APOLLOON KORTRIJK - HBC IZEGEM Liga 3: 18-21

Categorie: heren - liga3 - verslagen
Geschreven: zondag 30 oktober 2016 06:42

Zaterdag ging de Liga3 herenploeg op bezoek bij buur en eeuwig rivaal Apolloon Kortrijk. De Izegemse selectie was lichtjes gehavend door het ontbreken van enkele spelers, maar trok toch vol vertrouwen naar de Guldensporenstad.

Ondanks enkele slordige balverliezen, ietwat moeizaam samenspel en gemiste opendoelkansen; kon Izegem in de eerste helft door een efficiënte verdediging en vooral knap keeperwerk een kleine kloof van 2 punten slaan. Op het einde van de eerste helft kregen twee spelers (Bengt Dewulf en Lawrence Vandenberghe) kort na elkaar echter twee minuten straftijd. De schade kon gelukkig beperkt worden, waardoor aan de rust de stand 10-11 was.

Na de rust kwam een heel ander Izegem uit de kleedkamer. Door minder balverliezen werd een voorsprong van drie punten uitgebouwd. Ten gevolge van enkele gemiste kansen van bluewhitedynamite, werd deze voorsprong echter tenietgedaan met een 16-16 stand in de 17e minuut. Izegem reageerde sterk en liep wederom uit tot 16-19. De tweede helft stond garant voor fantastisch keeperwerk van Julien Decin, efficiënt samenspel en een sterke verdediging. De voorsprong werd dan ook niet meer uit handen gegeven, en zo eindigde deze swarming derby met een 18-21 overwinning.

HBC IZEGEM LIGA3 - HC BRASSCHAAT: 23 - 28

Categorie: heren - liga3 - verslagen
Geschreven: zondag 30 oktober 2016 06:42

Op zaterdag 8 oktober kreeg de liga 3 ploeg van Izegem -ook wel bekend als ‘Bluewhitedynamite’- Brasschaat op bezoek. Na de knappe prestatie in Lebbeke en met de eerste twee punten van het seizoen op zak, was Izegem erop gebrand om voor eigen publiek een overwinning te behalen. Trainers Gert-Jan Monteyne en Matthias Grumieaux zagen hoe Izegem de match direct naar zich toe trok. Een ontketende Deblauwe nam de eerste vier Izegemse doelpunten voor zijn rekening. De 4-1 na tien minuten spelen was een veelbelovend begin van de wedstrijd. Wie dacht dat het varkentje al gewassen was, vergat dat men het vel van de beer niet mag verkopen vooraleer hij geschoten is. De vele onnodige balverliezen en het vakkundige omwringen van opendoelkansen brak onze jongens zuur op. Onze topschutter deelde ook in de malaise door een opendoelkans van op hoek, tegen de basketbalring te gooien. Wie onze thuisbasis sporthal ‘De krekel’ een beetje kent, weet dat het moeilijker is de basketbalring te raken dan op doel te gooien. Izegem had drie minuten voor het ingaan van de rust een voorsprong van vier doelpunten 14-10. Deze werd tot ieders verbazing door Brasschaat bijna volledig weggewerkt! De eerste helft werd met een 15-14 tussenstand afgefloten. Tijd om uit een ander vaatje te tappen zou je denken, maar de slordigheden uit de eerste helft waren nog niet uit de ploeg verdwenen. Izegem keek al snel tegen een driepuntenkloof aan. Onze jongens waren niet machtig genoeg om Brasschaat nog in gevaar te brengen. De bezoekers voelden dat tegen dit Izegem wat te rapen viel en konden hun driepunten kloof nog wat uitdiepen. Eindstand 23-28. Op de volgende speeldag wacht de altijd beladen derby in en tegen Kortrijk, dat voorlopig nog geen enkel punt wist te pakken. Als de jongens van Izegem dezelfde prestatie vanuit de eerste helft langer kunnen volhouden, dan is de kans reëel dat zij hun 100% overwinningspercentage op verplaatsing zullen behouden. Graag verwelkomen wij onze supporters terug voor de volgende thuismatch op 22/10 tegen Uilenspiegel

HBC Izegem heren LIGA 3- OLVA BRUGGE: 21-29

Categorie: heren - liga3 - verslagen
Geschreven: zondag 30 oktober 2016 06:41

Na de promotie vorig seizoen van de regio’s, werd er uitgekeken naar de eerste wedstrijd in de nieuwe competitie onder leiding van het kersvers trainersduo Matthias Grumieaux en Gert-Jan Monteyne. De tegenstander van dienst was Olva Brugge. Van bij de start kwam Izegem op achterstand en was het bijgevolg gans de partij op achtervolgen aangewezen. Er zal nog wat extra gewerkt moeten worden, maar volgende week wacht er al een nieuwe kans op verplaatsing tegen Lebbeke.

         

            

         

© 2019 Handbalclub Izegem
Back to Top