HBC IZEGEM Liga 3 - GROOT-BIJGAARDEN: 24-23

Categorie: heren - liga 2 - verslagen
Geschreven: dinsdag 28 maart 2017 09:47

Zaterdagavond vond, voor het laatst dit seizoen in Sporthal de Krekel, het treffen tussen de jongens van BWD en Groot-Bijgaarden plaats. In de heenronde waren de bezoekers duidelijk een maatje te sterk en werd er verloren met 31-25. Alleen met een goede collectieve prestatie zou Izegem in staat kunnen zijn om een overwinning binnen te halen tegen de sterke tegenstander.

BWD wilde de goede vorm van de voorbije weken doortrekken, maar begon op een gemoedelijk tempo aan de wedstrijd. De bezoekers namen de leiding in het begin van de wedstrijd. Echter, naarmate de eerste helft vorderde en de studieronde voorbij was, begon Izegem de bovenhand te nemen. Taktisch klopte het plaatje, alleen liet de afwerking soms wat te wensen over. Izegem kon uiteindelijk gaan rusten met 2 doelpunten voorsprong.

 

Na de rust kwamen de bezoekers onmiddellijk goed opzetten en was Izegem alweer zijn voorsprong kwijt. Het was duidelijk dat het een wedstrijd zou worden waarin beide teams elkaar goed in evenwicht zouden houden. BWD liep vaak 1 tot 2 punten uit, maar zag dan telkens Groot-Bijgaarden terugkomen. Uiteindelijk maakten de bezoekers in minuut 59 de 23-23 maar met nog 30 seconden te spelen trok Izegem een laatste maal ten aanval. BWD bleef geconcentreerd en Ruben Deblauwe nam 4 seconden voor affluiten zijn verantwoordelijkheid en plaatste met een knap doelpunt de 24-23 eindcijfers tegen de netten. Izegem kon de 2 punten na deze faire wedstrijd thuis houden en zet zo zijn zegereeks verder.

HC ATTILA TEMSE - HBC IZEGEM Liga 3: 23-25

Categorie: heren - liga 2 - verslagen
Geschreven: dinsdag 21 maart 2017 07:40

Zondag trokken onze spelers van Liga 3 naar Temse. Hoewel we eerst aan de “verkeerde” sporthal stonden en er konden genieten van de plaatselijke carnavalstoet, moest bij aankomst aan de andere handbaltempel nog een opdoffer verwerkt worden. Er mocht immers geen hars gebruikt worden…

Bij aanvang van de wedstrijd speelde dit bij de Izegemse jongens te veel in het achterhoofd en kwam BWD al snel 3-0 achter. Eens de eerste 10 min gespeeld waren en iedereen uiteindelijk het goede gevoel begon te krijgen, schakelde Izegem een versnelling hoger. Temse begon de greep op de wedstrijd te verliezen en er kon gerust worden met een 11-11 tussenstand.

Na de rust was Izegem vastberaden op hetzelfde elan verder te gaan. De thuisploeg voelde dat het water aan de lippen kwam te staan en besloot dan maar enkele malen aan de noodrem te trekken. De tactiek van vuile en grove overtredingen is zelden de goede en zo geschiedde. Izegem bouwde rustig verder aan de verdiende overwinning en liet zich niet uit zijn lood slaan. Met een 23-25 overwinning verliet BWD Temse, waar het degradatiespook nog steeds ronddwaalt.

 

De recuperatiemaaltijd werd onder goedkeurend oog van trainer Grumieaux binnengespeeld in de reeds gekende Maccie Do van Lokeren. Met een goed gevoel werd het weekend afgesloten. Volgende week zaterdag ontvangt BWD de jongens van Groot-Bijgaarden (3de in de stand) om 18:30. Wees dus allen welgekomen om onze Izegemse helden aan te vuren!

HV UILENSPIEGEL - HBC IZEGEM HEREN LIGA 3: 33-26

Categorie: heren - liga 2 - verslagen
Geschreven: dinsdag 21 februari 2017 18:34

Zaterdag stond voor onze jongens van Blue White Dynamite (BWD) de verre verplaatsing naar leider Uilenspiegel op de agenda. BWD wist dat er geen makkelijke match te wachten stond en ook bij aankomst, en na het zien van de ligging van de zaal, werd bevestigd dat het verre van een ‘walk in the park’ ging worden. De ontgoocheling bij Joeri Vanderheerden was echter groot toen hij te horen kreeg dat zijn handbalvalies, door een tot op heden ongekende reden, nog aan de voordeur van onze sponsor stond. Door middel van het schoeisel van trainer Monteyne kon onze doorgewinterde pivot zich toch opmaken voor de wedstrijd. De sfeer en muziek werd voorzien door Parel Vandenberghe. Toch konden enkele spelers, al dan niet terecht, zich wat minder vinden in zijn muziekkeuze.

