HC AMAY - HBC IZEGEM 2° nationale: 24-24

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: woensdag 23 november 2016 11:31

Willem Ostyn ‘De Zwoele’ redt puntje in Amay

Na de pijnlijke thuisnederlaag tegen Sint Truiden moest Izegem andermaal dringend punten pakken. Het eveneens gehavende Amay, dat in de beker verpletterd werd in Kortrijk, mocht zeker niet weer twee punten uitlopen. Dat probeerden onze heren dan ook te voorkomen. Hoewel enkelen even hun niveau zochten in het wedstrijdbegin, speelden we goed mee. In een kat- en muiswedstrijd ging Izegem met twee puntjes achterstand de rust in. In een aangename eerste helft wisten onze heren twaalf keer de twijfelende Amay-doelman te verslaan. Ruben Depoortere scoorde het makkelijkste doelpunt van zijn carrière en ook Karel Vangroenweghe was goed bij schot.

De tweede helft volgde het spelbeeld van de eerste. Ruben Mathijs en Gilles Vannieuwenhuyse hielden hun ploeg in de wedstrijd en bracht Izegem zelfs langszij. Wanneer Willem Beke zijn shots vanop de middenpositie ook de doelmond passeerden, geloofde iedereen in puntengewin. De nipte voorsprong die Izegem had verkregen, smolt echter weg, en na enkele onterechte straftijden voor belangrijke spelers in verdediging, mocht tweede doelman Willem Ostyn zijn opwachting maken.

Dit bleek al snel een goede zet, want hoewel de Walen kans na kans kregen, lukte het hen niet een kloof te slaan. Na 28 minuten en een nieuwe save van 'De Zwoele' kwam Izegem in balbezit. Helaas werd dom balverlies geleden, waardoor Amay in de laatste minuut nog in aanval kwam. Een geslaagd blok van Senne Vantieghem stelde het punt veilig.

Een goed Izegem kan zaterdag met goede moed Eupen partij geven, en dat in de eigen Sporthal De Krekel. 

HBC IZEGEM - HB SINT-TRUIDEN (2° nationale): 17-18

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: zondag 20 november 2016 19:02

Er werd verwacht werd dat Izegem moed had geput uit de tweede zege van het seizoen in Sasja, maar dat bleek van in het begin niet zo. Doelman Jens Lievens moest bij een 1-3 stand tot vier keer toe alles uit de kast halen om een grotere achterstand te voorkomen. Na tien minuten was het duidelijk dat de vele aanwezige supporters weer een wedstrijd met weinig doelpunten te zien zouden krijgen. Na een kwartier nam Izegem wel de leiding, 4-3.

Over het belang van deze wedstrijd viel niet te twisten, Izegem moest winnen om voeling te behouden met de zesde plaats die recht heeft op het behoud in 2° nationale. Bij verlies zou de achterstand met Sint-Truiden al vijf punten bedragen. Toch dommelden de heren wat in voor rust. Met een 7-9 achterstand werden de kleedkamer opgezocht.

Vanuit de tribune zagen de bijna herstelde Rune Delbecque en Louis Motte hoe Izegem fel reageerde. Na drie minuten spelen stond het al 10-9, een knappe reactie. Na enkele minuten waren de rollen echter alweer omgedraaid, en dit keer gaven de Limburgers hun uitgangspositie niet meer uit handen.

Het wordt zaak om te moeilijke shots, onnodige balverliezen en technische fouten uit het spel te krijgen, en op die manier snel punten te gaan nemen. De competitie is lang, maar duurt natuurlijk niet eindeloos.

