HC Leuven Tigers – HBC Izegem (liga 3)

Categorie: heren - liga 2 - verslagen
Geschreven: maandag 26 november 2018 15:23

Deze winterse zondag stond er de spelers van Blue White Dynamite een op papier gemakkelijke verplaatsing naar Leuven te wachten. De Leuven Tigers hadden dit seizoen immers als enige ploeg nog geen enkel punt weten te verzamelen in Liga 3. Inzet voor BWD was een voorlopige gedeelde leidersplaats met OLVA Brugge, dat dit weekend niet in actie kwam. De sfeer zat er goed in, de gasten hadden er zin in, maar een wedstrijd spelen op zondag is voor BWD nooit erg succesrijk geweest. Bovendien werd bij aankomst duidelijk dat er ook zonder hars ging gespeeld worden. Nog een gegeven waar BWD allerminst fan van is.
De verre verplaatsing naar de speeltuin van ons sluitstuk Julien ‘JD’ Decin, waar hij doorheen de week naam maakt als Senior Filou van den Oostendschen, werd echter goed verteerd. Het weekend ervoor vond echter het Gala der Kust, georganiseerd door JD, plaats en de foto’s van dat feeëriek galabal waren net te bewonderen. Louis ‘Smette’ Desmet en Alexander ‘Poene’ Maertens deden zich tegoed aan het zien van enkele prachtbeelden. JD kon daarentegen niet meedoen aan het plezier. Zijn thesisdeadline was zonet een aantal dagen vervroegd, waardoor hij naarstig aan het werk was tijdens de rit. Andere spelers zoals Arne ‘El Toro’ Lievens en Sam ‘Nokiatje’ Verhaeghe hielden het bij een dutje. Ondertussen moest Michiel ‘Chubby’ Vanhalewyn zich naar Gent haasten om het fenomeen Fréderic ‘Barry’ Vankerkhove op te pikken.

De opwarming verliep goed en vlot en de match kon beginnen. Izegem trad aan in de slijmgroene truitjes. Er werd geopteerd voor de standaard agressieve 3-2-1-verdediging. De wedstrijd begon echter wat moeizamer voor BWD, mede door het feit dat de Izegemse spelers wat moeite hadden met het lanceren van deftige tegenaanvalpassen. Daardoor kende de match een gelijkgaand verloop. Na 12’ was de score in evenwicht: 5- 5. Maar daarna kon er een kloofje van 5 punten geslagen worden. Smette en Poene konden de pivot een aantal keer vrijspelen en via enkele scherpe counters kon de score uitgediept worden. 7-12 na 17’. Het olijke duo Smette en Poene waren samen goed voor 8 doelpunten, met o.a. twee heerlijke lobjes van Poene. De man had duidelijk naar de Champions League gekeken. Wat een klasbakken. Dit kloofje van vijf doelpunten hield stand tot aan de rust. De linkerbak Schott van Leuven werkte echter goed af en BWD vond hiervoor niet meteen een antwoord in verdediging. 14-19 was de ruststand. In de rust was het duidelijk. Aanvallend zat het goed en verliep alles volgens schema om de o zo belangrijke 30e en 35e doelpunten te maken. Verdedigend moest het wat harder en moest er rapper gezakt worden om de pivot op te vangen.
Er werd goed geluisterd in de rust, want BWD startte goed aan de tweede helft. Opnieuw werden enkele tegenaanvallen afgebroken door wat mindere passen, maar verdedigend stond alles op punt. Leuven geraakte er niet meer door en als ze er dan toch eens in slaagden om het Izegemse doel onder vuur te nemen, dan stond een sterke JD in de weg. Alle spelletjes van het Izegemse spelboek werden doorlopen en dat wierp zijn vruchten af. Op de rechterkant werd veel ruimte gecreëerd waardoor zowel, Allosserie, Azou en Lievens vlot konden afwerken. Naessens, die een beetje geveld was door ziekte maar toch bleef spelen (wat een beest), werd een aantal keer goed vrijgespeeld door Smette. Vandewalle scoorde in minuut 42 twee opeenvolgende, lekkere jabkes. Zijn specialiteit. Tussendoor pakte Allosserie wel zijn derde keer twee minuten en dus mocht hij de rest van de match vanuit de tribunes bekijken. 14-28 was de stand na 50 minuten. 
Pas in de 22e minuut in de tweede helft slikte JD zijn eerste tegendoelpunt, via penalty nog wel. 15-28. Met nog 8 minuten op het bord konden de beoogde 35 doelpunten nog zeker bereikt worden en vooral Chubby was daarop gebrand. Hij speelde een aantal keer een sterke Verhaeghe vrij op pivot en scoorde zelf, -duidelijk geïnspireerd door Poene- nog twee lobjes. Maar de zenuwen kropen wat in de Izegemse handen. Depoortere knalde nog van aan zijn eigen cirkel tegen de lat van het lege Leuvense doel. Een heerlijk afstandsschot van Beke werd onterecht afgekeurd wegens loopfout. En een laatste geldig doelpunt van Verhaeghe werd blijkbaar vergeten. Ook het feit dat JD zelf nog mee in tegenaanval ging in de laatste seconden van de wedstrijd mocht jammer genoeg niet baten. Eindstand was 22-32.
Volgend weekend is er geen match voor BWD. Brugge kan daarbij de leidersplaats opnieuw voor zich alleen opeisen. De eerstvolgende wedstrijd voor de blauwhemden vindt plaats op 8 december in en tegen Evergem, dat volgend weekend mits winst opnieuw naast Izegem kan komen te staan in de stand.

