JM12 Apolloon Kortrijk - HBC Izegem: 4-5, 8-5 en 11-7.

Categorie: JM12 - verslagen
Geschreven: maandag 14 januari 2019 11:04

In het eerste kwartier waren er kansen voor beide ploegen. Het scoren ging echter niet zo vlot. Beide ploegen hielden elkaar in perfect in evenwicht. Van 1-1 werd het 4-4. In de laatste minuut kon Batist scoren en won Izegem met 4-5.

In het tweede kwartier was onze verdediging niet zo sterk. Kortrijk kon te gemakkelijk scoren. Zo kwamen ze snel op voorsprong (7-3). De tandem Batist-Thijs deden Kortrijk nog even wankelen maar Izegem moest toch z’n meerdere erkennen. Kortrijk won met 8-5.

Girlpower in het laatste kwartier. Izegem begon de wedstrijd met een volledige meisjesploeg. De meisjes creëerden enkele mooie kansen maar hadden zowel in de aanval als in de verdediging net iets te weinig girlpower. Na 10 minuten stond het 6-2 op het scorebord. In de laatste vijf minuten kregen ze versterking van de jongens. Kortrijk kon de wedstrijd afsluiten met 11-7 winst.

Speelden voor Izegem: Yinthe, Kaylen, Niels, Petra, Martina, Thijs, Laure, Lieze, Megan, Arne, Algren, Eliza, Nel, Batist en Mauro.

JM12: Tornooi ‘Challenge Patrick Chantry’ in Doornik.

Categorie: JM12 - verslagen
Geschreven: maandag 07 januari 2019 12:37

Het was een extra druk handbalweekend voor de spelers van de JM12. Op zaterdag 5 januari 2019 speelde een ploeg in Hasselt en op zondag 6 januari 2019 speelden de eerstejaars (Laure, Lieze, Megan, Algren, Petra, Martina en Robin) aangevuld met twee tweedejaars van de JM10 (Gilles en Remi) een tornooi in Doornik.

In de voormiddag werden de poulewedstrijden gespeeld. De eerste wedstrijd tegen de thuisploeg werd met het kleinste verschil verloren (8-7). Daarna volgden nog een reeks poulewedstrijden. Izegem was een maatje te klein voor Mont sur Marchienne (6-11). Izegem won met 6-4 tegen Kortrijk2.

Daarna werd nogmaals tegen dezelfde ploegen gespeeld. Ditmaal werd gewonnen tegen Mont sur Marchienne (11-8). In de twee andere wedstrijden werd verloren met dezelfde eindscore 7-10. Onze jongens en meisjes sloten hiermee de poulewedstrijden af met een 3e plaats.

Na de middagpauze werd gespeeld voor de plaatsen 5 tot en met 8. Onze tegenstanders waren Union Beynoise, Kortrijk 1 en Kortrijk 2. Opnieuw werd er gewerkt met een heen- en terugwedstrijd. Izegem kon tegen elke ploeg éénmaal winnen en hierdoor behaalden onze jongens en meisjes van de JM12 een 7de plaats op het einde van de dag. 

Bedankt aan alle spelers voor hun inzet en aan de aanwezige supporters!

 

Speelden voor Izegem: Laure, Lieze, Megan, Algren, Petra, Martina, Gilles, Remi en Robin.

JM12 HBC Izegem – Olva Brugge: 13-1, 5-4 en 7-2.

Categorie: JM12 - verslagen
Geschreven: maandag 19 november 2018 10:13

Brugge kende in het eerste kwartier een dramatische start. Brugge kon de bal maar niet in de ploeg houden. Batist profiteerde maximaal op de counter en scoorde het ene doelpunt na het andere (6-0). Het gaf Izegem vleugels. Goed samenspel zorgde er bovendien voor dat Niels, Thijs, Daan hun doelpuntje konden meepikken. Izegem won met 13-1.

