JM12 HBC Izegem – HC Harelbeke- Kuurne: 6-7, 4-6 en 6-9.

Categorie: JM12 - verslagen
Geschreven: maandag 08 oktober 2018 11:58

De trainers van Izegem hadden de moeilijke taak om alle 14 spelers voldoende speelkansen te geven en gelijktijdig een evenwichtige ploeg op het veld te laten spelen. In het begin lukte dit aardig. Izegem kwam 2-1 voor. Onze doelwachter pakte uit met enkele knappe reddingen. Izegem speelde goed samen en onze aanvallers konden twee doorsteekpasses mooi afronden (4-4). Nadien sputterde de motor. Enkele kansen werden gemist. Bij 6-7 probeerde Izegem met veel inzet nog een gelijkspel uit de brand te slepen maar kon in de laatste minuut de bal niet meer veroveren. HC Harelbeke- Kuurne won met 6-7.

In het tweede kwartier startte HC Harelbeke- Kuurne fors en liep uit tot 0-3. Izegem herstelde het evenwicht in de wedstrijd maar had het moeilijk rond de cirkel en kwam maar niet tot scoren. Drie doelpogingen strandden op de paal. Izegem bleef verder proberen en in de slotfase kwam Izegem tot 4-5 terug. Balverlies in de slotminuut zorgde ervoor dat de bezoekers opnieuw met de overwinning aan de haal gingen (4-6).

In het laatste kwartier zagen we terug twee evenwichtige teams tegen elkaar spelen. Izegem maakte knap 2-2 gelijk. Twee kansen gingen nipt naast. Izegem verdiende een doelpuntje voorsprong.  Aan de overkant ging de bal iets gemakkelijker in doel. Het werd 2-4 voor HC Harelbeke- Kuurne. Izegem bleef moedig strijden maar op het einde ontbrak de durf voor doel om de wedstrijd nog te doen kantelen. Izegem verloor met 6-9.

Speelden voor Izegem: Daan, Niels, Batist, Megan, Robin, Eliza, Balder, Kaylen, Thijs, Nel, Vic, Algren, Mauro en Alexander.

 

HC THOR Middelkerke – JM12 HBC Izegem 3-9, 2-5 en 5-7.

Categorie: JM12 - verslagen
Geschreven: maandag 08 oktober 2018 11:21

Het was een druk weekend voor de JM12. Zaterdag speelden onze jongens en meisjes een tornooi in Kortrijk. Zondagnamiddag speelden ze tegen Thor Middelkerke. Met veel eerstejaars in de ploeg zette HBC Izegem een sterke teamprestatie neer.

In het eerste kwartier stond het na vijf minuten 2-2 op het scorebord. Izegem bleef goed verdedigen en zorgde ervoor dat Thor Middelkerke moeilijk een vrijstaande speler kon aanspelen. Met de inbreng van enkele tweedejaars ging het tempo de hoogte in en kon Thor Middelkerke niet meer bijbenen. Izegem won met 9-3.

In het tweede kwartier werd teveel in groep gespeeld. Zo kwamen beide ploegen maar niet aan doelkansen. Na tien minuten stond het 2-2 op het wedstrijdblad. De trainer spoorde de spelers aan om vlotter te combineren. Izegem scoorde driemaal op rij en de winst was binnen (2-5).

In de laatste wedstrijd vonden de twee ploegen gemakkelijk de weg naar het doel. Tot halfweg de wedstrijd hielden beiden elkaar in evenwicht (5-5). Tweede doelpunten in de laatste vijf minuten zorgden ervoor dat Izegem ook de laatste wedstrijd kon winnen. Dikke proficiat!

Speelden voor Izegem: Kaylen, Robin, Laure, Lieze, Daan, Vic, Alex, Algren, Liam en Eliza.

 

J/M12 speelde eerste competitiewedstrijd tegen Apolloon Kortrijk2: 4-5, 7-6 en 11-7.

Categorie: JM12 - verslagen
Geschreven: zaterdag 08 september 2018 16:14

Na twee weken trainen speelde de J/M12 hun eerste competitiewedstijd van het seizoen.

