JM12: Twee jongensploegen en één meisjesploeg gingen de strijd aan op thuistornooi.

Categorie: JM12 - verslagen
Geschreven: donderdag 08 november 2018 13:57

Zaterdag 27/10/2018 werd een jeugdtornooi gespeeld met drie jeugdploegen van HBC Izegem, HC Desselgemse en Thor Middelkerke. Elke ploeg speelde vier wedstrijden in de poulefases.

Voor eerst speelde een volledige meisjesploeg. In het begin was het even wennen. De meisjes verloren met 3-6 tegen HC Desselgemse en beide wedstrijden tegen de jongensploegen van HBC Izegem. De meisjes bleven echter strijden en wonnen de laatste wedstrijd tegen Thor Middelkerke met 7-5.

De jongensploegen van HBC Izegem vonden de weg naar het doel vrij gemakkelijk. In alle wedstrijden werd vlot gescoord. HBC Izegem 3 won alle wedstrijden en HBC Izegem 2 won drie wedstrijden. Ze werden eerste en tweede in de groepswedstrijden.

Na de poulewedstrijden speelden de meisjes van HBC Izegem tegen HC Desselgemse voor de derde plaats. Door de tips van Bernd speelden ze aanvallend en verdedigend een stuk beter dan hun eerste wedstrijd tegen HC Desselgemse. Beide ploegen hielden elkaar 14 minuten in evenwicht. In de laatste minuut ging HC Desselgemse toch nog met een 5-6 winst lopen.

De finale ging tussen HBC Izegem 2 en HBC Izegem 3. Beide ploegen wisten wat ze van elkaar konden verwachten. Hierdoor vlogen de ballen in het net en kwam HBC Izegem 3 op een mooie voorsprong. Op het einde van de wedstrijd was HBC Izegem 2 ook een beetje moe waardoor HBC Izegem met 20-9 won. Proficiat aan alle spelers.

 

HBC Izegem1: Laure, Lieze, Eliza, Nel, Megan, Petra en Martina.

HBC Izegem2: Thijs, Lander, Daan, Robin, Arne en Alex.

HBC Izegem3: Batist, Algren, Liam, Balder, Kaylen en Alexander

 

Wedstrijden:

HBC Izegem1 – HC Desselgemse  3-6

HBC Izegem2 – Thor 13-1

HBC Izegem3 – Izegem1 9-0

HC Desselgemse – HBC Izegem2 4-7

Thor – HBC Izegem3 6-22

HBC Izegem1 – HBC Izegem2 5-16

HC Desselgemse – Thor 11-3

HBC Izegem3 – HBC Izegem2 18-4

HBC Izegem1 – Thor 7-5

HC Desselgemse – HBC Izegem3 2-17

 

Finales:

3-4de plaats: HC Desselgemse – HBC Izegem1 6-5

1-2de plaats: HBC Izegem3 – HBC Izegem2 20-9

  

 

JM12 HC Eeklo - HBC Izegem: 9-5, 6-7 en 4-2.

Categorie: JM12 - verslagen
Geschreven: dinsdag 23 oktober 2018 15:15

In het eerste kwartier kwam HBC Izegem 4-1 en 6-2 achter. HBC Izegem verweerde zich fel. Toen Liam tegen een twee minuten straftijd liep, was de ploeg even van slag. Nadien kon onze ploeg nog driemaal scoren maar winst zat er niet meer in. HBC Izegem verloor met 9-5.

In het begin van het tweede kwartier kwam HC Eeklo 2-1 voor. Na een paar goeie reddingen van onze keeper kwam HBC Izegem terug in de wedstrijd. Eliza scoorde de gelijkmaker. Dit gaf HBC Izegem vleugels. Liam en Eliza maakten enkele mooie doelpunten en HBC Izegem bouwde een 2-6 voorsprong uit. HBC Izegem leek het gemakkelijk te halen maar beetje bij beetje verkleinde HC Eeklo de voorsprong. Met een doelpunt in de slotminuut maakte HC Eeklo het nog spannend (6-7). HBC Izegem bleef echter overeind en won met 6-7. 

In de derde wedstrijd waren er kansen voor beide ploegen. Het scoren ging echter niet meer zo vlot. HBC Izegem kwam 3-0 achter. Thijs en Liam zorgden nog voor de 3-2 maar het was uiteindelijk HC Eeklo dat met een 4-2 winst ging lopen.

Speelden voor Izegem: Daan, Thijs, Laure, Lieze, Robin, Megan, Liam, Lander, Algren, Kaylen, Balder, Eliza en Mauro.

 

HC THOR Middelkerke – JM12 HBC Izegem 3-9, 2-5 en 5-7.

Categorie: JM12 - verslagen
Geschreven: maandag 08 oktober 2018 11:21

Het was een druk weekend voor de JM12. Zaterdag speelden onze jongens en meisjes een tornooi in Kortrijk. Zondagnamiddag speelden ze tegen Thor Middelkerke. Met veel eerstejaars in de ploeg zette HBC Izegem een sterke teamprestatie neer.

