GROOT-BIJGAARDEN - HBC IZEGEM Liga 3: 31-25

Categorie: heren - liga 2 - verslagen
Geschreven: dinsdag 29 november 2016 19:07

HBC Izegem Liga 3 nam het op de achtste speeldag op in en tegen Groot-Bijgaarden. Er werd zondagnamiddag afgesproken om 15u30 aan de Playa, een uur dat door het merendeel van de ploeg gehaald werd. Een twintigtal minuten later, wanneer laatkomers Djoerie Vanderheeren en Perla Vandenberghe gearriveerd waren, kon de 12-koppige selectie dan toch vertrekken. Dit immers zonder de roodharige sterkhouders Ruben Deblauwe (afspraak met de vrouwe) en Louis Desmet (blessure aan het oog overgehouden aan de match tegen Temse). Daarnaast waren ook Julien Decin en Ismail Shampani afwezig.

Eenmaal toegekomen aan de sporthal Ten Gaerde werden meteen herinneringen van bij de jeugd bovengehaald. ‘Ik herken die zaal hier precies’, zei een nog ietwat vermoeide Lambert. ‘Get ier nog keer rood gepakt achter 30 seconden zeker?’, aldus Djoerie, die zich deze zaal ook nog herinnerde.

De Ligaploeg trok zich terug naar de kleedkamer om zich uit de dossen in sporttenue en te beginnen aan de opwarming. Gilles ‘zondagsuniform’ Deleu had echter zijn sporttas vergeten. ‘Gie ul, wuk moeje mee ein op mats!?’, galmde het door de gangen van sporthal. Al een geluk dat hij de wedstrijdtruitjes wel mee had of we stonden daar mooi te blinken.

Nu game time. Bij winst sprong Liga 3 over Groot-Bijgaarden en kon het de top vijf induiken. Maar er was ook een wedstrijd in de wedstrijd. De topschutters van beide ploegen, beiden genaamd Lievens, stonden oog in oog en wilden hun doelpuntenaantal flink aandikken in de strijd om de topschutterstitel. Beide spelers wisten de weg naar de goal veelvuldig te vinden. Na een moeizame start van Izegem stond het 5-1 na een achttal minuten. De opbouwers konden maar geen gaatje vinden doorheen de defensieve muur van Groot-Bijgaarden. Een nodige time-out werd gevraagd door coach Monteyne, die het dit keer alleen moest stellen. Coach Grumieaux was enkele Erasmusvrienden gaan bezoeken. Na de time-out kwam de motor van Izegem op gang. Arne ‘El Toro’ Lievens was nu warmgedraaid en scoorde de eerste 6 doelpunten van Izegem met zijn gouden linker. Hij zou er in totaal maar liefst 11 maken. Correcte reactie van diens duive Shauni op de check-in van de ploeg, ik citeer: ’je blijft mijn topschutter xoxoxoxox xxx x3 <3 <3’. Ook defensief ging het stukken beter. Vanderheeren en Vanhalewyn vormden een sterk blok in het hart van de Izegemse 6-0 verdediging.  Meteen werd de aansluiting gevonden en beide ploegen hielden elkaar in evenwicht. Een iets te overhaast shot op het einde van de eerste helft, gevolgd door een tegendoelpunt en een straftijd voor Perla Vandenberghe, gaven een 13-11 achterstand aan de rust. Conditioneel oogde Izegem iets frisser, dus alles was nog mogelijk.

De tweede helft werd opnieuw zoals de eerste helft slecht aangevat. Ook het mannetje minder hielp daar niet echt bij. De thuisploeg liep uit tot een 21-15 stand. Een kloof van 6 punten die niet meer gedicht kon worden. Door de vele twee minuten langs beide kanten, sommige terecht, andere op zijn minst discutabel, werd de match opnieuw spannend. Izegem wist enkele keren tegen te scoren en kwam op 23-20. Benjy Lievens, topschutter van de tegenpartij, kon met enkele rake afstandsschoten opnieuw Izegem verder wegduwen. Maar niet enkel door zijn doelpunten werd deze Lievens opgemerkt. Ook zijn agressief aanvallend spel kleurde de match in negatief opzicht. De verscheidene elleboogstoten, het haantjesgedrag en de vele woordenwisselingen werden niet opgemerkt door de scheidsen. Een triestige vertoning van den Benjy, die ook na de match nog iets te zeggen had, maar waar de Izegemse ploeg geen oor naar had. Benjy, ge zijt bijna 30 jaar, gedraag u ook daarnaar aub. Bon, even dit intermezzo, terug naar de match. Bij een stand van 26-21 werden nog enkele mooie acties en passen naar de pivot beloond met een doelpunt. Het baatte echter niet. De match eindigde op 31-25. Nochtans was Groot-Bijgaarden te pakken.