HBC IZEGEM 2° nationale - UNION BEYNOISE: 18-20

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: zondag 30 oktober 2016 06:25

Sterk Izegem smeert leider Union Beynoise bijna tweede nederlaag aan

Uit de eerste speeldag had Izegem geleerd dat Union Beynoise geen oppermachtige ploeg was en Izegem leek met hernieuwd vertrouwen aan de wedstrijd te beginnen. Net zoals vorige week klom Gilles Vannieuwenhuyse hoger dan al de rest uit om de score te openen. Via Karel Vangroenweghe, Ruben Mathijs en alweer Gilles Vannieuwenhuyse klampte Izegem zich vast aan de Walen. Hierna schakelden de bezoekers echter een tandje hoger. Verdedigend liet Izegem een steekje vallen, en herviel het in foute passes en te traag aanvalsspel. Na een groot kwartier spelen stond het scorebord op 4-8. Verbeten vocht de thuisploeg terug, waardoor ze met slechts twee punten achterstand de rust ingingen.

Zo positief Izegem de eerste helft afsloot, zo belabberd zwak startte het aan de tweede. Beyne bedankte met vier opeenvolgende doelpunten, achteraf zou die slechte periode beslissend blijken. Want na een kwartier spelen in de tweede helft en een 9-17 achterstand voor Izegem, ging het zowaar toch nog spoken. Een herboren Ruben Mathijs pestte de Waalse goalie, en het thuispubliek ging opnieuw in een stunt geloven. Doelpuntje per doelpuntje timmerde Izegem aan de weg terug. Tien minuten voor tijd bedroeg de kloof nog maar vier doelpunten. Beyne bibberde, tot groot jolijt van het alweer zeer bedrijvige Izegems publiek.

De ene na de andere slechte pass leidde tot een nieuwe aanval voor Izegem, en wanneer Robin Samyn de Waalse verdediging tot cirkelverdediging dwong, mocht koele kikker Tjorven Deschamps vanaf zeven meter Izegem weer helemaal in de wedstrijd werpen. Het treuzelen van het Waalse kamp bleef onwaarschijnlijk genoeg onbestraft, Deschamps schoot feilloos binnen. Ook Beyne kreeg een strafworp, en daarbij ook een vollédige minuut cadeau. Volgens het duo met de fluit een normale gang van zaken. Jens Lievens pakte mooi, en Kobe Jacobs vlamde nog een hoekshot zuiver binnen, maar dichter dan 18-20 kwam Izegem niet.

Een fikse opsteker voor Robin Mathijs en zijn manschappen, die nu voor enkele belangrijke ontmoetingen staan.

KV SASJA - HBC IZEGEM 2° nationale: 17-21

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: woensdag 09 november 2016 20:06

Afgelopen zaterdagnamiddag trok Izegem op verplaatsing naar Hoboken om er Sasja partij te geven. Het was een heel belangrijke wedstrijd voor Izegem. Mits een zege kon de ploeg opnieuw aansluiting krijgen met de andere ploegen in de stand. De match tegen Beyne had de ploeg alvast het nodige vertrouwen gegeven. Izegem, dat nog steeds topscorer Motte en spelverdediger Delbecque mist, was dan ook heel gemotiveerd. Sasja had de eerste match in Izegem verloren en was duidelijk uit op revanche. De Antwerpenaars namen dan ook de beste start en liepen 2-0 uit.

Izegem liet echter niet begaan en Vangroenweghe en Declerck zorgden ervoor de stand opnieuw gelijk was na 6 minuten. De thuisploeg gaf echter niet op en zorgde opnieuw voor een voorsprong van twee doelpunten. Dankzij een sterke Vangroenweghe bleef Izegem echter aanklampen. Na twintig minuten in de eerste helft stond er een 6-5 score op het bord. Doelman Lievens hield met enkele mooie reddingen de thuisaanvallers van een doelpunt. De thuisploeg probeerde opnieuw een kloof te slaan (8-6 na 23’) maar Depoortere scoorde tweemaal op rij zodat de stand opnieuw in evenwicht was (8-8 na 28’). In de slotminuut van de eerste helft kon Sasja toch nog scoren zodat er gerust werd bij 9-8 stand. Vannieuwenhuyse kreeg nog een tijdstraf zodat Izegem aan de tweede helft met een mannetje minder mocht beginnen. Coach Mathijs motiveerde zijn spelers tijdens de rust en Izegem bleef geconcentreerd spelen. De thuisploeg kon niet profiteren van de ondertal situatie bij Izegem. Vannieuwenhuyse kon na vier minuten een mooie gelijkmaker scoren (9-9). Sasja reageerde terug maar sterkhouders Vangroenweghe en Depoortere zorgden voor een eerste voorsprong van Izegem na zeven minuten (10-11). De thuisploeg kwam echter opnieuw op voorsprong. Ondertussen gunde coach Mathijs enkele spelers enige rusttijd.

