HK WAASMUNSTER - HBC IZEGEM LIGA 1: 22-27

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: maandag 18 december 2017 12:03

Voor de topper in Liga 1 kon Izegem-coach Mathijs geen beroep doen op de licht geblesseerden Thomas Pereira en Robin Samyn. Voor een talrijk opgekomen publiek werd het een spannende maar weinig hoogstaande wedstrijd.

De thuisploeg opende de score maar Izegem nam meteen over via Ruben Mathijs en Gilles Vannieuwenhuyse. Beide ploegen leken aan elkaar gewaagd, maar Izegem bleek iets efficiënter in de beginfase (3-7 na 14’). Waasmunster kwam even terug tot 2 doelpunten, maar dichter kwamen ze niet. De ruststand 10-13 gaf perfect de verhoudingen weer.

De tweede helft bracht geen beter spel en beide ploegen stapelden de slordigheden op. Bij een 13-17 tussenstand kwam Waasmunter speler Ruben Callaerts hard neer op zijn elleboog, waardoor het spel bijna een half uur stil lag. Na de herneming leek er toch nog een beetje hoop voor de thuisploeg, maar uitblinker Mathijs (13 doelpunten!) trok zijn team over de meet. 

Door deze zege vergroot HBC Izegem haar voorsprong tot 3 punten op de nummer 2 en reeds 9 punten op nummer drie. De eerste twee promoveren volgend jaar naar tweede nationale.

Aanstaande zaterdag geeft HBCI om 18 uur topteam HBC Visé partij in sporthal De Krekel. Inzet is een plaats in de halve finales van de Beker van België.

 

HBC IZEGEM LIGA 1 - SPORTING NELO: 36-12

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: zondag 10 december 2017 19:02

Izegem kwam de heenronde ongeslagen uit, en verloor slechts één schamel puntje, op de eerste speeldag tegen Sporting NeLo. Hoewel de mannen van Neerpelt niet zo hoog in de rangschikking staan, had Izegem met hen dus wel een eitje te pellen. Allereerst gingen de lichten even uit in De Krekel, de jaarlijkse ploegvoorstelling kon beginnen, onder goedkeurend oog van Unizo Izegem. 

De lichten bij NeLo zijn wellicht uit gebleven, gezien ze op geen enkel moment partij gegeven hebben aan onze Heren. De herstelde Brecht Declerck zag vanop de bank hoe Tjorven Deschamps prikte nadat Jasper De Pillecyn op knappe manier de openingstreffer gescoord had. Doelpunten vlogen bij de vleet, en het was bijna aandoenlijk mooi hoe een de jeugdige Rune Delbecque steeds beter gaat spelen in combinatie met Jasper en Ruben Mathijs. 

Omdat NeLo wel iets moest doen, besloot hun coach om met een aanvaller extra te spelen, en de keeper dus te wisselen. Een experiment dat Yerime Sylla bij de Red Wolves meermaals probeert, en ook onze trainer geregeld uit zijn hoed tovert. Dit werkte echter absoluut niet voor de Limburgers. Het ging van kwaad naar erger. Bij balverlies zag puntverdediger Senne Vantieghem zag zijn kans schoon om te scoren. En nog eens. En nog eens... op exact dezelfde manier. De Leeuw van Izegem was zichtbaar tevreden met zijn knappe goals vanop 40 meter. Eén keer was de bal achter het doel beland, en dat heeft de Limburgse keeper geweten. Het duurde ongemakkelijk lang alvorens hij de bal weer in het spel kreeg. Een gebeurtenis die de verhoudingen op het veld bloot legde. 

Aan de rust stond het 18-10. In verdediging zwakte Izegem namelijk wat af en, ere wie ere toekomt, daar heeft de tegenstander van geprofiteerd. 

Na de pauze duurde het even alvorens onze blauwhemden het tempo terug vonden, en hoe… NeLo kwam in 30 minuten slecht 2 keer tot scoren. Michke Demeulenaere scoorde onder andere, en dat op zijn bijna typische manier: bal ontvangen aan de middellijn, op een drafje naar voren en vanaf meer dan tien meter hard tegen de netten. Een glimlachje kon er van af. Ook de beachboys en Zwoele draafden op, net als Barend Azou, smalend wel eens Bouletje genoemd. De spelers maakten er nog een leuk feestje van, 36-12 is het eindverdict. 

