J16: Kwalificatietornooi VHV-competitie in Kortrijk.

Categorie: J16 - verslagen
Geschreven: maandag 23 september 2019 12:03

Onze J16 trokken op zaterdag 7 september 2019 naar Kortrijk voor een kwalificatietornooi voor de VHV-competitie. Door de sterke resultaten van de voorbije jaren waren Sasja HC, Initia Hasselt en HK Waasmunster rechtstreeks geplaatst voor de competitie J16A. Het kwalificatietornooi bepaalde de overige 6 plaatsen in J16A en de 9 ploegen voor de competitie J16B.

Op 7 september 2019 moesten 18 teams in 3 poules van 6 ploegen spelen. De eerste twee van elke poule zijn geplaatst voor deelname aan de VHV-competitie J16A. HBC Izegem werd ingedeeld in poule C met Achilles Bocholt, HC Aalst, HC Schoten1, Hestia Bilzen en Apolloon Kortrijk.  

Het wedstrijdschema van poule C werd op de voorlaatste dag nog aangepast door een algemeen forfait van Hestia Bilzen. De eerste wedstrijd was tegen Achilles Bocholt. HBC Izegem kreeg maar geen grip op de bal én wedstrijd. Na 6 minuten stond het 6-1 op het scorebord. Achilles Bocholt bleef vlot scoren met snel en goed handbal. Izegem verloor met 15-6.

De tweede wedstrijd was tegen HC Aalst. Onze trainer kreeg Izegem op het goede spoor.  Zowel HC Aalst als HBC Izegem vonden vlot de weg naar het doel en kon Izegem na 15 minuten zelfs een 8-5 voorsprong uitbouwen. De 15de minuut bleek een kantelmoment. Karsten kreeg twee minuten en HC Aalst profiteerde maximaal en kon de bordjes terug in evenwicht brengen (11-11). Na de 11-11 viel de scoremachine van Izegem echter volledig stil. HBC Izegem verloor met 12-16.

De derde wedstrijd was tegen HC Schoten1. HC Schoten1 verloor ook hun eerste twee wedstrijden tegen HC Aalst (6-12) en Kortrijk (10-13). HBC Izegem kon meteen 2-0 voorkomen, maar daarna zagen we een kopie van de eerste wedstrijd. Open doelkansen werden niet afgemaakt en onderlinge combinaties ging de mist in met veelvuldig balverlies tot gevolg. HBC Izegem verloor met 8-13.  

De laatste wedstrijd tegen Apolloon Kortrijk werd een nagelbijter. Na 10 minuten stond het 4-4. Daarna zagen we HBC Izegem op z’n best. Met snelle en snedige aanvallen, goed gerichte shots en gevarieerd handbal liep Izegem plotseling uit tot 4-8. Kortrijk gaf niet op en reageerde. Het kon in de 20ste minuut 10-10 gelijk maken. Het bleef spannend tot het einde (12-12). In slotminuut ging Kortrijk goed om met de spanning en werkte mooi af (13-12).

HBC Izegem beleefde een moeilijke tornooidag. Door het afhaken van Hestia Bilzen is HBC Izegem alsnog verzekerd van deelname aan de competitie J16B. Dit jaar zat een kwalificatie voor de A-reeks er duidelijk niet in. Met onze eerstejaars hebben we nu een volledig seizoen om sterker te worden en kunnen we ons volgend jaar opnieuw meten met deze teams voor een plaatsje in de A-reeks.

Speelden voor Izegem: Thieben, Daan, Vic, Aaron, Victor, Guus, Rune, Remi, Kobe, Yntse, Mauro en Karsten.

J16: HBC Izegem is kampioen in reeks J16A (Competitie Oost-West).

Categorie: J16 - verslagen
Geschreven: vrijdag 03 mei 2019 13:07

In de laatste wedstrijd van de competitie Oost-West speelde HBC Izegem tegen Apolloon Kortrijk1. Bij winst werden ze kampioen. Onze jongens speelden een goede wedstrijd en wonnen met duidelijke 18-9 en 16-8 cijfers tegen de tweede in de rangschikking.

De J16 van HBC Izegem zijn dus kampioen in hun reeks. Proficiat, jongens!

Speelden voor Izegem: Matthias, Achiel, Niels, Bram, Clement, Guus, Sverrre, Jonas, Lander en Jan-Olle en extra support van Karsten en Léon.

