HC Rhino Turnhout - HBC Izegem Liga 3: 25-31

Categorie: heren - liga 2 - verslagen
Geschreven: donderdag 21 februari 2019 18:59

 

Blue White bruist tegen HC Rhino!

Vorig weekend stond de verre en altijd moeilijke verplaatsing naar HC Rhino Turnhout op het programma voor onze helden in Liga 3. Rhino was na een sterke reeks opgeklommen in het klassement en was thuis nog ongeslagen. Reken daar de onzekere prestaties in topmatchen buitenshuis van Izegem bij, en je weet dat het een spannende wedstrijd zou worden. Voor de match begon schrok Blue White zich dan ook nog eens een hoedje: ex-Izegemspeler Jasper De Pillecyn maakte zijn wederoptreden bij HC Rhino. Geen probleem voor trainer Bernd Verbeke, want ook hij had een wit konijn in zijn selectie: Karel Vangroenweghe kwam terug uit blessure.

Beide ploegen begonnen met een studierondje. De bal ging traag van hier naar daar, en het was Rhino dat voor het eerst versnelde en scoorde. Louis Olivier prikte tegen, en de race kon beginnen. Karel Vangroenweghe deed wat hij al zijn hele leven doet: scoren, en wel drie maal op rij. Zo kwam de stand op 4-4 na zes minuten. De trage eerste minuten waren meteen helemaal vergeten. Louis Desmet scoorde nog, maar dan wist Rhino een kloofje te slaan van twee punten. Blue White schoot zichzelf in de voet: tot drie keer toe werd een open kans de nek omgewrongen.

Na de twintigste minuut begon Izegem echter gulzig aan die kleine achterstand te vreten: Willem Beke scoorde twee maal op rij, en de sterk ingevallen Alexander Maertens scoorde evenzeer. Het laatste woord van de tweede helft was voor Arne Lievens: na zijn mooi slotdoelpunt van vorige week schoot hij nu de bal langs het hoofd van de doelman recht in de haak. 13-14 na dertig minuten: een verdiende voorsprong.

Na twaalf minuten in de tweede helft leek Izegem de schaapjes op het droge te kunnen zetten. De voorsprong was nog eens drie doelpunten groter geworden en gezien de verdediging goed stond, leek er geen reden om aan te nemen dat Izegem de voorsprong nog uit handen zou kunnen geven. Drie opeenvolgende doelpunten in evenveel minuten van Brent Tewissen brachten daar echter verandering in: 22-23 en alles te herdoen. Blue White bleef echter kalm, en liet wanhoopshots, verre tegenaanvallen en spelafval achterwege. Tijdens deze spelfase voelde je dat Izegem gegroeid is, al was trainer Bernd er nog niet gerust in. Zijn Poolse en Russische vocabulaire, opgedaan door eeuwenlang te handballen, kwam hem goed van pas. Thomas Vannieuwenhuyse probeerde hem vanop de bank te kalmeren met de mooie woorden: ‘Komaan Bernd, tis ant lukken wi?!’

Het waren echter de geweldige vijf laatste minuten van tandem Vangroenweghe-Desmet die hem gerust kon stellen. Desmet scoorde nog drie keer in de eindfase, waaronder één vliegertje op aangeven van Vangroenweghe. Blue White, 30 doelpunten en een vliegertje: de woorden lijken wel te rijmen de laatste weken. 
De euforie na de wedstrijd was ongezien.

Rhino moest onder luide ‘BLUE WHITE DYNAMITE’-spreekkoren douchen, en voor Blue White zelf werd het een perfect weekend. Heel even ontstond tumult toen Bernd Verbeke onthulde mee te doen aan Tournee Minerale, met ‘TRAINER BUTTEN’-gezangen ten gevolge. Gelukkig beloofde hij schuldbewust een bak bier bij de volgende overwinning. Het handbalbusje leek bij momenten een discotheek, fastfoodketen MacDonalds rolde een rode loper uit voor onze spelers en eenmaal terug in Izegem kon geen enkele vrouw op de markt weerstaan aan de charmes van Blue White. BWD bestaat voor avonden als deze.

Speelden voor HBCI: T. Vannieuwenhuyse (D), Lander Vandemoortele (D), W. Beke (3), E. Degraeve, Y. Deketelaere, R. Depoortere (2), L. Desmet (6), A. Lievens (1), A. Maertens (1), T. Vandewalle (3), K. Vangroenweghe (8), S. Verhaeghe (4), B. Declerck (4), L. Olivier (3)

HBC Izegem Heren Liga 3 – Groot-Bijgaarden: 30-24

Categorie: heren - liga 2 - verslagen
Geschreven: woensdag 13 februari 2019 15:05

Na de verliespartij in Brugge moest Blue White meteen weer fel aan de bak. Groot-Bijgaarden, dat Izegem ondertussen had ingehaald in de rankschikking, kwam namelijk op bezoek. Simon Horré zat voor het eerst sinds zijn blessure in de selectie, en ook doelman Lander Vandemoortele was terug van weggeweest. In het verleden waren de duels tegen Groot-Bijgaarden altijd fel geweest, en nu beide ploegen zich bovenin roerden, beloofde het deze keer niet anders te worden.

