J14 Desselgemse HC - HBC Izegem: 4-5, 4-9 en 1-8.

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: maandag 14 januari 2019 11:07

Izegem trok op zondagmorgen 13 januari 2019 naar Desselgem. Izegem begon de wedstrijd erg slordig en het tempo in het team lag veel te laag.  Daardoor kwam Izegem erg snel op achterstand (2-0). Geleidelijk aan kwam Izegem beter op dreef, maar de scherpte voor doel ontbrak. Pas in de elfde minuut maakte Izegem gelijk (3-3). Plotseling was Izegem wakker en scoorde tweemaal op rij (3-5). Met een doelpunt in de slotminuut maakte Desselgem het nog even spannend. Izegem bleef echter overeind en won met 4-5.

In het tweede kwartier was Izegem scherper. Izegem kwam 1-3 voor maar Desselgem kon halfweg toch de gelijkmaker scoren (3-3). De rest van het tweede kwartier speelde Izegem goed. Het sloot de wedstrijd af met ruime voorsprong (4-9).

In het laatste kwartier liep Izegem snel 0-3 uit. Onze doelwachter hield Desselgem tot tweemaal toe van een tegentreffer. Izegem scoorde de 0-4 waardoor het erop leek dat Desselgem zich gewonnen gaf. Izegem speelde de wedstrijd rustig uit en won met 1-8.

Voor Kobe was het z’n eerste wedstrijd. Op hoek speelde hij een voortreffelijke wedstrijd.

Speelden voor Izegem: Thieben, Daan, Brecht, Jarno, Vic, Victor, Rune, Stan, Kobe, Remi, Bob, Mauro, Federico en Aaron.

J14 zetten sterke collectieve prestatie neer tijdens Open VHV-tornooi in Kortrijk.

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: woensdag 26 december 2018 10:22

In de eerste wedstrijd tegen Heist-op-den-Berg zette Izegem een goede teamprestatie neer. Izegem liep meteen 5-0 uit, dankzij Vic en Remi. Izegem bleef daarna goed combineren. Tijdens de wedstrijd had Jarno de brute pech om een kopstoot tegen z’n neus te incasseren. Hij viel uit met een bloedende neus. Izegem was even van slag maar speelde de wedstrijd netjes uit. Izegem won met 9-16.

De tweede wedstrijd was tegen Roeselare. Roeselare kon het tempo niet volgen en geraakte maar moeilijk door de strakke verdediging van Izegem. Aan de overkant zagen we enkele mooie aanvallen waarbij iedereen in het spel betrokken werd. Daan kon zo Bou op pivot vrijspelen. Bou scoorde meteen z’n eerste officiële doelpunt tijdens een VHV-tornooi. Nadien bleef Izegem trefzeker. Izegem won met een ruime voorsprong: 19-8.

In de derde wedstrijd stond Izegem tegenover Kortrijk. In het begin was Kortrijk een taaie tegenstander, maar na een 5-2 voorsprong begon de aanval van Izegem steeds beter te draaien. Izegem liep uit tot 9-3 en 12-5.  Izegem sloot z’n derde wedstrijd met 16-11 winst af.

Izegem toonde zich vandaag als een sterk collectief blok, waarbij bijna elke speler kon scoren. Voor Jarno was er evenwel minder goed nieuws. Na onderzoek bleek dat z’n neus gebroken was. We wensen hem een spoedig herstel!

Speelden voor Izegem: Mauro, Bou, Bob, Rune, Vic, Stan, Brecht, Thieben, Aaron, Jarno, Victor, Daan en Remi.

Het tornooi ging door op 1 december 2018 in sporthal De Lange Munte.

 

J14 HBC Izegem – Olva Brugge: 9-8, 9-1 en 7-1.

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: maandag 19 november 2018 10:15

Zondagnamiddag 18 november 2018 speelde Izegem tegen Olva Brugge. Izegem startte het eerste kwartier matig. Met individuele acties van Remi en Vic kon Izegem scoren. Brugge combineerde echter beter en werkte 100% af. Tot in de laatste minuut stond het 8-8 op het scorebord. Met een time-out zette onze trainster iedereen op scherp. Balverlies van Brugge hielp Izegem in de slotseconden. Aaron ging met de bal aan de haal en zorgde ervoor dat Izegem op de valreep won (9-8).

In het tweede kwartier startte Izegem uitstekend. Met treffers van Mauro was het binnen vijf minuten al 3-0. Izegem verdedigde beter en Thieben kon enkele afstandsschoten van Brugge pareren. Izegem speelde ook sterker als ploeg en iedereen kwam aan de bal. Op die manier kon Izegem stelselmatig z’n voorsprong uitbouwen. In de slotfase liep het verschil op tot acht doelpunten. Izegem won met 9-1.