Het was even wennen voor de eerstejaars: spelen op een groot veld, innemen van de juiste posities bij verdediging en aanval. De tweedejaars namen hen op sleeptouw in hun eerste competitiematch op groot veld.

In het eerste kwartier ging het de hele wedstrijd gelijk op en was het spannend tot de laatste minuut. Izegem had net niet het geluk en de scherpte waardoor het nipt met 1 doelpunt verloor (4-5) in de laatste seconden.

Ook in het tweede kwartier hielden beide ploegen elkaar in evenwicht tot 3-3. Apolloon Kortrijk scoorde tweemaal maar door drie snelle tegenaanvallen kantelde de wedstrijd (6-5). Kortrijk maakte nog gelijk maar in een spannende slotminuut kon Izegem nog winnen met 7-6.

In het laatste kwartier werd het samenspel tussen de spelers steeds beter. Izegem pakte uit met enkele mooie acties en won verdiend met 11-7.

Speelden voor Izegem: Vic, Balder, Daan, Eliza, Kaylen, Niels, Megan, Yinthe, Nel, Mauro, Robin, Batist en Liam.

 

Vier overwinningen op rij voor JM12 op tornooi in Kortrijk.

Categorie: JM12 - verslagen
Geschreven: maandag 08 oktober 2018 11:15

Met 10 spelers trok de JM12 van HBC Izegem naar Kortrijk. Iedereen was super gemotiveerd. Halfweg elke wedstrijd verwisselde onze coach telkens de volledige ploeg. Op die manier kreeg iedereen evenveel speelminuten. Deze tactiek werkte uitstekend.

Izegem begon sterk tegen HC Desselgemse. Op het kleine veld werd vlot gecombineerd en onze keeper liet zich niet verrassen. HBC Izegem won met 13-3. HBC Izegem was gelanceerd en startte vol vertrouwen z’n tweede wedstrijd tegen Apolloon Kortrijk2. HBC Izegem was aanvallend niet af te stoppen en won tegen met 11-4.

Tijdens de derde wedstrijd tegen Apolloon Kortrijk1 zagen opnieuw goed samenspel en enkele mooie doelpunten. HBC Izegem won met 10-5. De laatste wedstrijd was tegen Apolloon Kortrijk3. De snelle omschakeling van verdediging naar aanval zorgde ervoor dat Izegem veel doelkansen afdwong en won met 12-8. Izegem won viermaal op rij. Maar nog veel belangrijker, de spelers hadden met zijn allen veel plezier op het veld.

Speelden voor Izegem: Liam, Robin, Yinthe, Nel, Lander, Eliza, Daan, Batist, Alex en Thijs.

Alle resultaten op een rijtje:

JM12 HBC Izegem – HC Desselgemse 13 - 3

Apolloon Kortrijk 2 – JM12 HBC Izegem  4 - 11

Apolloon Kortrijk 1 – JM12 HBC Izegem  5 -10

Apolloon Kortrijk 3 – JM12 HBC Izegem 8 - 12

 

J/M12 van HBC Izegem winnen 23ste Inès Mulier jeugdtornooi.

Categorie: JM12 - verslagen
Geschreven: dinsdag 03 april 2018 06:18

 

Negen U12-ploegen namen deel aan het Inès Mulier Jeugdtornooi: HBC Izegem, Elita Buggenhout, Apolloon Kortrijk (1&2), Neuville En Ferrain HBAL, HBC Mouscron, Don Bosco Gent, Marcq Handball en HBC Eeklo.

In poule A werden Elita Buggenhout, HBC Mouscron, Apolloon Kortrijk1 en Don Bosco Gent ingedeeld. Elita Buggenhout startte sterk en won twee wedstrijden (11-2 en 6-4) op rij. Daarna wonnen zowel Don Bosco Gent als Apolloon Kortrijk tegen HBC Mouscron (8-3 en 8-4). De laatste twee wedstrijden bepaalden de rangorde in poule A. Don Bosco Gent won tegen Elita Buggenhout en in de laatste wedstrijd won Apolloon Kortrijk1 tegen Don Bosco Gent. Drie ploegen eindigden met vier punten. Het doelpuntensaldo en het onderling duel tussen Don Bosco Gent en Elita Buggenhout zorgden ervoor dat Don Bosco Gent eerste eindigde voor Elita Buggenhout en Apolloon Kortrijk1.

