J18: KHT Roeselare – HBC Izegem: 16-14 en 14-11 (Competitie Oost-West).

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: vrijdag 03 mei 2019 13:03

Voor aanvang van de laatste wedstrijd van de competitie Oost-West stond Izegem één puntje voor op Kortrijk. Om 15u30 speelde Kortrijk thuis tegen Don Bosco Gent. Het werd een spannende eerste wedstrijd die eindigde met het kleinste verschil. Kortrijk won met 13-12. De tweede periode kon Kortrijk winnen met 22-16. Voor Kortrijk was het dus afwachten wat Izegem ging doen tegen Roeselare.

Om 17u30 was het de beurt aan Izegem. In de eerste wedstrijd ging het voortdurend gelijk op maar op het einde kon Roeselare toch een kloofje maken en met 16-14 winnen. Ook in de tweede wedstrijd bleef de jonge Izegemse ploeg aanklampen maar won Roeselare verdiend (14-11).

Door het verlies werd Kortrijk alsnog kampioen op de slotdag en werden onze jongens knap tweede. Een prestatie om trots op te zijn. Izegem speelde de competitie met zes eerstejaars aangevuld met J16-spelers. Toch een sterke prestatie voor de deze jonge ploeg! Goed gedaan, volgend jaar met dezelfde energie ertegenaan.

Speelden voor Izegem: Ruben, Robbe, Dries, Naoh, Frey, Remie, Jonas, Achiel, Matthias, Niels, Lander, Bram, Clement.

 

J18: HK Waasmunster – HBC Izegem: 8 – 19 en 14-10.

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: maandag 18 maart 2019 17:43

In de eerste wedstrijd zagen we een wervelend Izegem. Vlotte combinaties en een sterk keepende Matthias zorgden voor veel frustratie bij een onmachtig Waasmunster. Izegem won met 8-19.

HK Waasmunster herpakte zich in de tweede wedstrijd en Izegem vond zijn goede spel niet meer terug, waardoor deze match dan ook terecht verloren werd. Zo werden twee dure punten kwijtgespeeld in de titelstrijd, maar rechtstreeks concurrent Kortrijk verloor ook twee punten in deze spannende competitie. Alles blijft nog mogelijk op de laatste speeldag (27 april om 17.30 in Roeselare).

Speelden voor Izegem: Matthias, Dries, Niels, Jonas, Robbe, Lander, Frey, Remie, Naoh en Clement.

 

J18: HBC Izegem – Apolloon Kortrijk2: 10-18 en 14-16 (Competitie Oost-West).

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: zondag 10 februari 2019 17:52

Apolloon Kortrijk had precies wat schrik van de laatste prestaties van onze jonge J18 en versterkte zijn tweede ploeg met spelers van Apolloon Kortrijk1. Tegen dit fysieke overwicht hadden onze jongens van de J16/J18 het duidelijk heel wat moeilijker.

In de eerste periode keek de Izegem al vlug tegen een achterstand van vier doelpunten aan. Apolloon Kortrijk2 speelde de wedstrijd vlot uit. Apolloon Kortrijk2 won met een 10-18. In de tweede wedstrijd slaagde Izegem er beter in om gelijke tred te houden maar ook daar trok Apolloon Kortrijk aan het langste eind. Izegem verloor met 14-16.

Dit verlies is een tegenslag maar we laten het niet aan ons hart komen. Izegem staat nog steeds fier aan de leiding van deze competitie. Onze spelers moeten gewoon goed blijven trainen en alles geven in de komende wedstrijden.

Speelden voor Izegem: Matthias, Dries, Niels, Jonas, Robbe, Lander, Achiel, Remie, Naoh en Ruben.

 

J18: HBC Izegem – HBC Evergem: 15-7 en 18-10 (Competitie Oost-West).

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: zondag 17 februari 2019 19:52

Onze jongens van de J18 hebben onverwacht makkelijk gewonnen tegen het jonge Evergem.

In de eerste helft duurde het tien minuten vooraleer Izegem op voorsprong kon komen, maar het nam de wedstrijd daarna volledig in handen door zelf mooie aanvallen te creëren en Evergem bijna niet meer te laten scoren.

De tweede helft verliep nog vlotter. Met mooi handbal werd gescoord langs alle kanten en zo won de J18 met een ruime 18-10.

Met nog twee wedstrijden te gaan blijft deze groep dan ook trots aan de leiding staan van de competitie Oost-West.

Speelden voor Izegem: Matthias, Dries, Niels, Jonas, Robbe, Achiel, Remie, Noah, Ruben en Frey.

 

J18: DB Gent – HBC Izegem: 12-17 en 18-12 (Competitie Oost-West).

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: zondag 03 februari 2019 08:40

De eerste wedstrijd werd volledig gedomineerd door een super spelend Izegem. Het fysiek sterkere Gent verdedigde agressief met een hoge foutenlast maar de J18 zorgde andermaal voor een collectief puike prestatie en won verdiend met mooi handbal met 18 -12.

De tweede wedstrijd ging aanvankelijk ook gelijk op maar een rode kaart voor DB Gent zorgde voor de ommekeer. Terwijl Izegem fysiek begon af te zien, begon DB Gent met veel meer grinta te spelen. Ze wonnen dan ook verdiend de wedstrijd met 18-12.

Het blijft hoe dan ook knap wat deze jonge groep week na week presteert!

Speelden voor Izegem : Matthias, Dries, Niels, Jonas, Robbe, Lander, Achiel, Frey, Remie, Naoh en Ruben.

 

         

            

         

© 2019 Handbalclub Izegem
Back to Top