HBC IZEGEM LIGA 3 - HC AALST: 21-25

Categorie: heren - liga 2 - verslagen
Geschreven: zondag 04 februari 2018 17:29

Zaterdagavond 18u30 trof Izegem (12de) Aalst (3de) in de liga-3-competitie. Om degradatie te vermijden werd een nieuwe formule uitgeprobeerd, een mix tussen Liga-3 spelers met jeugdspelers van de J18 moest voor verandering zorgen.

Het was nog even tasten om de nieuwe samenstelling te laten werken. Aalst profiteerde waardoor het na 12min. 3-8 stond. De nodige time-out van trainers Grumieaux en Olexiouk bracht een herboren Izegem op het veld. Na 8 minuten nam Izegem zelfs de voorsprong via een bedrijvige Olivier en Vandewalle.

Ruststand: 13-11.

Aalst slaagde er in om opnieuw langszij te komen en liep 3 punten uit op Izegem. Blue-White kwam nog terug tot op 1 doelpunt via Horré maar kreeg uiteindelijk toch de genadeslag.

Eindstand 21-25.

 

 

Speelden voor Izegem: Buyck (D), Deleu, Deblauwe (4), Horré (2), Lambert, Maertens (1), Vandekerkhove, Viaene, Buyck, Deschamps, Demeulenaere (2), Vervaecke, Vandewalle (4), Olivier (8).

HC ATTILA TEMSE - HBC IZEGEM LIGA 3: 20-14

Categorie: heren - liga 2 - verslagen
Geschreven: dinsdag 28 november 2017 16:57

De partij van BWD vond plaats in uiterst ideale omstandigheden: een zondagnamiddag/avond in een sporthal waar de dynamische wrijvingscoëfficiënt van rubber t.o.v. de vloerbekleding lager was deze van rubber op ijs 😊 0,15), waar uiteraard geen hars mocht gebruikt worden en in het geïmporteerde black Friday weekend…

Beide teams beseften wat de inzet van de wedstrijd was en zouden er het beste van maken. Helaas was Izegem de eerste helft helemaal niet op de afspraak en liep de tegenstander al snel uit. Het spel van Izegem liet in de eerste helft te wensen over, maar toonde wel beterschap in de tweede helft.

Helaas leerde Izegem de negatieve gevolgen kennen van de globalisering en al het geïmporteer van zogeheten Amerikaans erfgoed en nestelde de sfeer van black Friday zich ook in de lokale sporthal. Er werd immers driftig met gratis 2-min’en en penalty’s naar het hoofd gesmeten, zodat het alom bekende spreekwoord: Wie 2 min’en zaait, zal rood oogsten, werkelijkheid bleek.

 

Izegem Liga 3 verloor uiteindelijk met 20-14

HC ’T NOORDEN - HBC IZEGEM LIGA 3: 34-23

Categorie: heren - liga 2 - verslagen
Geschreven: dinsdag 26 september 2017 08:23

Het trok op niks / veel ruimte voor verbetering

Na een deugddoende en lange zomerpauze stonden de blauwwite knapen,

vanaf dit seizoen weer aantredend in de outfit waarmee ze twee jaar geleden furore maakten, tegenover Groot-Bijgaarden. Naar goede gewoonte werden de trainingen slechts begin september hervat, kwestie van niet vermoeid aan het seizoen te beginnen. 

De voorbereiding was alvast niet optimaal. Na twee boerenjaren zijn er namelijk kapers op de kust. Bengt D. versierde een transfer naar Roeselare (van horen zeggen krijgt ge daar een gratis sportzak) en Ismael S. eentje naar Scandinavië. Perla V. vervoegde dan weer de rangen van de Regioploeg in Kortrijk, wat kenners niet anders kunnen omschrijven als een stap achteruit. Niet iedereen kan het niveau van Liga 3 zonder problemen aan. Only the strong survive, zoals Billy Paul in 1977 al zong.

Daarnaast haalde BWD wel enkele spelers terug uit pensioen: de gebroeders Merlevede (Arno en zijn broer Mokerslag), M. Pik en lange Viaene. Allen toonden op training reeds veel goede wil, maar er is nog wat werk aan de winkel. Daarbovenop bemoeilijkte een plaatselijke braspartij, Tunnefeesten genaamd, een goede nachtrust op vrijdagavond. Van de acht zielen die op zaterdagavond beschikbaar waren, had een minieme minderheid nog weet van de nachtelijke gebeurtenissen. Het werd al snel duidelijk dat we de wedstrijd met een stevige portie pretcilinders in benen zouden aanvatten. 

Zonder T1 2Face, reservedoelman Decin, playmaker Maertens en Pestkop Smetje (allen op zwier in Canada), begonnen de Izegemse kerels sowieso al gehandicapt aan de match. Het mag dan ook niet verbazen dat de match na enkele reeds minuten al verloren was. BWD grossierde in slechts passes, manke shots en de verdediging kan het best als onbestaand omschreven worden. Enig lichtpuntje was dat geen enkele speler, ondanks de weinige wisselmogelijk, met krampen af te rekenen kreeg. Spjikmedaille voor de fysieke paraatheid! 

Zoals vorig jaar zullen de eerste drie matchen als een soort voorbereiding in het seizoen gespeeld worden. Vanaf begin oktober is't voor echt!

