J14: HBC Izegem is West-Vlaams kampioen in reeks J14B van de Regio-competitie Oost-West.

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: zondag 17 maart 2019 15:21

Op zaterdag 16 maart 2019 trok Izegem naar de sporthal van het VMS in Roeselare. Tegen Knack Roeselare speelden onze jongens hun laatste competitiewedstrijd in de regio-competitie Oost-West (Reeks J14B). In het eerste kwartier kwam Izegem sterk voor de dag en liep snel uit tot 2-6. Izegem bleef rustig en kon de wedstrijd gemakkelijk uitspelen. Izegem won met 4-11.

In het tweede kwartier zagen we een sterker en agressiever Roeselare. Izegem morste met de vele doelkansen. Roeselare kwam 4-2 en 5-4 voor. Met nog één minuut op de klok stond Roeselare 7-6 voor. Balverlies van Roeselare en twee doelpunten van Remi zorgden er op valreep toch voor dat Izegem won met 7-8. Ook in het derde kwartier kon Izegem moeilijk doorzetten. Izegem kwam wel 1-3 en 3-6 voor, maar Knack Roeselare bleef de Izegemse verdediging onder druk zetten en haalde in het laatste kwartier een verdiend puntje binnen. Het werd 8-8.

Na de wedstrijd gaf elke speler van Knack Roeselare een medaille aan onze jongens omdat ze kampioen waren geworden in hun reeks J14B. Afgelopen regio-competitie Oost-West (J14B) won Izegem in 12 wedstrijden 31 van 36 gespeelde kwartieren. Enkel deze namiddag verloor Izegem één puntje in het laatste kwartier tegen Knack Roeselare, maar het laatste kwartier wordt in principe niet opgenomen in de einduitslag van de J14-competitie. Het andere puntenverlies leed Izegem tegen HC Tielt-Aarsele (een ploeg buiten competitie).

Bedankt aan trainer Serge Rosseel voor het woordje aan onze spelers. Proficiat aan alle spelers en trainers Tanita en Brecht voor een knap handbalseizoen!

Op naar het volgend tornooi…

Speelden voor Izegem: Thieben, Mauro, Bob, Rune, Vic, Kobe, Federico, Stan, Aaron, Brecht, Jarno, Mauro, Victor, Daan en Remi.

 

 

J14: Olva Brugge – HBC Izegem: 3-10, 4-8 en 3-12.

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: woensdag 13 maart 2019 17:08

Op zondag 10 maart 2019 trok Izegem naar Brugge. We lieten ons niet afschrikken door de beukende wind en omgewaaide bomen in en rond Brugge (ook op de parking van het sportcentrum waar we speelden). In het eerste kwartier had Brugge veel moeite met het aanvallend spel van onze pivot. Remi wist met deze buitenkansjes wel raad en zette Izegem direct op een 0-4 voorsprong. Izegem zat meteen in een goede flow met als afsluiter een mooie pass van Mauro naar Victor op de linkerhoek. Victor wist vlak voor het eindsignaal de bal binnen te schieten. Het werd 3-10.

In het tweede kwartier incasseerde Izegem twee gemakkelijke tegentreffers. Olva Brugge kwam 2-0 en 4-2 voor. Izegem begon feller te verdedigen en via enkele knappe combinaties op rechthoek kon Daan de gelijkmaker maken (4-4). Nadien zette Rune nog tweemaal de verdedigers van Brugge op het verkeerde been en werkte telkens mooi af (4-6). Aan de overkant onderscheidde Thieben zich met verschillende goede reddingen. Brugge kwam niet meer tot scoren en Izegem speelde de wedstrijd rustig uit. Izegem won met 4-8.

In het derde kwartier had Vic er meteen zin in. Met twee harde afstandsschoten werd het meteen 0-2 voor Izegem. Izegem bleef domineren en Izegem creëerde de ene doelkans na de andere. Eerst hadden Brecht en Bob nog pech bij de afwerking omdat ze teveel aandacht hadden voor de cirkellijn. Bob kon dan toch na drie pogingen eindelijk z’n verdiende doelpunt meepikken (2-5). Met doelpunten van Remi, Rune en Vic werd de voorsprong verder uitgebouwd (3-9). Op het einde van de wedstrijd gaf ook Jarno nog z’n visitekaartje af met drie doelpunten op een rij. Izegem won met 3-12.

Speelden voor Izegem: Thieben, Daan, Jarno, Vic, Victor, Rune, Brecht, Remi, Bob en Mauro.

 

J14: Open VHV-Tornooi in Gent met DB Gent, Heist op den berg en Tongeren.

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: donderdag 28 februari 2019 16:32

Op zaterdag 23 februari 2019 werd het vierde open VHV-tornooi gespeeld in Gent tegen DB Gent, Heist-Op-Den-Berg en Tongeren.

