HBC IZEGEM J/M12 – TIELT: 3-6, 2-4 en 5-6

Categorie: J12 - verslagen
Geschreven: zondag 30 oktober 2016 10:34

Tielt en Izegem1 verloren nog geen wedstrijden. Op technisch vlak was Izegem de evenknie van Tielt. Tielt had echter meer lengte en kracht in de ploeg, terwijl Izegem probeerde uit te pakken met snelheid en combinaties.

In de eerste wedstrijd kwam Tielt snel op voorsprong (0-2). Izegem kwam nog terug tot 2-3, maar Tielt had de wedstrijd onder controle en won met 3-6.

Izegem verdedigde goed in het tweede kwartier. Halfweg de wedstrijd was het 1-1. Izegem bleef geduldig opbouwen maar had pech bij enkele doelpogingen. De snelle tegenaanvallen van Tielt deden de wedstrijd kantelen (1-4). Met een penalty kon Izegem milderen tot 2-4.

In de laatste wedstrijd kwam Izegem vlug 0-2 achter. Met veel inzet en een mooie doodsteekpas door het midden maakte Izegem 3-3 gelijk. Izegem kon maar niet op voorsprong komen. Twee doelpogingen strandden op de paal. Tielt liep weer uit, maar in een spannend slot werkte Izegem1 een 3-5 achterstand weg (5-5). Izegem verdiende een gelijkspel maar in de laatste seconden sleepte Tielt nog de overwinning uit de brand (5-6).

Speelden voor Izegem: Yannis, Rune, Daan, Louis, Brecht, Laura, Elke, Senne en Lauren

HBC IZEGEM 1 J/M12 - KNACK ROESELARE MEISJES: 9-7/10-3/8-4

Categorie: J12 - verslagen
Geschreven: zondag 30 oktober 2016 10:33

Na het tornooi in Roeselare wist Izegem1 dat de meisjes van Roeselare niet te onderschatten waren. Izegem1 begon sterk en liep vlug 5-1 uit. Halverwege de wedstrijd verloor Izegem eventjes de pedalen. Het werd 6-6. Izegem herpakte zich en won nog met 9-7.

Hetzelfde scenario voltrok zich in het tweede kwartier. Izegem kwam opnieuw 4-1 voor. Na de voorsprong vergat Izegem te combineren en probeerde het enkel met lange passes. De meisjes van Roeselare kregen verschillende doelkansen, maar onze keeper redde de doelpogingen. Daarbovenop kregen twee Izegemse spelers nog twee minuten straftijd aan hun broek. Izegem1 kon toch de chaotische wedstrijd afronden met een 10-3 winst.

In het derde kwartier werd veel te veel gedribbeld. Hoogtepunt van deze bizarre wedstrijd was één schot van Izegem1 dat drie doelpalen trof en toch niet binnen ging. Izegem1 won met 8-4 tegen een verdienstelijk Roeselare. 

 

Speelden voor Izegem1: Yannis, Rune, Daan, Louis, Brecht, Laura, Mauro, Thieben, Senne, Batist en Remi.

J/M 12 behalen winst in tornooi te Roeselare

Categorie: J12 - verslagen
Geschreven: zondag 30 oktober 2016 10:26

Izegem nam met twee ploegen deel aan het tornooi in Roeselare. In hun eerste wedstrijdje werd Izegem1 overdonderd door de meisjes (7-1 verlies) van KHT Roeselare. Izegem2 startte tegen Kuurne met een overtuigende 14-2 winst. Na Kuurne werd onmiddellijk gespeeld tegen KTH Roeselare. De spelertjes van beide ploegen wisten elkaar goed te vinden. Er werd veel vrijgelopen en het scorebord ging gelijk de hoogte in. Het werd nog super spannend, maar de wedstrijd eindigde op een 8-8 gelijkspel.

In een onderling duel haalde Izegem2 het van Izegem1. Izegem1 startte goed met een 3-1 voorsprong, maar Izegem2 kwam terug en won nog gemakkelijk met 5-9. Vlot samenspel van zowel Izegem2 en Izegem1 zorgden voor 10-4 en 14-5 overwinningen tegen Kuurne.

Izegem1 speelde sterk in hun tweede wedstrijd tegen KTH Roeselare. Izegem1 kwam 5-3 voor. KTH Roeselare kwam terug in de wedstrijd en maakte 5-5 en 7-7 gelijk. In de laatste minuut hield het doelkader Izegem1 nog van een doelpunt. Met een gerichte tegenaanval ging KTH Roeselare nog zelfs met de winst lopen (7-8).

