HBC Izegem Liga 3 – HC Aalst: 21-20

Categorie: heren - liga 2 - verslagen
Geschreven: dinsdag 20 december 2016 14:52

Vorige zaterdag name Blue White Dynamite (BWD) het op tegen de leider in Liga 3: HC Aalst. Met de voorbereiding zat het alweer snor. Naar wekelijkse gewoonte werd er op vrijdagavond hard getraind. Omdat de examens voor de meeste spelers dichterbij komen, zochten de meesten vroeg hun bedje op. Keeper en occasioneel sterkhouder Decin ging, tevens naar wekelijks gewoonte, echter weer op jacht. Aan de snaps van zaterdagmorgen te zien, beleefde hij een toffe vrijdagnacht op het kerstbal van de KULAK. Niet alleen Decin ging op stap, ook aan enkele Oost-Vlaamse vrienden was duidelijk te ruiken dat ze reeds alcohol genuttigd hadden. Vrijdagavond of zaterdagmiddag we even in het midden.

‘Iedere match moet gespeeld worden’, sprak Barry profetische woorden uit. Na een intense opwarming ging de match in het begin vrij gelijk op. De Oost-Vlamingen hadden voor de gelegenheid een schare supporters opgetrommeld, maar ook Izegem kon pronken met een degelijke delegatie. Voor de eerste maal dit seizoen was er zowaar ambiance waar te nemen. De verklaring voor deze opstoot van interesse hangt vast en zeker samen met de uitstekende resultaten van de laatste weken.

Aalst onderscheidde zich onmiddellijk door enkele minder sportieve ingrepen, die meer dan terecht werden bestraft door het scheidsrechterlijk duo. Dit leidde echter tot roering, ophef en consternatie op de Aalsterse bank. Blijkbaar hadden de scheidsrechters een overduidelijke duwfout van linkerhoek Horré – in het dagelijkse leven nochtans brave man van beroep- niet bestraft. ‘Donkerrood’, klonk het vanop de bank en de tribune in koor. Waarop de trainer nog wat verder ging en onze T1 de les probeerde te spellen. Dat zijn spelers moesten gaan werken maandag. Dat ons gedrag ongehoord was. Dat blessures niet om te lachen zijn. Correcte analyse, alleen wat hypocriet als ze afkomstig is van een ploeg die zelf iedere drie stappen de mensenrechten op het handbalveld schendt. Kwestie om toch te eindigen met een noot handbal: Izegem verdedigde voorts goed ende correct (de bovenstaande aanbevelingen in het achterhoofd houdend) en ging de rust met een kleine voorsprong in.

De tweede helft begon opnieuw uitstekend. O.a. de uitstekend spelende Alloserie en El Toro diepten de kloof uit, wat het sein was voor de tegenstander om de zware middelen nog eens boven te halen. Na enkele minder intelligente ingrepen keken ze plots tegen twee rode kaarten aan, terwijl Izegem het hoofd koel hield. De nodige portie racisme kon uiteraard ook niet ontbreken. Kort gezegd, ’t spel was espe, van handbal kwam weinig meer in huis. Na een vijftigtal minuten had Izegem een mooie voorsprong, iets wat niet meer werd weggegeven. Het feit dat Aalst nog terugkwam tot op één doelpunt, maakte hen niet echt gelukkiger. Een vreugde-uitbarsting was ons deel na het laatste fluitsignaal, wat op weinig begrip kon rekenen van de tegenstanders. Om nog eens een quote te gebruiken: ‘Ge gaat dat toch niet vieren zeker? Iets dat ge gekregen hebt?’. BWD bewees het tegendeel en dook de derde helft in.

Door de overwinning komt de ploeg terecht op de zesde plaats in de stand, met de derde plaats binnen handbereik.

 

Tijdens de derde helft werd alvast beslist om een bus in te leggen voor de terugwedstrijd op 29/04/17 om 20u15. Wees welgekomen.

DESSELGEMSE HC - HBC IZEGEM Liga 3: 20-28

Categorie: heren - liga 2 - verslagen
Geschreven: dinsdag 06 december 2016 16:00

Zondag speelde de Liga3 ploeg in en tegen Desselgem. Na het verlies van vorige week, was de opdracht duidelijk. Er moest gewonnen worden! Bij winst zou de ploeg immers opklimmen naar de zesde plaats in het klassement.

De eerste helft begon redelijk gelijk opgaand, maar gaandeweg wist Blue White toch een kleine voorsprong uit te bouwen. Izegem trok met 3 doelpunten voorsprong de rust in. Trainers Monteyne en Grumieaux waren echter niet tevreden over het ontwikkelde tempo en het geleverde spelniveau gedurende de eerste 30 min. Er werd verbetering gevraagd en ook verkregen. Blue White begon hun spel op te leggen aan de tegenstander en bouwde al snel de voorsprong uit.

De meegereisde supporters zagen enkele mooie acties en een verdiende overwinning! De ploeg kon steeds rekenen op beide keepers en tevens scoorden alle veldspelers! Een teken van sterk collectivisme!

