HBC Izegem Heren 2° nationale – United Brussels: 38-22

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: vrijdag 27 december 2019 07:52

 
De laatste wedstrijd van de eerste ronde in 2de nationale werd dit weekend gespeeld. United Brussels had zich al meermaals een taaie tegenstander getoond maar bungelde onverbiddelijk laatste in het klassement. Izegem daarentegen had met horten en stoten de eerste plaats bereikt. Ondanks enkele onnodige puntenverliezen toonden ze zich 2x sterker dan rivaal Eupen, wat hun nu de leidersplaats opgeleverd had. Mits winst waren we zeker van de pole position in de play-offs, wat ons een puntje voorsprong biedt op Eupen.

Izegem schoot het snelst uit de startblokken. Vermeiren, die week na week weer sneller de weg naar doel lijkt te vinden, zorgde voor 3 doelpunten die ons na 5 minuten tot 4-1 brachten. Brussel was even van hun melk, maar S. Vandewoestyne en Jacobs gaven hun geen tijd om op adem te komen: 9-4. De bezoekers rechtten de rug en toonden dat ze zich niet zomaar de slachtbank zouden laten begeleiden. Aanvallend was Izegem het noorden even kwijt en ook in verdediging stonden enkele jongens wat te zwemmen. Brussel profiteerde en keerde terug tot aan 13-11. Robin Mathijs tekende voor een time-out in de 21ste minuut. In dat luttele minuutje wist hij meteen de pijnpunten van de tegenstander bloot te leggen en hoe we er moest op inspelen. De ex-Knackers Vandewoestyne hadden dit helemaal begrepen. Onder hun impuls kreeg Izegem plots vleugels en ook Schonkeren eiste opnieuw een hoofdrol op. Izegem raasde als een sneltrein naar de rust, waar we met 21-12 mochten gaan rusten.

Tijdens de rust werd onder de supporters al gefluisterd over een 30ste doelpunt, sommigen durfden zelfs al te dromen van een 35ste goal. Aan onze spelers om te zorgen dat die gebeden verhoord zouden worden. Jacobs, die de eerste helft de Brusselaars telkens te snel af was, opende de score. Hij onderschepte geniepig de passen van de bezoekers en legde ze probleemloos in het mandje aan de overkant van het veld. (26-16). Als we de goals niet op tegenaanval maakten, konden we altijd rekenen op Aaron Vandewoestyne voor de opbouw. Onze topscoorder was een gesel voor de bezoekende verdediging en maakte telkens de goede keuzes in de opbouw (29-16). Vermeiren dacht: “als dat zo gemakkelijk scoort van op links, dan moet ik dat ook maar eens proberen zeker?” Vanop de rechterkant van het veld werd hij gelanceerd, 3 grote passen brachten hem naar de linkerkant van het veld en zijn schot suisde overhoeks in de winkelhaak: 30ste goal Doelman Schonkeren had ondertussen plaats gemaakt voor Zwoele. Zoals de afgelopen paar invalbeurten werd hij met applaus onthaald en bedankte het publiek met enkele flitsende reddingen. Alleen was het bij het schijnshot van Brussel toch even zoeken waar die bal gebleven was… De Izegemse sneltrein denderde voort in aanval. Vermeiren zorgde nog voor een 35ste goal en Aaron Vandewoestyne eindigde andermaal de wedstrijd als topschutter dankzij zijn 2 doelpunten in het slot van de wedstrijd: 38-22.

Izegem start als leider aan de play-offs en mag die leidersplaats meteen verdedigen tegen Eupen. De Oostkantonners komen over 1 maand (25/01) op bezoek in Izegem. We doen dan ook een warme oproep om die datum nu al vast te zetten in uw agenda, want deze wedstrijd kan nu al zeer bepalend zijn in de beslissing om het kampioenschap begin mei.

Speelden voor Izegem: Schonkeren (D), Ostyn (D), Declerck (1), Delbecque (3), Deschamps, Jacobs (6), Samyn A. (2), Samyn R. (1), Soetaert (2), Vandewoestyne A (8), Vandewoestyne S (7), Vannieuwenhuyse, Vantieghem, Vermeiren (7).