In het tweede kwartier vond Izegem veel moeilijker de weg naar doel. Brugge ving Izegem op in de verdediging. Izegem speelde  wel goed rond maar kon weinig doelkansen creëren. Halfweg de wedstrijd stond Izegem 2-4 achter. Een time-out deed de wedstrijd kantelen. Met enkele tips van trainers Gert-Jan en Kari kon Izegem nog driemaal scoren (Kaylen, Liam en Batist).  Izegem won met 5-4.

In het derde kwartier zette Izegem door. Met voorbereidend werk van Eliza, Laure en Lieze werd meteen gescoord door Thijs en Vic (4-0). Nel en Mauro bleven de bal goed rond spelen. Op het einde kon Balder nog een mooi doelpunt scoren vanop hoek. Izegem won met 7-2.

Speelden voor Izegem: Kaylen, Thijs, Batist, Niels, Daan, Vic, Mauro, Nel, Eliza, Liam, Balder, Laure en Lieze.

 

17 ploegen van Izegemse basisscholen spelen handbaltornooi.

Categorie: JM12 - verslagen
Geschreven: donderdag 29 november 2018 07:46

 

Woensdagnamiddag 28 november 2018 organiseerde onze club in samenwerking met MOEV West-Vlaanderen een minihandbaltornooi voor 17 teams van het 5de en 6de leerjaar.

 

Volgende basisscholen namen eraan deel: Sint-Vincentiusschool Kachtem, Sint-Pietersschool Emelgem, Sint-Rafaëlsschool Izegem, Basisschool Bellevue, Heilig Hartschool Izegem en Sint Tillo/ Sint Jozef school.

 

Het werd een drukke namiddag met super veel wedstrijdjes van zes minuten. Er werd volop kennis gemaakt met de  handbalsport. Tussen de jongeren deden ook onze handballers mee van de JM12: Thijs, Liam, Balder, Daan, Robin, Algren, Lander, Megan, Niels, Vic, Batist en Jade.

 

Bij de jongens wonnen zowel in poule A en poule B de ploegjes van de Sint-Pietersschool. Bij de meisjes won de ploeg van de Sint-Rafaëlschool.

 

Apolloon Kortrijk1 – JM12 HBC Izegem: 8-10, 6-8 en 6-4.

Categorie: JM12 - verslagen
Geschreven: zaterdag 10 november 2018 20:40

De wedstrijd ging door op 10 november 2018 in de Lange Munte te Kortrijk.

Met drie doelpunten op rij nam Kortrijk een goede start (3-0). Kortrijk behield het overwicht tot 7-6. In de laatste vijf minuten ging het tempo omhoog. Er werd beter samen gespeeld en afgewerkt voor doel. HBC Izegem scoorde vijfmaal zonder tegendoelpunt te incasseren en won gemakkelijk met 8-10.

In de tweede kwartier was het Kortrijk dat de score mocht openen (2-0). Trainer Tom vroeg aan de aanvallers om de geoefende aanvallen en acties uit te voeren die aangeleerd werden op de laatste training. Het lukte de spelers om dit te doen. Het werd 2-5 en 4-7 voor HBC Izegem. Op het einde profiteerde de thuisploeg nog wat van enkele slordigheden in onze verdediging, maar HBC Izegem won ruim verdiend met 6-8.

In de eerste vijf minuten van het laatste kwartier hield doelman Balder heel wat ballen tegen. Aan de overkant zorgden paal en lat er voor dat HBC Izegem niet kon scoren (0-0). HBC Izegem kon uiteindelijk toch de 1-0 maken. Kortrijk maakte gelijk en de wedstrijd bleef in evenwicht tot 4-4. Dankzij een sterk slotoffensief van Kortrijk moest HBC Izegem zich toch gewonnen geven. Kortrijk won met 6-4.

Speelden voor Izegem: Thijs, Daan, Megan, Balder, Eliza, Batist, Robin, Kaylen, Liam, Algren en Mauro.

 

         

            

         

© 2019 Handbalclub Izegem
Back to Top