KNACK ROESELARE MEISJES - HBC IZEGEM 1 J/M12: 8-8, 10-9, 4-9

Categorie: JM12 - verslagen
Geschreven: maandag 23 januari 2017 19:22

Kari reisde met 7 spelertjes af naar Roeselare. We hadden geen wisselmogelijkheden. Roeselare trad vol zelfvertrouwen aan na winst tegen leider Tielt.

In de eerste wedstrijd werd het verschil tussen beide ploegen snel duidelijk. De meisjes van Roeselare konden zich doorzetten op kracht en lengte terwijl Izegem met mooie combinaties tussen Brecht, Yannis en Daan de verdediging van Roeselare uit elkaar speelde. Voor Liam (J10) was het z’n eerste competitiewedstrijd. Hij scoorde meteen. Ondertussen verdedigden Laura en Senne knap en tikte Rune met enkele voetreflexen de bal uit z’n doel. Na twee afgekeurde doelpunten van Liam kon Yannis alsnog in de slotminuut met een penalty verdiend gelijk maken: 8-8.

In het tweede kwartier liet Izegem opnieuw vlot de bal rondgaan. Er werd mooi vrijgelopen. Yannis en Rune rondden op passen van Laura, Brecht en Daan verschillende aanvallen goed af. Ook Senne schudde een paar goede reddingen uit z’n mouwen. Van 4-4 werd het 7-7 en in de veertiende minuut maakte Roeselare 9-9. In de slotseconden werd het nog 10-9 voor Roeselare. Izegem verdiende na een sterke collectieve prestatie beter.

In het laatste kwartier ging Roeselare ervan uit dat Izegem er fysiek door zat. Izegem dacht er anders over. Laura maakte de 1-1. Het was de aanzet om een versnelling hoger te schakelen. Brecht en Senne onderschepten gevat de bal van de tegenstander. Aan de overkant werkten Daan, Liam en Yannis hun doelkansen mooi af. Ondertussen was het 4-7 voor Izegem1. In doel liet Rune zich niet meer verrassen en Izegem won overtuigend met 4-9.

Speelden voor Izegem: Yannis, Rune, Liam (J10), Daan, Brecht, Laura en Senne.

Oudste J/M12 spelers winnen overtuigend tornooi in Izegem

Categorie: JM12 - verslagen
Geschreven: maandag 16 januari 2017 19:17

Terwijl onze jongste J/M12 spelers aan de slag waren in Doornik, behaalden de oudste J/M12 spelers in eigen huis een duidelijke overwinning.

Eindstand:

  1. Izegem 10 (+26)
  2. Wevelgem M 8 (-6)
  3. Kortrijk J 4 (-8)
  4. Kortrijk M 2 (-13)

3) 

J/M 12: Izegem wint tornooi van Kuurne.

Categorie: JM12 - verslagen
Geschreven: zondag 11 december 2016 15:44

 

Een toernooi is door de kleine terreinoppervlakte een ideale oefening in samenspel, snelle omschakeling en het vrij lopen van je tegenstander. Tegen zowel Roeselare1 als Kuurne wisten de spelers elkaar goed te vinden. Er werd veel vrijgelopen en vlot gescoord. Izegem won tegen Roeselare2 met 13-3 en tegen Kuurne met 10-2.

 

Tegen Roeselare1 namen onze meisjes binnen de ploeg het voortouw. Met mooi ‘tik-tak’-handbal counterden ze Roeselare1 en werd het uiteindelijk een gemakkelijke 12-5 overwinning. De laatste wedstrijd in de reeks was tegen Kortrijk. De wedstrijd was nog maar 2 minuten bezig of het scorebord gaf al een 3-0 tussenstand. Kortrijk bood dapper verzet en kwam terug tot 3-5. Izegem was het noorden kwijt en verloor met 5-8 (‘of was het 6-7’).

 

Met een nederlaag in de maag moesten onze jongens en meisjes in de finale opnieuw tegen Kortrijk spelen. Iedereen was supergemotiveerd. Izegem kon echter in het begin van de wedstrijd niet volgen. De Kortrijkse jongens hadden telkens een mannetje vrij staan en liepen uit van 2-4 tot 4-8. Werk aan de winkel voor onze jongens en meisjes.

 

Onze meisjes toonden zich van hun sterkste kant en brachten Izegem terug in de wedstrijd (7-8). Iedereen was nu onder stoom en in een superspannende laatste minuut werd de 7-8 achterstand omgebogen naar een 9-8 overwinning. Proficiat aan alle spelers!

 

Speelden voor Izegem: Rune, Daan, Thieben, Jarno, Batist, Laura, Femke, Mauro en Remi.

