HBC Izegem Dames Liga - H.C. Pentagoon Kortessem: 20-21

Categorie: dames - liga - verslagen
Geschreven: maandag 07 oktober 2019 17:55

Gisteren trokken onze dames richting het verre Kortessem voor de tweede competitiewedstrijd van het seizoen.

Na het inspecteren van de plas water midden het speelveld konden we gelukkig toch van start gaan.

Het was even wachten op een eerste doelpunt van beide ploegen, maar onze dames zorgden toch voor de openingstreffer. In de eerste periode van de eerst helft ging het spel ook gelijk op. Daarna begon Izegem toch wat last te krijgen van de lange rit en het snelle spel van Kortessem. Kortessem maakte hun kansen mooi af waar Izegem het doel meermaals miste. We gingen rusten met een achterstand van 4 doelpunten :10-6.

Na wat oppeppende talk gingen onze dames iets gretiger van start met als doel de voorsprong van Kortessem van het scorebord te vegen. Kortessem liet onze dames eerst niet dichterbij komen en de voorsprong bleef 4 punten. Het laatste kwartier besefte Izegem dat het nu of nooit was en geleidelijk aan werd de voorsprong weggepeuzeld. Met nog iets minder dan twee minuten te spelen werd de gelijkmaker eindelijk in de netten gegooid.

Na een spannende slotfase waarbij nog een shot van Kortessem diende afgeblokt te worden, kon ons Lotje de winning goal koelbloedig binnenmikken. Zo werd er een einde gemaakt aan een onnodig spannende ‘thrillerwedstrijd.’

 

HBC Izegem Dames Regio - Don Bosco Gent: 34-20

Categorie: dames - liga - verslagen
Geschreven: maandag 11 februari 2019 18:14

Onze dames stonden voor een zware klus afgelopen zaterdag. Met de match tegen Don Bosco Gent speelden ze tegen de ongeslagen leider uit de competitie.

HBCI wist dus dat dit een moeilijke match zou worden en zette alles op alles om als eerste DBG te overwinnen.

Na de eerste speelminuten bleek al duidelijk dat de match minder spannend zou worden dan eerst gedacht. Gent had het moeilijk met de Izegemse verdediging terwijl onze dames daarentegen de weg naar het doel gemakkelijk vonden. Zo kwamen we 9-0 voor en gingen we wat later rusten met 17-7.

Na de rust leek Gent zich even te herpakken door vlotter te scoren. Hierdoor werd er heel eventjes gevreesd dat Gent opnieuw zou kunnen aanklampen, maar ondanks een sterke 2e helft en een reeks mooie Gentse doelpunten bleef de zege steeds in handen van HBCI dat collectief een ijzersterke match speelde! Naar het einde van de wedstrijd toe mochten we zelfs beginnen dromen van een nieuwe traktatie van de voorzitter. Gelukkig voor hem en helaas voor ons belandde het laatste Izegemse shot op de paal. Het werd 34-20!

 

HBC IZEGEM REGIO - HBC EVERGEM B: 35-15

Categorie: dames - liga - verslagen
Geschreven: zondag 19 november 2017 18:51

Na het drukke weekend van Handbalclub Izegem met het mosselfestijn stond de regioploeg de zondagavond nog paraat voor hun wedstrijd tegen Evergem.

Izegem startte stevig en bouwde vanuit een sterke verdediging een 6-1 score op. De heerlijke mosseltjes hadden goed gedaan bij Demeulenaere want de ene na de andere raket belandde in de winkelhaak. Halfweg stond het al 10-3.

De aandacht verslapte even en open doelkansen werden de nek om gewrongen maar Izegem verloor nooit hun grip op de wedstrijd. Ruststand 17-9.

Na de koffiepauze begon de thuisploeg (opnieuw geconcentreerd) aan hun wedstrijd. Evergem kwam niet meer in het spel voor en scoorde 10 minuten geen enkele goal. Hierdoor stond het halfweg 30-11 (met nummer 30 van Demeulenaere). De jeugdige ploeg voerde een show op terwijl Evergem geen vuist kon maken. Izegem danste over het veld en mocht zo met 35-15 en een verdiende overwinning gaan douchen.