 

HBC Izegem Heren 2° nationale – Handbal Sint-Truiden: 27-19

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: zondag 15 december 2019 16:18
Door een scheidsrechterlijke dwaling moest Izegem de zege behaald in en tegen concurrent Eupen inruilen voor een gelijkspel. Ondanks deze beslissing blijft Izegem de rangschikking aanvoeren. Met nog 2 thuiswedstrijden op het programma was het simpel, beide wedstrijden winnen en Izegem kan als leider starten in de play-offs na Nieuwjaar. Afgelopen zaterdag was Sint-Truiden te gast in de Izegemse sporthal. De Limburgers zijn nog volop in strijd voor het laatste play-off ticket. Izegem was dus best op zijn hoede. De bezoekers waren echter slechts met 9 spelers, waaronder 2 doelmannen, afgereisd naar West-Vlaanderen. Izegem begon vlot aan de wedstrijd met een doelpunt van Arne Samyn maar Sint-Truiden reageerde gepast en scoorde tweemaal op rij. De beginfase verliep langs beide zijde nogal rommelig en beide ploegen hielden elkaar in evenwicht. 4-4 na 10 minuten met vooral zwak verdedigen en zwakke afwerking langs Izegemse zijde. Izegem kon dan via Vantieghem en Deschamps drie doelpunten voorsprong nemen. Delbecque en Jacobs zorgden zelfs voor 10-5 voorsprong na 17 minuten. De veer bij de Limburgers was gebroken en Izegem controleerde verder de match zonder echt groots te spelen. Jacobs en Robin Samyn zorgden voor een 16-9 ruststand. In het begin van de tweede helft ging Izegem op zijn elan door. Soetaert en Delbecque zorgden voor een 18-9 stand, terwijl doelman Ostyn het publiek kon verwennen met enkele knappe reddingen. De bezoekers probeerden om nog opnieuw in de wedstrijd te komen met 2 doelpunten op rij maar Izegem liet zich niet meer verschalken. De match kabbelde verder. Izegem had niet zoveel zin om energie te verspelen en Sint-Truiden was fysiek niet in staat om dichterbij te komen. Bij een 24-17 stand in de 28e minuut had Izegem nog een opflakkering. Arne Samyn, Vannieuwenhuyse en Jacobs scoorden elk een doelpuntje en zorgden nog voor enig enthousiasme bij de supporters. De bezoekers konden nog tweemaal scoren en zo won Izegem met 27-19. Opdracht volbracht voor Izegem. Volgende week om 18 uur is er dus de laatste thuiswedstrijd tegen Brussels. Als Izegem die winnend afsluit start het als leider aan de eindronde

 

HBC Izegem Heren 2° nationale – HC Amay: 34-22

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: donderdag 21 november 2019 10:47

Nadat onze Heren de zaterdagshift gedraaid hadden op ons mosselfestijn, moesten ze de zondagse bezoekers een mooi dessert bezorgen. Met de mosselgevulde buikjes druppelden de Blue-White supporters stilletjes aan binnen tijdens de opwarming. Izegem-Amay is dan ook al enkele jaren een wedstrijd op het scherpst van de snee. Voor Amay zeker geen gemakkelijke match, rekening houdende met dat ze ’s zondags het hele land doorkruist hadden om tot in sporthal de Krekel te komen.

Nadat sponsor Gio de startworp had gegeven, kon de wedstrijd echt beginnen. Izegem oogde bijzonder fris en scherp in de openingsfase. Hoekspelers Jacobs en Deschamps legden vanop hoek de eerste pijnpunten bloot. Niet veel later gaven die de fakkel door aan opbouwer A. Vandewoestyne. Hij toonde 4 maal de weg naar doel. Vermeiren vulde het scoreverloop aan met 2 onhoudbare afstandsschoten. Na 15 min stond het al snel 10-6. Amay leek zich aanvankelijk aanvallend te herpakken, maar de Izegemse aanval nam geen gas terug. Onze lefties maakten het leven van de Luikse doelman bijzonder zuur, waardoor we na 30 minuten met een onverwachts comfortabele voorsprong naar de kleedkamer trokken: 18-12.

Amay liet de kopjes nog niet hangen en leek met 2 snelle goals nog een worp te doen naar een comeback. Gelukkig was Jacobs goed uitgeslapen. Met 3 goals in 5 minuten bracht hij Izegem opnieuw op het rechte pad. (24-17 na 40 min). Het Izegemse publiek gaf duidelijk te kennen dat ze geen slappe eindfase wilden zien. Hun gebeden werden verhoord, want Izegem bracht naast een vinnige aanval, ook nog een solide verdediging op het veld. Voor Amay was het vet van de soep en Izegem counterde naar hartenlust. Doelman Ostyn (toch wel één van de chouchou’s van het publiek) mocht de laatste 10 minuten Schonkeren nog aflossen. Hij bokste tot 7 keer toe de bal uit zijn kooi en ontving daarvoor een open doekje van de supporters. Misschien zou het naar de toekomst toe geen kwaad kunnen dat hij meer mosseltjes zou verslinden voor de wedstrijd! Uiteindelijk kreeg hij na 10 minuten maar 1 goal binnen. In de 22ste minuut legde S. Vandewoestyne de 30ste goal al in het mandje (met een combinatie tussen een draaibal en een lob). Het zweet brak bij voorzitter Vandewalle al uit toen hij zag dat Izegem zelfs op ramkoers lag met een 35ste goal. Jammer genoeg vergat Vannieuwenhuyse in de laatste seconde te schieten, waardoor de wedstrijd eindigde op een zeer knappe eindscore van 34-22.

