Izegems driehoekstornooi voor J/M12 tegen Olva Brugge en Knack Roeselare

Categorie: J12 - verslagen
Geschreven: maandag 18 september 2017 13:17

We zagen zes leuke wedstrijden met knappe doelpunten en veel reddingen van de doelwachters.

In de eerste wedstrijd speelde Izegem tegen Olva Brugge. De wedstrijd ging op en neer, maar beide ploegen toonden te weinig durf voor doel. Izegem kwam 3-1 voor maar Olva Brugge slaagde erin op het einde terug te komen. Olva Brugge won met 4-6.

 

In de tweede wedstrijd strafte Olva Brugge de verdedigende fouten van de meisjes van Knack Roeselare genadeloos af en won met 7-1. Ook Izegem kon haar wedstrijd tegen Knack Roeselare winnend afsluiten. Er werd beter rond gespeeld. Dit zorgde automatisch voor meer ruimte en doelkansen. Izegem won met 6-2.

Izegem kreeg geen rust en moest direct aan de bak tegen Olva Brugge. Het ging gelijk opgaand tot 4-4 en 7-7. Op het einde begon de motor te sputteren en kreeg Izegem geen bal meer tegen de netten. Olva Brugge profiteerde en won met 7-10.

Zowel Izegem als Olva Brugge moesten nog één keer spelen tegen de meisjes van Knack Roeselare. De Roeselaarse keepster pakte uit met enkele knappe reddingen en aan de overkant werkte Roeselare een paar kansen goed af (3-1). Olva Brugge keerde het tij en kwam op 4-3 voorsprong. In de slotminuut maakte Roeselare verdiend gelijk (4-4).

Nadien was het de beurt aan Izegem. Halfweg de wedstrijd stond Izegem 4-2 voor. Roeselare maakte het nog super spannend. Het maakte de aansluitingstreffer (4-3). Onze keeper kon tot tweemaal toe de gelijkmaker verhinderen maar in de laatste seconde moest hij zich toch gewonnen geven. Net zoals tegen Olva Brugge maakte Roeselare op het nippertje gelijk (4-4).

 

Speelden voor Izegem: Stan, Liam, Senne, Batist, Vic, Jarno, Brecht en Nel.

 

Uitslagen

HBC Izegem – Olva Brugge: 4-6

Olva Brugge – Knack Roeselare: 7-1

HBC Izegem – Knack Roeselare: 6-2

HBC Izegem - Olva Brugge: 7-10

Olva Brugge – Knack Roeselare: 4-4

 

HBC Izegem – Knack Roeselare: 4-4

Apolloon Kortrijk 1 - HBC Izegem J/M12: 3-10, 7-4 en 6-10

Categorie: J12 - verslagen
Geschreven: zondag 10 september 2017 12:56

In haar eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen startte Izegem als een wervelwind. Izegem kwam in een mum van tijd 0-4 voor. Izegem kon aan dit tempo niet blijven spelen. Kortrijk herstelde het evenwicht. Over en weer kwamen er kansen, maar Izegem werkte beter af. Met enkele mooie acties rondom de cirkel bouwde Izegem haar voorsprong nog uit en won verdiend met 3-10.

De tweede wedstrijd verliep moeizamer. De Izegemse spelers verzamelden zich te dicht rond de cirkel. Op die manier werd de ruimte in de hoeken over het hoofd gezien. Kortrijk benutte volop haar kansen en halfweg de wedstrijd stond het 4-2 op het bord. Lat, paal en enkele gemiste doelkansen verhinderden een ommekeer. Kortrijk won met 7-4.

In de laatste wedstrijd kwam Izegem vlug 0-3 voor. Goed samenspel zorgde ervoor dat de aanvallers mooi vrijgespeeld werden. Izegem liep 2-6 uit. Kortrijk beet ondertussen zijn tanden stuk op onze verdediging. Onze doelwachter pakte uit met enkele knappe reflexen. Izegem nam de wedstrijd in handen en won met 6-10.

 

Speelden voor Izegem: Daan, Nel, Brecht, Vic, Liam, Thijs, Pepijn, Stan, Jarno en Batist.

 

 

J/M12 in de war op tornooi Middelkerke

Categorie: J12 - verslagen
Geschreven: maandag 24 april 2017 17:53

Onze J12 trokken naar Oostende voor een tornooi georganiseerd door Thor Middelkerke. Het werd een wat verwarrende namiddag voor onze spelers.

De omschakeling van de wedstrijden uit de nacompetitie naar het spelen op een klein veld met onduidelijke lijnen (voor de ene scheidsrechter telden de witte, voor de andere de zwarte lijnen), kleinere doelen en het niet meer gewend zijn om nog te handballen met een zachte bal deed de bal vliegen op de voeten, over de zijlijn en tegen elkaar aan, maar niet in het doel zoals eigenlijk de bedoeling was.

Geleidelijk verloor Izegem ook haar focus op de wedstrijden. De eerste twee wedstrijden werden verloren met 6-9 tegen Thor A en Thor B. Of was Thor A net dezelfde ploeg als Thor B? 

In hun derde wedstrijd tegen Middelkerke was Izegem op weg naar een overwinning maar verschillende afgekeurde doelpunten en elkaar tegensprekende scheidsrechters zorgden ervoor dat de eindstand 7-7 werd.

De laatste wedstrijd werd de wedstrijd teveel voor Izegem tegen opnieuw Thor A of Thor B. Thor A won met 8-5.

Samengevat,  op naar het laatste tornooi op 29 april 2017.

 

Speelden voor Izegem: Femke, Jarno, Batist, Aaron, Thieben, Daan, Federico en Stan.

