J14 HBC Izegem – Olva Brugge: 9-8, 9-1 en 7-1.

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: maandag 19 november 2018 10:15

Zondagnamiddag 18 november 2018 speelde Izegem tegen Olva Brugge. Izegem startte het eerste kwartier matig. Met individuele acties van Remi en Vic kon Izegem scoren. Brugge combineerde echter beter en werkte 100% af. Tot in de laatste minuut stond het 8-8 op het scorebord. Met een time-out zette onze trainster iedereen op scherp. Balverlies van Brugge hielp Izegem in de slotseconden. Aaron ging met de bal aan de haal en zorgde ervoor dat Izegem op de valreep won (9-8).

In het tweede kwartier startte Izegem uitstekend. Met treffers van Mauro was het binnen vijf minuten al 3-0. Izegem verdedigde beter en Thieben kon enkele afstandsschoten van Brugge pareren. Izegem speelde ook sterker als ploeg en iedereen kwam aan de bal. Op die manier kon Izegem stelselmatig z’n voorsprong uitbouwen. In de slotfase liep het verschil op tot acht doelpunten. Izegem won met 9-1.

In het laatste kwartier toonde Izegem z’n fysieke kracht. Federico zette tweemaal de Brugse verdediging op zij en op pivot werkte Rune zeer geconcentreerd af (5-0). Nadien zat Brugge door z’n beste krachten heen. Izegem won met 7-1.

Speelden voor Izegem: Mauro, Bou, Bob, Rune, Federico, Vic, Stan, Brecht, Thieben, Aaron, Jarno, Victor, Daan en Remi.


 

 

 

 

Apolloon Kortrijk – J14 HBC Izegem: 3-8, 2-12 en 5-11.

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: zaterdag 10 november 2018 20:42

In het eerste kwartier namen zowel HBC Izegem als Kortrijk een aarzelende start. Beide ploegen vertoonden weinig durf in hun acties. Na vijf minuten besloot Vic zijn kans te gaan, zette een verdediger op het verkeerde been en werkte mooi af (1-1). Het spel van beide ploegen bleef stroef verlopen, maar Kortrijk moest geleidelijk de wet van de sterkste ondergaan. HBC Izegem kon een eerste kloof slaan met doelpunten van Remi en Federico. Van 1-3 werd het 3-6. HBC Izegem werd niet meer op de proef gesteld en won met 3-8.

In het tweede kwartier toonde HBC Izegem dat het meer lengte en kracht had in haar ploeg. Aaron en Federico konden stevig op rechts doorzetten en Kuba zorgde voor een 1-3 voorsprong. Jarno verlegde meer het spel naar de linkerkant van het terrein. Mauro en Victor bedankten en pikten hun doelpuntje mee. Ook rechterhoek Stan kon een mooie aanval afwerken. Bij de thuisploeg was het zelfvertrouwen zoek waardoor HBC Izegem freewheelend naar een 2-12-overwinning ging.  

In het derde kwartier toonde Thieben zich als een betrouwbaar sluitstuk van onze verdediging. Met drie voetreflexen hield hij z’n netten schoon. Ook Rune en Bob werkten hard in de verdediging. Ze ontfutselden meermaals de bal van Kortrijk en lanceerden enkele snelle tegenaanvallen. Aaron, Federico en Remi maakten telkens mooi af (0-5). Het fysiek sterkere Izegem bouwde rustig z’n voorsprong uit en toonde met momenten nog mooie combinaties. In een vloeiende één-twee met Daan kon Rune knap afwerken. HBC Izegem won met 5-11.

Speelden voor Izegem: Thieben, Daan, Kuba, Vic, Victor, Rune, Remi, Bob, Mauro, Federico, Aaron, Jarno en Stan.

 

J14 zetten goede teamprestatie neer tijdens Open VHV-tornooi in Hoboken.

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: maandag 08 oktober 2018 13:29

De eerste wedstrijd tegen Olva Brugge ging gelijk op (5-5). Daarna werd sterk verdedigd en werden de doelkansen beter afgewerkt. Een goede teamprestatie zorgde voor een knappe 13-8 winst.

De tweede wedstrijd was tegen Sasja HC. Het tempo van de wedstrijd lag een stuk hoger en elke slordige pas werd genadeloos afgestraft. 5-1 voor Sasja HC. Daarna gaven enkele knappe reflexen van onze keeper Thieben Izegem terug moed. HBC Izegem beet van zich af en het werd terug een wedstrijd. Een strijdend Izegem verloor met 15-6 tegen een sterke tegenstander.

In de derde wedstrijd stond HBC Izegem er vanaf de eerste minuut. Een strakke verdediging zorgde ervoor dat Merksem geen doelkansen kon afdwingen. Wanneer de tegenstander er dan toch doorkwam, stond Stan paraat. HBC Izegem bleek ook alert voor doel. Onze snelle tegenaanvallen werden goed afgewerkt. Dit gaf onze jongens een flinke dosis zelfvertrouwen. HBC Izegem won vlot met 10-1.