Niet onbelangrijk om te vermelden: tweede keeper Zwoele kende een droomavond. In het kwartier gegunde speeltijd wist hij wel vier keer een tegenaanval rechtstreeks te lanceren, en kreeg hij geen enkel doelpunt tegen! In de schaduw van topper Jens Lievens bewijst ook supersub Zwoele week na week zijn kwaliteiten!

 

HC KRAAINEM - HBC IZEGEM LIGA 1: 18-23 (1/8 finale Beker van België)

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: woensdag 29 november 2017 20:06

In de achtste finales van de beker nam Izegem het op tegen Kraainem. Kraainem schakelde in de vorige ronde eerste nationaler Doornik uit. Izegem wist dus op voorhand dat het geen makkelijke match zou worden. Na een twee uur durende verplaatsing was Izegem goed op tijd aangekomen in Kraainem en kon de wedstrijd in alle rust voorbereiden. Izegem nam een heel vlotte start. Na vijf minuten was de score 0-4, een beetje geholpen door een tijdstraf bij de thuisploeg. Kraainem herstelde beetje bij beetje het evenwicht en Izegem trof paal en lat. Na 14 minuten was de score in evenwicht (7-7). De thuisploeg hanteerde een hoge agressieve verdediging en Izegem had het een vijftal minuutjes moeilijk. Kraainem liep uit tot 12-10. Trainer Mathijs nam een time-out en de Izegemse aanval begon opnieuw te renderen. Mathijs en De Pillecyn zorgden opnieuw voor een 10-12 voorsprong na 26 minuten. In de laatste minuten belette de thuisdoelman Delbecque tweemaal het scoren terwijl Kraainem wel nog tweemaal kon scoren. Er werd na een aangename viriele doch faire wedstrijd gerust bij een 12-12 stand. Het begin van de tweede helft verliep afwachtend en beide ploegen misten enkele kansen. Na 3 minuten wisten de gastheren de score te openen (13-12). Izegem reageerde via Mathijs en Robin Samyn en kwam opnieuw op voorsprong. Een sterk spelende Vantieghem onderschepte een thuisaanval en werkte ook prima af. Izegem kwam dus opnieuw twee doelpunten voor (13-15). Kraainem scoorde direct tegen maar dan kwam de Izegemse machine echt op gang. Nieuwkomer Pereira verschalkte tweemaal de doelman. Arne Samyn was een echte leider van de defensie en als de thuisploeg dan eens ruimte kreeg wist Lievens zijn netten schoon te houden. Izegem leidde na 17 minuten met 14-19. Trainer Mathijs voerde dan enkele wissels uit maar Kraainem moest de wet van de sterkste ondergaan. Er werd dan langs beide zijden niet meer gescoord. Mathijs en Jacobs zorgden voor de absolute zekerheid van de overwinning. 16-22 was de stand op 3 minuten van het einde. Izegem kon al vierend de slotminuten ingaan en won uiteindelijk verdiend met 16-22. Izegem speelde een volwassen partij handbal en was fysiek duidelijk de betere van Kraainem. Door de zege plaatst Izegem zich voor de kwartfinale tegen Beneligaploeg Visé. Deze wedstrijd wordt gespeeld in Izegem in de week van 18 december.

 

 

Speelden: Beke, Delbecque (1), Demeulenaere, Deschamps (2), Jacobs (1), Lievens(D), Mathijs (8), De Pillecyn (3), Ostyn (D), Samyn A. (1), Samyn R. (3), Vannieuwenhuyse (1), Vantieghem (1) en Pereira (2)

HV UILENSPIEGEL - HBC IZEGEM LIGA 1: 23-33

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: dinsdag 05 december 2017 14:27

Als laatste opdracht in de heenronde kreeg HBCI een uitwedstrijd bij staartploeg Uilenspiegel voorgeschoteld. De Antwerpenaren zijn de meest gepasseerde ploeg, ideaal dus voor de Izegemse aanval om wat vertrouwen op te doen.

