J12: HBC Izegem – Handbalteam Knack Roeselare2: 7-1, 6-2 en 8-2.

Categorie: J12 - verslagen
Geschreven: woensdag 22 januari 2020 11:59

We kregen een mooie wedstrijd te zien waarin de bal goed rondgespeeld werd. Na de wedstrijd van vorige week bewezen de jongens van HBC Izegem dat ze ook verdedigend goed hun mannetje kunnen staan. Omdat Knack Roeselare ook goed verdedigde, zagen we iets minder doelpunten dan we intussen gewoon waren in een wedstrijd van de J12. Toch scoorde HBC Izegem nog altijd voldoende vlot.

Intussen maakte HBC Izegem reeds 240 doelpunten in 9 competitiewedstrijden en slikten ze amper 93 tegendoelpunten. Met nog 3 wedstrijden te gaan komt de kaap van 300 doelpunten in zicht.

Speelden voor Izegem: Balder, Kaylen, Vic, Arne, Robin, Mauro, Gilles, Arne, Algren en Evert-Jan.

 

J12: Apolloon Kortrijk - HBC Izegem: 7-13, 4-12 en 6-9.

Categorie: J12 - verslagen
Geschreven: woensdag 22 januari 2020 11:51

HBC Izegem zit intussen aan een rij van 21 opeenvolgende kwartieren zonder verlies. Ook in de eerste competitiewedstrijd van 2020 scoorde HBC Izegem vlot. Maar Apolloon liet zich niet doen en brak regelmatig door de verdediging van HBC Izegem. Coach Tom Delbecque had zijn handen vol om zijn spelers aan te manen om ook de verdedigende taken goed uit te voeren.

Speelden voor Izegem: Algren, Arne, Arne, Balder, Evert-Jan, Jenne, Kaylen, Mauro, Robin, Vic

 

J12: HBC Izegem – Knack Roeselare: 5-3, 8-2 en 6-3.

Categorie: J12 - verslagen
Geschreven: woensdag 22 januari 2020 09:46

Op 30 november 2019 speelde de J12 thuis tegen Knack Roeselare. In het eerste kwartier had HBC Izegem eerst wat moeite met de grootte van de tegenstander. Het leverde een spannend eerste kwartier op dat door HBC Izegem gewonnen werd met 5-3. De peptalk van de coach tijdens de pauze zorgde voor een vlottere start en een ruime overwinning van het tweede kwartier (8-2). Ook het derde kwartier werd door HBC Izegem gewonnen (6-3). Onze J12 blijven de overwinningen opstapelen: 18 overwinningen (kwartieren) zonder nederlaag.

Speelden voor Izegem: Robin, Balder, Kaylen, Vic, Algren, Arne, Gilles, Arne, Evert-Jan, Razvan en Jenne.

 

Hallentornooi van Initia Hasselt: J12 behaalde een knappe 4de plaats.

Categorie: J12 - verslagen
Geschreven: woensdag 22 januari 2020 10:54

Izegem trok op zaterdag 4 januari 2020 met vijf jeugdploegen (J12, J14, J16, J18 en M15) naar Hasselt om deel te nemen aan het internationaal Hallentornooi. Ze speelden tegen verschillende topploegen uit België, Nederland en Duitsland.

Twaalf ploegen namen deel aan de reeks van de J12/M13. Er werd gespeeld in vier poules van drie ploegen. De J12 speelde in de voormiddag poulewedstrijden tegen Initia Hasselt2 en tegen Sporting Pelt (poule D). HBC Izegem startte tegen Initia Hasselt2. We kregen een mooie wedstrijd te zien die door HBC Izegem vlot gewonnen werd met 9-4. Tegen Sporting Pelt hadden de jongens van HBC Izegem het moeilijk. De foutenlast van Izegem lag wat te hoog in deze wedstrijd en bij Sporting Pelt lukte nagenoeg alles. Toch gaven de jongens van HBC Izegem zich niet zomaar gewonnen en bleven ze vechten voor elke bal. HBC Izegem verloor deze wedstrijd met 3-7. HBC Izegem werd tweede in poule D.

De eerste wedstrijd in de namiddag speelde HBC Izegem tegen Uilenspiegel (eerste in poule C). Winst leverde een plaatsje bij de eerste vier op. We kregen een mooie en spannende wedstrijd te zien met veel doelpogingen en veel doelpunten van beide ploegen. Beide teams speelden met veel inzet, maar het bleef ook een faire wedstrijd. Tot in de allerlaatste seconden bleef het spannend. Om nog wat drama aan deze wedstrijd toe te voegen, raakte in de slotseconden van de wedstrijd een speler van Uilenspiegel tijdens een finale aanval nog ernstig geblesseerd. Uiteindelijk won HBC Izegem deze wedstrijd nipt met 10-11, maar iedereen leefde mee met de geblesseerde speler.

De finaleplaatsen werden bepaald in de volgende wedstrijd. HBC Izegem nam het op tegen Handbalschool Brabant1. Ook in deze wedstrijd werd er snel over en weer gespeeld met veel doelpogingen en veel doelpunten voor beide ploegen. Je voelde dat beide ploegen graag de finale wilden spelen. HBC Izegem verloor deze wedstrijd met 13-11, maar als toeschouwer hebben we genoten van deze knappe wedstrijd.

De laatste wedstrijd van het tornooi was de kleine finale voor de derde en vierde plaats. HBC Izegem speelde opnieuw tegen Sporting Pelt. In tegenstelling tot in de voormiddag bood HBC Izegem nu meer weerstand. We kregen opnieuw een spannende wedstrijd te zien. Sporting Pelt won met het kleinste verschil (6-7). HBC Izegem kreeg niet helemaal wat ze verdienden. De ontgoocheling bij de spelers was groot. De J12 kunnen echter terugkijken op een geslaagd tornooi. De spelers mogen terecht fier zijn op hun prestaties. Super gedaan, jongens!

Speelden voor Izegem: Balder, Algren, Arne, Kaylen, Robin, Gilles, Evert-Jan en Vic.

 

J12: Desselgemse HC – HBC Izegem: 2-13, 1-10 en 6-10.

Categorie: J12 - verslagen
Geschreven: maandag 25 november 2019 19:09

Voor de laatste wedstrijd van de heenronde gingen we op verplaatsing naar Desselgem. Ook deze wedstrijd werd vlot gewonnen door HBC Izegem. Met deze drie overwinningen op rij zetten de jongens van de J12 een aardige reeks neer: 15 overwinningen (kwartieren) zonder nederlaag. Goed gespeeld!

Speelden voor Izegem: Robin, Balder, Kaylen, Vic, Algren, Arne, Gilles, Mauro, Arne, Evert-Jan.

 

         

            

         

         

 
© 2020 Handbalclub Izegem
Back to Top