In het laatste kwartier toonde Izegem z’n fysieke kracht. Federico zette tweemaal de Brugse verdediging op zij en op pivot werkte Rune zeer geconcentreerd af (5-0). Nadien zat Brugge door z’n beste krachten heen. Izegem won met 7-1.

Speelden voor Izegem: Mauro, Bou, Bob, Rune, Federico, Vic, Stan, Brecht, Thieben, Aaron, Jarno, Victor, Daan en Remi.


 

 

 

 

J14 HBC Izegem – Knack Roeselare: 6-4, 10-2 en 7-4.

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: zaterdag 24 november 2018 16:11

Zaterdagmiddag 24 november 2018 speelde Izegem tegen Knack Roeselare. In het eerste kwartier nam Izegem het voortouw op de rechterzijde via Mauro en Stan. Roeselare volgde al snel met doelpunten van Arie (4-3). Izegem had Roeselare in haar greep maar doelpunten bleven uit. Vier minuten voor tijd scoorde Yannis via een tegenaanval. Het werd 6-3 en Izegem had haar eerste zege binnen (6-4).

In het tweede kwartier kwam Izegem sterk voor de dag. Enkele mooie bewegingen van Daan zorgden ervoor dat Rune en Yannis alleen voor doel kwamen. Ze werkten telkens voortreffelijk af (4-0). Ook verdedigend deed iedereen z’n werk. In de laatste vijf minuten namen Federico en Remi over. Remi strooide met goede passes. Federico en Victor werden op die manier vrijgespeeld en scoorden (8-2). Een strafworp van Remi en een treffer van ploegspeler bij uitstek Jarno rondde dit zeer goed kwartier af met een 10-2 op het scorebord.

In het laatste kwartier bleef Izegem vlot combineren. Het scoren ging echter niet meer zo vlot. Ook Roeselare botste op onze  doelman Thieben. Na drie knappe reddingen moest hij zich tot gewonnen geven (0-1). Het tegendoelpunt deed Izegem een versnelling hoger spelen. Roeselare kon niet meer volgen. Izegem zette Roeselare op een 5-1 achterstand. Nadien speelde Izegem de wedstrijd rustig uit en won met 7-4.

De wedstrijd tegen Roeselare was de laatste van de heenronde. Na zes wedstrijden staan onze jongens eerste in hun reeks (J14B). Proficiat en goed gespeeld!

Speelden voor Izegem: Mauro, Bou, Bob, Rune, Federico, Vic, Stan, Brecht, Thieben, Senne, Jarno, Victor, Daan en Remi.

 

Apolloon Kortrijk – J14 HBC Izegem: 3-8, 2-12 en 5-11.

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: zaterdag 10 november 2018 20:42

In het eerste kwartier namen zowel HBC Izegem als Kortrijk een aarzelende start. Beide ploegen vertoonden weinig durf in hun acties. Na vijf minuten besloot Vic zijn kans te gaan, zette een verdediger op het verkeerde been en werkte mooi af (1-1). Het spel van beide ploegen bleef stroef verlopen, maar Kortrijk moest geleidelijk de wet van de sterkste ondergaan. HBC Izegem kon een eerste kloof slaan met doelpunten van Remi en Federico. Van 1-3 werd het 3-6. HBC Izegem werd niet meer op de proef gesteld en won met 3-8.

In het tweede kwartier toonde HBC Izegem dat het meer lengte en kracht had in haar ploeg. Aaron en Federico konden stevig op rechts doorzetten en Kuba zorgde voor een 1-3 voorsprong. Jarno verlegde meer het spel naar de linkerkant van het terrein. Mauro en Victor bedankten en pikten hun doelpuntje mee. Ook rechterhoek Stan kon een mooie aanval afwerken. Bij de thuisploeg was het zelfvertrouwen zoek waardoor HBC Izegem freewheelend naar een 2-12-overwinning ging.  

In het derde kwartier toonde Thieben zich als een betrouwbaar sluitstuk van onze verdediging. Met drie voetreflexen hield hij z’n netten schoon. Ook Rune en Bob werkten hard in de verdediging. Ze ontfutselden meermaals de bal van Kortrijk en lanceerden enkele snelle tegenaanvallen. Aaron, Federico en Remi maakten telkens mooi af (0-5). Het fysiek sterkere Izegem bouwde rustig z’n voorsprong uit en toonde met momenten nog mooie combinaties. In een vloeiende één-twee met Daan kon Rune knap afwerken. HBC Izegem won met 5-11.

Speelden voor Izegem: Thieben, Daan, Kuba, Vic, Victor, Rune, Remi, Bob, Mauro, Federico, Aaron, Jarno en Stan.

 

         

            

         

© 2019 Handbalclub Izegem
Back to Top