Halfweg de tweede heft was alles opnieuw in evenwicht (12-12). De wedstrijd kon nog alle kanten uit. Een heel sterk verdedigende Vantieghem kreeg dan een tijdstraf. De thuisploeg profiteerde optimaal van de situatie en liep 15-12 uit. Toch was de match nog niet gespeeld. Ruben Mathijs en opnieuw Vangroenweghe brachten Izegem terug tot op één doelpunt. 15-14 was de stand na 20 minuten. De laatste tien minuten beloofden extra spannend te worden. Sasja scoorde opnieuw maar Mathijs en Samyn herstelden het evenwicht (16-16 na 25’). De Antwerpenaars konden de Izegemse verdediging nog één maal verschalken (17-16 na 27’). Met nog drie minuten te spelen trok Izegem dan resoluut de wedstrijd naar zich toe. Depoortere en Vangroenweghe zorgden voor een 17-19 stand met nog anderhalve minuut op het scorebord. Sasja probeerde nog iets terug te doen maar doelman Lievens hield zijn netten schoon. Izegem speelde op een volwassen manier de wedstrijd uit en Demeulenaere kon de 17-21 eindstand op het bord plaatsen.

Een sterk Izegem haalde zo verdiend de tweede zege van het seizoen binnen. Doelman Lievens organiseerde prima de verdediging en Vangroenweghe was de voortrekker in de aanval. De spelersmix van jong en oud zorgden voor een collectief sterke prestatie. Izegem moet nu in de volgende thuiswedstrijd op 12 november tegen Sint-Truiden deze prestatie kunnen bevestigen.

Speelden voor Izegem: Lievens (d), Ostyn (d), Beke, Declerck (2), Depoortere (5), Mathijs (2), Samyn R., Samyn A. (1), Vangroenweghe (8), Vantieghem (1), Demeulenaere (1), Vannieuwenhuyse (1), Deschamps, Jacobs

HBC IZEGEM 2° nationale - DB GENT: 19-29

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: zondag 30 oktober 2016 06:24

Slap Izegem lijdt zesde nederlaag op rij

Dat een promovendus het wel vaker moeilijk krijgt, is geen geheim, zeker wanneer men af te rekenen krijgt met een aantal geblesseerden. Ook voor Izegem is dit niet anders. Na de goede wedstrijd thuis tegen het eveneens jeugdige Sasja werd niet meer gewonnen. Dit weekend wist ook DB Gent zonder al te veel moeite de punten mee naar huis te nemen, na een slappe wedstrijd van Izegemse zijde.

De Gentenaren zaten van in het begin beter in de wedstrijd. De enige Izegemnaar die daar iets tegenin kan brengen, was Gilles Vannieuwenhuyse. Hij voelt zich steeds beter in zijn rol op linkeropbouwer. Aanvallend stelde Izegem bitter weinig voor. Verdedigend klopte het verhaal wel, al werden er te veel goals geslikt op tegenaanval.

Izegem kwam beter uit de kleedkamer, en even leken er mogelijkheden te liggen. Gent maakte zich schuldig aan de ene na de andere straftijd, maar door een dozijn technische fouten werd de kloof tussen Gent en Izegem nergens gevaarlijk klein.

De eerste speelronde zit er nu volledig op. Zaterdag komt leider Union Beynoise op bezoek in De Krekel, vraag is of Izegem de eer hoog zal kunnen houden of misschien zelfs de punten thuis kan houden!

HBC IZEGEM 2° nat - DB GENT: 19-29 Slap Izegem lijdt zesde nederlaag op rij

         

            

         

© 2019 Handbalclub Izegem
Back to Top