Tegen Hasselt werd het een pittig duel. Met twee prachtige aanvallen kwam Izegem 2-0 voor. Hasselt ontwikkelde een hoger tempo en maakte 2-2 gelijk. Snedige counters werden knap afgewerkt door Hasselt (2-4). Daarna liep het iets minder. Pech, driemaal op de paal en de klasse van Hasselt deed HBC Izegem kraken. HBC Izegem probeerde nog iets te forceren maar de snelle counters bleven HBC Izegem pijn doen. Op het einde zat Izegem er fysiek door. Onze jongens verloren met 14-6 tegen Hasselt. Dikke proficiat voor de strijdlust en teamprestatie!

Speelden voor Izegem: Brecht, Daan, Senne, Kuba, Mauro, Rune, Aaron, Timo, Bob, Thieben, Federico en Stan. Bedankt Brecht om te coachen.

 

Alle uitslagen op een rijtje:

Sasja HC – Olse Merksem 13-3

Olva Brugge - HBC Izegem J14 8-13

Olse Merksem – Hubo Initia Hasselt 6-15

Sasja HC – HBC Izegem J14 15-6

Olva Brugge – Hubo Initia Hasselt 7-12

HBC Izegem J14 – Olse Merksem 10-1

Sasja HC – Olva Brugge 17-4

Hubo Initia Hasselt – HBC Izegem J14 14-6

Olva Brugge – Olse Merksem 7-7

Sasja HC – Hubo Initia Hasselt 9-1

 

 

 

J14 HBC Izegem – HC Tielt-Aarsele: 0-6, 4-3 en 5-5.

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: dinsdag 23 oktober 2018 15:10

Tijdens het eerste kwartier waren onze jongens nog niet goed wakker. De verdediging werd te gemakkelijk uit elkaar gespeeld. HBC Izegem stond snel 0-4 achter. Ook in de aanval liep het voor onze ploeg voor geen meter. Gelukkig kon onze doelwachter Thieben de schade beperken. HBC Izegem verloor met 0-6.

In het tweede kwartier kwam HBC Izegem 0-2 achter. Er kwam pas vuur in de wedstrijd na drie knappe doelpunten van de thuisploeg. Rune zorgde voor 1-2, Vic rondde een goede aanval af (2-3) en Federico kon hard uithalen (3-3). Twee minuten later zette Mauro onze ploeg voor het eerst op voorsprong (4-3). Nadien werd het steeds meer een fysieke strijd met driemaal een twee-minuten-tijdstraf tot gevolg.

Enkele goede parades van Thieben zorgden ervoor dat HC Tielt-Aarsele niet meer kon scoren. Ook HBC Izegem kon niet meer scoren. Op het einde stonden de zenuwen langs beide kanten strak gespannen maar HBC Izegem hield de 4-3 voorsprong op het scorebord.

In de laatste wedstrijd kwam HBC Izegem 4-2 voor. Het doelpunt voor de 6-4 werd afgekeurd (aanvaller in de cirkel). Op het einde van de wedstrijd slaagde HBC Izegem er echter niet in om het hoofd koel te houden. HC Tielt-Aarsele maakte nog gelijk. Het werd 5-5.

Speelden voor Izegem: Jarno, Thieben, Brecht, Daan, Senne, Victor, Vic, Stan, Yannis, Mauro, Rune, Timo, Aaron en Federico.

 

HC THOR Middelkerke – J14 HBC Izegem 2-6, 2-6 en 4-7.

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: maandag 08 oktober 2018 11:25

In de gietende regen trokken onze jongens naar Oostende voor de tweede competitiewedstrijd tegen Thor Middelkerke. In het eerste kwartier bouwde Izegem een kleine voorsprong uit en stond deze voorsprong niet meer af. Izegem won verdiend met 2-6.

De tweede partij werd ook gewonnen met 2-6. Onze verdediging stond er en wanneer Thor Middelkerke toch door de verdediging geraakte, was er het puik keeperswerk van onze doelwachter. Aan de overkant kon Izegem dankzij enkele goed combinaties op voorsprong komen. De voorsprong bracht rust in het team. Izegem kon opnieuw met een vlotte 2-6 winst afsluiten.

In het laatste kwartier kwam Izegem 0-3 achter. Izegem zette de achtervolging in. Izegem slaagde erin om terug op gelijke hoogte te komen met Thor Middelkerke. Nadien kantelde de wedstrijd volledig in het voordeel van Izegem. Izegem won met 4-7.

Speelden voor Izegem: Rune, Vic, Jarno, Thieben, Stan, Timo, Aaron, Mauro, Bob, Daan, Pepijn en Kuba.

 

         

            

         

© 2018 Handbalclub Izegem
Back to Top