Speelden voor Blue White Dynamite: Decin (D), Vandemoortele (D), Allosserie (1), Azou (1), Beke (1), Depoortere (2), Desmet (3), Lievens (2), Maertens (5), Naessens (3), Vandewalle (4), Vanhalewyn (3), Vankerkhove (2) & Verhaeghe (5).

Apolloon Kortrijk - HBC Izegem Liga 3: 14-29 .

Categorie: heren - liga 2 - verslagen
Geschreven: maandag 19 november 2018 17:51

 

Iets na het middagmaal zakte Izegem op de winterse zaterdagmiddag van 17 november af naar Kortrijk voor de topper van de speeldag. De Liga-ploeg kon rekenen op een volledige selectie, inclusief supporters. De jeugdige 9-koppige Kortrijkse ploeg stond bovendien onder leiding van ex-trainer Olexiouk.

Izegem begon dan ook vurig en kwam via heerlijk samenspel tussen Naessens en Desmet op voorsprong. Kortrijk stak nog even het neus aan het venster en klom terug naar een 5-5-gelijkspel. Blue-White was echter niet onder de indruk en ging in 5 minuten van 5-5 naar 5-11 via Desmet en Demeulenaere. De verdedigingstraining met Robin Mathijs wierp duidelijk zijn vruchten af. Toch was het scheidsrechtersduo niet bepaald opgezet met de agressieve, doch correcte verdediging van de Pekkers (met enkele tijdstraffen als gevolg). Izegem kwam niet meer in de problemen en trok zich terug in de kleedkamer met 7-13 op het scorebord.

Bij aanvang van de 2de helft zagen we dat Trainer Olexiouk het zinkend schip verlaten had, wegens verplichtingen bij de Liga-2-ploeg. Izegem benutte de volledige selectie en sloeg via tegenaanvallen een 10-puntenkloof (10-20). Ook Beke, voor het eerst in zijn slijmgroen Liga-3-shirt, pikte zijn doelpuntjes mee. Net als Vandemoortele keepte Vannie een meer dan voortreffelijke wedstrijd. Het 30ste doelpunt viel niet meer, maar 14-29 als eindscore is zeker iets om trots op te zijn!

Speelden voor Izegem: Vandemoortele (D), Vannieuwenhuyse (D), Azou (3), Beke (3), Degraeve, Deketelaere, Olivier (1), Demeulenaere (5), Lievens (2), Naessens (4), Vandewalle (2), Vandekerkhove (1), Verhaeghe (1), Desmet (7).

Pentagoon Kortessem – Heren Liga 3: 30-21

Categorie: heren - liga 2 - verslagen
Geschreven: maandag 24 september 2018 14:18

Blue White vertrok zaterdagmiddag richting het verre Kortessem. De Limbugers waren pas gedegradeerd uit Liga 2 en willen uiteraard zo snel mogelijk terug. Dankzij de spelersvoorstelling zat de Kortessemse zaal aangenaam vol, alle elementen waren aanwezig om er een mooie wedstrijd van te maken.

Izegem opende sterk en kwam meteen 3-0 voor. Kortessem antwoordde met agressief spel. De thuisploeg zondigde zich aan naslaan en enkele woordwisselingen met onze spelers, maar de scheidsen lieten begaan. Daarna vervloog de Izegemse drift waardoor Kortessem halverwege de eerste helft 6-6 gelijk kon maken. Even gingen beide ploegen nek aan nek, mede dankzij puik keeperswerk van doelman Decin. Met een korte eindspurt slaagde Kortessem er in om met een 2-puntenkloof de rust in te gaan.

Coach Verbeke stuurde de ploeg tactisch wat bij. Depoortere vuurde onze blauw-witte ridders (die vandaag in snottebelgroen speelden) aan om agressiever te spelen in verdediging. Helaas miste Izegem zijn start volledig. in no-time stond Kortessem 18-12 voor. Blue White leek zich nog even via Vandekerkhove en Vandewalle te herpakken, maar dit was nooit voldoende om de achterstand weg te werken. De Limburgers lieten nog even hun sportiefste kant zien met meerdere scheldwoorden richting onze spelers (met alweer geen reactie van het scheidsrechtersduo). Kortessem speelde de wedstrijd probleemloos uit en won met 30-21

Speelden voor Izegem: Vandemoortele (D), Decin (D), Allosserie (1), Degraeve, Depoortere (2), Desmet (4), Lievens (3), Maertens, Vandewalle (2), Verhaeghe (1), Vandekerkhove (4), Olivier (4)

 

HBC Izegem Liga 3 - HV Uilenspiegel: 35-32

Categorie: heren - liga 2 - verslagen
Geschreven: woensdag 24 oktober 2018 12:46

Blue White hervatte de competitie na de walkover tegen Atilla Temse. De ploeg van Bernd Verbeke won toen met maar liefst 21 doelpunten verschil. Vraag van de dag was of Uilenspiegel, dat nog niet verloor, meer gewicht in de schaal zou leggen.