Speelden voor Izegem: Buyck, Desmet, Vanderhaeghe, Vanhaverbeke, Verbeke, Vandewalle T. (2), Delaey (2), Allaert (3), Olivier (3), Vandewalle S. (6), Samyn (7), Demeulenaere (12).

 

HBC Izegem Dames - HC Eeklo: 16-36

Categorie: dames - liga - verslagen
Geschreven: dinsdag 29 januari 2019 19:30

Onze dames mochten na een maand nog eens aan de bak in Eeklo. Na de vorige wedstrijd die eindigde met een mooie overwinning (35-15) gingen onze dames op zoek naar een nieuwe overwinning én een nieuwe traktatie van voorzitter Wim.

De eerste minuten was het nog wat wennen voor onze dames waardoor Eeklo heel eventjes op voorsprong kwam dankzij Ilke. Gelukkig was dit het signaal voor HBCI om erin te vliegen. HBCI die eigenlijk nooit echt in gevaar kwam, begon de weg naar het doel te vinden en ging rusten met 10-18.

Voor onze dames was deze voorsprong niet genoeg waardoor ook zij besloten het gaspedaal in te drukken. Door meer beweging in het spel en enkele mooie tegenaanvallen kwam HBCI dan ook op een mooie voorsprong en kwam de 30ste goal ook in zicht. Na wat twijfel bij de scheidsrechter mochten we toch Elodie Lavens terecht bedanken voor de taartjes of cake (speculooscake bijvoorbeeld) die we bij de volgende match mogen ontvangen.

Om het feest compleet te maken moesten de dames enkel nog op zoek naar een sponsor voor de drank. Gelukkig wist HBCI dat er nog maar enkele doelpunten nodig waren om dat drankje bij voorzitter Wim af te dwingen. Eindscore: 16-36.

HBC IZEGEM REGIO - APOLLOON KORTRIJK: 32-18

Categorie: dames - liga - verslagen
Geschreven: zondag 12 november 2017 18:51

Dit weekend ontving onze ongeslagen regioploeg Apolloon Kortrijk in sporthal de Krekel om hun leidersplaats te verdedigen. Aanvankelijk startten beide ploegen aftastend en stroef. Na 10min stond het dan ook 3-3 gelijk.  Dankzij enkele strenge tijdstraffen kon Kortrijk voor het eerst afstand nemen van Izegem met een driepuntenkloof. Toch bleef de jeugdige regioploeg rustig en werkten die achterstand vlotjes weg via Samyn. Beide ploegen trokken zich na 30 minuten terug naar de kleedkamer met een gelijkspel op het bord (12-12).

De koffiepauze had duidelijk deugd gedaan want Izegem schoot onmiddellijk uit de startblokken en sloeg direct een kloof (20-14 na 40'). Kortrijk oogde vermoeid en wrong kans na kans de nek om. Daarop volgde een pijlsnelle tegenaanval die meestal uitmondde in een doelpunt. Het is algemeen geweten hoezeer de Pekkers verzot zijn op hun lijm en daar kon Kortrijk aanzienlijk niet mee om. Kortrijk beet zijn tanden stuk op de Izegemse verdediging en scoorde maar 6 goals. Ondertussen raasde de Izegemse stoomtrein (met machinist Vandewalle) gewoon door, wat resulteerde in een klinkende overwinning. Eindstand 32-18.

Speelden voor Izegem:

 

Buyck, Vanhaverbeke, Delaey (1), Desmet (2), Vandewalle S. (5), Olivier (4), Vanderhaeghe (1), Demeulenaere (8), Samyn (9), Vandewalle T. (1), Vervaecke, Allaert (1).

         

            

         

         

 
© 2019 Handbalclub Izegem
Back to Top