 

Reeksen

Kuurne – Roeselare1              1-12

Izegem – Roeselare2               13-3

Kuurne – Izegem                    2-10

Roeselare1 – Kortrijk              16-6

Izegem – Roeselare2               13-3

Kortrijk – Roeselare2              13-6

Roeselare1 – Izegem               5-12

Roeselare1 –Roeselare2          7-10

Kuurne – Kortrijk                   1-9

Kuurne – Roeselare2              8-8

Kortrijk – Izegem                    8-5

 

Finale

Kortrijk- Izegem                     8-9

J/M12 op Challenge Patrick Chantry in Doornik

Categorie: JM12 - verslagen
Geschreven: zondag 15 januari 2017 18:45

Onze jongste J/M12 spelers moesten op zondagochtend al vroeg opstaan om te vertrekken richting Doornik voor de Challenge Patrick Chantry. Een internationaal tornooi met 12 ploegen uit West-Vlaanderen, Wallonië en Noord-Frankrijk. De ideale manier dus om eens tegen andere ploegjes te spelen dan gewoonlijk.

Tijdens de kwalificatiefase won Izegem de twee eerste wedstrijden overtuigend, met 12-6 tegen het Waalse Mont-Sur-Marchienne en met 13-2 tegen Tournai 2. Tijdens de derde match begon de vermoeidheid al wat door te wegen, en waren we ook letterlijk een maatje te klein tegen Neuville-en-Ferrain (6-11). In een spannende wedstrijd tegen Wahagnies (nochtans een haalbare kaart) was Izegem telkens op achtervolgen aangewezen. We konden de situatie niet meer rechttrekken en de wedstrijd eindigde op 5-8 in het voordeel van de Fransen. In de laatste wedstrijd van de kwalificatiefase namen onze jongens en meisjes het op tegen Kraainem. Izegem moest de wet van de sterkste ondergaan en verloor met 4-12.

Zo werden we 4e in onze poule en kwamen we na de pauze terecht in de ‘Poule Honneur’ waar gespeeld werd voor de plaatsen 5 tot 8.

De eerste match was meteen een herkansing tegen Wahagnies. Izegem moest de ganse match achtervolgen, maar slaagde helemaal op het einde er toch in om een kloofje te slaan. Het werd 6-8.

Maar de spannendste wedstrijd volgde tegen Tubize. Na een sterke start van Tubize moest Izegem snel achtervolgen, en ook enkele beslissingen van het arbitrale duo hielpen ons niet. In een razend spannend slot kon Yannis in de slotseconde toch de winning goal maken: 12-13.

In de laatste wedstrijd van het tornooi namen de J/M12 het op tegen Tournai 3. We besloten om nog eens alles te geven en Doornik had geen antwoord klaar op het goed verdedigende Izegem. Ook in de aanval deed Izegem het uitstekend. Iedereen kon zijn doelpuntje meepikken en we haalden ook een clean sheet: 0-19 werd het.

Zo sloot Izegem de Challenge Patrick Chantry af op een hele mooie 5e plaats op 12 ploegen. De overwinning was uiteindelijk voor Kraainem. Dank aan de Izegemse supporters en aan Estudiantes Handball Club Tournai voor de puike organisatie van het tornooi!

 

Speelden voor Izegem: Jarno, Femke, Stan, Batist, Laura, Mauro en Yannis

 

 

 

 

HBC IZEGEM J/M12 - WEVELGEM MEISJES: 3-6, 5-8 en 4-8.

Categorie: JM12 - verslagen
Geschreven: zondag 11 december 2016 09:37

De meisjes van Wevelgem hadden meer lengte en kracht in de ploeg. Snelheid en combinaties moesten voor Izegem het verschil maken. In het begin lukte dit aardig. Izegem kwam 2-1 voor. Nadien sputterde de motor. Enkele kansen werden gemist. Aan de overkant wist Izegem geen raad met een middenspeelster van Wevelgem. Wevelgem won met 3-6.

In het tweede kwartier werd Izegem opnieuw ‘voor de wolven gegooid’. Wevelgem startte fors en liep uit tot 3-5. Met meer beweging in de aanval kon Izegem milderen tot 4-5 en 5-6. Izegem speelde goed samen, met durf en snelheid. Op het einde ontbrak de durf voor doel en sloop de angst voor de middenspeelster van Wevelgem terug in de ploeg. Izegem verloor met 5-8.

In de laatste wedstrijd hield Izegem tot 3-3 de wedstrijd in evenwicht. Izegem kon maar niet op voorsprong komen. Een penalty en drie doelpogingen strandden op de paal. Wevelgem liep weer uit en de middenspeelster van Wevelgem maakte met alle Wevelgemse doelpunten duidelijk het verschil. Izegem verloor met 4-8.

 Speelden voor Izegem1: Yannis, Maithé, Daan, Louis, Brecht, Laura, Thieben, Senne, Femke en Federico.

         

            

         

© 2019 Handbalclub Izegem
Back to Top