Nacompetitie J/M12: driehoekstornooi in Izegem

Categorie: J12 - verslagen
Geschreven: zondag 19 maart 2017 17:45

Het tweede deel van de nacompetitie vond plaats in Izegem. Met de uitgeschoven tribune en reclamepanelen rond het veld was het een ideaal kader om Elita Buggenhout en DB Gent te ontvangen.

 

In de eerste wedstrijd tegen DB Gent startte Izegem erg sterk. Met veel beweging en snelheid in de ploeg werd DB Gent verrast. Izegem dwong veel kansen af en maakte deze telkens mooi af. Het werd 5-1 voor Izegem. DB Gent herstelde het evenwicht maar Izegem bleef haar kansen mooi verzilveren. Izegem won met 11-6.

 

In de tweede wedstrijd ging Izegem op z’n elan door, maar Elita Buggenhout liet zich niet wegzetten en maakte gelijk (4-4). Met drie acties door het midden van de verdediging van Elita Buggenhout kon Izegem een voorsprong uitbouwen (7-4). Elita Buggenhout was van slag en Izegem speelde op een wolk. Het werd 11-5.

 

De volgende wedstrijd was opnieuw tegen DB Gent. Eén speler van DB Gent rolde verschillende keren onze verdediging op en strafte elk balverlies genadeloos af. Halfweg was het 7-1 voor DB Gent. De kopjes van Izegem hingen naar beneden en DB Gent klaarde de klus met een duidelijke 10-3 winst.

 

In de laatste wedstrijd speelde Izegem opnieuw tegen Elita Buggenhout. Elita Buggenhout vertrok pijlsnel en had na drie minuten een 3-0 voorsprong. Izegem zette de achtervolging in en maakte gelijk (3-3). Het werd super spannend. Elita Buggenhout leek op weg naar de overwinning. Het werd 5-3 en 6-5. Met een snelle tegenaanval in de laatste minuut kon Izegem toch nog gelijk maken. Beide ploegen hadden nog één kans maar het bleef 6-6.

 

Speelden voor Izegem: Rune, Louis, Vic, Brecht, Laura, Thieben, Senne, Remi, Femke, Yannis, Geike en Lauren.

 

 

Uitslagen:

HBC Izegem – DB Gent 11-6

DB Gent - Elita Buggenhout 9-9

Elita Buggenhout - HBC Izegem 5-11

HBC Izegem - DB Gent 3-10

DB Gent – Elita Buggenhout 5-11

Elita Buggenhout – HBC Izegem 6-6

J/M12 - nacompetitie Regio O-W in Buggenhout

Categorie: J12 - verslagen
Geschreven: maandag 13 maart 2017 11:01

De competitie van de J/M 12 bestaat uit drie reeksen. Izegem eindigde in hun reeks op de derde plaats. Zaterdag startte de nacompetitie met het eerste van drie tornooien in Buggenhout. Izegem speelde tegen de tweede van elke reeks: Elita Buggenhout en DB Gent.

In de eerste wedstrijd tegen Elita Buggenhout verliep de wedstrijd gelijkopgaand (3-3). Halfweg de wedstrijd nam Elita Buggenhout de wedstrijd in handen. Izegem bood kranig weerstand maar vond moeizaam de weg naar het doel. Izegem verloor met 7-3.

De tweede wedstrijd tegen DB Gent kende hetzelfde scenario. Izegem hield opnieuw gelijke tred tot 4-4. DB Gent maakte het verschil met vier doelpunten in de rechterbovenhoek. DB Gent liep zo uit tot 4-8 en won met 5-10 de wedstrijd.

De derde partij werd de beste wedstrijd van Izegem. Izegem speelde als ploeg sterker dan Elita Buggenhout. Met een knappe actie van onze drie meisjes kwam Izegem 2-3 voor. Pech en drie afgekeurde doelpunten door de scheidsrechter/ coach van Buggenhout (een toch wat vreemde duobaan) zorgden voor onrust in de ploeg en de ommekeer in de wedstrijd. Izegem verloor nipt met 5-3.

Na drie verliespartijen zette Izegem zich nog éénmaal schrap. Op enkele belangrijke momenten in de wedstrijd had Izegem wat geluk. Bovendien werden enkele vloeiende acties rondom de cirkel mooi afgerond. Izegem kwam 5-1 voor. DB Gent zette de achtervolging in en maakte het nog spannend. Izegem won echter verdiend met 5-4.

 

Speelden met Brecht, Laura, Lauren, Daan, Remi, Mauro, Stan, Femke en Rune.

