Atomix Haacht - HBC Izegem (2° nat.): 38-27

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: dinsdag 02 mei 2017 07:27

Izegem besloot het in afwezigheid van Senne Vantieghem (blessure) en Michiel Demeulenaere (andere verplichtingen) over een andere boeg te gooien. Trainer Mathijs besloot een 6-0-verdediging te spelen, wat een spektakelstuk opleverde. Izegem kreeg makkelijk goals om de oren, maar bracht er voor het eerst sinds lang een groot aantal doelpunten tegenover. Brecht Declerck, vorige week nog gebeten hond, werkte goed af en ook het vizier van Rune Delbecque stond stukken beter afgesteld. 

Omdat in verdediging niet alles even goed liep, mocht de amper 16-jarige Barend Azou al snel invallen, en hij deed het niet slecht. In de tweede helft werd zijn doelpunt zelfs om onduidelijke redenen afgekeurd. Uiteindelijk ging Izegem met slechts twee doelpunten achter de rust in. 

Het is een publiek geheim dat onze Izegemnaren nooit goed hun tweede helft aanvatten, en dat was nu niet anders. Smeijers en De Vis scoorden de ene pot na de andere, en Izegem bleek eraan voor de moeite. 38-27.

HBC IZEGEM 2° nat. - KTSV EUPEN: 16-23

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: woensdag 26 april 2017 11:47

Voor de laatste thuiswedstrijd van het seizoen moest HBCI uitwijken naar ’t Sok in Kachtem. Het publiek was talrijk opgekomen om ook afscheid te nemen van Louis Motte en Karel Vangroenweghe die beiden op handbalpensioen gaan naar een lange carrière bij HBCI. Izegem ging vanuit een stevige defensie sterk van start en zette de Oostkantonners (4° in het klassement) direct op achterstand, 4-1 na 15 min. Eupen had echter geen zin om zich te laten afslachten na een autorit van 3u en knokte zich terug in de wedstrijd. Ruststand 8-9. In de tweede helft verzuimde Izegem om de vele kansen af te werken waardoor Eupen al bij al makkelijk kon uitlopen en via 12-19 uiteindelijk een 16-23 overwinning te behalen. Dankzij dit verlies is HBC Izegem nu ook mathematisch zeker van degradatie naar Liga 1 ondanks het behalen van 16 punten en een duidelijke groei van dit jonge team.

KV SASJA - HBC IZEGEM (2° nationale): 37-25

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: maandag 27 maart 2017 07:35

Onze heren pakten zeven van de tien punten in de laatste vijf matchen, en bevonden zich op zes wedstrijden van het einde voor het eerst sinds lang in het land der levenden. De achterstand op HC Amay dat op een veilige plaats staat, bedroeg drie punten, en die op tegenstander Sasja slechts één. De inzet van deze wedstrijd was dus hoog, bij winst kon Izegem de rode lantaart doorschuiven naar KV Sasja.

Ook de Izegemse supporters hadden het belang van deze wedstrijd door, en zakten met 19 af naar Antwerpen. De Sasja-spelers startten sterk aan de wedstrijd, en oogden veel vinniger en agressiever dan Izegem. Dit vertaalde zich ook in beter handbal, en een snelle voorsprong. Izegem had het niet makkelijk om bij te benen, en na twintig minuten counterde Sasja zich al naar de beslissing. Er werd gerust met acht doelpunten voorsprong.

Izegem startte weliswaar een stuk enthousiaster aan de tweede helft, maar bleef even onzorgvuldig. Met lede ogen keken zowel het publiek als de Izegemse spelers toe hoe Sasja onverbiddelijk alle fouten afstrafte. De tactische beslissing om zonder keeper en met twee pivots in aanval te spelen, leek aanvankelijk wat te lonen. Er kwamen meer shotkansen, maar door een gebrekkige afwerking en het te laat terug wisselen van de doelman kon Sasja al te vaak de bal simpelweg binnenrollen.

 

Een frustrerende middag, en hoewel Sasja met drie spelers van hun eerste ploeg speelde, moeten onze heren vooral de hand in eigen boezem steken. Voor een 37-25 vallen geen excuses te verzinnen. In de strijd om het behoud moeten er zaterdag opnieuw punten gepakt worden tegen Sint-Truiden.

HBC IZEGEM 2° nationale - HB SINT-TRUIDEN: 22-17

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: maandag 03 april 2017 18:36

Het leek alsof Izegem hun rol in de strijd voor het behoud zou gaan lossen na vijf minuten, gezien de thuisploeg dan al 0-4 in het krijt stond. Rune Delbecque milderde, en via Demeulenaere en Declerck kwam Izegem helemaal terug in de wedstrijd. Wanneer Roef de gelijkmaker prikte, zat de vlam pas écht in de pan. De supporters in de tribune, die voor de zoveelste keer op rij in vuur en vlam stond, zagen hoe Sint-Truiden en Izegem haasje-over speelden. Via Louis Motte kwam Izegem op voorsprong vlak voor rust. Uiteindelijk wist Sint-Truiden nog gelijk te maken, maar het geloof op een goede afloop was daarom niet minder aanwezig.

