J12: Handbalclub Roeselare - HBC Izegem: 3-5, 2-9 en 8-4.

Categorie: J12 - verslagen
Geschreven: maandag 23 september 2019 12:16

De eerste wedstrijd van het seizoen was er eentje op verplaatsing naar Roeselare. In het eerste kwartier ging het gelijk op tussen Roeselare en Izegem. Uiteindelijk kon Izegem de wedstrijd naar zich toetrekken en won het de eerste wedstrijd met 3-5.  

In het tweede kwartier stak Izegem nog een tandje bij en werd er probleemloos gewonnen met 2-9. Goed gespeeld!

In het laatste kwartier ging het gelijk op, maar sloeg de vermoeidheid wat toe bij onze spelers van Izegem, terwijl Roeselare kon putten uit een uitgebreide reservebank. De laatste wedstrijd verloor Izegem met 8-4.

Speelden voor Izegem: Algren, Arne, Arne, Balder, Elisa, Evert-Jan, Kaylen, Mauro en Vic.

JM12: HBC Izegem is kampioen in reeks JM12B (Competitie Oost-West).

Categorie: J12 - verslagen
Geschreven: vrijdag 24 mei 2019 09:22

In de laatste wedstrijd van de competitie Oost-West speelde HBC Izegem tegen Handbalclub Harelbeke- Kuurne. Bij winst werden ze kampioen. Onze jongens en meisjes twijfelden geen seconde en gingen recht op hun doel af. HBC Izegem won met duidelijke 2-13, 2-18 en 2-9.

Na de J14, J16 zijn nu ook de jongens en meisjes van JM12 West-Vlaams kampioen. Proficiat, jongens en meisjes!

24ste Internationaal Jeugdhandbaltornooi HBC Izegem.

Categorie: J12 - verslagen
Geschreven: dinsdag 23 april 2019 16:39

Op zaterdag 20 april 2019 ging het paastornooi door van HBC Izegem. Net zoals in de voorbije edities speelden Belgische, Nederlandse en Franse clubs tegen elkaar. Dit jaar namen 34 ploegen van 18 verschillende clubs deel aan het tornooi. In vijf sporthallen werden de poulewedstrijden gespeeld. Volgende leeftijdscategorieën  J/M12, J14, M14, J16 en M17 kwamen tegen elkaar uit.

De finales werden gespeeld in sporthal ‘De Krekel’. De sfeer bij de vijf finales was zinderend. Thuisploeg HBC Izegem won bij de J/M12 met 12-11 tegen Houplines. Nog spannender werd het tijdens de meisjesfinale van de M14 tussen DHC Waasmunster en DWS Schiedam. De wedstrijd eindigde op 6-6. Penalty’s gaven uitsluitsel. DWS Schiedam won de nagelbijter.

Na verlies bij de JM12 stond Houplines terug in de finale bij de J14. Tegenstander werd Eeklo. In de poulewedstrijden werd het tussen Houplines en Eeklo 11-10 . In de finale bewees Houplines dat het de sterkste ploeg was bij de J14. Houplines won de finale tegen Eeklo met 11-6.

Net zoals tijdens de meisjesfinale van de M14 zagen we opnieuw een super spannende handbalwedstrijd van de M17 tussen de DHC Waasmunster en Brabo Denderbelle. DHC Waasmunster won deze keer met het kleinste verschil tegen Denderbelle (9-8). In de laatste finale won de Franse ploeg Marcq-en-Baroeul tegen onze jongens van HBC Izegem.

Naast de winnaars per leeftijdscategorie, werden ook nog twee andere trofeeën uitgereikt. Westlandia ontving de trofee voor Fair Play en de meisjes van DHC Waasmunster ontvingen de trofee van beste club van het tornooi.

We danken alle deelnemende ploegen, medewerkers en sponsors. Het was een drukke dag vol handbal- en zwemplezier. Op de facebook-pagina van HBC Izegem werd een fotoalbum van het tornooi toegevoegd.

