JM12 HBC Izegem – Thor: 7-0, 10-0 en 11-5.

Categorie: J12 - verslagen
Geschreven: zondag 20 januari 2019 12:23

Zaterdag 19 januari 2019 speelden onze jongens en meisjes tegen Thor. Na een stevige opwarming begonnen onze jongens en meisjes overtuigend. De bal ging vlot van de ene speler naar de andere en in de aanval scoorde Izegem enkele fraaie doelpunten. Izegem won het eerste kwartier met 7-0.

In het tweede kwartier zorgde Izegem er opnieuw voor dat Thor de bal niet in haar ploeg kon houden. Na het veroveren van de bal werd de bal meteen richting aanvallers gestuurd. Deze gingen niet voor eigen succes maar zochten steeds het beste mannetje voor het doel op. Izegem won met 10-0.

In het begin van het laatste kwartier bood Thor flink wat tegenstand. Thor kwam 0-2 en 1-3 voor. Izegem stak een tandje bij en boog de achterstand om in een 11-5 winst.

Een goede wedstrijd werd afgerond met een stevige high five en een zakje chips van jarige Algren. Proficiat Algren!

Speelden voor Izegem: Algren, Daan, Lander, Megan, Eliza, Kaylen, Vic, Batist, Thijs, Balder, Mauro, Arne, Laure en Lieze.

 

JM12 Apolloon Kortrijk - HBC Izegem: 4-5, 8-5 en 11-7.

Categorie: J12 - verslagen
Geschreven: maandag 14 januari 2019 11:04

In het eerste kwartier waren er kansen voor beide ploegen. Het scoren ging echter niet zo vlot. Beide ploegen hielden elkaar in perfect in evenwicht. Van 1-1 werd het 4-4. In de laatste minuut kon Batist scoren en won Izegem met 4-5.

In het tweede kwartier was onze verdediging niet zo sterk. Kortrijk kon te gemakkelijk scoren. Zo kwamen ze snel op voorsprong (7-3). De tandem Batist-Thijs deden Kortrijk nog even wankelen maar Izegem moest toch z’n meerdere erkennen. Kortrijk won met 8-5.

Girlpower in het laatste kwartier. Izegem begon de wedstrijd met een volledige meisjesploeg. De meisjes creëerden enkele mooie kansen maar hadden zowel in de aanval als in de verdediging net iets te weinig girlpower. Na 10 minuten stond het 6-2 op het scorebord. In de laatste vijf minuten kregen ze versterking van de jongens. Kortrijk kon de wedstrijd afsluiten met 11-7 winst.

Speelden voor Izegem: Yinthe, Kaylen, Niels, Petra, Martina, Thijs, Laure, Lieze, Megan, Arne, Algren, Eliza, Nel, Batist en Mauro.

17 ploegen van Izegemse basisscholen spelen handbaltornooi.

Categorie: J12 - verslagen
Geschreven: donderdag 29 november 2018 07:46

 

Woensdagnamiddag 28 november 2018 organiseerde onze club in samenwerking met MOEV West-Vlaanderen een minihandbaltornooi voor 17 teams van het 5de en 6de leerjaar.

 

Volgende basisscholen namen eraan deel: Sint-Vincentiusschool Kachtem, Sint-Pietersschool Emelgem, Sint-Rafaëlsschool Izegem, Basisschool Bellevue, Heilig Hartschool Izegem en Sint Tillo/ Sint Jozef school.

 

Het werd een drukke namiddag met super veel wedstrijdjes van zes minuten. Er werd volop kennis gemaakt met de  handbalsport. Tussen de jongeren deden ook onze handballers mee van de JM12: Thijs, Liam, Balder, Daan, Robin, Algren, Lander, Megan, Niels, Vic, Batist en Jade.

 

Bij de jongens wonnen zowel in poule A en poule B de ploegjes van de Sint-Pietersschool. Bij de meisjes won de ploeg van de Sint-Rafaëlschool.

 

JM12: Tornooi ‘Challenge Patrick Chantry’ in Doornik.

Categorie: J12 - verslagen
Geschreven: maandag 07 januari 2019 12:37

Het was een extra druk handbalweekend voor de spelers van de JM12. Op zaterdag 5 januari 2019 speelde een ploeg in Hasselt en op zondag 6 januari 2019 speelden de eerstejaars (Laure, Lieze, Megan, Algren, Petra, Martina en Robin) aangevuld met twee tweedejaars van de JM10 (Gilles en Remi) een tornooi in Doornik.

In de voormiddag werden de poulewedstrijden gespeeld. De eerste wedstrijd tegen de thuisploeg werd met het kleinste verschil verloren (8-7). Daarna volgden nog een reeks poulewedstrijden. Izegem was een maatje te klein voor Mont sur Marchienne (6-11). Izegem won met 6-4 tegen Kortrijk2.

Daarna werd nogmaals tegen dezelfde ploegen gespeeld. Ditmaal werd gewonnen tegen Mont sur Marchienne (11-8). In de twee andere wedstrijden werd verloren met dezelfde eindscore 7-10. Onze jongens en meisjes sloten hiermee de poulewedstrijden af met een 3e plaats.

Na de middagpauze werd gespeeld voor de plaatsen 5 tot en met 8. Onze tegenstanders waren Union Beynoise, Kortrijk 1 en Kortrijk 2. Opnieuw werd er gewerkt met een heen- en terugwedstrijd. Izegem kon tegen elke ploeg éénmaal winnen en hierdoor behaalden onze jongens en meisjes van de JM12 een 7de plaats op het einde van de dag. 

Bedankt aan alle spelers voor hun inzet en aan de aanwezige supporters!

 

Speelden voor Izegem: Laure, Lieze, Megan, Algren, Petra, Martina, Gilles, Remi en Robin.

JM12 HBC Izegem – Olva Brugge: 13-1, 5-4 en 7-2.

Categorie: J12 - verslagen
Geschreven: maandag 19 november 2018 10:13

Brugge kende in het eerste kwartier een dramatische start. Brugge kon de bal maar niet in de ploeg houden. Batist profiteerde maximaal op de counter en scoorde het ene doelpunt na het andere (6-0). Het gaf Izegem vleugels. Goed samenspel zorgde er bovendien voor dat Niels, Thijs, Daan hun doelpuntje konden meepikken. Izegem won met 13-1.

In het tweede kwartier vond Izegem veel moeilijker de weg naar doel. Brugge ving Izegem op in de verdediging. Izegem speelde  wel goed rond maar kon weinig doelkansen creëren. Halfweg de wedstrijd stond Izegem 2-4 achter. Een time-out deed de wedstrijd kantelen. Met enkele tips van trainers Gert-Jan en Kari kon Izegem nog driemaal scoren (Kaylen, Liam en Batist).  Izegem won met 5-4.

In het derde kwartier zette Izegem door. Met voorbereidend werk van Eliza, Laure en Lieze werd meteen gescoord door Thijs en Vic (4-0). Nel en Mauro bleven de bal goed rond spelen. Op het einde kon Balder nog een mooi doelpunt scoren vanop hoek. Izegem won met 7-2.

Speelden voor Izegem: Kaylen, Thijs, Batist, Niels, Daan, Vic, Mauro, Nel, Eliza, Liam, Balder, Laure en Lieze.

 

         

            

         

         

 
© 2019 Handbalclub Izegem
Back to Top