JM12 HC Eeklo - HBC Izegem: 9-5, 6-7 en 4-2.

Categorie: J12 - verslagen
Geschreven: dinsdag 23 oktober 2018 15:15

In het eerste kwartier kwam HBC Izegem 4-1 en 6-2 achter. HBC Izegem verweerde zich fel. Toen Liam tegen een twee minuten straftijd liep, was de ploeg even van slag. Nadien kon onze ploeg nog driemaal scoren maar winst zat er niet meer in. HBC Izegem verloor met 9-5.

In het begin van het tweede kwartier kwam HC Eeklo 2-1 voor. Na een paar goeie reddingen van onze keeper kwam HBC Izegem terug in de wedstrijd. Eliza scoorde de gelijkmaker. Dit gaf HBC Izegem vleugels. Liam en Eliza maakten enkele mooie doelpunten en HBC Izegem bouwde een 2-6 voorsprong uit. HBC Izegem leek het gemakkelijk te halen maar beetje bij beetje verkleinde HC Eeklo de voorsprong. Met een doelpunt in de slotminuut maakte HC Eeklo het nog spannend (6-7). HBC Izegem bleef echter overeind en won met 6-7. 

In de derde wedstrijd waren er kansen voor beide ploegen. Het scoren ging echter niet meer zo vlot. HBC Izegem kwam 3-0 achter. Thijs en Liam zorgden nog voor de 3-2 maar het was uiteindelijk HC Eeklo dat met een 4-2 winst ging lopen.

Speelden voor Izegem: Daan, Thijs, Laure, Lieze, Robin, Megan, Liam, Lander, Algren, Kaylen, Balder, Eliza en Mauro.

 

JM12 HBC Izegem – HC Harelbeke- Kuurne: 6-7, 4-6 en 6-9.

Categorie: J12 - verslagen
Geschreven: maandag 08 oktober 2018 11:58

De trainers van Izegem hadden de moeilijke taak om alle 14 spelers voldoende speelkansen te geven en gelijktijdig een evenwichtige ploeg op het veld te laten spelen. In het begin lukte dit aardig. Izegem kwam 2-1 voor. Onze doelwachter pakte uit met enkele knappe reddingen. Izegem speelde goed samen en onze aanvallers konden twee doorsteekpasses mooi afronden (4-4). Nadien sputterde de motor. Enkele kansen werden gemist. Bij 6-7 probeerde Izegem met veel inzet nog een gelijkspel uit de brand te slepen maar kon in de laatste minuut de bal niet meer veroveren. HC Harelbeke- Kuurne won met 6-7.

In het tweede kwartier startte HC Harelbeke- Kuurne fors en liep uit tot 0-3. Izegem herstelde het evenwicht in de wedstrijd maar had het moeilijk rond de cirkel en kwam maar niet tot scoren. Drie doelpogingen strandden op de paal. Izegem bleef verder proberen en in de slotfase kwam Izegem tot 4-5 terug. Balverlies in de slotminuut zorgde ervoor dat de bezoekers opnieuw met de overwinning aan de haal gingen (4-6).

In het laatste kwartier zagen we terug twee evenwichtige teams tegen elkaar spelen. Izegem maakte knap 2-2 gelijk. Twee kansen gingen nipt naast. Izegem verdiende een doelpuntje voorsprong.  Aan de overkant ging de bal iets gemakkelijker in doel. Het werd 2-4 voor HC Harelbeke- Kuurne. Izegem bleef moedig strijden maar op het einde ontbrak de durf voor doel om de wedstrijd nog te doen kantelen. Izegem verloor met 6-9.

Speelden voor Izegem: Daan, Niels, Batist, Megan, Robin, Eliza, Balder, Kaylen, Thijs, Nel, Vic, Algren, Mauro en Alexander.

 

Vier overwinningen op rij voor JM12 op tornooi in Kortrijk.

Categorie: J12 - verslagen
Geschreven: maandag 08 oktober 2018 11:15

Met 10 spelers trok de JM12 van HBC Izegem naar Kortrijk. Iedereen was super gemotiveerd. Halfweg elke wedstrijd verwisselde onze coach telkens de volledige ploeg. Op die manier kreeg iedereen evenveel speelminuten. Deze tactiek werkte uitstekend.

