstoot tegen z’n neus te incasseren. Hij viel uit met een bloedende neus. Izegem was even van slag maar speelde de wedstrijd netjes uit. Izegem won met 9-16.

De tweede wedstrijd was tegen Roeselare. Roeselare kon het tempo niet volgen en geraakte maar moeilijk door de strakke verdediging van Izegem. Aan de overkant zagen we enkele mooie aanvallen waarbij iedereen in het spel betrokken werd. Daan kon zo Bou op pivot vrijspelen. Bou scoorde meteen z’n eerste officiële doelpunt tijdens een VHV-tornooi. Nadien bleef Izegem trefzeker. Izegem won met een ruime voorsprong: 19-8.

In de derde wedstrijd stond Izegem tegenover Kortrijk. In het begin was Kortrijk een taaie tegenstander, maar na een 5-2 voorsprong begon de aanval van Izegem steeds beter te draaien. Izegem liep uit tot 9-3 en 12-5.  Izegem sloot z’n derde wedstrijd met 16-11 winst af.

Izegem toonde zich vandaag als een sterk collectief blok, waarbij bijna elke speler kon scoren. Voor Jarno was er evenwel minder goed nieuws. Na onderzoek bleek dat z’n neus gebroken was. We wensen hem een spoedig herstel!

Speelden voor Izegem: Mauro, Bou, Bob, Rune, Vic, Stan, Brecht, Thieben, Aaron, Jarno, Victor, Daan en Remi.

Het tornooi ging door op 1 december 2018 in sporthal De Lange Munte.

 

         

            

         

         

 
© 2019 Handbalclub Izegem
Back to Top