HBC IZEGEM LIGA 1 - ELITA LEBBEKE: 26-18

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: maandag 06 november 2017 11:53

Onze heren schakelden vorige week Atomix uit in de beker, dus aan vertrouwen was er geen gebrek. Op training toonden velen zich echter wat in vakantiemodus. Daarenboven kon trainer Mathijs geen beroep doen op Gilles Vannieuwenhuyse (armblessure), Jasper ‘Jacky’ De Pillecyn (maagontsteking) en Ruben ‘Roef’ Mathijs (liesblessure).

Izegem begon slapjes aan de partij, en de beweeglijke jongemannen van Elita wisten makkelijk gaatjes te vinden. Barend Azou scoorde het eerste Izegemse doelpunt, en ook Michiel ‘Michke’ Demeulenaere pikte een graantje mee. Elita wrong zich wel op voorsprong, en onze jonge ploeg moest iets doen wat dit seizoen nog niet veel gebeurde: achtervolgen. Aan de rust een 11-12 op het bord.

Na de rust toonden onze heren dat ze wél goed aan een tweede helft kunnen beginnen. De veer bij Elita brak langzaam maar zeker, en Brecht Declerck wist al ware het surfend tegenaanval na tegenaanval binnen te werpen. De coach gunde hem zowaar een applauswissel. Ook Zwoele Ostyn tekende present met enkele puike saves en lanceringen. Eindstand 26-18. Eén redelijke tweede helft bleek genoeg om te winnen, maar de eerste helft was zwak. Arne Samyn verliet geblesseerd het veld, maar de schade valt mee. Hopelijk zien we ook de overige geblesseerden snel terug in hun wedstrijdshirt.

 

Heren bekeren verder na stunt tegen 1° nationaler Atomix Haacht

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: vrijdag 27 oktober 2017 09:02

Atomix en Izegem keken elkaar vorig seizoen vier keer in de ogen, en geen één keer konden de heren overtuigen, laat staan meespelen voor de punten. Hoe dat seizoen afliep is geweten: Atomix speelde met de vingers in de neus kampioen, en Izegem degradeerde terug naar Liga 1. Toch heerste in de groep het gevoel dat er iets mogelijk was.

Op Robin Samyn kon niet gerekend worden door andere verplichtingen, Ruben Depoortere keek als assistent toe vanop de bank. Hij zag hoe Izegem het aanvankelijk moeilijk had, de beginfase was helemaal van Atomix. Ruben Mathijs bracht Izegem echter in de wedstrijd. Nadat Atomix drie keer scoorde, wist hij twee keer te prikken. 7-3 dus, gezien de vijf doelpunten voorsprong die onze heren kregen.

Gilles Vannieuwenhuyse scoorde nog tijdens het eerste kwartier twee keer vanop tien meter, quasi uit stilstand, wat voor de coach van Atomix het signaal was om van doelman te wisselen. Even liep het minder vlot. Kustboy Brecht Declerck freewheelde zich dan maar enkele keren door de verdediging op tegenaanval, wat resulteerde in twee doelpunten en een straftijd voor Atomix. Izegem bleef de hele eerste helft sterk, en Jens Lievens wist zich meerdere keren te onderscheiden. Ruststand: 16-10.

Atomix schakelde na de rust een tempo hoger en knaagde aan de Izegemse voorsprong. Tot overmaat van ramp begonnen ook de scheidsrechters mee te knagen. Na een hard contact kwamen zowel Jasper De Pillecyn als Toon De Vis, topschutter van Atomix, ten val. Twee minuten voor Jasper, en hetzelfde verdict voor De Vis, die reageerde. Een correcte beslissing, maar Arne Samyn dan nog eens bestraffen voor een gewoon foutief contact, dat deed de tribunes koken. Als op een kwartier van het einde De Pillecyn ook nog eens definitief uitgesloten werd, was het hek helemaal van de dam.

De bezoekers probeerden te profiteren van de situatie, maar Rune Delbecque zorgde voor problemen in hun verdediging. Toch was de Izegemse voorsprong met nog tien minuten op de klok helemaal weg. In aanval hadden enkele jongens het moeilijk, en daar wist Atomix van te profiteren. Ondertussen hield Lievens Izegem in de wedstrijd. Penalty’s, schoten van ver, tegenaanvallen,... Niets was hem te veel.

Met nog vijf minuten te gaan speelde Atomix zonder doelverdediger en met een aanvaller extra. Koele kikker Tjorven Deschamps profiteerde van aan de middellijn, wat de stand op 22-20 bracht. Andermaal kwam de tegenstander helemaal terug, en coach Robin Matthijs vroeg een laatste time-out met nog 25 seconden op de klok.

In een hectische fase kreeg Ruben Matthijs de bal, die zijn actie maakte. De bal belandde uiteindelijk in de handen van pivot Arne Samyn, die na een fikse duw in de rug nog kon wapenen en schieten. De winning goal werd als een kampioensdoelpunt gevierd, zowel op het veld als in de tribunes. Een fantastisch hoogtepunt van een fantastische wedstrijd, Izegem bekert verder en ontmoet in de volgende ronde Estudiantes Tournai of HC Kraainem.

 

 

ACHILLES BOCHOLT - HBC IZEGEM LIGA 1: 17-22

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: woensdag 18 oktober 2017 06:14

Izegem waarschuwde vorige week de andere Liga 1-ploegen door Meeuwen met fris en razendsnel handbal vooral in de eerste helft van het plein te spelen. In Bocholt liep het allemaal wat minder.

