Nieuwe aanwinst Thomas Pereira

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: zaterdag 25 november 2017 08:32

Met plezier stellen we jullie onze nieuwe aanwinst Thomas Pereira voor. Thomas is een technisch sterke spelverdeler met een heel goeie vista en een goed shot. Hij kwam in contact met Izegem via onze physical coach Mike Dieryckx. Thomas had initieel wat fysieke achterstand, maar intussen traint hij al enkele weken volop mee. Sedert deze week is Thomas speelgerechtigd en hij werd door coach Robin Mathijs onmiddellijk opgenomen in de wedstrijdselectie voor de wedstrijd tegen Handbalclub Eeklo. Welkom en succes Thomas!

HBC DENDERMONDE -  HBC IZEGEM LIGA 1: 13-29 

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: dinsdag 21 november 2017 19:41

Afgelopen zaterdag nam leider Izegem het op tegen Dendermonde. De Oostvlamingen stonden in de onderste regionen van de stand, maar de meeste matchen verloren ze echter nipt. Izegem was dus op zijn hoede. De eerste minuten verliepen erg gesloten, beide ploegen verdedigden stevig, maar toch nam de thuisploeg het voortouw. Enkele shots vanop negen meter verrasten doelman Lievens zodat Dendermonde met 4-2 leidde na negen minuten. Izegem kwam echter beetje bij beetje onder stoom. Van 4-4 na een kwartier liep Izegem uit tot 4-6 met twee doelpunten van Deschamps. De thuisploeg plooide nog eenmaal de rug en na twintig minuten was de score 6-7. In de laatste tien minuten kwam Izegem volledig los. Spelverdeler Delbecque profiteerde enkele malen van de strikte verdediging op pivot Samyn. De Izegemse verdediging gaf geen enkele kans meer aan de moedige thuisploeg. Demeulenaere, De Pillecyn en Delbecque zorgden uiteindelijk voor een ruime 6-15 ruststand. Izegem nam opnieuw een vlotte start in de tweede helft. Delbecque en De Pillecyn zorgden meteen voor twee doelpunten. De thuisploeg gaf niet af. Izegem verloor een beetje de concentratie en Dendermonde scoorde viermaal op rij. 10-18 stond er op het bord na 40 minuten spel. Beide ploegen konden dan vijf minuten niet scoren. Trainer Mathijs zette de ploeg met een time-out weer op weg. Jacobs was keer op keer te snel voor de thuisverdediging. Zo bouwde Izegem de voorsprong verder uit. Ondertussen verzorgde doelman Ostyn de show met een volleybalredding. Izegem bleef heel goed verdedigen. Pivot Samyn wist in de slotseconde de 13-29 eindstand op het bord te plaatsen. Al bij al een gemakkelijke zege van Izegem, dat echter niet zijn beste match speelde.

Speelden: Lievens(D), Ostyn(D), Beke(1), Delbecque (10), Demeulenaere (4), Deschamps (2), Jacobs (5), Mathijs (1), De Pillecyn (4), Samyn R. (1), Samyn A. (1), Vannieuwenhuyse, Vantieghem en Azou.

 

HBC IZEGEM LIGA 1 - ELITA LEBBEKE: 26-18

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: maandag 06 november 2017 11:53

Onze heren schakelden vorige week Atomix uit in de beker, dus aan vertrouwen was er geen gebrek. Op training toonden velen zich echter wat in vakantiemodus. Daarenboven kon trainer Mathijs geen beroep doen op Gilles Vannieuwenhuyse (armblessure), Jasper ‘Jacky’ De Pillecyn (maagontsteking) en Ruben ‘Roef’ Mathijs (liesblessure).

Izegem begon slapjes aan de partij, en de beweeglijke jongemannen van Elita wisten makkelijk gaatjes te vinden. Barend Azou scoorde het eerste Izegemse doelpunt, en ook Michiel ‘Michke’ Demeulenaere pikte een graantje mee. Elita wrong zich wel op voorsprong, en onze jonge ploeg moest iets doen wat dit seizoen nog niet veel gebeurde: achtervolgen. Aan de rust een 11-12 op het bord.

Na de rust toonden onze heren dat ze wél goed aan een tweede helft kunnen beginnen. De veer bij Elita brak langzaam maar zeker, en Brecht Declerck wist al ware het surfend tegenaanval na tegenaanval binnen te werpen. De coach gunde hem zowaar een applauswissel. Ook Zwoele Ostyn tekende present met enkele puike saves en lanceringen. Eindstand 26-18. Eén redelijke tweede helft bleek genoeg om te winnen, maar de eerste helft was zwak. Arne Samyn verliet geblesseerd het veld, maar de schade valt mee. Hopelijk zien we ook de overige geblesseerden snel terug in hun wedstrijdshirt.

