HC Thor – J16 HBC Izegem: 14-18 en 15-20.

Categorie: J16 - verslagen
Geschreven: maandag 19 november 2018 08:39

Zondagochtend 18 november 2018 moesten onze jongens van de J16 het veld op om HC Thor partij te geven. Zowel de eerste als de tweede 25 minuten vertoonden hetzelfde spelbeeld: Izegem die aanvallend vlot combineerde en doeltreffend voor de dag kwam maar nooit echt een groot verschil kon maken ten gevolge het slappe verdedigen.

Onze jongens wisten maar liefst 38 doelpunten te scoren maar kregen er helaas ook 29 binnen. Vooral Leon en Bram waren goed bij schot. De eerste periode werd winnend afgesloten met 14-18 en de tweede periode met een 15-20 winst.

Speelden voor Izegem: Thieben, Karsten, Aaron, Bram, Niels, Lander, Sverre, Remi, Jan-Olle, Guus en Leon.

 

J16 halen vier punten binnen op VHV- tornooi tegen competitieleiders Hubo Initia Hasselt en Sporting Nelo.

Categorie: J16 - verslagen
Geschreven: donderdag 08 november 2018 14:10

Onze Izegemse jongens vertrokken op zaterdag 3 november 2018 naar Neerpelt. Het ontbreken van Matthias, Clement en Lander en het feit dat de nummers 1 en 2 van de competitie moesten bekampt worden, spookte door de hoofden van onze spelers. Keeper Thieben en Remi waren vanuit de J14 de J16 komen versterken.

Tijdens de eerste wedstrijd tegen Hubo Initia Hasselt was de onzekerheid zichtbaar. De Izegemse J16 kwamen maar moeilijk in de wedstrijd, kregen geen grip op de Hasseltse shotters en leden te veel balverlies. Bij momenten zagen we mooie acties maar het was te weinig om Hubo Initia Hasselt te bedreigen. Na 20 minuten stond dan ook een logische 13-6 voor Hasselt op het scorebord.

Tijdens de pauze hadden trainers Frank en Arne wel wat oplapwerk. Vanaf dan kregen we een ander Izegem te zien. De bange hartjes werden 'in de kleedkamer achter gelaten', het vuur sloeg in de pan en Sporting Nelo werd het kind van de rekening. Met snelle en snedige aanvallen, goed gerichte shots en gevarieerd handbal liep Izegem na 7 minuten uit tot 2-9. Sporting Nelo reageerde nog even maar geraakte zeer moeilijk door de stevige defensie van Izegem. Na 20 minuten was het eindresultaat 8-14 voor Izegem.

De volgende wedstrijd was opnieuw tegen Hubo Initia Hasselt maar werd met een andere ingesteldheid aangepakt. Zowel Hubo Initia Hasselt als HBC Izegem vonden vlot de weg naar het doel. Tot in minuut 15 hielden beide ploegen elkaar in evenwicht (7-8). Tijdens het laatste kwart van deze wedstrijd viel de scoremachine van Izegem echter volledig stil terwijl Hasselt opnieuw van de balverliezen kon profiteren. HBC Izegem verloor met 8-14.

De laatste wedstrijd tegen Sporting Nelo werd een nagelbijter. Beide ploegen waren door hun beste krachten heen en er werden veel kansen gemist. Halverwege stond het nog 4-4 en de ploegen gaven elkaar geen duimbreed toe. Gelukkig voor Izegem vond keeper Thieben het dan welletjes en met een resem knappe reddingen veroverde hij telkens de bal waarna Izegem wel hun kansen kon afwerken. Eindresultaat: 8-6 voor Izegem met dank aan Thieben! Een knap tornooi van onze J16-J14-ers met een onverhoopte 4 punten op 8 terug mee naar Izegem.

Speelden voor Izegem: Thieben, Remi, Leon, Bram, Achiel, Jonas, Niels, Karsten, Guus en Sverre.