Na de opwarming trokken de jongens met de nodige motivatie en vechtlust het veld op. Dit laatste was zeker aanwezig bij doelman Decin, deze was na een minder leuke ervaring met de Antwerpenaren gebrand op een overwinning. Uilenspiegel opende de score, maar al snel bleek het een gelijkopgaande, spannende wedstrijd te worden. De Antwerpenaren konden nooit verder uitlopen dan twee punten. Onder impuls van Chubby Vanhalewyn, die tot twee uur voor de match nog beton aan het gieten was, werd steeds bij een tegendoelpunt niet lang getreuzeld, maar snel tegen gescoord. Ook door mede-burgerlijk ingenieur Poene Maertens werd met enkel berekende acties de code van de toch niet betonnen defensie van Uilenspiegel gekraakt. De eerste helft werd gekenmerkt door enkele mooie acties van het roodharige duo Desmet-Deblauwe. Uiteindelijk besloot Uilenspiegel om mandekking te spelen op Desmet. Na een hele week gedanst te hebben in Gent en omstreken, was deze sterkhouder toch weer bezig aan een uitstekende wedstrijd. Alcohol en uitgaan, de nieuwe doping van 2017?? Onze topschutter El Torro Lievens en Parel Vandenberghe konden natuurlijk niet op het wedstrijdblad ontbreken en prikten een paar doelpunten. Enkele seconden voor het einde, kon de achteruit lopende doelman Decin, nog net een wanshoopshot van onder zijn lat wegtikken. De Izegemse bank nam opgelucht adem en zo konden de spelers met een 17-16 achterstand gaan rusten.

In tegenstelling tot de heenwedstrijd kwam Izegem beter uit de kleedkamer dan de thuisploeg. Al snel werd de achterstand weggewerkt en kwamen de jongens uit de borstelstad op voorsprong. Na het missen van een strafworp, een dubbele tijdstraf en een dubbele penalty kwam Uilenspiegel op voorsprong. Doelman Vandemoortele pakte uit met een prachtige redding, maar Uilenspiegel kwam op kruissnelheid. Tegen vier veldspelers sloeg de leider in onze competitie een kloof van 7 punten. Een kloof die op 10 minuten van het einde moeilijk terug goed te maken was. De kloof bleef behouden. Izegem kwam niet meer terug. Op het einde van de wedstrijd kregen onze jongens nog een strafworp. Een kluifje naar de hand van doelman Decin dacht men, maar het was Parel Vandenberghe die de bal resoluut opeiste. Dit om uiteindelijk een mislukt ‘trickshot’ uit zijn mouw te schudden en de bal maar al te gemakkelijk bij de doelman in te leveren. Geen doelpunt en zo een 33-26 eindstand.

 

Na een sterke wedstrijd keerden onze jongens dus met lege handen terug naar huis. Een collectief zwakke vijf minuten deed Blue White Dynamite de das om. Zaterdag aanstaande staat de belangrijke thuismatch tegen HC Rhino Turnhout op het programma.

HBC IZEGEM HEREN LIGA 3 - RHINO TURNHOUT: 31-29

Categorie: heren - liga 2 - verslagen
Geschreven: maandag 27 februari 2017 19:17

Het was een grijze, regenachtige zaterdagmiddag die 25e februari. Er stak een harde noordoosten wind, die ons deed verlangen naar warmere tijden. Tijd om het mooie weer zelf te maken, en de kerels van Bleu White Dynamite (BWD) te gaan bezichtigen in wat een geladen wedstrijd zou worden. BWD heeft er reeds een leuk seizoen opzitten in LIGA3. Met attractief en bij momenten geniaal handbal staan ze mooi in de middenmoot op een 7e plek. Maar het zootje allegaren uit de Pekkerstad heeft vooral een stevige thuisreputatie. De eburonen uit Turnhout staan met 2 matchen minder gespeeld te hebben op een 8e plaats, gescheiden door een schlemiel punt van BWD. Er moest vandaag gewonnen worden!

De Coach kan alvast rekenen op een volledig fitte kern, en werd zelfs gedwongen enkele spelers niet te selecteren.