De bezoekers leken hun winnaarsmentaliteit echter thuis te zijn vergeten, want na een groot kwartier stond het 12-4. Daar zat vooral Sam Naessens voor iets tussen: steeds weer was hij op tegenaanval te bereiken, en steeds werkte hij koel af. Daarna verslapte de wurggreep van Blue White, waardoor de Antwerpenaren langzaamaan terug in de wedstrijd kwamen. Wanneer de Izegemse voorsprong tot drie punten werd herleid, doemde het spook van Evergem even door de hoofden van de spelers. Een enthousiaste Ruben Depoortere toonde Izegem echter de weg: met drie doelpunten in de laatste tien minuten van de eerste helft vaarde hij het schip veilig de kleedkamers in. 18-13 was een comfortabele, maar linke tussenstand.

Dat bleek in de tweede helft. Izegem bleef handballen, maar verder uitlopen kon het niet. Sam Naessens kon de voorsprong vergroten tot 25-18, maar dan implodeerde de verdediging eventjes. Groot-Bijgaarden scoorde vier doelpunten op een rij: de voorsprong van zeven doelpunten smolt weg tot drie doelpunten met nog tien minuten op het bord. Gelukkig heeft Blue White enkele anciens om U tegen te zeggen. Willem Beke, Brecht Declerck en Ruben Depoortere scoorden na elkaar elk een keer en dat legde de wedstrijd in een beslissende plooi.

Het opmerkelijkste doelpunt werd in de laatste minuut gescoord door de Gouden Stier van enkele jaren geleden: Arne Lievens. Een verre tegenaanvalworp van Lander Vandemoortele werd in de lucht miraculeus gevangen door Lievens, en hij werkte door de benen van de keeper af. Het was niet alleen een mooi, maar ook een belangrijk doelpunt: zo wacht er ook bij de volgende wedstrijd een blinkende, koude bak bier. 
Eindstand 30-24.

Speelden voor HBCI: Vandemoortele L. (D), Beke W. (4), Deketelaere Y., Depoortere R. (5), Desmet L. (2), Horré S. (1), Lievens A. (2), Maertens A., Naessens S. (8), Vandewalle T. (1), Vanhalewyn M., Declerck B. (2), Demeulenaere W. (4), Lesy T. (1)

HBC Izegem Liga 3 - Knack Roeselare: 39-13

Categorie: heren - liga 2 - verslagen
Geschreven: maandag 28 januari 2019 19:05

De Liga 3-ploeg van Knack Roeselare was voor Blue White Dynamite de eerste opdracht met inzet van 2019. De goesting was groot, net als het vertrouwen om een goede prestatie neer te zetten. Volgende week staat de belangrijke verplaatsing naar Olva Brugge op het programma, waardoor de wedstrijd een beetje een generale repetitie werd.

De eerste helft verliep niet zo goed als gehoopt. Het tempoloze spel van Roeselare werkte op de zenuwen, waardoor Izegem zich wat in slaap liet wiegen. De eerste vijf minuten scoorde de thuisploeg niet, Roeselare bracht daar één doelpuntje tegenover. Louis Olivier brak de ban, en dat bleek het teken om de gaspedaal eindelijk in te duwen. Sam Naessens en Louis Desmet stonden Olivier bij, en brachten de stand tot 5-2 na tien minuten. Vanaf dan was de weinige spanning die de wedstrijd in zich had compleet verdwenen: Izegem speelde wat beter, en mocht gaan rusten met een 16-7 tussenstand.

Coach Verbeke leek Blue White tijdens de rust wel dynamiet te hebben gegeven, want de thuisploeg werkte tegenaanval na tegenaanval af. Tussen de vijfde minuut en de veertiende scoorden onze Liga 3-ploeg tien keer na elkaar, zonder tegendoelpunt. Louis Desmet scoorde zijn laatste doelpunt in minuut 46, en mag een bak bier meenemen naar Brugge volgende week. De Izegemse pletwals ging nog niet liggen, onder impuls van een gretige Willem Beke en een vinnige Michiel Vanhalewyn. Die laatste degradeerde een in slaap gevallen Knack-speler tot airbody met een mooie schijnbeweging.