 

De ploeg kan zich nu rustig voorbereiden om op de slotdag van de heenronde (17/12) thuis leider Aalst te ontvangen.

RHINO TURNHOUT - HBC IZEGEM Liga 3: 29-23

Categorie: heren - liga 2 - verslagen
Geschreven: woensdag 09 november 2016 20:06

Met veel vertrouwen vertrokken onze boys zaterdag richting het verre Turnhout voor de wedstrijd tegen Rhino Turnhout. Vooraf stonden de sterren meer dan gunstig: de ploeg verloor nog geen punt buitenshuis en voor het eerst werd aangetreden in de blauw-witte uitrusting waarin Blue White Dynamite vorig jaar furore maakte.

Bij aankomst was de lokale damesploeg de tegenstand aan het bekampen. Bij het zien van de bevallige nummer 10 werden wat romantische herinneringen opgehaald. Na het ophalen van deze nostalgische memoires kwam de focus snel op de wedstrijd te liggen. Er werd intens opgewarmd en de troepen van trainer Grumieaux begonnen scherp aan de match.

Beide teams hielden elkaar in evenwicht in de eerste helft. Izegem had aanvankelijk moeite met de potige spel van de Antwerpenaren, maar benutte goed de ruimtes die op de 6 meter lagen. De trainingsarbeid van de voorbije weken wierp duidelijk haar vruchten af. Pivot Vanderheeren werd enkele malen mooi vrijgespeeld en ook onze vinnige hoekspelers voelden zich als vissen in het water bij het zien van zoveel ruimte. Op het einde van een degelijk eerste halfuur keek de West-Vlaamse promovendus echter tegen een aanzienlijke achterstand aan. Het evenwichtige spel vertaalde zich niet op het scorebord.

Met veel vechtlust werd de tweede helft aangevat. Ook vanop de bank werd actief gecoacht. ‘Waar is de pivot?’, riep Perla Vandenberghe meermaals. Aandachtige toeschouwers hadden echter reeds opgemerkt dat de brave man al een hele wedstrijd in de broekzak van Poene Maertens verzeild was geraakt. De ingenieursstudent Maertens acteerde op hoog niveau, waarschijnlijk het gevolg van een hele namiddag noeste arbeid in de tuin. Na een goed halfuur trok Izegem jammer genoeg aan het kortste eind, 29-23 was de eindstand. Toch is de progressie zichtbaar, iets wat zowel de trainer als de meegereisde tafelmanager Degraeve konden beamen.

Dan maar alles zetten op de derde time. Handbalkenners weten dat de fysiek sterkere spelers dan pas boven komen drijven. In de plaatselijke kantine werden de eerste pilsen meester gemaakt en ook een fles rosé gekelderd. Op vraag van een uitbundige Lambert maakten we nog een pitstop in de Maccie Do van Lokeren om wat op krachten te komen na een zware avond. Na een korte verbroedering met de vrienden van VC Zoersel keerden we huiswaarts. Terug in café de Playa werd de wedstrijd verder geanalyseerd en ontleed. Dit was het sein voor Deleu om zijn duivels te ontbinden aan de gokmachines. ‘80% geluk, 20% kunde’ verklapte hij zijn tactisch plan. Of het aan de kunde of het geluk lag is mij onduidelijk, zeker is echter dat de jongeheer met een gevulde portefeuille de nacht indook.

Kort samengevat: op basis van onze sterke derde helft konden we zeker aanspraak maken op een punt. De komende twee weken ligt de competitie even stil, BWD zal op deze manier fris en scherp aan de match tegen Temse op 20 november.

GROOT-BIJGAARDEN - HBC IZEGEM Liga 3: 31-25

Categorie: heren - liga 2 - verslagen
Geschreven: dinsdag 29 november 2016 19:07

HBC Izegem Liga 3 nam het op de achtste speeldag op in en tegen Groot-Bijgaarden. Er werd zondagnamiddag afgesproken om 15u30 aan de Playa, een uur dat door het merendeel van de ploeg gehaald werd. Een twintigtal minuten later, wanneer laatkomers Djoerie Vanderheeren en Perla Vandenberghe gearriveerd waren, kon de 12-koppige selectie dan toch vertrekken. Dit immers zonder de roodharige sterkhouders Ruben Deblauwe (afspraak met de vrouwe) en Louis Desmet (blessure aan het oog overgehouden aan de match tegen Temse). Daarnaast waren ook Julien Decin en Ismail Shampani afwezig.

Eenmaal toegekomen aan de sporthal Ten Gaerde werden meteen herinneringen van bij de jeugd bovengehaald. ‘Ik herken die zaal hier precies’, zei een nog ietwat vermoeide Lambert. ‘Get ier nog keer rood gepakt achter 30 seconden zeker?’, aldus Djoerie, die zich deze zaal ook nog herinnerde.

De Ligaploeg trok zich terug naar de kleedkamer om zich uit de dossen in sporttenue en te beginnen aan de opwarming. Gilles ‘zondagsuniform’ Deleu had echter zijn sporttas vergeten. ‘Gie ul, wuk moeje mee ein op mats!?’, galmde het door de gangen van sporthal. Al een geluk dat hij de wedstrijdtruitjes wel mee had of we stonden daar mooi te blinken.

