J16: HBC Izegem – Desselgemse HC: 20-8 en 27-9.

Categorie: J16 - verslagen
Geschreven: zondag 13 oktober 2019 17:41

Onze trainer Arne en supporters kunnen terugkijken op een goede wedstrijd van de J16.

HBC Izegem begon meteen scherp aan de wedstrijd. Aanvallend liep het erg goed. Remi, Rune, Aaron, Federico, Karsten en Daan lieten de spelers van Desselgem alle hoeken van het veld zien. HBC Izegem won met 20-8.

In de tweede periode ging HBC Izegem onder impuls van Aaron en Karsten op hun elan door (7-3). Enkele knappe reddingen van Thieben verhinderden dat de tegenstander terug in de wedstrijd kon komen. In de aanval bleef HBC Izegem de ruimte goed benutten en kon het makkelijk de vrije man vinden. Na 15 minuten stond het 19-7 op het scorebord. Zowel de hoekspelers (Mauro, Rune, Daan en Yntse) als de backs (Kobe, Aaron en Federico) brachten Remi meermaals in stelling. Hij werkte telkens goed af en HBC Izegem won met 27-9.   

Speelden voor Izegem: Daan, Aaron, Rune, Remi, Thieben, Kobe, Mauro, Federico, Yntse en Karsten.

J16: HBC Izegem – Apolloon Kortrijk2: 20-5 en 20-11.

Categorie: J16 - verslagen
Geschreven: zondag 13 oktober 2019 17:31

Onze jongens hebben zich op zaterdag 5 oktober 2019 goed herpakt na de pandoering tegen Apolloon Kortrijk1 van afgelopen week. Een goede start was belangrijk. In tegenstelling tot vorige week was de focus er vanaf de eerste minuut. Onze jongens speelden volop hun spel en de kloof werd alsmaar groter. Tien minuten later lag de wedstrijd in een definitieve plooi: 11 doelpunten werden slechts beantwoord door 1 tegentreffer, met een comfortabele 14-3 tussenstand als gevolg. HBC Izegem bleef goed afwerken voor doel en won met 20-5.

In de eerste vijf minuten van de tweede periode klampte Apolloon Kortrijk2 aan. Tot de 5-5 liet de Izegemse afwerking het bij momenten afweten maar dan kwam er een zekere “schwung” in zowel de aanval als in verdediging. Van 7-6 werd het 15-7 voor HBC Izegem. De wedstrijd kabbelde voort. Op het einde was het nog even schrikken voor Remi die geraakt werd aan z’n hoofd. HBC Izegem won met 20-11. Man van de wedstrijd was een sterk spelende Rune. Hij was op hoek zeer moeilijk af te stoppen en liet de Kortrijkse doelwachter alle hoeken van z’n doel zien.

Speelden voor Izegem: Daan, Aaron, Rune, Guus, Thieben, Kobe, Yntse, Mauro, Remi, Federico en Karsten.

 

J16: HBC Izegem speelde VHV-competitie in Aalst.

Categorie: J16 - verslagen
Geschreven: maandag 23 september 2019 12:46

Onze jongens trokken naar de carnavalsstad Aalst voor het eerste driehoekstornooi in de VHV-competitie Reeks B. Op het VHV-kwalificatietornooi van begin september 2019 kon HBC Izegem nog enigszins wedijveren met HC Aalst. In de eerste wedstrijd van de middag kwam HBC Izegem met een 3-3 tactiek op het speelveld. Elke speler van HBC Izegem werd individueel overklast door de spelers van HC Aalst. Een logische 12-3 werd het harde eindverdict.

HBC Izegem nam voor de tweede wedstrijd terug haar vertrouwde posities in. HBC Izegem had het moeilijk met de snelle combinaties van het hoekspelers en de backspelers van HV Arena. HBC Izegem vergat ook 12 doelkansen af te werken. Na 10 minuten stond HV Arena 2-6 voor. Een time-out en een strafworp van Remi werden het begin van 7 sterke speelminuten van HBC Izegem. Plotseling liepen de combinaties en maakte HBC Izegem op 3 minuten voor tijd zelfs gelijk (7-7). Een 2-minuten straf van Karsten en twee snelle tegenaanvallen zorgden ervoor dat HBC Izegem toch de boot in ging (7-9).  

De derde wedstrijd was opnieuw tegen HC Aalst. Vanaf het begin waren onze jongens bij de les. HC Aalst opende de score maar HBC Izegem liet zich deze keer niet zomaar wegzetten. In de eerste 10 minuten hield HBC Izegem goed stand (4-4). Daarna scoorde HC Aalst viermaal op rij, terwijl onze jongens 4 open doelkansen misten. Meteen stond het 8-4 op het scorebord en was het vertrouwen zoek in het team. HC Aalst duwde het gaspedaal nog wat dieper in en won met 11-5.