J16: Apolloon Kortrijk 2 - HBC Izegem: 13-35 en 6-27.

Categorie: J16 - verslagen
Geschreven: zondag 17 maart 2019 15:17

Op zaterdagochtend 16 maart 2019 moesten onze J16 spelers het veld op om in en tegen Apolloon Kortrijk2 te spelen. De hekkensluiter in onze competitie mocht geen probleem zijn, maar de afwezigheid van Achiel, Matthias en Léon veroorzaakten toch enige twijfel bij onze jonge spelers.

Al van de eerste minuut werd echter duidelijk dat onze ploeg goed bij schot was. Van 3-8 na vijf minuten naar 5-17 na 10 minuten en vervolgens via 8-22 na 15 minuten naar 13-35 na 25 minuten. Sverre scoorde het magische 30ste doelpunt en misschien leveren onze 35 doelpunten ook nog iets op. Tegen-aanvallend was Izegem niet bij te houden, enkel in verdediging kon onze ploeg wat nonchalance verweten worden. Een werkpuntje voor de tweede helft dus.

Izegem had de boodschap begrepen en deed de deur op slot. Gelegenheidskeeper Bram pakte tevens uit met een aantal knappe reddingen. De aanvallen verliepen wel iets minder vloeiend maar daarom niet minder efficiënt: 6-27 na 25 minuten. Een goede en degelijke prestatie van ons J16-team dat hiermee nog een goede kans maakt op de provinciale titel.

Speelden en scoorden voor Izegem: Bram, Sverre, Niels, Jan-Olle, Jonas, Lander, Guus, Clement en Karsten.

 

J16: VHV-tornooi te Izegem.

Categorie: J16 - verslagen
Geschreven: dinsdag 23 april 2019 16:24

Op 6 april 2019 speelde onze jongens van de J16 een VHV-tornooi in onze sporthal ‘DE Krekel’.

Tegen Initia Hasselt speelde Izegem tegen de toekomstige finalist van de VHV. Initia Hasselt diende 8 op 8 te halen en kon zich dan opmaken voor een finaleplek tegen HC Eeklo. Hasselt haalde het finaleticket definitief binnen.  

Izegem speelde ook een behoorlijk tornooi maar kon jammer genoeg geen punten thuis houden.

 

Alle resultaten op een rijtje:

Izegem - Hasselt: 6-8

Nelo – Hasselt 9-13

Izegem - Nelo: 8-12

Hasselt - Izegem: 10-8

Nelo - Izegem: 13-11

Hasselt – Nelo:   11:7

 

J16: HBC Izegem speelde een VHV Tornooi in Bocholt.

Categorie: J16 - verslagen
Geschreven: donderdag 28 februari 2019 16:40

Op zondag 24 februari 2019 moesten onze J16 afzakken naar het verre Bocholt om de thuisploeg en Don Bosco Gent partij te geven. Gezien het klassement van zowel Bocholt als Gent moest dit een haalbare kaart zijn. Niets was echter minder waar. Daar waar Bocholt zich voor elke bal wierp, kwamen onze jongens maar niet in het goede ritme. Het gebrek aan scherpte en beweging brak ons op het einde van de eerste wedstrijd nog zuur op toen Bocholt in de laatste seconden de winning goal maakte. Izegem verloor nipt met 9-8 tegen de thuisploeg.

De volgende wedstrijd tegen DB Gent werd met iets meer focus aangepakt. Zonder de pannen van het dak te spelen werd een flinke voorsprong uitgebouwd en kon de wedstrijd met 9-18 in ons voordeel afgesloten worden.

De tweede wedstrijd tegen Bocholt verliep evenwichtig. Ook nu slaagden onze jongens er echter niet in om hun stempel op de wedstrijd te drukken. Na 10 minuten kon Izegem een kleine kloof uitbouwen. Izegem won met 16-13.

In de laatste wedstrijd tegen DB Gent kon Izegem met veel moeite een beperkte voorsprong uitbouwen en sloot het tornooi af met 15-12 winst.

Speelden voor Izegem: Matthias, Sverre, Niels, Jan-Olle, Jonas, Aaron, Lander, Achiel, Guus, Leon, Bram en Karsten.

         

            

         

         

 
© 2019 Handbalclub Izegem
Back to Top