Pentagoon Kortessem – Heren Liga 3: 30-21

Categorie: heren - liga 2 - verslagen
Geschreven: maandag 24 september 2018 14:18

Blue White vertrok zaterdagmiddag richting het verre Kortessem. De Limbugers waren pas gedegradeerd uit Liga 2 en willen uiteraard zo snel mogelijk terug. Dankzij de spelersvoorstelling zat de Kortessemse zaal aangenaam vol, alle elementen waren aanwezig om er een mooie wedstrijd van te maken.

Izegem opende sterk en kwam meteen 3-0 voor. Kortessem antwoordde met agressief spel. De thuisploeg zondigde zich aan naslaan en enkele woordwisselingen met onze spelers, maar de scheidsen lieten begaan. Daarna vervloog de Izegemse drift waardoor Kortessem halverwege de eerste helft 6-6 gelijk kon maken. Even gingen beide ploegen nek aan nek, mede dankzij puik keeperswerk van doelman Decin. Met een korte eindspurt slaagde Kortessem er in om met een 2-puntenkloof de rust in te gaan.

Coach Verbeke stuurde de ploeg tactisch wat bij. Depoortere vuurde onze blauw-witte ridders (die vandaag in snottebelgroen speelden) aan om agressiever te spelen in verdediging. Helaas miste Izegem zijn start volledig. in no-time stond Kortessem 18-12 voor. Blue White leek zich nog even via Vandekerkhove en Vandewalle te herpakken, maar dit was nooit voldoende om de achterstand weg te werken. De Limburgers lieten nog even hun sportiefste kant zien met meerdere scheldwoorden richting onze spelers (met alweer geen reactie van het scheidsrechtersduo). Kortessem speelde de wedstrijd probleemloos uit en won met 30-21

Speelden voor Izegem: Vandemoortele (D), Decin (D), Allosserie (1), Degraeve, Depoortere (2), Desmet (4), Lievens (3), Maertens, Vandewalle (2), Verhaeghe (1), Vandekerkhove (4), Olivier (4)

 

HBC Izegem Liga 3 - HC Rhino: 27-22

Categorie: heren - liga 2 - verslagen
Geschreven: maandag 17 september 2018 06:36

Net zoals alle andere Izegemse ploegen stond voor Blue-White de seizoensstart op het programma. Voor trainer Bernd Verbeke was het dan ook zijn eerste officiële wedstrijd als trainer. Beke en Viaene lagen beide nog in de lappenmand, maar dankzij de talrijke spelersgroep kon Izegem 14 spelers op het wedstrijdblad noteren.

 

Van in het begin was het duidelijk dat dit geen gemakkelijke wedstrijd zou gaan worden. Rhino had een fysiek imposante ploeg waarmee ze in een 6-0 verdediging speelden. Rhino opende de score met een pegel uit de 2de lijn. 2 minuten later viel de gelijkmaker van Naessens. De gehele eerste helft werd een nek-aan-nek-race waarbij beide ploegen afwisselend op voorsprong kwamen. Izegems verdediging stond stevig en doelman Decin keepte een topmatch! Jammer genoeg mondde het slordige aanvalsspel iets te vaak uit in dom balverlies. Beide ploegen mochten na een afmattende fysieke partij gaan rusten met 12-13 op het scorebord.

Coach Verbeke had de spelers duidelijk weten te inspireren tijdens de rust. Blue-White knokte zich op karakter opnieuw in de wedstrijd. “Smetje” en Depoortere waren in de 2de helft goed voor zo’n 9 doelpunten. Halfweg de 2de helft stond Izegem 20-17 voor. Rhino gaf zich nog niet gewonnen en kwamen via Tewissen en Lenaerts nog terug tot op 1 doelpunt. Doelman “Vannie” weerhield Rhino van de gelijkmaker. Met een ingestudeerd nummertje knalde ouderdomsdeken Vangroenweghe de 2-puntenkloof op het scorebord. Dit was het kantelpunt in de wedstrijd, de 7de tijdsstraf van Rhino brak hun zuur op. Izegem profiteerde en scoorde zo nog 5 doelpunten in de laatste 3 minuten.

Eindstand 27-22. ️

Speelden voor Izegem: Decin (D), Vannieuwenhuyse (D), Allosserie (2), Degraeve, Depoortere (5), Desmet (5), Horré, Maertens (1), Naessens (3), Vandewalle (3), Olivier (1), Verhaeghe (1), Vandekerkhove (1), Vangroenweghe (5).

HBC IZEGEM LIGA 3 - APOLLOON KORTRIJK: 18-29

Categorie: heren - liga 2 - verslagen
Geschreven: maandag 19 maart 2018 07:04

Blue White Dynamite had de taak toegewezen gekregen om de zaal op te warmen voor de kampioenenmatch van de eerste ploeg. Een derby tussen Izegem en Kortrijk (1ste) is hiervoor natuurlijk de uitgelezen wedstrijd.