Zoals zondag opnieuw bleek, is Izegem-Amay nog steeds een dubbeltje op zijn kant. Izegem veroverde dit maal verdiend de 2 punten en heeft daarmee de toon gezet voor de FULLHOUSE-wedstrijd tegen Kraainem op zaterdag 30 november.

Speelden voor Izegem: Ostyn (D), Schonkeren (D), Declerck, Delbecque (4), Demeulenaere, Deschamps (3), Mathijs (4), Samyn A, Samyn R, Soetaert (2), Vandewoestyne A. (5), Vandewoestyne S. (2), Vannieuwenhuyse (1), Vantieghem (1), Vermeiren (4), Jacobs (8).

 

HBC Izegem heren 2° nationale - HC Kraainem: 29-20

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: woensdag 04 december 2019 11:29

Zaterdag vond de jaarlijkse sponsorreceptie van HBC Izegem plaats. Terwijl onze sponsors genoten van een rijkelijke maaltijd waren onze heren zich al aan het opwarmen in de grote zaal. De wedstrijd was immers aangekondigd als een “full-house” en de heren hadden nog een appeltje te schillen met de mannen uit Kraainem. In de heenronde speelden onze heren daar een vrij onmondige wedstrijd en moesten puntenloos terug naar huis keren. Ook het jammerlijk verlies in Herstal was een extra motivator om zaterdag een knalprestatie neer te zetten.

Kapitein Samyn opende de score voor Izegem. Kraainem reageerde meteen via de vlot scorende Buyssens. Onder impuls van Jacobs (week na week in betere vorm) en een klinische strafworp van Vermeiren stond Izegem na 12 minuten 6-4 voor. Ondertussen was de zaal al aangenaam gevuld en begonnen de trommelaars stilletjes aan op elkaar ingespeeld te raken (dank aan Pico!). Pico’s dodenmars leek aan te slaan bij de spelers. Vandewoestyne A. eiste zijn rol van topschutter op en knalde er 2 tegen de netten. Velen volgden zijn voorbeeld en de Kraainemse goalie werd vanaf dan van alle kanten belaagd. Enkelingen in het publiek omschreven Jacobs goal zelfs als “’t lelijkste jabke dak oois in min leven gezien heb”. Gelukkig worden doelpunten niet gequoteerd op schoonheid.
Ondertussen bleef de verdediging via de Samyntjes en sluitstuk Schonkeren hermetisch gesloten.
Vliegend, springend, duikend, vallend en ja zelfs kruipend hield “Corni” zijn netten schoon, tot groot jolijt bij de supporters, maar nog grotere frustratie bij de bezoekers. Op tegenaanval maakte Soetaert met een precisieshotje zijn 2de van de dag. Ruststand: 13-6.

Delbecque kende een moeilijke wedstrijd tegen de 6-0 van Kraainem. Gelukkig waren er andere spelers die wel hun goede vorm wel konden presenteren aan het publiek. Zo bewees onze bijna Red Wolve, Robin Samyn, helemaal hersteld te zijn van zijn knullige blessure. Hij opende de score, meteen aangevuld door Jacobs en Soetaert. (16-6 na 35’). Kraainem leek opnieuw iets meer tot scoren te komen. Gelukkig draaide de tandem Vandewoestyne-Samyn (Aaron en Robin dus… #verwarrend) op volle toeren. Vannieuwenhuyse pikte ook nog een doelpuntje mee. Izegem leek in het slot nog even van slag door de hoge 3-3 van Kraainem, maar Mathijs was niet onder de indruk. Zijn 2 opeenvolgende goals brachten Izegem opnieuw naar een tienpuntenkloof. De Pekkers gingen nog op jacht naar die altijd-schone 30ste goal maar schoten hun pijlen net iets te vaak mis waardoor ze op 29 doelpunten bleven steken. Eindstand 29-20.

Onze jongens pakten deze zaterdag probleemloos de 2 punten dankzij een solide verdediging en enkele spelers die het aanvallend aspect voor hun rekening namen. Hoe dan ook zal iedere speler scherp moeten staan als ze in Eupen willen winnen. De Oostkantonners zijn dan ook extra gemotiveerd na hun pandoering dit weekend tegen Amay. Izegem is opnieuw alleen leider en hopelijk blijft dat volgende week ongewijzigd!

