Apolloon Kortrijk - HBC Izegem Liga 3: 14-29 .

Categorie: heren - liga 2 - verslagen
Geschreven: maandag 19 november 2018 17:51

 

Iets na het middagmaal zakte Izegem op de winterse zaterdagmiddag van 17 november af naar Kortrijk voor de topper van de speeldag. De Liga-ploeg kon rekenen op een volledige selectie, inclusief supporters. De jeugdige 9-koppige Kortrijkse ploeg stond bovendien onder leiding van ex-trainer Olexiouk.

Izegem begon dan ook vurig en kwam via heerlijk samenspel tussen Naessens en Desmet op voorsprong. Kortrijk stak nog even het neus aan het venster en klom terug naar een 5-5-gelijkspel. Blue-White was echter niet onder de indruk en ging in 5 minuten van 5-5 naar 5-11 via Desmet en Demeulenaere. De verdedigingstraining met Robin Mathijs wierp duidelijk zijn vruchten af. Toch was het scheidsrechtersduo niet bepaald opgezet met de agressieve, doch correcte verdediging van de Pekkers (met enkele tijdstraffen als gevolg). Izegem kwam niet meer in de problemen en trok zich terug in de kleedkamer met 7-13 op het scorebord.

Bij aanvang van de 2de helft zagen we dat Trainer Olexiouk het zinkend schip verlaten had, wegens verplichtingen bij de Liga-2-ploeg. Izegem benutte de volledige selectie en sloeg via tegenaanvallen een 10-puntenkloof (10-20). Ook Beke, voor het eerst in zijn slijmgroen Liga-3-shirt, pikte zijn doelpuntjes mee. Net als Vandemoortele keepte Vannie een meer dan voortreffelijke wedstrijd. Het 30ste doelpunt viel niet meer, maar 14-29 als eindscore is zeker iets om trots op te zijn!

Speelden voor Izegem: Vandemoortele (D), Vannieuwenhuyse (D), Azou (3), Beke (3), Degraeve, Deketelaere, Olivier (1), Demeulenaere (5), Lievens (2), Naessens (4), Vandewalle (2), Vandekerkhove (1), Verhaeghe (1), Desmet (7).

HBC Izegem Liga 3 - HV Uilenspiegel: 35-32

Categorie: heren - liga 2 - verslagen
Geschreven: woensdag 24 oktober 2018 12:46

Blue White hervatte de competitie na de walkover tegen Atilla Temse. De ploeg van Bernd Verbeke won toen met maar liefst 21 doelpunten verschil. Vraag van de dag was of Uilenspiegel, dat nog niet verloor, meer gewicht in de schaal zou leggen.

Al snel bleek van wel. Hoewel Olivier de score opende, keek Izegem na drie minuten op een achterstand aan, en na een blitzoffensief van de rood-zwarten stond er zowaar 5-10 op het bord. Blue White herpakte zich wel, en begon gestaag de voorsprong weg te knagen. Drie doelpunten van Alosserie, die geweldig op dreef was, en doelpunten van de onafscheidelijke Louis Desmet en Alexander Maertens (kwatongen beweren dat ze zelfs samen slapen), hielpen Izegem vlak voor rust aan een 19-18 voorsprong.

Verdedigend bleef het echter rammelen. Uilenspiegel combineerde vlot, en kwam te gemakkelijk tot schieten. Karel Vangroenweghe besloot zich dan maar met de debatten te gaan bemoeien. Met twee opeenvolgende doelpunten bracht hij Izegem op een kwartier van het einde voor het eerst op een tweepuntenkloof. Sam Verhaeghe, die het hele weekend lang zijn verjaardag vierde, schonk Izegem zelfs een voorsprong van vier doelpunten. Alles wees erop dat Blue White nog tien minuten lang de score zou uitdiepen.

Niets bleek echter minder waar. Uilenspiegel toonde zich als een ploeg met veerkracht, en op twee minuten van het einde had geen supporter nog nagels aan zijn vingers. 32-31. Vangroenweghe wist het schip aan veiliger wal te brengen, en scoorde nog twee keer. Het meeste applaus kreeg hij echter voor een ongeziene sprint en sprong achter een verloren bal: op Karel zit weinig sleet. Het werd uiteindelijk 35-32.

Trainer Bernd Verbeke start dus prima met een 6 op 8, en zijn ploeg staat op een gedeelde tweede plaats. Desselgem, die 3 op 8 haalde, is de volgende tegenstander van onze blauwhemden.

HBC Izegem Liga 3 - HC Rhino: 27-22

Categorie: heren - liga 2 - verslagen
Geschreven: maandag 17 september 2018 06:36

Net zoals alle andere Izegemse ploegen stond voor Blue-White de seizoensstart op het programma. Voor trainer Bernd Verbeke was het dan ook zijn eerste officiële wedstrijd als trainer. Beke en Viaene lagen beide nog in de lappenmand, maar dankzij de talrijke spelersgroep kon Izegem 14 spelers op het wedstrijdblad noteren.

 

Van in het begin was het duidelijk dat dit geen gemakkelijke wedstrijd zou gaan worden. Rhino had een fysiek imposante ploeg waarmee ze in een 6-0 verdediging speelden. Rhino opende de score met een pegel uit de 2de lijn. 2 minuten later viel de gelijkmaker van Naessens. De gehele eerste helft werd een nek-aan-nek-race waarbij beide ploegen afwisselend op voorsprong kwamen. Izegems verdediging stond stevig en doelman Decin keepte een topmatch! Jammer genoeg mondde het slordige aanvalsspel iets te vaak uit in dom balverlies. Beide ploegen mochten na een afmattende fysieke partij gaan rusten met 12-13 op het scorebord.