Kortrijk opende sterk en demonstreerde hun beruchte counterspel. Izegem was meteen op achtervolgen aangewezen en dat zou dan ook het beeld voor de rest van de wedstrijd blijven.

Blue White handbalde aanvankelijk vrij goed mee maar vergat dat een wedstrijd enkel met doelpunten gewonnen kon worden. Aan de overkant lukte het scoren wel (te) vlot. Kortrijk duwde onmiddellijk door en handbalde uiteindelijk veel vlotter dan hun tegenstanders.

Verdiende overwinning voor de Kortrijkzanen, hoewel de wedstrijd, mits een betere afwerking, toch spannender kon verlopen hebben.

HBC IZEGEM LIGA 3 - HC ATTILA TEMSE: 27-25

Categorie: heren - liga 2 - verslagen
Geschreven: zondag 15 april 2018 07:10

Na het succesvol voltooien van Operatie Redding kon Blue White het behoud bevestigen tegen Temse.

Toch begon Izegem niet bepaald overtuigend. De Izegemse motor had nog wat tijd nodig om volop te draaien. Temse kon profiteren en sloeg een kloof. Gelukkig was Naessens wel bij de pinken voor de thuisploeg, met 5 doelpunten in de eerste helft zorgde hij ervoor dat Temse niet te ver uit kon lopen. De time-out van coach Olexiouk bracht een hernieuwd Izegem op het veld. Doelpunt per doelpunt knabbelde de thuisploeg de achterstand weg. Uiteindelijk kon Izegem gaan rusten met 11-11.

De 2de helft moest uiteraard beter. Blue-White was uiteraard niet van plan punten te laten liggen tegen Temse. Demeulenaere en Olivier, beide doelpuntenloos in de eerste helft, waren in de laatste 30 minuten goed voor 10 doelpunten. De aanval begon wat te vlotten maar de Izegemse verdediging liet nog steeds te veel steken vallen. Doelman Vandemoortele zorgde met enkele knappe parades voor een kleine voorsprong voor Izegem in de slotminuten. Deze voorsprong werd behouden waardoor de wedstrijd afgesloten kon worden met 27-25.

Blue-White had een moeilijke begin maar knokte zich terug in de wedstrijd. Deze strijdlust kan alleen maar toegejuicht worden en kan belangrijk zijn voor het komende seizoen!

 

Speelden voor Izegem: Alloserie (4), Horré (2), Lievens (1), Naessens (6), Vandemoortele (D), Decin (D), Verhaeghe, Demeulenaere (4), Olivier (6), Vervaecke (2), Desmet (2).

RHINO TURNHOUT - HBC IZEGEM LIGA 3: 23-24

Categorie: heren - liga 2 - verslagen
Geschreven: zondag 11 maart 2018 10:13

Izegem (9de) verkeert momenteel in bloedvorm. Met het oog op operatie redding kon Blue White Dynamite een goede zaak doen in het klassement op verplaatsing bij HC Rhino (8ste).

Rhino startte flitsend met 2 mooie doelpunten. Het duurde 4 minuten tot Olivier de score van op de stip kon openen voor Izegem. Gedurende de hele helft bleek dat beide ploegen enorm aan elkaar gewaagd waren. Izegem liep steeds 1 doelpunt voor, maar de tegenstander gaf niet af en kon telkens tegenscoren. Wanneer de Izegemse aanval toch een steek liet vallen stond een schitterende Decin tussen de doelpalen die (meer dan nodig) de meubelen moest redden voor zijn ploeg. Izegem had het aanvankelijk moeilijk met de powerplay van Rhino maar kon uiteindelijk toch een kloof van 3 doelpunten slaan, voor ze zich terugtrokken in de kleedkamer.

Ruststand 11-14

Er wachtte Izegem een moeilijke 2de helft, aangezien Rhino de 2 punten niet zonder strijd cadeau zou geven. Beetje bij beetje knabbelde Rhino aan Izegems voorsprong. Deschamps bleef echter attent en hield de Pekkers in de wedstrijd. Na 21 minuten slaagde de thuisploeg er dan toch in om op gelijke hoogte te komen. Dit maal werd het een mentale uitdaging voor deze jonge ploeg om zich niet te laten meeslepen in het agressieve spel van Rhino. Izegem kwam weer op voorsprong en 2 minuten voor het einde was dat nog steeds het geval. Rhino liet andermaal de kans liggen om de bordjes gelijk te hangen, wat resulteerde in frustraties, met 2 domme agressieve overtredingen, met 2 tijdstraffen als gevolg.

Izegem won de wedstrijd op maturiteit terwijl Rhino zichzelf in de voet geschoten had.

Eindstand 23-24

 

Speelden voor Izegem: Allosserie (3), Decin (D), Desmet (4), Maertens (1), Naessens, Demeulenaere (2), Olivier (6), Vandewalle (3), Deschamps (5)

         

            

         

         

© 2020 Handbalclub Izegem
Back to Top