Met nog twee minuten op het bord nam de spanning echter terug toe: zou Blue White de magische kaap van 40 doelpunten bereiken? Daar was namelijk nog maar één doelpunt voor nodig. In de dying seconds kende scheidsrechter Adamczyck nog een strafworp toe, De Krekel hield de adem in. Sam Naessens kon met de penalty niet alleen zijn zevende treffer scoren, maar tevens ook tot volksheld verheven worden en een bronzen standbeeld voor de sporthal verdienen. De vraag of Sam werd afgeleid door een schone blonde in de tribune of gewoon geen zin had in een standbeeld blijft voor altijd onbeantwoord, feit is wel dat Jonathan Tanghe op katachtige wijze de strafworp stopte. Eindstand 39-13.

Volgende zaterdag is het dus voor het eerst D-Day voor Blue White Dynamite. Als onze Izegemnaren Olva een eerste puntenverlies kunnen aansmeren ligt de titelrace weer een klein beetje open, bij verlies weten zowel Bernd Verbeke als Bob Peeters ‘dat het moeilijk wordt’. Tot dan!

Speelden voor HBCI: Beke (4), Depoortere (1), Desmet (7), Maertens (1), Monteyne, Naessens (6), Vandewalle T (3), Vanhalewyn (2), Vannieuwenhuyse (D), Azou (1), Demeulenaere (5), Olivier (3), Vandewalle S (4), Declerck (2)

Olva Brugge - Heren Liga 3: 22-16

Categorie: heren - liga 2 - verslagen
Geschreven: maandag 11 februari 2019 18:11

Blue White raakt het spoor van leider Olva Brugge kwijt

Op televisiezender Eén werd er onlangs nog een programma over gemaakt, bij het maken van de wedstrijdselectie had de Izegemse Liga 3-trainer Bernd Verbeke evenzeer luxeproblemen. Blue White kon voor de cruciale uitwedstrijd tegen Brugge rekenen op Brecht Declerck, Louis Olivier, Stan Vandewalle én Ward Demeulenaere. Ook verloren zoon Thomas Lesy zat voor het eerst in drie jaar in de selectie. De Izegemse spelers werden voor vertrek nog opgepept door kersvers vader Ruben Depoortere, die voor het eerst in zijn hele leven verstek gaf voor een handbalnamiddag. Namens de hele club wenst Blue White Ruben en Anne proficiat!

Tijdens de opwarming viel al op dat de Izegemse schoten te weinig gekadreerd werden, een voorteken zo bleek. In verdediging startte Blue White wel ijzersterk. De Brugse topschutter Van Haverbeke werd keer op keer sterk afgestopt, hetzij door harde contacten of door een goed blok. Scoren bleek al van in de beginperiode van de match een moeilijke opgave: Brugge stond sterk, en na zes minuten stond Olva 3-0 voor. Louis Desmet kreeg toen een twijfelachtige straftijd, in ondertal zou het niet makkelijker worden.

Verrassend genoeg kon Blue White in ondertal iets meer tempo in de wedstrijd brengen, met het eerste Izegemse doelpunt ten gevolge. Het startschot voor een betere tien minuten was gegeven. Loerend op de tegenaanval en met aanvallende patronen die eindelijk rendeerden kwam Izegem op 5-5. Alles te herdoen voor Brugge, en Izegem met het mentale voordeel.

Toch liep Brugge meteen weer drie doelpunten uit, gezien Blue White zeven minuten niet scoorde. Brecht Declerck bracht een nieuwe remontada op gang, aangevuld door Louis Olivier en Thomas Vandewalle. Met nog vijf minuten op de klok toonde Brugge zich ietsje sterker: 11-10 aan de rust.

De eerste vijf minuten van de tweede helft legden op pijnlijke wijze het Izegemse probleem bloot: drie aanvallen op rij werd lullig balverlies geleden, tot overmaat van ramp kreeg Olivier een even lullige straftijd. Louis Desmet had er toen gelukkig genoeg van, en scoorde twee maal op rij. Izegem bleef tot minuut tien perfect in het zog van Brugge, maar na tien doelpuntloze minuten bleek het lot beslecht. De Bruggelingen kwamen op een vierpuntenkloof die te beknagen viel, maar niet meer in te halen. In de slotminuten verloor Izegem de pedalen, waardoor het wedstrijdbord werd opgeborgen met een overdreven 22-16.

De teleurstelling om de aanvallende onmacht was groot, 40 minuten lang vond BWD geen oplossing op de Brugse mandekking voor de middenpositie. Izegem kon beter, niemand die de wedstrijd zag zal dat ontkennen, maar de manier waarop er gestreden en gevochten werd in verdediging was bij vlagen fenomenaal. De titel is uit zicht, maar de goesting om een mooie tweede seizoenshelft te breien is alleen groter geworden. Een speciaal woordje van dank voor alle meegekomen supporters, Brugge lag dankzij jullie nooit dichter bij huis!