Rune Delbecque voelde zich in de tweede helft als een vis in het water, en scoorde menig schitterend doelpunt. Ook kon Izegem voor het eerst sinds zijn blessure rekenen op de allerbeste Louis Motte, die de Truiense doelman hoofdpijn bezorgde. De Limburgers maakten zich schuldig aan haantjesgedrag, en dat hadden de scheidsrechters ook begrepen. Door de vele straftijden wisten onze heren tussen de 20ste en 25ste minuut een onoverbrugbare kloof te slaan. Tjorven Deschamps wist het geblunder van de verdediging na een mindere pass van Demeulenaere (een serieus eufemisme) af te straffen, en de eerste overwinningsvuisten gingen al in de lucht. Diezelfde Demeulenaere mocht trouwens terugblikken op een sterke match in verdediging. Ondanks de heerlijke prestatie van Louis Motte was dé grote ster van de avond Jens Lievens. Hij floreerde onder impuls van het publiek, en bewees andermaal zijn waarde. 22-17 werd de eindstand, en Izegem leeft nog.

Volgende week trekt Izegem naar het verre Amay, samen met Sasja de derde degradatiekandidaat. Bij verlies mag Izegem hun kansen op behoud definitief opbergen, bij winst komt alles weer op een zakdoek te liggen. De strijd om het behoud was zelden zo spannend…

HBC IZEGEM (2° nationale) - UNION BEYNOISE: 25-23

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: maandag 20 maart 2017 11:43

Izegem nam het afgelopen zaterdagnamiddag op tegen Beyne. De bezoekers uit Luik stonden voor de match op de derde plaats in de stand. Ondanks de hoopgevende prestaties van Izegem de laatste weken zou het geen makkelijke wedstrijd worden om de punten thuis te houden. Izegem nam de match meteen in handen. Declerck, Demeulenaere en Mathijs zorgden direct voor een 4-1 voorsprong. De bezoekers probeerden om het evenwicht te herstellen en kwamen beetje bij beetje dichter. 6-4 was de score na 12 minuten wedstrijd. De kustjongens Declerck en Jacobs zorgden er voor dat Izegem weer 5 doelpunten uitliep. De bezoekers vonden geen oplossing op het vlotte Izegemse spel en Declerck, Motte en Vantieghem zorgden voor een maximale voorsprong van 7 doelpunten. 12-5 stond er op het bord na 22 minuten. In plaats van rustig de match te controleren begon Izegem iets slordiger te spelen en zo kwamen de bezoekers beetje bij beetje terug in de wedstrijd. Er werd gerust bij een 14-11 stand. De rust had de bezoekers duidelijk deugd gedaan. In de eerste vijf minuten wisten ze hun achterstand om te zetten in een 14-15 voorsprong. Tijd voor trainer Mathijs om zijn ploeg te herschikken met een time-out. Robin Samyn en Vangroenweghe brachten Izegem na 13 minuten terug op voorsprong (17-16). Het bleef spannend en de bezoekers slaagden er telkens in om een doelpuntje voorsprong te nemen. Met nog tien minuten te spelen leidden de Luikenaars met 21-20. Beide ploegen gaven elkaar nu niets meer toe. Met nog 5 minuten te spelen bracht topscorer van de dag Declerck de stand opnieuw in evenwicht (23-23). Het publiek genoot van het spektakel. Beide ploegen misten om beurten, zodat de stand ongewijzigd bleef met nog drie minuten op de klok. Vantieghem kon een fout bij de bezoekers afstraffen en zo Izegem op voorsprong brengen. De bezoekers zetten nu alles op alles maar de Izegemse verdediging gaf geen krimp. Jacobs kon in de slotminuut opnieuw de bezoekende doelman te grazen nemen en op die manier Izegem een welverdiende zege schenken. Eindstand 25-23. Volgende week kan Izegem de rode lantaarn doorgeven aan Sasja mits winst in het onderlinge duel.

 

Speelden: Lievens en Ostyn (doel), Beke, Declerck (6), Delbecque (1), Jacobs (3), Mathijs (5), Motte (3), Samyn A, Samyn R (3), Vangroenweghe (1), Vannieuwenhuyse, Vantieghem (2) en Demeulenaere (1).

         

            

         

© 2019 Handbalclub Izegem
Back to Top