 

Uitslagen wedstrijden

Izegem – Thor A         6-9

Thor B - Izegem          9-6

Izegem – Thor B         7-7

Thor A – Izegem         8-5

J/M 12: Izegem sluit seizoen af met tornooiwinst tegen Kortrijk.

Categorie: J12 - verslagen
Geschreven: zaterdag 29 april 2017 19:18

Izegem speelde in sporthal De Krekel met twee ploegjes tegen Kortrijk. In de eerste wedstrijd vertrok Kortrijk pijlsnel en had na drie minuten een 3-0 voorsprong. Izegem A zette de achtervolging in en kon een 6-6- gelijkspel uit de brand slepen. In het onderlinge duel tussen Izegem A en Izegem B bleef het gelijk op gaan tot 4-4. Daarna kende Izegem A een dipje en het werd 13-4 voor Izegem B. In de wedstrijd tussen Izegem B en Kortrijk leek Izegem B op weg naar een gemakkelijke zege. Halfweg stond het 6-1 op het scorebord. Kortrijk liet de moed niet zakken. Het kwam terug tot 9-9 en won met 12-10.

De volgende wedstrijd tussen Izegem A en Kortrijk werd net zoals de eerste wedstrijd super spannend. Van 3-3 werd het 6-6. In de laatste minuut liep Izegem A met de winst weg (7-6). Izegem A kreeg geen rust en moest direct aan de bak tegen Izegem B. Een vlugge voorsprong van Izegem B sneed de benen af van Izegem A. Izegem B counterde zich naar een 11-2 overwinning.

De laatste wedstrijd was tussen Izegem B en Kortrijk voor de tornooiwinst. Opnieuw liep Izegem B 6-1 uit. Deze keer liet Izegem B zich niet verrassen. Izegem B kon het tornooitje afsluiten met een mooie 11-4 overwinning tegen Kortrijk.

We zagen zes leuke wedstrijden met knappe doelpunten en veel reddingen van onze doelwachters. Proficiat aan alle spelers voor de volgehouden inzet tijdens het seizoen. Bedankt aan de trainers om twee ploegen te begeleiden dit seizoen. Het gaf veel extra speelmogelijkheden aan onze J/M12.

Speelden voor Izegem A: Vic, Batist, Jarno, Senne, Thieben en Louis.

Speelden voor Izegem B: Brecht, Pepijn, Stan, Daan, Remi en Laura.

Uitslagen

Izegem A – Kortrijk                6-6

Izegem A – Izegem B             4-13

Kortrijk – Izegem B                12-10

Izegem A – Kortrijk                7-6

Izegem A – Izegem B             2-11

Kortrijk – Izegem B                4-11

 

Stand

Izegem B   6 punten

Kortrijk     3 punten (-6 doelsaldo)

Izegem A   3 punten ( -17 doelsaldo)

HBC Izegem 1 J/M12 op driehoekstornooi in Gent

Categorie: J12 - verslagen
Geschreven: maandag 27 maart 2017 13:44

Het laatste deel van de nacompetitie voor Izegem1 vond plaats in Gent met Elita Buggenhout en DB Gent als tegenstanders.

Zes van de acht Izegemse spelers hadden reeds in de namiddag een wedstrijd gespeeld tegen Roeselare. In hun eerste wedstrijd tegen Elita Buggenhout kwam Izegem direct 2-0 achter. Izegem kwam met drie knappe passen doorheen de verdediging terug tot 2-1. Izegem bleef goed spelen maar had pech bij de afwerking. Vijfmaal trof Izegem het doelkader. Aan de overkant ging de bal wel in het doel. Elita Buggenhout kon haar voorsprong uitbouwen en won met 11-3.

Izegem had geen tijd om terug op krachten te komen. Het moest direct aan de bak tegen DB Gent. Izegem begon nochtans goed aan de wedstrijd en zette een 4-2-voorsprong op het scorebord. DB Gent bood dapper verzet en kwam terug tot 4-4. Krachtige schoten van een Gentse afstandsschutter maakten in het tweede wedstrijdgedeelte het verschil en Izegem ging de boot in met 5-10.

Twintig minuten had Izegem om de batterijen op te laden voor de volgende wedstrijd tegen Elita Buggenhout. Het bleek onvoldoende. De spelers van Elita Buggenhout scoorden er lustig op los en de weerstand in het Izegemse kamp leek gebroken (10-2). Een slim lobballetje over Buggenhoutse keeper bezorgde Izegem een tweede adem. De strijdlust kwam terug en Izegem maakte nog 6 knappe doelpunten. Elita Buggenhout won met 15-8.

De laatste wedstrijd tegen DB Gent was er één op wilskracht. Izegem zat er fysiek doorheen maar door een sterke verdediging slaagde ment erin de Gentse afstandsschoten af te blokken. Izegem bleef gelijke tred houden en haalden een verdiend gelijkspel binnen (5-5).

Na 12 wedstrijden in de nacompetitie konden we vaststellen dat Elita Buggenhout het sterkste team was. Izegem en DB Gent waren elkaars evenknie. Proficiat aan alle spelers voor hun blijvende inzet!

Speelden voor Izegem 1 J/M12: Brecht, Daan, Remi, Femke, Geike, Lauren, Batist en Yannis.

 

ELITA BUGGENHOUT - HBC IZEGEM 1 J/M12: 11-3

HBC IZEGEM 1 J/M12 - DB GENT: 5-10

ELITA BUGGENHOUT - HBC IZEGEM 1 J/M12: 15-8

 

HBC IZEGEM 1 J/M12 - DB GENT: 5-5 

         

            

         

         

 
© 2020 Handbalclub Izegem
Back to Top