De laatste wedstrijd was tegen HV Arena. Voor het eerst in de namiddag kon HBC Izegem voorkomen (6-3). Meteen zag je een beter spelend Izegem en groeide het geloof dat er winst in zat (8-5). In plaats van rustig hun voorsprong uitbouwen, viel alle organisatie weg. Door slordig balverlies gaf HBC Izegem in twee minuten haar voorsprong volledig uit handen (8-8). HBC Izegem mocht opnieuw beginnen. Uiteindelijk vond HBC Izegem toch nog de kracht om HV Arena op zij te zetten. Met een attent keepende Thieben en enkele mooi afgewerkte tegenaanvallen kon HBC Izegem de eerste speeldag met een 12-10 winst afsluiten.

Speelden voor Izegem: Daan, Aaron, Rune, Guus, Remi, Thieben, Kobe, Mauro, Federico en Karsten.

Alle resultaten:

HC Aalst – HBC Izegem 12-3

HBC Izegem – HV Arena 7-9

HC Aalst – HV Arena 13-6

HC Aalst – HBC Izegem 11-5

HBC Izegem – HV Arena 12-10

HC Aalst – HV Arena 20-7

J16: Apolloon Kortrijk1 – HBC Izegem: 22-13 en 24-15.

Categorie: J16 - verslagen
Geschreven: zondag 13 oktober 2019 17:17

Zondagnamiddag 29 september 2019 moest de J16 het opnemen tegen Apolloon Kortrijk1.

De eerste wedstrijd werd volledig gedomineerd door Apolloon Kortrijk1. Het fysiek sterkere Apolloon Kortrijk1 strafte elk Izegems balverlies genadeloos af. Halfweg de wedstrijd stond het 14-4 voor Apolloon Kortrijk1. Daarna werd Apolloon Kortrijk1 slordiger voor doel en liet het in de verdediging enkele steken vallen. HBC Izegem kon milderen tot 17-11. Vanaf dan werd het éénrichtingsverkeer naar het Izegemse doel en won Apolloon Kortrijk1 met een puike collectieve prestatie (22-13).

In de tweede wedstrijd kon HBC Izegem na de strafworpen (3-2) direct gelijk maken. Het kon zelfs lange tijd aanklampen. Na de 8-8 ging tilde Apolloon Kortrijk1 de wedstrijd naar een hoger niveau. Mooie combinaties door het midden en via de hoeken gaven onze doelman geen schijn van kans. Aan de overkant kon HBC Izegem nauwelijks doelkansen creëren. Met een 17-9 tussenstand was de wedstrijd gespeeld. In de laatste 10 minuten werd Apolloon Kortrijk1 niet meer op de proef gesteld en won met 24-15.

Speelden voor Izegem: Daan, Aaron, Rune, Guus, Thieben, Kobe, Yntse, Mauro, Federico en Karsten.

 

J16: HBC Izegem - Thor Handbal: 17-14 en 20-16.

Categorie: J16 - verslagen
Geschreven: maandag 23 september 2019 12:24

Zaterdag 14 september 2019 werd de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in de Regio-competitie Oost-West gespeeld.

In de eerste wedstrijd vonden beide ploegen gemakkelijk de weg naar het doel. Beide ploegen hielden elkaar lange tijd in evenwicht (13-13). Het was pas in de laatste vijf minuten van de wedstrijd dat Izegem afstand kon nemen door vier doelpunten op een rij te scoren. De eerste twee punten van het seizoen waren binnen.

In de tweede wedstrijd startte HBC Izegem een stuk beter. Na de 3 strafworpen (1-2) kon HBC Izegem direct gelijk maken en een 8-4 voorsprong uitbouwen. Nadien combineerde Thor beter en werkte aan 100% af. Plotseling stond het 11-11 op het scorebord. Met een time-out zette onze trainer terug iedereen op scherp. HBC Izegem nam het voortouw. Knappe doelpunten van Federico, Guus, Remi, Daan en Karsten zorgden voor een 18-13 tussenstand. Izegem sloot de wedstrijd met 20-16 winst af.

Tijdens de wedstrijd had Phebe Van Impe (Thor) de brute pech om haar pink over te draaien. Na onderzoek bleek haar pink uit de kom en zal ze vier weken moeten revalideren.  We wensen haar een spoedig herstel!

Na een lastig VHV-kwalificatietornooi in Kortrijk deed deze eerste overwinning extra deugd. HBC Izegem toonde zich ook als een sterker collectief blok, waarbij bijna elke speler kon scoren.

Speelden voor Izegem: Daan, Aaron, Rune, Guus, Remi, Thieben, Kobe, Yntse, Mauro, Federico en Karsten.

         

            

         

         

 
© 2020 Handbalclub Izegem
Back to Top