Aanvankelijk lukte dit aardig want Izegem startte met een snelle 0-3. Daarna ging het echter een pak stroever, mede door de vervelende 3-3 verdediging van Uilenspiegel. Izegem vond moeilijk gaatjes, maat kon via individuele flitsen, van vooral Ruben Mathijs, de score stelselmatig verder uitbouwen (2-5 na 10’; 7-12 na 20’). De 10-17 bij de rust was logisch, maar het had veel meer kunnen zijn.

In de tweede helft kregen we hetzelfde spelbeeld: veel goede wil bij de thuisploeg, maar te veel technische fouten om dichter te komen. Izegem bouwde rustig verder aan de voorsprong (13-25 na 41’) maar begon ook de fouten op te stapelen. Dit bood Uilenspiegel de mogelijkheid om de schade beperkt te houden tot 10 doelpunten op het einde. Voor de leiders een gemiste kans om met een monsterscore uit te pakken, maar al bij al een gemakkelijke en verdiende zege. Door deze winst is HBC Izegem herfstkampioen met slechts 1 verliespunt in 11 matchen. Aanstaande zaterdag geeft Izegem om 20.30 uur Sporting Nelo partij, de enige ploeg die er voorlopig in slaagde dit seizoen een puntje te pakken tegen HBCI.

 

 

Speelden voor Izegem: Jens Lievens, Willem Ostyn, Rune Delbecque (4), Michiel Demeulenaere, Tjorven Deschamps (2), Kobe Jacobs (5), Ruben Mathijs (8), Jasper De Pillecyn (3), Arne Samyn (1), Robin Samyn (2), Gilles Vannieuwenhuyse (6), Senne Vantiegem (1) en Thomas Pereira (1).

HBC IZEGEM LIGA 1 - HC EEKLO: 35-20

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: zondag 26 november 2017 16:15

‘In Liga 1 is ‘t ook plezant’, klonk het vorig seizoen af en toe laconiek op de tribunes, maar de supporters bleven tegen Eeklo collectief thuis. Het is lang geleden dat de sporthal zo leeg oogde. Nochtans was er wel wat om naar uit te kijken. Tomas Pereira, de nieuwe Noord-Franse aanwinst, zat namelijk voor het eerst in de selectie.

Brecht Declerck ontbrak in de selectie na zijn blessure opgelopen tegen Merksem, waardoor Tjorven Deschamps in de basis stond. Hij bedankte meteen voor het vertrouwen, met een doelpunt vanop hoek, nadat Jasper De Pillecyn de score opende. Het rommelde echter in de anders zeer betrouwbare defensie van Izegem. Gilles Vannieuwenhuyse had het moeilijk, en stopper Arne Samyn kreeg zijn defensie niet helemaal zoals hij het wilde.

Borgers, topschutter van Eeklo had zijn vizier niet goed afgesteld in de eerste helft, en onder impuls van een uiterst bedrijvige Rune Delbecque wist Izegem hierdoor uit te lopen. Het bleef een slordige wedstrijd om naar te kijken, maar door saves van Jens Lievens en goals van De Pillecyn was de wedstrijd gespeeld aan de rust. 18-9

Michiel Demeulenaere mocht aan de tweede helft starten, en Eeklo leek een goede ploeg om in aanval wat ervaring op te doen. Helemaal lekker liep dit niet. Terwijl er nog teveel twijfel in zijn shots zit, lukte de samenwerking met Robin Samyn wel goed, te zien aan enkele knappe assists van ‘Michke’. Ondertussen dook Rune Delbecque in elk door De Pillecyn gecreëerde open ruimte en ook ‘Roef’ Mathijs pikte hier en daar een doelpuntje mee.

Tomas Pereira debuteerde en deed het niet kwaad, maar de automatismen missen nog wat. Na 60 minuten wisselvallig handbal vol mooie acties, afgewisseld door pijnlijke balverliezen of loopfouten, valt te concluderen dat het tegen Kraainem beduidend beter zal moeten. De Walen schakelden al Doornik uit, en zien een onderonsje tegen Visé natuurlijk ook zitten. Eindstand 35-20            

         

            

         

         

 
© 2019 Handbalclub Izegem
Back to Top