 

 

 

5° HBCI jeugdweekend

Categorie: J12 - verslagen
Geschreven: dinsdag 14 mei 2019 19:12

 

Ook dit jaar organiseert onze werkgroep 'extra sportieve' weer een spetterend jeugdhandbalweekend! Het 5°JEUGDHANDBALWEEKEND gaat door van 28 juni 2019 t/m 30 juni 2019.

Het is voor alle spelers van de jeugdreeksen J/M12, J14, M16, J16 en J18. Voor deze jubileumeditie (5de jaar op rij) trekken we naar de Westhoek (Het Eksternest te Westouter).

Vanaf vandaag starten dan ook de inschrijvingen. Graag vraagt onze werkgroep 'extra sportieve' om tegen maandag 3 juni het bedrag van 75,00 euro over te schrijven op de HBC Izegem jeugdrekening BE53 8002 2794 7553 met als mededeling de naam van uw zoon of dochter + leeftijdsgroep en een mailtje met dezelfde mededeling naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (vb: Manon Vanderhaeghe – M16). Van zodra de betaling op de rekening staat, is de deelname verzekerd.

 

JM12: Tornooi van Handbal Regio Oost-West in Gent.

Categorie: J12 - verslagen
Geschreven: zaterdag 06 april 2019 12:17

Met 16 spelers trok HBC Izegem naar sporthal Hekers te Gent. HBC Izegem speelde met drie ploegen, waarvan één volledige meisjesploeg. Op drie velden werd mini-handbal gespeeld en telkens wedstrijden van 10 minuten. Bij een dribbel mocht de bal maar één keer botsen. Daarna moest de speler direct de bal afspelen naar een andere speler.

Er werd in drie reeksen gespeeld. Izegem 1 speelde in de eerste reeks tegen sterke ploegen zoals Elita, DB Gent, Evergem en Eeklo. De eerste wedstrijd werd knap gewonnen (11-8) maar daarna ging het iets moeilijker. In de tweede reeks startte Izegem 2 gretig en zette Roeselare (12-3), Evergem 2 (15-6) en Eeklo 2 (13-2) gemakkelijk op zij. Tegen DB Gent en Kortrijk 1 waren het superspannende wedstrijdjes. Tegen DB Gent werd in de laatste minuut nipt verloren met 12-14. Tegen Kortrijk 1 was Izegem 2 niet bij de les en kwam het snel 0-4 achter. Nadien kon Izegem 2 nog gelijk komen maar verloor het toch met het kleinste verschil (10-11).

In reeks 3 speelde Izegem 3 met een volledige meisjesploeg. We zagen een pittige meisjesploeg aan het werk. Tegen de meisjes van Evergem (7-5) en Brabo (6-4) werd gewonnen. Ook de jongens van DB Gent gingen onderuit tegen onze meisjesploeg (8-9). De volgende wedstrijd was tegen Kortrijk 2. Tegen de fysiek grotere jongens van Kortrijk 2 was onze meisjesploeg een maatje te klein (5-9). De laatste wedstrijd was tegen de meisjesploeg van Brabo. Het bobijntje van Izegem 3 was op en Izegem 3 verloor met 8-4.

Izegem 2 en Izegem 3 sloten de reeksen af met een derde plaats en Izegem 1 eindigde op een vierde plaats. Na de reeksen werden nog onderlinge wedstrijden gespeeld. Als derde van reeks 2 en reeks 3 speelden Izegem nog eens tegen elkaar. Het onderlinge duel eindigde op 9-7. Izegem 1 sloot het tornooi winnend af tegen Evergem (10-5). Goed gespeeld!

Bedankt aan alle spelers voor hun inzet, aan de aanwezige supporters en de uitstekende organisatie van Oost-West en DB Gent. Van de organisatie kreeg elke speler er ook nog een t-shirt bovenop!

 

Speelden voor Izegem 1: Daan, Algren, Kaylen, Vic en Balder.

Speelden voor Izegem 2: Robin, Thijs, Arne, Lander en Batist.

Speelden voor Izegem 3: Lieze, Laure, Martina, Petra, Eliza en Nel.

 

         

            

         

         

 
© 2020 Handbalclub Izegem
Back to Top