Speelden voor HBCI: T. Vannieuwenhuyse (D), W. Beke, L. Desmet (3), A. Lievens, A. Maertens, S. Naessens (1), T. Vandewalle (4), S. Verhaeghe, B. Declerck (5), W. Demeulenaere (1), L. Olivier (2), S. Vandewalle, T. Lesy

Evergem Gent - HBC Izegem Liga 3: 28-27

Categorie: heren - liga 2 - verslagen
Geschreven: zondag 09 december 2018 19:35

Na de goede competitiestart van BlueWhite Dynamite werd reikhalzend uitgekeken naar de komende wedstrijden tegen Evergem, Schoten en Brugge. Na dat drieluik liggen de kaarten op tafel: wie speelt voor de titel en wie niet. Fluisterend werd er over een titelrace tegen Olva Brugge gesproken. 

In de selectie van coach Bernd Verbeke zaten geen witte konijnen. Karel Vangroenweghe is nog steeds geblesseerd, ook Willem Beke was niet van de partij. In doel was enkel plaats voor Julien Decin, gezien Lander Vandemoortele was opgetrommeld voor de eerste ploeg, en Vannie thuis volk over de vloer kreeg. Hij volgde de wedstrijd via de Whatsapp-groep, en hield na zestig minuten geen nagels meer over.  

Izegem begon redelijk goed aan de wedstrijd. Louis Olivier opende de score, en Sam Naessens etaleerde twee maal op rij zijn kwaliteiten op hoek. Tot dan was Evergem goed gevolgd, maar voor de eerste tien minuten voorbij waren trok Blue White een sprintje. Olivier (2x), Naessens en Vandewalle maakten een kloof, Decin was niet te passeren en ook Barry pikte een doelpuntje mee. Zijn viering, de waanzinnig populaire dab, staat in het geheugen van menig toeschouwer gegrift. Na twintig minuten stond het 4-12, geen vuiltje aan de lucht. Het bier in het handbalbusje stond al koud. 

Het tempo in de wedstrijd verlaagde echter, en Izegem stapelde de balverliezen en gemiste kansen op. Evergem wist zich op een weinig mooie maar een erg efficiënte manier weer in de wedstrijd te knokken. In de omschakeling van aanval naar verdediging was bij BWD de discipline even helemaal zoek, 10-13 aan de rust. De Evergemse supporters kregen dan misschien toch nog een wedstrijd te zien. ‘Komaan ee gasten, makt ze kapot!!!’, verzond Vannie na het voorgerecht. 

Het enige wat kapot bleek in de tweede helft was de organisatie in verdediging. Terwijl Evergem de eerste twintig minuten geen opening vond, onder andere door puik verdedigend werk van Stan Allosserie, kregen de Oost-Vlamingen vrij spel in het begin van de tweede helft. Na tien minuten stond het 15-15. 

Na een contact met Ruben Depoortere ging het licht uit bij Evergemnaar Lowie Eetesonne, volgens zijn supporters nochtans een vriendelijke jongen. Hij kreeg een rood karton toegewezen. Niet veel later werd een 2de Evergemnaar naar de kleedkamer verwezen wegens zijn 3de tijdsstraf. De rode kaart was terecht, maar Izegem kon niet profiteren. De efficiëntie was verdwenen. In tien waanzinnige slotminuten leken onze jongens het deken eerst nog naar zich toe te trekken. Ruben Depoortere en Sam Naessens hielpen BWD op een 25-26 voorsprong met nog vier minuten te spelen. Niels Loete scoorde in drie minuten echter vier maal, terwijl Izegem slechts één doelpunt daartegenover bracht. 28-26 voor de thuisploeg, het schip dat zo mooi vaarde in het begin, leek gezonken. 

Verbeke vroeg van zijn spelers nog twee minuten vechtlust, en dat kreeg hij. Evergem zag sterretjes tegen de man-man-verdediging, en met nog dertig seconden te spelen scoorde Olivier de treffer van de hoop. Voor de tweede keer op rij toonde Evergem dat het technisch mankt, en in een ultieme tegenaanval werd de deklat geraakt. 28-27 was de eindstand. 

Net wanneer Blue White zich mocht belonen voor de goede seizoensstart en een kloof kon slaan met de achtervolgers, verslikt het zich tien minuten in nonchalance, en kan het geen vuist meer maken in de tweede helft. Vannie bleef na het hoofdgerecht thuis constructief: ‘Thuis pakken we ze boys!’ Wordt vervolgd.

         

            

         

         

 
© 2020 Handbalclub Izegem
Back to Top