Izegem begon sterk tegen HC Desselgemse. Op het kleine veld werd vlot gecombineerd en onze keeper liet zich niet verrassen. HBC Izegem won met 13-3. HBC Izegem was gelanceerd en startte vol vertrouwen z’n tweede wedstrijd tegen Apolloon Kortrijk2. HBC Izegem was aanvallend niet af te stoppen en won tegen met 11-4.

Tijdens de derde wedstrijd tegen Apolloon Kortrijk1 zagen opnieuw goed samenspel en enkele mooie doelpunten. HBC Izegem won met 10-5. De laatste wedstrijd was tegen Apolloon Kortrijk3. De snelle omschakeling van verdediging naar aanval zorgde ervoor dat Izegem veel doelkansen afdwong en won met 12-8. Izegem won viermaal op rij. Maar nog veel belangrijker, de spelers hadden met zijn allen veel plezier op het veld.

Speelden voor Izegem: Liam, Robin, Yinthe, Nel, Lander, Eliza, Daan, Batist, Alex en Thijs.

Alle resultaten op een rijtje:

JM12 HBC Izegem – HC Desselgemse 13 - 3

Apolloon Kortrijk 2 – JM12 HBC Izegem  4 - 11

Apolloon Kortrijk 1 – JM12 HBC Izegem  5 -10

Apolloon Kortrijk 3 – JM12 HBC Izegem 8 - 12

 

HC THOR Middelkerke – JM12 HBC Izegem 3-9, 2-5 en 5-7.

Categorie: J12 - verslagen
Geschreven: maandag 08 oktober 2018 11:21

Het was een druk weekend voor de JM12. Zaterdag speelden onze jongens en meisjes een tornooi in Kortrijk. Zondagnamiddag speelden ze tegen Thor Middelkerke. Met veel eerstejaars in de ploeg zette HBC Izegem een sterke teamprestatie neer.

In het eerste kwartier stond het na vijf minuten 2-2 op het scorebord. Izegem bleef goed verdedigen en zorgde ervoor dat Thor Middelkerke moeilijk een vrijstaande speler kon aanspelen. Met de inbreng van enkele tweedejaars ging het tempo de hoogte in en kon Thor Middelkerke niet meer bijbenen. Izegem won met 9-3.

In het tweede kwartier werd teveel in groep gespeeld. Zo kwamen beide ploegen maar niet aan doelkansen. Na tien minuten stond het 2-2 op het wedstrijdblad. De trainer spoorde de spelers aan om vlotter te combineren. Izegem scoorde driemaal op rij en de winst was binnen (2-5).

In de laatste wedstrijd vonden de twee ploegen gemakkelijk de weg naar het doel. Tot halfweg de wedstrijd hielden beiden elkaar in evenwicht (5-5). Tweede doelpunten in de laatste vijf minuten zorgden ervoor dat Izegem ook de laatste wedstrijd kon winnen. Dikke proficiat!

Speelden voor Izegem: Kaylen, Robin, Laure, Lieze, Daan, Vic, Alex, Algren, Liam en Eliza.

 

J/M12 speelde eerste competitiewedstrijd tegen Apolloon Kortrijk2: 4-5, 7-6 en 11-7.

Categorie: J12 - verslagen
Geschreven: zaterdag 08 september 2018 16:14

Na twee weken trainen speelde de J/M12 hun eerste competitiewedstijd van het seizoen.

Het was even wennen voor de eerstejaars: spelen op een groot veld, innemen van de juiste posities bij verdediging en aanval. De tweedejaars namen hen op sleeptouw in hun eerste competitiematch op groot veld.

In het eerste kwartier ging het de hele wedstrijd gelijk op en was het spannend tot de laatste minuut. Izegem had net niet het geluk en de scherpte waardoor het nipt met 1 doelpunt verloor (4-5) in de laatste seconden.

Ook in het tweede kwartier hielden beide ploegen elkaar in evenwicht tot 3-3. Apolloon Kortrijk scoorde tweemaal maar door drie snelle tegenaanvallen kantelde de wedstrijd (6-5). Kortrijk maakte nog gelijk maar in een spannende slotminuut kon Izegem nog winnen met 7-6.

In het laatste kwartier werd het samenspel tussen de spelers steeds beter. Izegem pakte uit met enkele mooie acties en won verdiend met 11-7.

Speelden voor Izegem: Vic, Balder, Daan, Eliza, Kaylen, Niels, Megan, Yinthe, Nel, Mauro, Robin, Batist en Liam.

 

         

            

         

         

 
© 2020 Handbalclub Izegem
Back to Top