Al snel bleek van wel. Hoewel Olivier de score opende, keek Izegem na drie minuten op een achterstand aan, en na een blitzoffensief van de rood-zwarten stond er zowaar 5-10 op het bord. Blue White herpakte zich wel, en begon gestaag de voorsprong weg te knagen. Drie doelpunten van Alosserie, die geweldig op dreef was, en doelpunten van de onafscheidelijke Louis Desmet en Alexander Maertens (kwatongen beweren dat ze zelfs samen slapen), hielpen Izegem vlak voor rust aan een 19-18 voorsprong.

Verdedigend bleef het echter rammelen. Uilenspiegel combineerde vlot, en kwam te gemakkelijk tot schieten. Karel Vangroenweghe besloot zich dan maar met de debatten te gaan bemoeien. Met twee opeenvolgende doelpunten bracht hij Izegem op een kwartier van het einde voor het eerst op een tweepuntenkloof. Sam Verhaeghe, die het hele weekend lang zijn verjaardag vierde, schonk Izegem zelfs een voorsprong van vier doelpunten. Alles wees erop dat Blue White nog tien minuten lang de score zou uitdiepen.

Niets bleek echter minder waar. Uilenspiegel toonde zich als een ploeg met veerkracht, en op twee minuten van het einde had geen supporter nog nagels aan zijn vingers. 32-31. Vangroenweghe wist het schip aan veiliger wal te brengen, en scoorde nog twee keer. Het meeste applaus kreeg hij echter voor een ongeziene sprint en sprong achter een verloren bal: op Karel zit weinig sleet. Het werd uiteindelijk 35-32.

Trainer Bernd Verbeke start dus prima met een 6 op 8, en zijn ploeg staat op een gedeelde tweede plaats. Desselgem, die 3 op 8 haalde, is de volgende tegenstander van onze blauwhemden.

HBC Izegem Liga 3 - HC Rhino: 27-22

Categorie: heren - liga 2 - verslagen
Geschreven: maandag 17 september 2018 06:36

Net zoals alle andere Izegemse ploegen stond voor Blue-White de seizoensstart op het programma. Voor trainer Bernd Verbeke was het dan ook zijn eerste officiële wedstrijd als trainer. Beke en Viaene lagen beide nog in de lappenmand, maar dankzij de talrijke spelersgroep kon Izegem 14 spelers op het wedstrijdblad noteren.

 

Van in het begin was het duidelijk dat dit geen gemakkelijke wedstrijd zou gaan worden. Rhino had een fysiek imposante ploeg waarmee ze in een 6-0 verdediging speelden. Rhino opende de score met een pegel uit de 2de lijn. 2 minuten later viel de gelijkmaker van Naessens. De gehele eerste helft werd een nek-aan-nek-race waarbij beide ploegen afwisselend op voorsprong kwamen. Izegems verdediging stond stevig en doelman Decin keepte een topmatch! Jammer genoeg mondde het slordige aanvalsspel iets te vaak uit in dom balverlies. Beide ploegen mochten na een afmattende fysieke partij gaan rusten met 12-13 op het scorebord.

Coach Verbeke had de spelers duidelijk weten te inspireren tijdens de rust. Blue-White knokte zich op karakter opnieuw in de wedstrijd. “Smetje” en Depoortere waren in de 2de helft goed voor zo’n 9 doelpunten. Halfweg de 2de helft stond Izegem 20-17 voor. Rhino gaf zich nog niet gewonnen en kwamen via Tewissen en Lenaerts nog terug tot op 1 doelpunt. Doelman “Vannie” weerhield Rhino van de gelijkmaker. Met een ingestudeerd nummertje knalde ouderdomsdeken Vangroenweghe de 2-puntenkloof op het scorebord. Dit was het kantelpunt in de wedstrijd, de 7de tijdsstraf van Rhino brak hun zuur op. Izegem profiteerde en scoorde zo nog 5 doelpunten in de laatste 3 minuten.

Eindstand 27-22. ️

Speelden voor Izegem: Decin (D), Vannieuwenhuyse (D), Allosserie (2), Degraeve, Depoortere (5), Desmet (5), Horré, Maertens (1), Naessens (3), Vandewalle (3), Olivier (1), Verhaeghe (1), Vandekerkhove (1), Vangroenweghe (5).

         

            

         

         

 
© 2020 Handbalclub Izegem
Back to Top