JM12: Oefenwedstrijd DB Gent – HBC Izegem: 13-7, 10-5 en 12-8.

Categorie: J12 - verslagen
Geschreven: woensdag 13 maart 2019 17:04

Op 9 maart 2019 werd een oefenwedstrijd gespeeld tegen de tweedejaars van DB Gent. Met 7 enthousiaste spelers trokken we naar sporthal Hekers in Zwijnaarde. Het busje werd omgevormd tot een knallende top-30 hit- en maaltijdmobiel. De wedstrijd ging door om 12u. Een boterhammetje onderweg opeten, was dus geen overbodige luxe.

Bij de start van de eerste wedstrijd was het nog even zoeken. De jongens en meisjes van DB Gent waren feller op de bal en Izegem liet zich iets te gemakkelijk vloeren in de verdediging. DB Gent won met 13-7. In de rust tussen de eerste en tweede wedstrijd gaf Tom onze spelers enkele goede tips. De tweede wedstrijd begon Izegem goed en kwam 0-2 voor. Tot 4-4 kon Izegem DB Gent bijbenen. Daarna liep het allemaal wat stroever en lukte het scoren bij DB Gent veel beter. Izegem verloor met 10-5.

De derde wedstrijd werd een stuk spannender. Met nog 2 minuten en 11 seconde op de klok stond het 8-8. In slotfase kon DB Gent toch enkele keren de bal van Izegem onderscheppen en mooi afwerken. DB Gent won met 12-8 maar we zagen een sterke wedstrijd van onze jongens en meisjes.

Speelden voor Izegem: Daan, Nel, Eliza, Yinthe, Kaylen, Robin en Batist.

 

JM12: Tornooi in Middelkerke.

Categorie: J12 - verslagen
Geschreven: zaterdag 09 maart 2019 18:21

Met 11 spelers trok HBC Izegem op 2 maart 2019 naar Leffinge. HBC Izegem speelde met twee ploegen. Op twee velden moest elke ploeg vier wedstrijden na elkaar spelen. De organisatie door Thor was uitstekend. Het was ouderwets gezellig in sporthal De Barloke. Veel handbal, veel plezier, veel inzet... Zo moet dat zijn.

Speelden voor Izegem 1 (gele truitjes): Daan, Lander, Nel, Eliza, Petra en Martina.

Speelden voor Izegem 2 (blauwe truitjes): Vic, Arne, Algren, Kaylen en Robin.

Alle resultaten op een rijtje:

Thor – Izegem1   8-5

Evergem2 – Evergem1   2-9 

Thor – Izegem2   4-10

Izegem1 – Evergem2   6-3

Izegem1 – Evergem1   5-7

Izegem2 – Evergem2   10-3

Thor – Evergem1   7-8

Izegem2 – Izegem1   4-3

Thor – Evergem2   7-4

Evergem1 – Izegem2   12-8

JM12: HBC Izegem – HC Eeklo: 12-7, 15-7 en 13-9.

Categorie: J12 - verslagen
Geschreven: zondag 10 februari 2019 16:17

In het eerste kwartier stond Izegem met doelpunten van Batist, Daan en Yinthe meteen 3-0 voor. Liam, Batist en Thijs bleven goed combineren en zorgden ervoor dat HC Eeklo gemakkelijk opzij gezet werd met 12-7. Kleine Mads was zo enthousiast dat hij supporterde van op de schoot van Kari ipv in de buggy. Hij genoot van mooi handbal.

In het tweede kwartier waren onze tweedejaars opnieuw goed op dreef. Vanuit de verdediging onderschepte Lander meermaals de bal en met snelle combinaties tussen Daan, Thijs, Batist en Liam vond Izegem vlot de weg naar het doel (7-3). Ook de meisjes gingen ervoor. Op de rechterkant lieten Nel en Yinthe de bal goed rondgaan en zorgde Eliza voor twee knappe doelpunten op een rij. Izegem won met 15-7. Vanaf de zijkant zagen Mads, Kari en Tom dat het goed was.

In het derde kwartier stond Liam in het doel. De kracht van Liam werd vervangen door de snelheid van Robin. Ditmaal kon HC Eeklo Izegem bijbenen tot 7-7. De verdediging van Eeklo had geen vat op Robin en hij zorgde voor een eerste tweepuntenkloof in de wedstrijd. Eeklo bleef strijden maar met mooie passes én doelpunten van Thijs en Batist zette Izegem een mooie eindscore van 13-9 op het bord.

Speelden voor Izegem: Eliza, Batist, Robin, Nel, Lander, Yinthe, Thijs, Daan en Liam.

 

Twee wedstrijden en veel speelkansen voor de JM12.

Categorie: J12 - verslagen
Geschreven: zondag 17 februari 2019 19:50

Onze handbalclub telt een grote groep van spelers in de leeftijdscategorie van de JM12. HBC Izegem wil iedereen zoveel mogelijk wedstrijden laten spelen. Net zoals vorig weekend voorzag onze jeugdcoördinator en trainer Tom twee wedstrijden.

Een team van tweedejaars speelde een thuiswedstrijd tegen Apolloon Kortrijk1 (eerste in de competitie Oost-West). De tweedejaars speelden opnieuw een sterke wedstrijd en wonnen met 14-8, 13-4 en 13-6.

De eerstejaars speelden in en tegen HC Tielt-Aarsele. HC Tielt-Aarsele werd opgericht in 2014 door Walter Väth en het is de ambitie van deze club om in alle jeugdcategorieën een ploeg te vertegenwoordigen. Onze zes eerstejaars speelden goed maar het scoren ging niet zo vlot. Ze verloren tegen HC Tielt- Aarsele (met 4-2, 6-1, 1-0 en 6-3).

Speelden voor Izegem (tegen Apolloon Kortrijk): Kaylen, Eliza, Batist, Balder, Mauro, Robin, Lander, Thijs, Daan en Liam.

Speelden voor Izegem (tegen HC Tielt-Aarsele): Lieze, Laure, Algren, Petra, Arne en Megan.

 

JM12: DB Gent – HBC Izegem: 11-5, 7-3 en 8-6.

Categorie: J12 - verslagen
Geschreven: zondag 10 februari 2019 16:13

De eerstejaars van de JM12 speelden op 9 februari 2019 een oefenmatch in en tegen Gent. Zonder opwarming mochten de JM12 direct aan de wedstrijd beginnen. In het begin van de wedstrijd moesten onze jongens en meisjes nog een beetje zoeken naar het juiste ritme maar langzaam aan begonnen ze het DB Gent moeilijker te maken. DB Gent won met 11-5.

In het tweede kwartier kwam Izegem in het begin van de wedstrijd op voorsprong. DB Gent maakte nadien gelijk. Balverlies tijdens de vele dribbels van Izegem zorgden ervoor dat DB Gent kon counteren. DB Gent rondde de counters goed af en kwam op voorsprong. Izegem bleef met volle overgave spelen maar verloor met 7-3.

Het laatste kwartier was er eentje van mooi samenspel. Izegem bleef gaan voor elke bal. Op zoveel karakter had DB Gent niet gerekend. Toch bleek het net niet voldoende. DB Gent won met 8-6.

Speelden voor Izegem: Lieze, Laure, Kaylen, Algren, Petra, Arne, Megan en Vic.

         

            

         

© 2019 Handbalclub Izegem
Back to Top