Na het eerder gelijkspel tegen KTH Roeselare startte Izegem2 sterk. In het begin van de wedstrijd bouwde Izegem2 een kleine voorsprong uit en liet deze niet meer uit handen glippen. Izegem2 won met 7-5 tegen KTH Roeselare. De Izegemse ploegen kwamen nog één keer in actie in een onderling duel. Sterk keeperswerk, goede acties en enkele mooie doelpunten zorgden ervoor dat Izegem1 het deze keer haalde van Izegem2 (7-2).

Speelden voor Izegem1: Rune, Senne, Stan, Daan, Brecht, Federico, Siemon, Thieben en Jarno.

Speelden voor Izegem2: Batist, Pepijn, Laura, Lauren, Mauro, Remi, Aaron en Louis.


KHT Roeselare M – Izegem1 7-1

Izegem2 – Kuurne 14-2

KHT Roeselare M – Izegem2 8-8

Izegem1 – Kuurne 9-1

Izegem1 – Izegem2 5-9

KHT Roeselare M – Kuurne 13-7

Kuurne – Izegem2 4-10

Izegem1 – KHT Roeselare M 7-8

Kuurne – Izegem1 5-14

Izegem2 – KHT Roeselare M 7-5

Izegem2 – Izegem1 2-7

Kuurne – KHT Roeselare M 3-9

 

1e Izegem2

2de KHT Roeselare M

3de Izegem1

4de Kuurne

WEVELGEM MEISJES - HBC IZEGEM J/M12: 4-9/7-9/6-9

Categorie: J12 - verslagen
Geschreven: zondag 30 oktober 2016 10:31

De meisjes van de Wevelgemse Wolven lieten Izegem niet opbouwen. Het vroeg storen van Wevelgem zorgde ervoor dat ze Izegem moeilijk in de wedstrijd lieten komen. Na vijf minuten was het 3-3. Door het vooruit verdedigen van Wevelgem kreeg Izegem echter meer ruimte rond de cirkel. Enkele mooie doorsteekpasses zorgden van de ommekeer. Izegem won met 4-9.

Het tweede kwartier verliep gelijk opgaand. Beide ploegen vonden vlot de weg naar het doel (4-4) en het bleef gelijk tot twee minuten voor het einde (7-7). Izegem maakte het verschil door enkele passes te onderscheppen en mooi af te ronden. Het werd een 7-9 winst voor Izegem.

In de laatste wedstrijd startte Izegem het best en kwam 3-5 voor. Met twee knappe doelpunten liep Izegem verder uit (4-7) en liet zich niet meer verrassen. Izegem won met 6-9.

Speelden voor HBC Izegem: Geike, Laura, Rune, Siemon, Maithé, Daan, Louis, Brecht en Elke.

OLVA BRUGGE - HBC IZEGEM 1 J/M12: 1-6, 4-6 en 6-13

Categorie: J12 - verslagen
Geschreven: zondag 30 oktober 2016 10:24

HBC Izegem startte de partij verdedigend sterk. Izegem liet Brugge niet combineren. Na vijf minuten werd het samenspel beloond en HBC Izegem kwam 1-2 voor. De voorsprong gaf HBC Izegem moed. Snel combineren door het midden en enkele mooie doelpunten leverden een 1-6 winst op.

In de tweede wedstrijd hielden de ploegen elkaar in evenwicht (2-2). De trainers vroegen meer durf van de spelers. Met mooie doelpunten van de middenspelers, enkele scherpe tegenaanvallen en combinaties vanuit de hoeken werd de wedstrijd met 4-6 winst afgesloten.

De derde wedstrijd begon met een doelpuntenfestival. Onze doelwachter moest in het begin ook nog zoeken hoe je de bal best uit het doel diende te houden: met de handen of met de voeten. 5-6 na vijf minuten. Onze doelwachter hield dan z’n netten vijf minuten schoon. HBC Izegem bleef scoren aan de lopende band en won met 13-6.

Speelden voor Izegem: Lauren, Maithé, Laura, Yannis, Mauro, Brecht, Rune, Louis, Aaron en Daan

         

            

         

         

 
© 2019 Handbalclub Izegem
Back to Top