 

HBC IZEGEM LIGA 3 - HBC EVERGEM: 27-24

Categorie: heren - liga 2 - verslagen
Geschreven: dinsdag 21 november 2017 13:16

Blue-White sloot zondag om 18u45 de 9de speeldag af met een treffen tegen HBC Evergem. Door vele blessures, trok de Liga 3 ploeg dit seizoen helaas al te veel aan het kortste eind. Zondag moest daar echter verandering in komen en dit geschiedde. BWD openende sterk en liep al vlot enkele punten uit. Dit begin koesterde hoop voor het vervolg van de wedstrijd, maar helaas kon Izegem de voorsprong niet vasthouden en liet het de mogelijkheid aan Evergem om de aansluiting te vinden. De bezoekers waren niet van plan om zonder punten huiswaarts terug te keren en bleven de op niveau verder spelen. Iets wat helaas bij BWD niet het geval was. Evergem nam de bovenhand en ging met een kleine voorsprong de rust in. De tweede helft moest en zou Blue-White alles op alles zetten om de broodnodige punten toch te behalen. Geleidelijk aan nam Izegem de bovenhand en voelde Evergem de bui al hangen. Het probeerde vaak nog aan de noodrem te trekken, maar helaas voor hen, baatte dit niet. Izegem consolideerde de voorsprong en won uiteindelijk met 27-24.

Geen carnaval voor BWD in Aalst

Categorie: heren - liga 2 - verslagen
Geschreven: woensdag 03 mei 2017 09:50

BWD stond dit weekend voor een lastige opdracht op de laatste speeldag van het seizoen. Er werd gespeeld om de vijfde plaats in en tegen Aalst. Aalst was gebrand op wraak na in de heenronde als toenmalige leider van het kastje naar de muur te zijn gespeeld door een oppermachtig Izegem. De Izegemse jongens keken al maanden naar deze clash uit. Iedereen had er zin in, iedereen was klaar. Er werd afgesproken om 17u45 aan de parking van de sporthal. Eenmaal toegekomen in sporthal ten Roozen in Aalst, werd er geopteerd om zoals in de gloriejaren in de traditionele Blue White Dynamite outfit aan te treden. Met nog meer dan een uur te gaan, kon er nog wat gebabbeld worden in de kleedkamer alvorens zich geleidelijk aan op te warmen. De sporthal liep vol voor deze topmatch. De match kende echter een moeilijk begin. Er werd weinig gescoord en na enkele minuten stond het 3-0 voor de thuisploeg. Onze aanval stond nog niet op punt. Uiteindelijk wist de pijlsnelle Barry de ban te breken voor Izegem. 3-1 na een snelle tegenaanvalgoal op rechterhoek. Dit tot groot jolijt van diens vader en broer, die speciaal afgezakt waren voor deze match. Barry had echter de zaterdagochtend zelf nog gevoetbald en had daar overduidelijk veel energie verloren, waardoor hij na vroeg te pieken in deze match erna wat wegdeemsterde. Nog steeds ontbrak de laatste pass en afwerking in aanval, waardoor er na 12 minuten een 6-1 stand op het bord stond. Maar toen schoot Izegem in een versnelling hoger. Het tempo in aanval werd iets opgevoerd en er werd langer en beter rondgespeeld. Door ook een stevigere verdediging kon de aansluiting gevonden worden 10-8. Joerie , El Toro, Stan en Moedre konden enkele tegenaanvallen perfect afronden. Na enkele slordigheden in aanval, werd er gerust met een 13-10. Alles was nog mogelijk. De tweede helft werd veel beter ingezet en er werd op het elan van de eerste helft verder gegaan. Smette vond enkele keren de weg naar de netten en ook de verdediging stond op punt. Een overwinning zat er in. De kloof werd verkleind naar twee luttele doelpunten: 17-15. In de twee helft eisten ook de scheidsen een hoofdrol op samen met het Oilsjterse publiek en DJ Dennis Black Magic.  Desondanks speelde Izegem nog steeds goed mee. 23-21 was de stand na 50 minuten. Sam kon de kloof tot op één punt brengen, maar miste na een overduidelijke fout, die jammer genoeg niet gefloten werd. Ook Sam moest het veld verlaten met een gezwollen duim. Dit kantelmoment in de wedstrijd, heeft Izegem de match gekost. Er zat zeker meer in. Eindstand 28-23.

De Izegemse kopjes gingen wat naar beneden. Het seizoen werd in mineur afgesloten. Izegem eindigt op een zesde plaats met 21 punten. Volgend seizoen is de eerste plaats het doel.

 

Dank u wel Liga 3 voor dit fantastische seizoen. Hopelijk blijft deze geweldige groep bij elkaar. Tot slot nog een shoutout naar Arne El Toro Lievens als topschutter van de groep, naar Matthias Grumieaux (die dit weekend echter op familieweekend was) en Gert-Jan Monteyne die ons dit jaar hebben willen trainen, naar Lieven Degraeve om opnieuw deze groep te begeleiden en elke match en training bij te staan en naar elke speler afzonderlijk. Bedankt voor dit seizoen!

         

            

         

         

 
© 2020 Handbalclub Izegem
Back to Top