Izegem begon nochtans goed aan de wedstrijd, met enkele tegenaanvallen, zowel eerste als tweede tempo, en met enkele leuke nummertjes. Daarna lieten onze heren het gaspedaal even los, waardoor Bocholt zich (slechts een beetje) in de wedstrijd knokte. Het scheidsrechtersduo bleef in deze saaie wedstrijd wél constant wakker. Al na twee minuten spelen trokken ze twee gele kaarten.

Gilles Vannieuwenhuyse, die goeie acties met mindere afwisselde, werd de eerste die benadeeld werd door de scheidsrechters. Een onterechte twee minuten was zijn deel. De Bocholtse spelers gingen doorheen de wedstrijd graag verhaal halen bij de mannen in het zwart, en na een nochtans frontaal en zelfs correct contact kreeg ook Jasper De Pillecyn een straftijd.

Izegem had de wedstrijd wel onder controle, en de ruststand van 6-12 was een goede afspiegeling.

De tweede helft begon ronduit slecht. In verdediging liet Izegem steken vallen, en het trage tempo deed aan vorig seizoen denken. Bocholt sloop dichterbij en naderde met nog een kwartier op de klok tot drie punten. Izegem kon echter wel op een goede spelverdeler Delbecque rekenen, die zich combinerend met De Pillecyn opperbest voelde.

De eindstand viel op 17-22. Izegem behoudt zo zijn ongeslagen positie, en trekt zondag richting leider Tongeren met de eerste plaats als inzet.

 

Callant TONGEREN - HBC IZEGEM LIGA 1: 15-20

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: zondag 22 oktober 2017 17:19

 

Izegem begon erg geconcentreerd aan de topper in Tongeren. Het zou een intense wedstrijd worden op hoog niveau. Izegem bevestigde zijn status van best verdedigende ploeg uit de reeks. Tongeren, de best aanvallende ploeg uit de reeks beet zijn tanden stuk op de dynamische 3-2-1 met Arne Samyn als dirigent centraal achterin. Vantieghem neutraliseerde op zijn eentje de Tongerse spelverdelers en Vannieuwenhuyze en De Pillecyn dwongen de Limburgse opbouwers tot moeilijke shots. Ook aanvallend speelde Izegem erg efficiënt onder leiding van Delbecque die zijn 19e verjaardag bekroond zag met een sterke, volwassen wedstrijd. Mathys bleek goed bij schot en Robin Samyn zaaide paniek bij de Limburgers door telkens opnieuw 2 man naar zich toe te trekken. Ruststand 8-9. In de tweede helft sloop de onzekerheid in de jonge Tongerse hoofden en de Izegemse trein stoomde verder. Het werd uiteindelijk een fantastische 15-20 overwinning die meteen de leidersplaats oplevert. Komende donderdag wacht Izegem een hele zware klus als eerstenationaler Atomix op bezoek komt in De Krekel in het kader van de Beker van België.

HBC IZEGEM LIGA 1 - HHV MEEUWEN: 36-16

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: maandag 09 oktober 2017 12:10

Zaterdagavond nam Izegem het op tegen Meeuwen. De Limburgers hadden hun eerste drie matchen gewonnen, dus Izegem mocht zich verwachten aan een sterke tegenstander. De eerste minuten verliepen afwachtend. Beide ploegen zochten naar openingen in de verdedigingen. De bezoekers openden na 4 minuten de score. De Pillecyn zorgde meteen voor de gelijkmaker. Dat was het begin van een Izegemse belegering van het bezoekende doel. In een goede zes minuten liep Izegem uit tot 7-1 met Mathijs in de hoofdrol. Doelman Lievens zorgde voor een prima organisatie van de thuisverdediging. Meeuwen probeerde na een time-out om opnieuw in de wedstrijd te komen. De bezoekende topscorer kon tweemaal op rij de thuisploeg verschalken. Na 13 minuten leidde Izegem met een geruststellende 8-3 voorsprong. Izegem bleef het gaspedaal verder indrukken en bouwde de voorsprong beetje bij beetje uit. 15-4 was de score na 20 minuten wedstrijd. Vantieghem, terug na huwelijksreis, was heer en meester in de verdediging en pikte twee doelpunten mee op tegenaanval. Ook youngsters Arne en Robin Samyn en Demeulenaere verschalkten een ondertussen wanhopige bezoekende doelman. De ruststand van 21-4 was het resultaat van een collectief sterke prestatie. Na de rust voerde trainer Mathijs enkele wissels uit. De Limburgers waren iets gretiger uit de kleedkamer gekomen en Izegem had moeite om geconcentreerd te blijven spelen. Met zes doelpunten op rij kwamen de bezoekers terug tot 23-10 na 10 minuten spelen. Een gestopte strafworp van doelman Ostyn was het sein voor Izegem om er opnieuw vol voor te gaan. Delbecque verdeelde het spel en pikte ook zijn doelpuntje mee. Met nog 10 minuten te spelen stond het 28-11. Izegem was echt niet te stoppen en Vannieuwenhuyse en Jacobs diepten verder de voorsprong uit.

De thuisploeg boekte uiteindelijk een mooie 36-16 zege. Izegem speelde een collectieve sterke wedstrijd met uitzondering van de eerste minuten in de tweede helft. Hopelijk kan Izegem deze prestatie herhalen volgende week in en tegen Bocholt.

Speelden: Lievens(D), Ostyn (D), Declerck (2), Delbecque (3), Demeulenaere (3), Deschamps, Jacobs (2), Mathijs (8), De Pillecyn (3), Samyn A. (2), Samyn R. (4), Vannieuwenhuyse (5), Vantieghem (4) en Allaert.

 

         

            

         

© 2019 Handbalclub Izegem
Back to Top