De eerste wedstrijd was tegen de thuisploeg uit Gent. Na een kleine verkenningsronde schoot Izegem uit de startblokken en wist DB Gent niet wat hen overkwam. Na een tiental minuten stond Izegem 1-7 voor. Daarna kwam DB Gent geleidelijk aan beter in de match maar Izegem deed niet onder. Izegem won met 8-13.

Na een kleine vlugge snack werd de tweede wedstrijd vol goede moed aangevat. De bal ging vlot rond en na enkele heerlijke acties op links wist Heist-Op-Den-Berg geen blijf met de Izegemse aanval. De doelman van Heist-Op-Den-Berg had het niet makkelijk want hij moest zich 23 keer omdraaien om de bal uit zijn netten te halen. Tegen Heist-Op-Den-Berg werd ook heel sterk verdedigd. Onze tegenstander kon er niet doorkomen. Het was een fantastische wedstrijd waarbij de spelvreugde er vanaf droop en het samenspel van Izegem top was. Izegem won met 5-23.

De laatste wedstrijd was tegen Tongeren. Tongeren had maar met 1 doelpunt verschil gewonnen van Heist-Op-Den-Berg en had bijna verloren van DB Gent (heeft in de laatste seconde gelijk gemaakt). In volle euforie werd de wedstrijd aangevat. Maar het liep niet zo vlot als gedacht. Izegem kwam snel enkele doelpunten op achterstand. Izegem wist eventjes niet wat hen overkwam. Wat Izegem ook probeerde, Tongeren flitste door onze verdediging, terwijl aan de overkant de doelman van Tongeren sterk stond te keepen. Iedereen zette nog een tandje bij maar veel ballen strandden op paal en deklat. Tongeren won met 9-15.

Voor Izegem was het een goed VHV- tornooi onder een stralende zon.

Speelden voor Izegem: Brecht, Jarno, Vic, Mauro, Mauro, Remi, Aaron, Victor, Senne, Bob, Federico, Kobe, Thieben en Stan.

 

Prizma Middenschool Izegem werd provinciaal kampioen.

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: donderdag 28 februari 2019 18:04

Op woensdag 27 februari 2019 speelde de schoolploeg van Prizma Middenschool Izegem tegen het OLVA / Onze Lieve Vrouwecollege Assebroek in Kortrijk.

De winnaar van het duel was meteen West-Vlaams schoolkampioen bij de miniemen (°2005-°2006). Alle spelers van de schoolploeg speelden bij HBC Izegem.

Izegem ging meteen goed van start en stond heel snel 0-7 voor. Bij deze stand zakte Izegem iets terug en kon de tegenstander tweemaal scoren (2-7). Halfweg de eerste helft wisselde de coach bijna de volledige ploeg. De ploeg had even wat tijd nodig om op dreef te komen (4-7). Maar met de rust in zicht zette Izegem nog even door en stond een veilige 9-13 ruststand op het scorebord.

In het begin van de tweede helft zagen we vlotte combinaties door het midden en werden deze telkens mooi afgewerkt (10-19). Verder pakte onze doelman Stan uit met enkele knappe reddingen en stopte hij ook nog een strafworp. De zege was binnen voor de ploeg. In een ontspannen sfeer werden de laatste 10 minuten gespeeld. Izegem won met 17-25. Proficiat met een nieuwe West-Vlaamse titel voor Prizma!

Speelden voor Izegem: Mauro, Rune, Kobe, Federico, Vic, Stan, Brecht, Jarno, Victor, Daan en Remi (coaches M. Fabrice Vandenbogaerde en M. Tine Dewaele).

 

J14: HBC Izegem – Apolloon Kortrijk: 13-4, 12-8 en 10-6.

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: zondag 10 februari 2019 16:21

Na een goede warming-up kwam Izegem snel in z’n ritme. Tot 3-3 kon Kortrijk Izegem volgen. Daarna domineerde Izegem de wedstrijd en scoorde zevenmaal op rij. Izegem won met 13-4.

In het begin van het tweede kwartier ging het iets minder goed. Izegem liet de tegenstander iets te gemakkelijk scoren. Gelukkig ging het in de aanval wel goed. Bijna iedereen kon scoren. Halfweg de wedstrijd was het 7-7. Maar verder in de wedstrijd werd Izegem opnieuw sterker en kon het een kleine voorsprong uitbouwen. Deze bonus was voldoende voor een 12-8 eindwinst.

In het derde kwartier kwam Izegem meteen 5-0 voor. Izegem zat in de goede flow en won verdiend met 10-6.

Speelden voor Izegem: Thieben, Rune, Daan, Jarno, Vic, Brecht, Victor, Stan, Kobe, Remi, Bob, Senne, Federico en Timo.

 

         

            

         

         

 
© 2019 Handbalclub Izegem
Back to Top