J/M12 op Challenge Patrick Chantry in Doornik

Categorie: J12 - verslagen
Geschreven: zondag 15 januari 2017 18:45

Onze jongste J/M12 spelers moesten op zondagochtend al vroeg opstaan om te vertrekken richting Doornik voor de Challenge Patrick Chantry. Een internationaal tornooi met 12 ploegen uit West-Vlaanderen, Wallonië en Noord-Frankrijk. De ideale manier dus om eens tegen andere ploegjes te spelen dan gewoonlijk.

Tijdens de kwalificatiefase won Izegem de twee eerste wedstrijden overtuigend, met 12-6 tegen het Waalse Mont-Sur-Marchienne en met 13-2 tegen Tournai 2. Tijdens de derde match begon de vermoeidheid al wat door te wegen, en waren we ook letterlijk een maatje te klein tegen Neuville-en-Ferrain (6-11). In een spannende wedstrijd tegen Wahagnies (nochtans een haalbare kaart) was Izegem telkens op achtervolgen aangewezen. We konden de situatie niet meer rechttrekken en de wedstrijd eindigde op 5-8 in het voordeel van de Fransen. In de laatste wedstrijd van de kwalificatiefase namen onze jongens en meisjes het op tegen Kraainem. Izegem moest de wet van de sterkste ondergaan en verloor met 4-12.

Zo werden we 4e in onze poule en kwamen we na de pauze terecht in de ‘Poule Honneur’ waar gespeeld werd voor de plaatsen 5 tot 8.

De eerste match was meteen een herkansing tegen Wahagnies. Izegem moest de ganse match achtervolgen, maar slaagde helemaal op het einde er toch in om een kloofje te slaan. Het werd 6-8.

Maar de spannendste wedstrijd volgde tegen Tubize. Na een sterke start van Tubize moest Izegem snel achtervolgen, en ook enkele beslissingen van het arbitrale duo hielpen ons niet. In een razend spannend slot kon Yannis in de slotseconde toch de winning goal maken: 12-13.

In de laatste wedstrijd van het tornooi namen de J/M12 het op tegen Tournai 3. We besloten om nog eens alles te geven en Doornik had geen antwoord klaar op het goed verdedigende Izegem. Ook in de aanval deed Izegem het uitstekend. Iedereen kon zijn doelpuntje meepikken en we haalden ook een clean sheet: 0-19 werd het.

Zo sloot Izegem de Challenge Patrick Chantry af op een hele mooie 5e plaats op 12 ploegen. De overwinning was uiteindelijk voor Kraainem. Dank aan de Izegemse supporters en aan Estudiantes Handball Club Tournai voor de puike organisatie van het tornooi!

 

Speelden voor Izegem: Jarno, Femke, Stan, Batist, Laura, Mauro en Yannis

 

 

 

 

J/M 12: Izegem wint tornooi van Kuurne.

Categorie: J12 - verslagen
Geschreven: zondag 11 december 2016 15:44

 

Een toernooi is door de kleine terreinoppervlakte een ideale oefening in samenspel, snelle omschakeling en het vrij lopen van je tegenstander. Tegen zowel Roeselare1 als Kuurne wisten de spelers elkaar goed te vinden. Er werd veel vrijgelopen en vlot gescoord. Izegem won tegen Roeselare2 met 13-3 en tegen Kuurne met 10-2.

 

Tegen Roeselare1 namen onze meisjes binnen de ploeg het voortouw. Met mooi ‘tik-tak’-handbal counterden ze Roeselare1 en werd het uiteindelijk een gemakkelijke 12-5 overwinning. De laatste wedstrijd in de reeks was tegen Kortrijk. De wedstrijd was nog maar 2 minuten bezig of het scorebord gaf al een 3-0 tussenstand. Kortrijk bood dapper verzet en kwam terug tot 3-5. Izegem was het noorden kwijt en verloor met 5-8 (‘of was het 6-7’).

 

Met een nederlaag in de maag moesten onze jongens en meisjes in de finale opnieuw tegen Kortrijk spelen. Iedereen was supergemotiveerd. Izegem kon echter in het begin van de wedstrijd niet volgen. De Kortrijkse jongens hadden telkens een mannetje vrij staan en liepen uit van 2-4 tot 4-8. Werk aan de winkel voor onze jongens en meisjes.

 

Onze meisjes toonden zich van hun sterkste kant en brachten Izegem terug in de wedstrijd (7-8). Iedereen was nu onder stoom en in een superspannende laatste minuut werd de 7-8 achterstand omgebogen naar een 9-8 overwinning. Proficiat aan alle spelers!

 

Speelden voor Izegem: Rune, Daan, Thieben, Jarno, Batist, Laura, Femke, Mauro en Remi.