Speelden voor Izegem: Schonkeren (D), Ostyn (D), Declerck, Delbecque (1), Deschamps, Jacobs (4), Mathijs (4), Samyn A. (1), Samyn R. (5), Soetaert (4), Vandewoestyne A. (6), Vandewoestyne S. (1), Vannieuwenhuyse (1), Vantieghem, Vermeiren (2).

 

HBC Izegem - HC Sasja: 30-25 (Beker van België)

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: dinsdag 15 oktober 2019 14:36

Na de klinkende overwinning tegen Eupen stond er een heus bekerweekend op het programma. De jongens van de liga 2 kregen een dagje reces want sporthal de Krekel was gereserveerd voor de prachtaffiche tegen Sasja. Bertje Remmery had bovendien zijn eerste selectie beet en mocht starten in de goal. Dat er 3 ex-Sasjaspelers in de selectie zaten maakte de wedstrijd zo nog aantrekkelijker + we kregen de clash tussen de gebroeders Mathijs te zien, Heidi hield haar hartje al vast…

Wegens het niveauverschil kreeg Izegem 3 doelpunten voorsprong bij aanvang van de wedstrijd. Een kleine buffer om het Antwerps geweld in de beginfase op te vangen. Rune Delbecque kreeg de voorkeur op Soetaert en bedankte met 2 doelpunten. Sasja begon gelijk opgaand en verdedigde slim (lees: “lokte aanvallende fouten uit”). Vandewoestyne A. vocht als een leeuw in aanval, maar de Antwerpse verdediging was zijn trucjes niet vreemd en liet hem maar 1 keer scoren. Door de 3 doelpunten voorsprong kwamen ze echter niet dichterbij en stond het na 8min nog 7-4. Izegem verloor even de pedalen waardoor de bezoekers op en over ons sprongen in de stand (8-10). Ondertussen werd Remmery afgelost door doelman Schonkeren die meteen de scheve situatie recht leek te trekken. Een finale inspanning van Vandewoestyne S. en Vantieghem bracht ons voor de rust nog op gelijke hoogte (11-11).

Trainer Mathijs had de jongens gewaarschuwd voor de blitzstart van Sasja en opperde zelfs dat er winstkansen waren als we die zonder veel kleerscheuren konden doorkomen. Ondertussen had onze supporterskern de bovenste regionen van de tribune achter zich gelaten, en het trommelgeweld (en de met-hop-gesmeerde kelen) tot naast het veld gebracht. De trommelvliezen zouden het die avond nog zwaar te verduren krijgen (een kleine woordspeling was hier wel op zijn plaats). Ondertussen werd weer gehandbald! Het duurde niet lang tot Sasja 3 doelpunten uitliep op onze Pekkers. Maar gelukkig was dit buiten onze hoekspelers gerekend. S. Vandewoestyne heerlijk over het hoofd, Vermeiren van op de 7m-lijn, een dubbeltje van Jacobs et voila, Izegem stond opnieuw op gelijke hoogte. Ondertussen gingen de laatste 6 minuten in. De supporterskern had het hele publiek in hun fanatisme meegekregen en zag de hele tribune recht veren toen Delbecque ons opnieuw op voorsprong schoot. Gert-Jan Mathijs was ondertussen aangesteld als spelverdeler en leek Sasja eigenhandig naar de overwinning te brengen. Gelukkig stond Schonkeren fenomenaal te keeperen en kon Sasja zo geen kloof slaan. In de absolute slotminuut bracht Vermeiren ons opnieuw langszij via een strafworp. Simons poging in de laatste seconde voor de winning goal zoefde nog snoeihard naast de verkeerde kant van de paal… Verlengingen dus!

Sasja moest hun energierovende start van de wedstrijd bekopen in de eerste 5 minuten verlenging. Schonkeren hield zijn netten schoon en Izegem leek te spelen alsof ze vleugels gekregen hadden (en nee, er zat geen Red Bull in de drankflessen). Met nog 5 minuten te gaan stonden we 26-23 voor!
In de 2de verlengingshelft ging Sasja helemaal kopje onder. Aangevuurd door een fantastisch publiek duwde Izegem het mes nog iets dieper. Mathijs tekende voor de 30ste en laatste goal. Ondertussen was het feestje op de bank al begonnen. Bij de buzzer bestormden de supporters het veld. Kapitein Samyn dankte het publiek met de megafoon, gevolgd door hun klassieke strijdkreet: “HATSAFLATS”.
Eindstand 30-25.

Speelden voor Izegem: Schonkeren (D), Remmery (D), Delbecque (4), Demeulenaere, Deschamps, Jacobs (3), Mathijs (3), Samyn (2), Soetaert (1), Vandewoestyne A. (2), Vandewoestyne (4), Vannieuwenhuyse (1), Vantieghem (1), Vermeiren (6).

 

         

            

         

         

 
© 2020 Handbalclub Izegem
Back to Top