Coach Verbeke had de spelers duidelijk weten te inspireren tijdens de rust. Blue-White knokte zich op karakter opnieuw in de wedstrijd. “Smetje” en Depoortere waren in de 2de helft goed voor zo’n 9 doelpunten. Halfweg de 2de helft stond Izegem 20-17 voor. Rhino gaf zich nog niet gewonnen en kwamen via Tewissen en Lenaerts nog terug tot op 1 doelpunt. Doelman “Vannie” weerhield Rhino van de gelijkmaker. Met een ingestudeerd nummertje knalde ouderdomsdeken Vangroenweghe de 2-puntenkloof op het scorebord. Dit was het kantelpunt in de wedstrijd, de 7de tijdsstraf van Rhino brak hun zuur op. Izegem profiteerde en scoorde zo nog 5 doelpunten in de laatste 3 minuten.

Eindstand 27-22. ️

Speelden voor Izegem: Decin (D), Vannieuwenhuyse (D), Allosserie (2), Degraeve, Depoortere (5), Desmet (5), Horré, Maertens (1), Naessens (3), Vandewalle (3), Olivier (1), Verhaeghe (1), Vandekerkhove (1), Vangroenweghe (5).

Pentagoon Kortessem – Heren Liga 3: 30-21

Categorie: heren - liga 2 - verslagen
Geschreven: maandag 24 september 2018 14:18

Blue White vertrok zaterdagmiddag richting het verre Kortessem. De Limbugers waren pas gedegradeerd uit Liga 2 en willen uiteraard zo snel mogelijk terug. Dankzij de spelersvoorstelling zat de Kortessemse zaal aangenaam vol, alle elementen waren aanwezig om er een mooie wedstrijd van te maken.

Izegem opende sterk en kwam meteen 3-0 voor. Kortessem antwoordde met agressief spel. De thuisploeg zondigde zich aan naslaan en enkele woordwisselingen met onze spelers, maar de scheidsen lieten begaan. Daarna vervloog de Izegemse drift waardoor Kortessem halverwege de eerste helft 6-6 gelijk kon maken. Even gingen beide ploegen nek aan nek, mede dankzij puik keeperswerk van doelman Decin. Met een korte eindspurt slaagde Kortessem er in om met een 2-puntenkloof de rust in te gaan.

Coach Verbeke stuurde de ploeg tactisch wat bij. Depoortere vuurde onze blauw-witte ridders (die vandaag in snottebelgroen speelden) aan om agressiever te spelen in verdediging. Helaas miste Izegem zijn start volledig. in no-time stond Kortessem 18-12 voor. Blue White leek zich nog even via Vandekerkhove en Vandewalle te herpakken, maar dit was nooit voldoende om de achterstand weg te werken. De Limburgers lieten nog even hun sportiefste kant zien met meerdere scheldwoorden richting onze spelers (met alweer geen reactie van het scheidsrechtersduo). Kortessem speelde de wedstrijd probleemloos uit en won met 30-21

Speelden voor Izegem: Vandemoortele (D), Decin (D), Allosserie (1), Degraeve, Depoortere (2), Desmet (4), Lievens (3), Maertens, Vandewalle (2), Verhaeghe (1), Vandekerkhove (4), Olivier (4)

 

HBC IZEGEM LIGA 3 - HC ATTILA TEMSE: 27-25

Categorie: heren - liga 2 - verslagen
Geschreven: zondag 15 april 2018 07:10

Na het succesvol voltooien van Operatie Redding kon Blue White het behoud bevestigen tegen Temse.

Toch begon Izegem niet bepaald overtuigend. De Izegemse motor had nog wat tijd nodig om volop te draaien. Temse kon profiteren en sloeg een kloof. Gelukkig was Naessens wel bij de pinken voor de thuisploeg, met 5 doelpunten in de eerste helft zorgde hij ervoor dat Temse niet te ver uit kon lopen. De time-out van coach Olexiouk bracht een hernieuwd Izegem op het veld. Doelpunt per doelpunt knabbelde de thuisploeg de achterstand weg. Uiteindelijk kon Izegem gaan rusten met 11-11.

De 2de helft moest uiteraard beter. Blue-White was uiteraard niet van plan punten te laten liggen tegen Temse. Demeulenaere en Olivier, beide doelpuntenloos in de eerste helft, waren in de laatste 30 minuten goed voor 10 doelpunten. De aanval begon wat te vlotten maar de Izegemse verdediging liet nog steeds te veel steken vallen. Doelman Vandemoortele zorgde met enkele knappe parades voor een kleine voorsprong voor Izegem in de slotminuten. Deze voorsprong werd behouden waardoor de wedstrijd afgesloten kon worden met 27-25.

Blue-White had een moeilijke begin maar knokte zich terug in de wedstrijd. Deze strijdlust kan alleen maar toegejuicht worden en kan belangrijk zijn voor het komende seizoen!

 

Speelden voor Izegem: Alloserie (4), Horré (2), Lievens (1), Naessens (6), Vandemoortele (D), Decin (D), Verhaeghe, Demeulenaere (4), Olivier (6), Vervaecke (2), Desmet (2).

         

            

         

         

 
© 2019 Handbalclub Izegem
Back to Top