Nu game time. Bij winst sprong Liga 3 over Groot-Bijgaarden en kon het de top vijf induiken. Maar er was ook een wedstrijd in de wedstrijd. De topschutters van beide ploegen, beiden genaamd Lievens, stonden oog in oog en wilden hun doelpuntenaantal flink aandikken in de strijd om de topschutterstitel. Beide spelers wisten de weg naar de goal veelvuldig te vinden. Na een moeizame start van Izegem stond het 5-1 na een achttal minuten. De opbouwers konden maar geen gaatje vinden doorheen de defensieve muur van Groot-Bijgaarden. Een nodige time-out werd gevraagd door coach Monteyne, die het dit keer alleen moest stellen. Coach Grumieaux was enkele Erasmusvrienden gaan bezoeken. Na de time-out kwam de motor van Izegem op gang. Arne ‘El Toro’ Lievens was nu warmgedraaid en scoorde de eerste 6 doelpunten van Izegem met zijn gouden linker. Hij zou er in totaal maar liefst 11 maken. Correcte reactie van diens duive Shauni op de check-in van de ploeg, ik citeer: ’je blijft mijn topschutter xoxoxoxox xxx x3 <3 <3’. Ook defensief ging het stukken beter. Vanderheeren en Vanhalewyn vormden een sterk blok in het hart van de Izegemse 6-0 verdediging.  Meteen werd de aansluiting gevonden en beide ploegen hielden elkaar in evenwicht. Een iets te overhaast shot op het einde van de eerste helft, gevolgd door een tegendoelpunt en een straftijd voor Perla Vandenberghe, gaven een 13-11 achterstand aan de rust. Conditioneel oogde Izegem iets frisser, dus alles was nog mogelijk.

De tweede helft werd opnieuw zoals de eerste helft slecht aangevat. Ook het mannetje minder hielp daar niet echt bij. De thuisploeg liep uit tot een 21-15 stand. Een kloof van 6 punten die niet meer gedicht kon worden. Door de vele twee minuten langs beide kanten, sommige terecht, andere op zijn minst discutabel, werd de match opnieuw spannend. Izegem wist enkele keren tegen te scoren en kwam op 23-20. Benjy Lievens, topschutter van de tegenpartij, kon met enkele rake afstandsschoten opnieuw Izegem verder wegduwen. Maar niet enkel door zijn doelpunten werd deze Lievens opgemerkt. Ook zijn agressief aanvallend spel kleurde de match in negatief opzicht. De verscheidene elleboogstoten, het haantjesgedrag en de vele woordenwisselingen werden niet opgemerkt door de scheidsen. Een triestige vertoning van den Benjy, die ook na de match nog iets te zeggen had, maar waar de Izegemse ploeg geen oor naar had. Benjy, ge zijt bijna 30 jaar, gedraag u ook daarnaar aub. Bon, even dit intermezzo, terug naar de match. Bij een stand van 26-21 werden nog enkele mooie acties en passen naar de pivot beloond met een doelpunt. Het baatte echter niet. De match eindigde op 31-25. Nochtans was Groot-Bijgaarden te pakken.

 

Terugkomen met lege handen is nooit leuk, maar volgende week moet deze ontgoocheling doorgespoeld worden met een klinkende zege in en tegen Desselgem!

APOLLOON KORTRIJK - HBC IZEGEM Liga 3: 18-21

Categorie: heren - liga 2 - verslagen
Geschreven: zondag 30 oktober 2016 06:42

Zaterdag ging de Liga3 herenploeg op bezoek bij buur en eeuwig rivaal Apolloon Kortrijk. De Izegemse selectie was lichtjes gehavend door het ontbreken van enkele spelers, maar trok toch vol vertrouwen naar de Guldensporenstad.

Ondanks enkele slordige balverliezen, ietwat moeizaam samenspel en gemiste opendoelkansen; kon Izegem in de eerste helft door een efficiënte verdediging en vooral knap keeperwerk een kleine kloof van 2 punten slaan. Op het einde van de eerste helft kregen twee spelers (Bengt Dewulf en Lawrence Vandenberghe) kort na elkaar echter twee minuten straftijd. De schade kon gelukkig beperkt worden, waardoor aan de rust de stand 10-11 was.

Na de rust kwam een heel ander Izegem uit de kleedkamer. Door minder balverliezen werd een voorsprong van drie punten uitgebouwd. Ten gevolge van enkele gemiste kansen van bluewhitedynamite, werd deze voorsprong echter tenietgedaan met een 16-16 stand in de 17e minuut. Izegem reageerde sterk en liep wederom uit tot 16-19. De tweede helft stond garant voor fantastisch keeperwerk van Julien Decin, efficiënt samenspel en een sterke verdediging. De voorsprong werd dan ook niet meer uit handen gegeven, en zo eindigde deze swarming derby met een 18-21 overwinning.

         

            

         

         

 
© 2020 Handbalclub Izegem
Back to Top