In het eerste kwartier stond het na vijf minuten 2-2 op het scorebord. Izegem bleef goed verdedigen en zorgde ervoor dat Thor Middelkerke moeilijk een vrijstaande speler kon aanspelen. Met de inbreng van enkele tweedejaars ging het tempo de hoogte in en kon Thor Middelkerke niet meer bijbenen. Izegem won met 9-3.

In het tweede kwartier werd teveel in groep gespeeld. Zo kwamen beide ploegen maar niet aan doelkansen. Na tien minuten stond het 2-2 op het wedstrijdblad. De trainer spoorde de spelers aan om vlotter te combineren. Izegem scoorde driemaal op rij en de winst was binnen (2-5).

In de laatste wedstrijd vonden de twee ploegen gemakkelijk de weg naar het doel. Tot halfweg de wedstrijd hielden beiden elkaar in evenwicht (5-5). Tweede doelpunten in de laatste vijf minuten zorgden ervoor dat Izegem ook de laatste wedstrijd kon winnen. Dikke proficiat!

Speelden voor Izegem: Kaylen, Robin, Laure, Lieze, Daan, Vic, Alex, Algren, Liam en Eliza.

 

JM12 HBC Izegem – HC Harelbeke- Kuurne: 6-7, 4-6 en 6-9.

Categorie: JM12 - verslagen
Geschreven: maandag 08 oktober 2018 11:58

De trainers van Izegem hadden de moeilijke taak om alle 14 spelers voldoende speelkansen te geven en gelijktijdig een evenwichtige ploeg op het veld te laten spelen. In het begin lukte dit aardig. Izegem kwam 2-1 voor. Onze doelwachter pakte uit met enkele knappe reddingen. Izegem speelde goed samen en onze aanvallers konden twee doorsteekpasses mooi afronden (4-4). Nadien sputterde de motor. Enkele kansen werden gemist. Bij 6-7 probeerde Izegem met veel inzet nog een gelijkspel uit de brand te slepen maar kon in de laatste minuut de bal niet meer veroveren. HC Harelbeke- Kuurne won met 6-7.

In het tweede kwartier startte HC Harelbeke- Kuurne fors en liep uit tot 0-3. Izegem herstelde het evenwicht in de wedstrijd maar had het moeilijk rond de cirkel en kwam maar niet tot scoren. Drie doelpogingen strandden op de paal. Izegem bleef verder proberen en in de slotfase kwam Izegem tot 4-5 terug. Balverlies in de slotminuut zorgde ervoor dat de bezoekers opnieuw met de overwinning aan de haal gingen (4-6).

In het laatste kwartier zagen we terug twee evenwichtige teams tegen elkaar spelen. Izegem maakte knap 2-2 gelijk. Twee kansen gingen nipt naast. Izegem verdiende een doelpuntje voorsprong.  Aan de overkant ging de bal iets gemakkelijker in doel. Het werd 2-4 voor HC Harelbeke- Kuurne. Izegem bleef moedig strijden maar op het einde ontbrak de durf voor doel om de wedstrijd nog te doen kantelen. Izegem verloor met 6-9.

Speelden voor Izegem: Daan, Niels, Batist, Megan, Robin, Eliza, Balder, Kaylen, Thijs, Nel, Vic, Algren, Mauro en Alexander.

 

Vier overwinningen op rij voor JM12 op tornooi in Kortrijk.

Categorie: JM12 - verslagen
Geschreven: maandag 08 oktober 2018 11:15

Met 10 spelers trok de JM12 van HBC Izegem naar Kortrijk. Iedereen was super gemotiveerd. Halfweg elke wedstrijd verwisselde onze coach telkens de volledige ploeg. Op die manier kreeg iedereen evenveel speelminuten. Deze tactiek werkte uitstekend.

Izegem begon sterk tegen HC Desselgemse. Op het kleine veld werd vlot gecombineerd en onze keeper liet zich niet verrassen. HBC Izegem won met 13-3. HBC Izegem was gelanceerd en startte vol vertrouwen z’n tweede wedstrijd tegen Apolloon Kortrijk2. HBC Izegem was aanvallend niet af te stoppen en won tegen met 11-4.

Tijdens de derde wedstrijd tegen Apolloon Kortrijk1 zagen opnieuw goed samenspel en enkele mooie doelpunten. HBC Izegem won met 10-5. De laatste wedstrijd was tegen Apolloon Kortrijk3. De snelle omschakeling van verdediging naar aanval zorgde ervoor dat Izegem veel doelkansen afdwong en won met 12-8. Izegem won viermaal op rij. Maar nog veel belangrijker, de spelers hadden met zijn allen veel plezier op het veld.

Speelden voor Izegem: Liam, Robin, Yinthe, Nel, Lander, Eliza, Daan, Batist, Alex en Thijs.

Alle resultaten op een rijtje:

JM12 HBC Izegem – HC Desselgemse 13 - 3

Apolloon Kortrijk 2 – JM12 HBC Izegem  4 - 11

Apolloon Kortrijk 1 – JM12 HBC Izegem  5 -10

Apolloon Kortrijk 3 – JM12 HBC Izegem 8 - 12

 

         

            

         

© 2019 Handbalclub Izegem
Back to Top