 

Uitslagen:

Elita Buggenhout – Izegem: 7-3

Izegem – DB Gent: 5-10

DB Gent – Elita Buggenhout: 4-13

Elita Buggenhout – Izegem: 5-3

Izegem – DB Gent: 5-4

 

DB Gent – Elita Buggenhout: 5-5

TIELT - HBC IZEGEM J/M12: 4-4, 7-3, 5-1

Categorie: J12 - verslagen
Geschreven: zondag 29 januari 2017 19:44

Tegen leider Tielt had onze trainer een plan klaar. Izegem timmerde enkele mooie acties in elkaar waarbij de pivot vrijgespeeld werd. Deze werkte goed af. Izegem kwam op 1-4-voorsprong. Nadien herstelde HB Tielt het evenwicht. Eén minuut voor het einde kon HC Tielt gelijk maken. Het werd 4-4.

In het tweede kwartier liet HC Tielt het balbezit aan Izegem. Door de grote gestalte van enkele spelers in de verdediging van HC Tielt kon Izegem maar moeilijk doelkansen afdwingen. HC Tielt profiteerde maximaal op de tegenaanval en liep uit tot 6-1. Op het einde kon Izegem nog twee keer tegenscoren. Izegem verloor tegen een sterker HC Tielt met 7-3.

In het derde kwartier bleef het tot halfweg 1-1. Het spel werd agressiever en HC Tielt kon opnieuw het verschil maken door enkele passes van Izegem te onderscheppen en mooi af te ronden. Het werd 5-1 voor HC Tielt.

 

Speelden voor Izegem1: Rune, Aaron, Daan, Batist, Brecht, Liam, Thijs, Birgit en Laura

APOLLOON KORTRIJK - HBC IZEGEM 1 J/M12: 6-3, 5-7 en 6-9

Categorie: J12 - verslagen
Geschreven: zondag 19 februari 2017 11:16

In het eerste kwartier was Izegem nog in dromenland. Veel balverlies, slordige passen en matig verdedigen zorgden ervoor dat Kortrijk kon uitlopen tot 5-1 en met 6-3 won.

Onze trainster schudde de spelers wakker en vroeg om de passen beter te verzorgen. In het tweede kwartier werd het samenspel een stuk beter. Izegem liep uit tot 1-4 en 2-6. In de laatste 5 minuten kon Kortrijk nog driemaal scoren maar Izegem haalde de overwinning binnen met 5-7.

In de laatste wedstrijd kon Izegem halfweg de partij het verschil maken. Met vier knappe aanvallen werd het plotseling 4-8 voor Izegem en was de wedstrijd gespeeld: 6-9.

Na 12 speeldagen behaalde Izegem1 26 punten (rangschikking volgens eerste twee speeltijden) en staat voorlopig op een mooie tweede plaats.

 

Speelden voor Izegem1: Yannis, Rune, Siemon, Maithé, Daan, Louis, Brecht, Laura, Birgit, Femke, Liam en Thijs.

KNACK ROESELARE MEISJES - HBC IZEGEM 1 J/M12: 8-8, 10-9, 4-9

Categorie: J12 - verslagen
Geschreven: maandag 23 januari 2017 19:22

Kari reisde met 7 spelertjes af naar Roeselare. We hadden geen wisselmogelijkheden. Roeselare trad vol zelfvertrouwen aan na winst tegen leider Tielt.

In de eerste wedstrijd werd het verschil tussen beide ploegen snel duidelijk. De meisjes van Roeselare konden zich doorzetten op kracht en lengte terwijl Izegem met mooie combinaties tussen Brecht, Yannis en Daan de verdediging van Roeselare uit elkaar speelde. Voor Liam (J10) was het z’n eerste competitiewedstrijd. Hij scoorde meteen. Ondertussen verdedigden Laura en Senne knap en tikte Rune met enkele voetreflexen de bal uit z’n doel. Na twee afgekeurde doelpunten van Liam kon Yannis alsnog in de slotminuut met een penalty verdiend gelijk maken: 8-8.

In het tweede kwartier liet Izegem opnieuw vlot de bal rondgaan. Er werd mooi vrijgelopen. Yannis en Rune rondden op passen van Laura, Brecht en Daan verschillende aanvallen goed af. Ook Senne schudde een paar goede reddingen uit z’n mouwen. Van 4-4 werd het 7-7 en in de veertiende minuut maakte Roeselare 9-9. In de slotseconden werd het nog 10-9 voor Roeselare. Izegem verdiende na een sterke collectieve prestatie beter.

In het laatste kwartier ging Roeselare ervan uit dat Izegem er fysiek door zat. Izegem dacht er anders over. Laura maakte de 1-1. Het was de aanzet om een versnelling hoger te schakelen. Brecht en Senne onderschepten gevat de bal van de tegenstander. Aan de overkant werkten Daan, Liam en Yannis hun doelkansen mooi af. Ondertussen was het 4-7 voor Izegem1. In doel liet Rune zich niet meer verrassen en Izegem won overtuigend met 4-9.

Speelden voor Izegem: Yannis, Rune, Liam (J10), Daan, Brecht, Laura en Senne.

         

            

         

© 2019 Handbalclub Izegem
Back to Top