 

Reeksen

Kuurne – Roeselare1              1-12

Izegem – Roeselare2               13-3

Kuurne – Izegem                    2-10

Roeselare1 – Kortrijk              16-6

Izegem – Roeselare2               13-3

Kortrijk – Roeselare2              13-6

Roeselare1 – Izegem               5-12

Roeselare1 –Roeselare2          7-10

Kuurne – Kortrijk                   1-9

Kuurne – Roeselare2              8-8

Kortrijk – Izegem                    8-5

 

Finale

Kortrijk- Izegem                     8-9

HBC IZEGEM 2 J/M12 - APOLLOON KORTRIJK: 7-0, 4-3 en 5-1

Categorie: J12 - verslagen
Geschreven: zondag 11 december 2016 09:30

Izegem trad aan met ‘spiksplinternieuwe rode truitjes’ van onze sponsor ‘Jacques Monteyne’. Dank!

In het eerste kwartier zorgde verzorgd samenspel meteen voor resultaat. Izegem kwam vlug op voorsprong (2-0) en bouwde rustig haar voorsprong uit, terwijl onze doelwachter met enkele knappe reddingen uitpakte en de nul tot het einde op het scorebord hield (7-0). Sterk!

De tweede wedstrijd verliep gelijkopgaand. Izegem boog een kleine achterstand om tot een 3-2 voorsprong. Tot een minuut voor het einde bleef het spannend (4-3). In de laatste seconden miste Kortrijk een open doelkans. Izegem won nipt met 4-3.

In het laatste kwartier kwam Izegem direct 3-0 voor. Met een tegendoelpunt probeerde Kortrijk nog in de wedstrijd te komen (3-1). Izegem gaf Kortrijk weinig hoop door enkele passes te onderscheppen en mooi af te ronden. Het werd 5-1 voor Izegem.

 

Speelden voor Izegem: Jarno, Aaron, Brecht, Daan, Batist, Rune, Federico, Mauro, Remi en Thieben.

HBC IZEGEM J/M12 - WEVELGEM MEISJES: 3-6, 5-8 en 4-8.

Categorie: J12 - verslagen
Geschreven: zondag 11 december 2016 09:37

De meisjes van Wevelgem hadden meer lengte en kracht in de ploeg. Snelheid en combinaties moesten voor Izegem het verschil maken. In het begin lukte dit aardig. Izegem kwam 2-1 voor. Nadien sputterde de motor. Enkele kansen werden gemist. Aan de overkant wist Izegem geen raad met een middenspeelster van Wevelgem. Wevelgem won met 3-6.

In het tweede kwartier werd Izegem opnieuw ‘voor de wolven gegooid’. Wevelgem startte fors en liep uit tot 3-5. Met meer beweging in de aanval kon Izegem milderen tot 4-5 en 5-6. Izegem speelde goed samen, met durf en snelheid. Op het einde ontbrak de durf voor doel en sloop de angst voor de middenspeelster van Wevelgem terug in de ploeg. Izegem verloor met 5-8.

In de laatste wedstrijd hield Izegem tot 3-3 de wedstrijd in evenwicht. Izegem kon maar niet op voorsprong komen. Een penalty en drie doelpogingen strandden op de paal. Wevelgem liep weer uit en de middenspeelster van Wevelgem maakte met alle Wevelgemse doelpunten duidelijk het verschil. Izegem verloor met 4-8.

 Speelden voor Izegem1: Yannis, Maithé, Daan, Louis, Brecht, Laura, Thieben, Senne, Femke en Federico.

DESSELGEMSE HC - HBC IZEGEM J/M12: 4-2, 3-4 en 3-2

Categorie: J12 - verslagen
Geschreven: zondag 04 december 2016 20:18

Izegem speelde een uitwedstrijd tegen Desselgem. In het eerste kwartier duurde het lang voordat de wedstrijd echt los kwam. Veel doelpogingen gingen de mist in en het tempo van Izegem lag veel te laag. Izegem verloor met 4-2.

In het tweede kwartier maakten Izegem en Desselgemse HC er een spannende wedstrijd van. De bal ging vlot heen en weer. Een beweeglijker Izegem en enkele knappe combinaties maakten het verschil. Izegem won verdiend met 3-4.

In het laatste kwartier zorgden de twee keepers ervoor dat er maar niet gescoord werd. Beide ploegen streden voor wat ze waard waren. Op het einde van de wedstrijd probeerde Izegem nog de overwinning te forceren maar het liep op een counter van Desselgemse HC. Izegem verloor nipt met 3-2 in de slotseconden.

Speelden voor Izegem: Daan, Yannis, Rune, Siemon, Louis, Brecht, Laura, Senne en Femke

  

         

            

         

         

 
© 2019 Handbalclub Izegem
Back to Top