 

Terugkomen met lege handen is nooit leuk, maar volgende week moet deze ontgoocheling doorgespoeld worden met een klinkende zege in en tegen Desselgem!

RHINO TURNHOUT - HBC IZEGEM Liga 3: 29-23

Categorie: heren - liga 2 - verslagen
Geschreven: woensdag 09 november 2016 20:06

Met veel vertrouwen vertrokken onze boys zaterdag richting het verre Turnhout voor de wedstrijd tegen Rhino Turnhout. Vooraf stonden de sterren meer dan gunstig: de ploeg verloor nog geen punt buitenshuis en voor het eerst werd aangetreden in de blauw-witte uitrusting waarin Blue White Dynamite vorig jaar furore maakte.

Bij aankomst was de lokale damesploeg de tegenstand aan het bekampen. Bij het zien van de bevallige nummer 10 werden wat romantische herinneringen opgehaald. Na het ophalen van deze nostalgische memoires kwam de focus snel op de wedstrijd te liggen. Er werd intens opgewarmd en de troepen van trainer Grumieaux begonnen scherp aan de match.

Beide teams hielden elkaar in evenwicht in de eerste helft. Izegem had aanvankelijk moeite met de potige spel van de Antwerpenaren, maar benutte goed de ruimtes die op de 6 meter lagen. De trainingsarbeid van de voorbije weken wierp duidelijk haar vruchten af. Pivot Vanderheeren werd enkele malen mooi vrijgespeeld en ook onze vinnige hoekspelers voelden zich als vissen in het water bij het zien van zoveel ruimte. Op het einde van een degelijk eerste halfuur keek de West-Vlaamse promovendus echter tegen een aanzienlijke achterstand aan. Het evenwichtige spel vertaalde zich niet op het scorebord.

Met veel vechtlust werd de tweede helft aangevat. Ook vanop de bank werd actief gecoacht. ‘Waar is de pivot?’, riep Perla Vandenberghe meermaals. Aandachtige toeschouwers hadden echter reeds opgemerkt dat de brave man al een hele wedstrijd in de broekzak van Poene Maertens verzeild was geraakt. De ingenieursstudent Maertens acteerde op hoog niveau, waarschijnlijk het gevolg van een hele namiddag noeste arbeid in de tuin. Na een goed halfuur trok Izegem jammer genoeg aan het kortste eind, 29-23 was de eindstand. Toch is de progressie zichtbaar, iets wat zowel de trainer als de meegereisde tafelmanager Degraeve konden beamen.

Dan maar alles zetten op de derde time. Handbalkenners weten dat de fysiek sterkere spelers dan pas boven komen drijven. In de plaatselijke kantine werden de eerste pilsen meester gemaakt en ook een fles rosé gekelderd. Op vraag van een uitbundige Lambert maakten we nog een pitstop in de Maccie Do van Lokeren om wat op krachten te komen na een zware avond. Na een korte verbroedering met de vrienden van VC Zoersel keerden we huiswaarts. Terug in café de Playa werd de wedstrijd verder geanalyseerd en ontleed. Dit was het sein voor Deleu om zijn duivels te ontbinden aan de gokmachines. ‘80% geluk, 20% kunde’ verklapte hij zijn tactisch plan. Of het aan de kunde of het geluk lag is mij onduidelijk, zeker is echter dat de jongeheer met een gevulde portefeuille de nacht indook.

Kort samengevat: op basis van onze sterke derde helft konden we zeker aanspraak maken op een punt. De komende twee weken ligt de competitie even stil, BWD zal op deze manier fris en scherp aan de match tegen Temse op 20 november.