J16 HBC Izegem – Apolloon Kortrijk1: 5-18 en 14-18.

Categorie: J16 - verslagen
Geschreven: donderdag 08 november 2018 13:40

HBC Izegem stond voor een moeilijke thuiswedstrijd tegen Apolloon Kortrijk 1. De co-leider in de Oost-West competitie had ook nog niet verloren en had een vergelijkbaar doelsaldo.

Reeds van in de eerste minuut liet het gestalteverschil zich merken. Onze jongens slaagden er maar niet in om de grote shotters van Kortrijk af te stoppen. Er werd te laat in verdediging uitgestapt. Op die manier kreeg de tegenstander te veel ruimte en was doelman Thieben kansloos. Tot overmaat van ramp werden een aantal goede kansen vakkundig de nek omgewrongen waardoor de aansluiting onmogelijk was. In aanval werd er nochtans goed gecombineerd en werd Kortrijk geregeld in zijn hemd gezet. Izegem was duidelijk wat overdonderd door zoveel shotgeweld en kon geen vuist meer maken. HBC Izegem verloor met 5-18.

Na wat bijsturing tijdens de rust kwamen onze jongens met hernieuwde moed het terrein op. Reeds van in de eerste minuut nam Izegem het heft in handen en kon Kortrijk het vuur aan de schenen leggen met halfweg een 8-7 voorsprong als resultaat. Helaas hadden onze jongens door de hoge en agressieve verdediging teveel brandstof verbruikt. De motor begon te sputteren en Apolloon Kortrijk1 kon opnieuw wat afstand nemen. Apolloon Kortrijk1 won met 14-18.

Speelden voor Izegem: Sverre, Jan-Olle, Aaron, Guus, Remi, Rune, Thieben, Mauro, Leon, Karsten en Bram.

 

J15 en J17 namen deel aan een tornooi in Tremblay (F).

Categorie: J16 - verslagen
Geschreven: donderdag 08 november 2018 14:03

Tremblay-en-France Handball organiseerde voor de 23ste keer dit tornooi en er namen 25 teams deel aan dit tornooi.

Het was een topervaring voor de J15 en J17 om tegen deze fantastische ploegen te mogen spelen.

Onze J15 eindigden 11de na winst tegen Vhbc Villepinte (23-9). De J18 werden 12de na verlies tegen Sully-sur-Loire (21-16).

Bravo aan Tremblay Handball Secteur Jeunes die beide finales wisten te winnen!

Bedankt aan de trainers, begeleiders en supporters.

J16 HBC Izegem – Apolloon Kortrijk2: 19-3 en 23-5.

Categorie: J16 - verslagen
Geschreven: zondag 14 oktober 2018 09:49

Op zaterdagnamiddag 13 oktober 2018 moesten de jongens van Izegem in sporthal De Krekel het veld op om Kortrijk 2 partij te geven. Enkel tijdens de verplichte penalty-reeksen voor elke helft kon Kortrijk Izegem enigszins bedreigen. Van zodra de echte wedstrijd startte werd duidelijk dat Izegem meer dan een klasse sterker was. Kortrijk 2 bleek een ploeg in opbouw te zijn met nog veel relatief nieuwe handballers waardoor Izegem zowel technisch als tactisch een stuk sterker was.

De eerste wedstrijdhelft werd ruim gewonnen met 19-3. Op het einde van de tweede partij stond er een duidelijke 23-5 op het scorebord. HBC Izegem speelde een degelijke wedstrijd en konden het goede vormpeil aanhouden van de laatste weken. Leuk weetje: Jan-Olle scoorde zijn eerste officiële doelpunt voor Izegem.

Speelden voor Izegem: Bram, Guus, Sverre, Leon, Jan-Olle, Matthias, Thieben, Niels, Jonas, Achiel, Lander en Karsten.

 

         

            

         

© 2018 Handbalclub Izegem
Back to Top