J/M 12: Izegem wint tornooi van Kuurne.

Categorie: JM12 - verslagen
Geschreven: zondag 11 december 2016 15:44

 

Een toernooi is door de kleine terreinoppervlakte een ideale oefening in samenspel, snelle omschakeling en het vrij lopen van je tegenstander. Tegen zowel Roeselare1 als Kuurne wisten de spelers elkaar goed te vinden. Er werd veel vrijgelopen en vlot gescoord. Izegem won tegen Roeselare2 met 13-3 en tegen Kuurne met 10-2.

 

Tegen Roeselare1 namen onze meisjes binnen de ploeg het voortouw. Met mooi ‘tik-tak’-handbal counterden ze Roeselare1 en werd het uiteindelijk een gemakkelijke 12-5 overwinning. De laatste wedstrijd in de reeks was tegen Kortrijk. De wedstrijd was nog maar 2 minuten bezig of het scorebord gaf al een 3-0 tussenstand. Kortrijk bood dapper verzet en kwam terug tot 3-5. Izegem was het noorden kwijt en verloor met 5-8 (‘of was het 6-7’).

 

Met een nederlaag in de maag moesten onze jongens en meisjes in de finale opnieuw tegen Kortrijk spelen. Iedereen was supergemotiveerd. Izegem kon echter in het begin van de wedstrijd niet volgen. De Kortrijkse jongens hadden telkens een mannetje vrij staan en liepen uit van 2-4 tot 4-8. Werk aan de winkel voor onze jongens en meisjes.

 

Onze meisjes toonden zich van hun sterkste kant en brachten Izegem terug in de wedstrijd (7-8). Iedereen was nu onder stoom en in een superspannende laatste minuut werd de 7-8 achterstand omgebogen naar een 9-8 overwinning. Proficiat aan alle spelers!

 

Speelden voor Izegem: Rune, Daan, Thieben, Jarno, Batist, Laura, Femke, Mauro en Remi.

 

Reeksen

Kuurne – Roeselare1              1-12

Izegem – Roeselare2               13-3

Kuurne – Izegem                    2-10

Roeselare1 – Kortrijk              16-6

Izegem – Roeselare2               13-3

Kortrijk – Roeselare2              13-6

Roeselare1 – Izegem               5-12

Roeselare1 –Roeselare2          7-10

Kuurne – Kortrijk                   1-9

Kuurne – Roeselare2              8-8

Kortrijk – Izegem                    8-5

 

Finale

Kortrijk- Izegem                     8-9

HBC IZEGEM J/M12 - WEVELGEM MEISJES: 3-6, 5-8 en 4-8.

Categorie: JM12 - verslagen
Geschreven: zondag 11 december 2016 09:37

De meisjes van Wevelgem hadden meer lengte en kracht in de ploeg. Snelheid en combinaties moesten voor Izegem het verschil maken. In het begin lukte dit aardig. Izegem kwam 2-1 voor. Nadien sputterde de motor. Enkele kansen werden gemist. Aan de overkant wist Izegem geen raad met een middenspeelster van Wevelgem. Wevelgem won met 3-6.

In het tweede kwartier werd Izegem opnieuw ‘voor de wolven gegooid’. Wevelgem startte fors en liep uit tot 3-5. Met meer beweging in de aanval kon Izegem milderen tot 4-5 en 5-6. Izegem speelde goed samen, met durf en snelheid. Op het einde ontbrak de durf voor doel en sloop de angst voor de middenspeelster van Wevelgem terug in de ploeg. Izegem verloor met 5-8.

In de laatste wedstrijd hield Izegem tot 3-3 de wedstrijd in evenwicht. Izegem kon maar niet op voorsprong komen. Een penalty en drie doelpogingen strandden op de paal. Wevelgem liep weer uit en de middenspeelster van Wevelgem maakte met alle Wevelgemse doelpunten duidelijk het verschil. Izegem verloor met 4-8.

 Speelden voor Izegem1: Yannis, Maithé, Daan, Louis, Brecht, Laura, Thieben, Senne, Femke en Federico.

DESSELGEMSE HC - HBC IZEGEM J/M12: 4-2, 3-4 en 3-2

Categorie: JM12 - verslagen
Geschreven: zondag 04 december 2016 20:18

Izegem speelde een uitwedstrijd tegen Desselgem. In het eerste kwartier duurde het lang voordat de wedstrijd echt los kwam. Veel doelpogingen gingen de mist in en het tempo van Izegem lag veel te laag. Izegem verloor met 4-2.

In het tweede kwartier maakten Izegem en Desselgemse HC er een spannende wedstrijd van. De bal ging vlot heen en weer. Een beweeglijker Izegem en enkele knappe combinaties maakten het verschil. Izegem won verdiend met 3-4.

In het laatste kwartier zorgden de twee keepers ervoor dat er maar niet gescoord werd. Beide ploegen streden voor wat ze waard waren. Op het einde van de wedstrijd probeerde Izegem nog de overwinning te forceren maar het liep op een counter van Desselgemse HC. Izegem verloor nipt met 3-2 in de slotseconden.

Speelden voor Izegem: Daan, Yannis, Rune, Siemon, Louis, Brecht, Laura, Senne en Femke

  

HBC IZEGEM 2 J/M12 - APOLLOON KORTRIJK: 7-0, 4-3 en 5-1

Categorie: JM12 - verslagen
Geschreven: zondag 11 december 2016 09:30

Izegem trad aan met ‘spiksplinternieuwe rode truitjes’ van onze sponsor ‘Jacques Monteyne’. Dank!

In het eerste kwartier zorgde verzorgd samenspel meteen voor resultaat. Izegem kwam vlug op voorsprong (2-0) en bouwde rustig haar voorsprong uit, terwijl onze doelwachter met enkele knappe reddingen uitpakte en de nul tot het einde op het scorebord hield (7-0). Sterk!

De tweede wedstrijd verliep gelijkopgaand. Izegem boog een kleine achterstand om tot een 3-2 voorsprong. Tot een minuut voor het einde bleef het spannend (4-3). In de laatste seconden miste Kortrijk een open doelkans. Izegem won nipt met 4-3.

In het laatste kwartier kwam Izegem direct 3-0 voor. Met een tegendoelpunt probeerde Kortrijk nog in de wedstrijd te komen (3-1). Izegem gaf Kortrijk weinig hoop door enkele passes te onderscheppen en mooi af te ronden. Het werd 5-1 voor Izegem.

 

Speelden voor Izegem: Jarno, Aaron, Brecht, Daan, Batist, Rune, Federico, Mauro, Remi en Thieben.

Mannequin challenge J/M12

Categorie: JM12 - verslagen
Geschreven: zondag 04 december 2016 10:22

Onze jongens en meisjes J/M12 van Handbalclub Izegem wagen zich aan de mannequin challenge.

         

            

         

© 2019 Handbalclub Izegem
Back to Top