HBC IZEGEM LIGA3 - HC BRASSCHAAT: 23 - 28

Categorie: heren - liga 2 - verslagen
Geschreven: zondag 30 oktober 2016 06:42

Op zaterdag 8 oktober kreeg de liga 3 ploeg van Izegem -ook wel bekend als ‘Bluewhitedynamite’- Brasschaat op bezoek. Na de knappe prestatie in Lebbeke en met de eerste twee punten van het seizoen op zak, was Izegem erop gebrand om voor eigen publiek een overwinning te behalen. Trainers Gert-Jan Monteyne en Matthias Grumieaux zagen hoe Izegem de match direct naar zich toe trok. Een ontketende Deblauwe nam de eerste vier Izegemse doelpunten voor zijn rekening. De 4-1 na tien minuten spelen was een veelbelovend begin van de wedstrijd. Wie dacht dat het varkentje al gewassen was, vergat dat men het vel van de beer niet mag verkopen vooraleer hij geschoten is. De vele onnodige balverliezen en het vakkundige omwringen van opendoelkansen brak onze jongens zuur op. Onze topschutter deelde ook in de malaise door een opendoelkans van op hoek, tegen de basketbalring te gooien. Wie onze thuisbasis sporthal ‘De krekel’ een beetje kent, weet dat het moeilijker is de basketbalring te raken dan op doel te gooien. Izegem had drie minuten voor het ingaan van de rust een voorsprong van vier doelpunten 14-10. Deze werd tot ieders verbazing door Brasschaat bijna volledig weggewerkt! De eerste helft werd met een 15-14 tussenstand afgefloten. Tijd om uit een ander vaatje te tappen zou je denken, maar de slordigheden uit de eerste helft waren nog niet uit de ploeg verdwenen. Izegem keek al snel tegen een driepuntenkloof aan. Onze jongens waren niet machtig genoeg om Brasschaat nog in gevaar te brengen. De bezoekers voelden dat tegen dit Izegem wat te rapen viel en konden hun driepunten kloof nog wat uitdiepen. Eindstand 23-28. Op de volgende speeldag wacht de altijd beladen derby in en tegen Kortrijk, dat voorlopig nog geen enkel punt wist te pakken. Als de jongens van Izegem dezelfde prestatie vanuit de eerste helft langer kunnen volhouden, dan is de kans reëel dat zij hun 100% overwinningspercentage op verplaatsing zullen behouden. Graag verwelkomen wij onze supporters terug voor de volgende thuismatch op 22/10 tegen Uilenspiegel

APOLLOON KORTRIJK - HBC IZEGEM Liga 3: 18-21

Categorie: heren - liga 2 - verslagen
Geschreven: zondag 30 oktober 2016 06:42

Zaterdag ging de Liga3 herenploeg op bezoek bij buur en eeuwig rivaal Apolloon Kortrijk. De Izegemse selectie was lichtjes gehavend door het ontbreken van enkele spelers, maar trok toch vol vertrouwen naar de Guldensporenstad.

Ondanks enkele slordige balverliezen, ietwat moeizaam samenspel en gemiste opendoelkansen; kon Izegem in de eerste helft door een efficiënte verdediging en vooral knap keeperwerk een kleine kloof van 2 punten slaan. Op het einde van de eerste helft kregen twee spelers (Bengt Dewulf en Lawrence Vandenberghe) kort na elkaar echter twee minuten straftijd. De schade kon gelukkig beperkt worden, waardoor aan de rust de stand 10-11 was.

Na de rust kwam een heel ander Izegem uit de kleedkamer. Door minder balverliezen werd een voorsprong van drie punten uitgebouwd. Ten gevolge van enkele gemiste kansen van bluewhitedynamite, werd deze voorsprong echter tenietgedaan met een 16-16 stand in de 17e minuut. Izegem reageerde sterk en liep wederom uit tot 16-19. De tweede helft stond garant voor fantastisch keeperwerk van Julien Decin, efficiënt samenspel en een sterke verdediging. De voorsprong werd dan ook niet meer uit handen gegeven, en zo eindigde deze swarming derby met een 18-21 overwinning.

HBC Izegem heren LIGA 3- OLVA BRUGGE: 21-29

Categorie: heren - liga 2 - verslagen
Geschreven: zondag 30 oktober 2016 06:41

Na de promotie vorig seizoen van de regio’s, werd er uitgekeken naar de eerste wedstrijd in de nieuwe competitie onder leiding van het kersvers trainersduo Matthias Grumieaux en Gert-Jan Monteyne. De tegenstander van dienst was Olva Brugge. Van bij de start kwam Izegem op achterstand en was het bijgevolg gans de partij op achtervolgen aangewezen. Er zal nog wat extra gewerkt moeten worden, maar volgende week wacht er al een nieuwe kans op verplaatsing tegen Lebbeke.

         

            

         

         

 
© 2020 Handbalclub Izegem
Back to Top