 

OLSE MERKSEM - HBC IZEGEM LIGA 1: 18-24

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: maandag 13 november 2017 13:50

Zaterdagnamiddag trokken onze heren richting Merksem met één doel: terugkeren met 2 punten. Merksem was twee seizoenen geleden de plaats waar Izegem zijn eerste uitnederlaag leed en aangezien ze ook een ploeg in de 1ste nationale hebben viel het nog wat af te wachten welke spelers op het veld zouden verschijnen. Als de match op leeftijd beslist zou worden was Izegem kansloos geweest, gelukkig voor onze jongens was dit niet het geval. Het begin van de partij was voor het 'rijpere' Merksem, Izegem startte te mak en kon geen vuist maken. Dat resulteerde in een 5-3 na ongeveer 10 minuten. Na een time-out en enkele wissels bij Merksem ging Izegem op en over Merksem. Merksem kon zijn snelle tempo van het begin niet meer aanhouden en Izegem speelde ondanks de vele jeugd erg volwassen zonder uit te blinken. Na de rust was het Izegem die het best van start ging en volwassen de wedstrijd volmaakte. De zege kwam nooit meer in gevaar en Izegem won verdiend met 18-24 cijfers. Opdracht volbracht. Volgende week staat de verplaatsing naar Dendermonde op het programma. De komende weken blijven belangrijk en gaan we vol voor een 6 op 6 de komende 3 wedstrijden.

Heren bekeren verder na stunt tegen 1° nationaler Atomix Haacht

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: vrijdag 27 oktober 2017 09:02

Atomix en Izegem keken elkaar vorig seizoen vier keer in de ogen, en geen één keer konden de heren overtuigen, laat staan meespelen voor de punten. Hoe dat seizoen afliep is geweten: Atomix speelde met de vingers in de neus kampioen, en Izegem degradeerde terug naar Liga 1. Toch heerste in de groep het gevoel dat er iets mogelijk was.

Op Robin Samyn kon niet gerekend worden door andere verplichtingen, Ruben Depoortere keek als assistent toe vanop de bank. Hij zag hoe Izegem het aanvankelijk moeilijk had, de beginfase was helemaal van Atomix. Ruben Mathijs bracht Izegem echter in de wedstrijd. Nadat Atomix drie keer scoorde, wist hij twee keer te prikken. 7-3 dus, gezien de vijf doelpunten voorsprong die onze heren kregen.

Gilles Vannieuwenhuyse scoorde nog tijdens het eerste kwartier twee keer vanop tien meter, quasi uit stilstand, wat voor de coach van Atomix het signaal was om van doelman te wisselen. Even liep het minder vlot. Kustboy Brecht Declerck freewheelde zich dan maar enkele keren door de verdediging op tegenaanval, wat resulteerde in twee doelpunten en een straftijd voor Atomix. Izegem bleef de hele eerste helft sterk, en Jens Lievens wist zich meerdere keren te onderscheiden. Ruststand: 16-10.

Atomix schakelde na de rust een tempo hoger en knaagde aan de Izegemse voorsprong. Tot overmaat van ramp begonnen ook de scheidsrechters mee te knagen. Na een hard contact kwamen zowel Jasper De Pillecyn als Toon De Vis, topschutter van Atomix, ten val. Twee minuten voor Jasper, en hetzelfde verdict voor De Vis, die reageerde. Een correcte beslissing, maar Arne Samyn dan nog eens bestraffen voor een gewoon foutief contact, dat deed de tribunes koken. Als op een kwartier van het einde De Pillecyn ook nog eens definitief uitgesloten werd, was het hek helemaal van de dam.

De bezoekers probeerden te profiteren van de situatie, maar Rune Delbecque zorgde voor problemen in hun verdediging. Toch was de Izegemse voorsprong met nog tien minuten op de klok helemaal weg. In aanval hadden enkele jongens het moeilijk, en daar wist Atomix van te profiteren. Ondertussen hield Lievens Izegem in de wedstrijd. Penalty’s, schoten van ver, tegenaanvallen,... Niets was hem te veel.

Met nog vijf minuten te gaan speelde Atomix zonder doelverdediger en met een aanvaller extra. Koele kikker Tjorven Deschamps profiteerde van aan de middellijn, wat de stand op 22-20 bracht. Andermaal kwam de tegenstander helemaal terug, en coach Robin Matthijs vroeg een laatste time-out met nog 25 seconden op de klok.

In een hectische fase kreeg Ruben Matthijs de bal, die zijn actie maakte. De bal belandde uiteindelijk in de handen van pivot Arne Samyn, die na een fikse duw in de rug nog kon wapenen en schieten. De winning goal werd als een kampioensdoelpunt gevierd, zowel op het veld als in de tribunes. Een fantastisch hoogtepunt van een fantastische wedstrijd, Izegem bekert verder en ontmoet in de volgende ronde Estudiantes Tournai of HC Kraainem.

 

 

         

            

         

         

 
© 2019 Handbalclub Izegem
Back to Top