Een gelijk opgaand matchbegin toonde dat dit 2 ploegen waren die gingen strijden op het scherpst van de snee. Na een aftastend begin (4-5 na 10’), waarbij een sterk keepende Vandemoortele duidelijk geen mayonaise aan de handen had, kreeg iedereen het gevoel dat hier 2 punten te rapen vielen. We hadden immers al zeer vroeg 2 minuten met een man minder gespeeld, nadat de anders zo rustige en berekende Maertens toch even te hard in duel ging.

Maar dan sloeg het volledig om … BWD begon te onbesuisd erin te vliegen. Door geforceerde shots en technische fouten sloeg RHINO plots een kloofje van 5 doelpunten. Ruststand 11-16, trainer Grumieaux kon er zowaar zijn hemd van beginnen opeten.

De donderpreek die tijdens de rust viel zullen we hier niet publiceren. Het ging er hard aan toe.

Maar met effect, een herboren BWD begon aan de 2e helft met het volle geloof in de overwinning.

Of het nu de Rock&Roll in de verdediging was of de Samba in aanval, het ging onze jongens voor de wind. Dankzij goals van Deleu, Deblauwe en Lievens keerde BWD terug tot 17-19. We hadden weer een match. De pressing werd goed gezet, het tempo was verschroeiend, zelfs Vanhalewijn zette bij de weinige tegendoelpunten telkens een snelle aanval op. Het werd nog even spannend toen Vanderheeren een tegenaanval van Rhino onderbrak, de arbiter wees naar de stip en zwierde gretig met de 2 minutenvingers in de lucht. Gelukkig hadden we in de 2e helft een rechtenstudent als sluitstuk, die de penalty pakte, en zo het onrecht van het veld veegde.

 

Een ontketend Smetje was de laatste tien minuten een ware gesel voor de verdediging van Rhino en jaste er bal na bal in. Het was dan ook geen verassing dat hij er de 30e netjes inlegde. Als voetnoot wil ik ook nog eens onze parel vermelden, La Perla wou de match naar een nog hoger niveau tillen met een lobbal tegen de lat. Het is lange geleden dat deze knul in een volledige match geen enkele keer de netten deed trillen. Gelukkig toonde Michke met een puur technische lobbal hoe hij het best volgende wedstrijd aanpakt. Dit was tevens het laatste doelpunt van de wedstrijd, en er kon gepintelierd worden in de cafétaria met een31-29 eindstand nalatend op het scorebord.

HBC IZEGEM Liga 3 - APOLLOON KORTRIJK: 23-23

Categorie: heren - liga 2 - verslagen
Geschreven: dinsdag 14 februari 2017 20:06

Voor onze boys van Blue White Dynamite was de opdracht duidelijk: de derby tegen Kortrijk moest gewonnen worden!

Om 15u15 werd de match, die later zeer spannend zou blijken, op gang gefloten. Onze krijgers van Liga 3 startten vooral in verdediging wat traag. Door een aantal rake treffers vanuit de kortrijkse tweede lijn keek Izegem al snel tegen een 2-6 achterstand aan. Na de eerste time-out van trainers Grumiaux en Monteyne vonden onze jongens hun 'goesting' en motivatie en al snel ging de wedstrijd gelijkopgaand. We gingen de rust in bij een stand van 11-11.

De tweede helft bleek de spannendste te zijn van het hele seizoen. Beide ploegen waren nu echt op dreef. Enkele mooie shots werden tegen de netten geknald, vooral door het goede samenspel van de Izegemse spelverdelers en opbouwers. De snelle reactie van BWD op elk doelpunt van Apolloon zorgde er mede voor dat het verschil in de tweede helft nooit groter was dan één luttel doelpuntje.

Vijf minuten voor het einde van de match kwam de tegenstander voor het eerst op voorsprong: 22-23. Deze zeer stressvolle situatie was waarschijnlijk de reden voor een staaltje handbal dat nergens op trok. Na ettelijke malen balverlies, loopfout, dubbeldribbel en voetfout, kwam Kortrijk net voor affluiten, tot de beslissende doelkans. De poging vanop 6 meter werd gemist. Vlak voor het beslissende fluitsignaal kon Lievens via een strafworp de eindstand vastleggen. Izegem 23, Kortijk 23.

Vreugde alom, maar achteraf gezien (in de cafetaria, met een biertje in de hand) hadden we toch moeten winnen.

 

Volgend weekend dan maar knallen in Uilenspiegel!

         

            

         

         

 
© 2020 Handbalclub Izegem
Back to Top