In poule B speelden de thuisploeg, Marcq Handball, Neuville En Ferrain HBAL, Handbal Eeklo en Apolloon Kortrijk2. HBC Izegem won de eerste wedstrijd met 9-2 tegen Apolloon Kortrijk2. De tweede wedstrijd werd nipt verloren tegen Marcq Handball. Tot 3-3 hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Nadien kende Izegem een dipje. Marcq Handball liep uit tot 3-7. In de laatste 5 minuten herpakte Izegem zich en kwam sterk uit de hoek. HBC Izegem maakte het nog spannend maar verloor met 10-12. Ondertussen won Neuville En Ferrain HBAL vlot al hun wedstrijden (11-3, 9-4, 10-4 en 14-0). Door winst tegen Handbalclub Eeklo verzekerde Marcq Handball zich van de tweede plaats in de poule. Een onderling duel tussen HBC Izegem en Handbalclub Eeklo moest beslissen over de derde plaats in de groep. Beide ploegen begonnen gespannen aan de wedstrijd. Halfweg stond het 4-3 op het scorebord. Daarna kantelde de wedstrijd in het voordeel van HBC Izegem. Met een 12-4 winst verzekerde HBC Izegem zich van een plaatsje in de volgende ronde.

In de eerste finalepoule won Marcq Handball hun eerste wedstrijd tegen Don Bosco Gent (9-5). Apolloon Kortrijk1 gaf daarna een ruime voorsprong uit handen (8-4). Don Bosco Gent maakte 10-10 gelijk, kwam 12-10 voor maar in de slotminuut werd het toch nog 12-12. Ook de laatste wedstrijd in deze groep tussen Marcq Handball en Apolloon Kortrijk1 eindigde op een gelijkstand (6-6).

In de tweede finalepoule hadden de jongens van Neuville En Ferrain HBAL opnieuw hun vizier op scherp gesteld. Er werd gewonnen van Elita Buggenhout met 16-4 en van HBC Izegem met 12-2. HBC Izegem liet de moed niet zakken. Na een sterke prestatie tegen Elita Buggenhout (12-3) ging HBC Izegem opnieuw een ronde verder.

Na de poules en de finalepoules kwamen de kruisfinales. Marcq Handball speelde tegen HBC Izegem. Neuville En Ferrain HBAL speelde tegen Apolloon Kortrijk1. Neuville En Ferrain HBAL liet Apolloon Kortrijk1 alle hoeken van het veld zien en won met 12-3. Tegen Marcq Handball startte HBC Izegem uitstekend. Het kwam twee doelpunten voor en gaf deze voorsprong niet meer uit handen.

In de finale speelde HBC Izegem tegen de topfavoriet Neuville En Ferrain HBAL. In het begin van de wedstrijd hielden beide teams elkaar in evenwicht (3-3). De spanning steeg steeds meer. Van 6-6 werd het 7-7. Na 11 minuten kon HBC Izegem een kleine voorsprong uitbouwen (10-7). In de laatste twee minuten scoorde Neuville En Ferrain HBAL nog twee keer (10-9). Super spannend! In de laatste seconden maakte HBC Izegem de beslissende goal voor tornooiwinst (11-9). HBC Izegem won met veel inzet tegen een moegestreden Neuville En Ferrain HBAL.

Met super blije gezichten, een trofee en een tegeltje kon het tornooi afgesloten worden met een frisse duik in het zwembad.

Speelden voor Izegem: Daan, Bob, Senne, Vic, Victor, Liam, Jarno, Stan, Daan, Brecht, Batist en Nel.

         

            

         

© 2019 Handbalclub Izegem
Back to Top