HC Schoten - HBC Izegem Liga 3: 25-31

Categorie: heren - liga 2 - verslagen
Geschreven: zaterdag 09 maart 2019 08:27

Zaterdagnamiddag stond de wedstrijd tegen Schoten op het programma. Na drie opeenvolgende overwinningen konden onze mannen van Blue White Dynamite vol vertrouwen toeleven naar deze wedstrijd. De matchvoorbereiding verliep niet ideaal. De training op vrijdagavond werd afgelast omwille van het judotornooi en daarnaast werd er in de Plectrum ook nog eens 60 liter Kwaremont verdeeld door Robin Samyn, Louis Olivier en Bert Remmery. Een evenement die de Liga 3 niet aan zich kon laten voorbijgaan.

Eenmaal toegekomen in Schoten, dook BWD meteen terug de cafetaria in. Niet zozeer om terug in de Kwaremont te vliegen, maar wel om snel nog de aankomst van de Omloop Het Nieuwsblad te bekijken. De verschillende aanmoedigingskreten voor Yves Lampaert waren duidelijk niet luid genoeg, want diens ploegmaat Zdenek Stybar kwam als eerste over de lijn.

Uiteindelijk kon de match voorbereid worden. BWD had er zin in. Coach Verbeke waarschuwde zijn troepen, Schoten bewees echter in de heenronde een zeer beweeglijke ploeg te zijn, en gaf snel nog wat tactische richtlijnen mee. Vannie bewees dat hij de vrijdagavond goed verteerd had door af en toe tijdens de tactische bespreking in de kleedkamer attent een ‘Blue White!’ te brullen. Ook de uitgetekende voorbeeldaanval van coach Verbeke: ‘Dus als we poort links spelen en Smette valt aan..’, werd onderbroken door een luidkeelse ‘Goeie Smette!’.

Na een intense opwarming kon de match aangevat worden. Vraag van de dag was of Sam Naessens zijn record van 15 doelpunten vorige week tegen Kortdessem kon verbreken en of hij over Louis Desmet kon springen in de topschutterslijst. BWD begon de match wat laks in verdediging in de eerste zeven minuten, maar kon iedere aanval wel tegenprikken via Louis Desmet en Karel Vangroenweghe. De score was perfect in evenwicht: 4-4. Maar dan schakelde Izegem en meer bepaald Sam Naessens een versnelling hoger. In amper 4 minuten wist hij 4 keer te scoren. Een nieuw record was in de maak!

Er werd ondertussen veel beter verdedigd en Thomas Vannieuwenhuyse haalde met enkele prachtreflexen een aantal zekere treffers uit zijn doel, waardoor een aantal tegenaanvallen konden worden opgezet. Sam Verhaeghe gaf hierbij het beste van zichzelf en bleef maar lopen. De man had een pre-workout drankje genuttigd en barstte van de energie. Als hij zijn dorst kwam lessen aan de bank riep hij even energiek: ‘Zop! Zop! Zop! Zop!’.

Na 20 minuten was er al een behoorlijk kloofje geslagen: 6-13. De kloof kon eigenlijk zelfs iets groter geweest zijn, moest het vizier van ons speerpunt Sam Naessens iets scherper gestaan hebben. Maar we zullen het wijten aan het ontbreken van hars.

Ondertussen had Schoten ook zijn 5-1-verdediging omgeschakeld naar een platte 6-0-verdediging, iets waar de Liga 3 wat meer moeite mee had. Coach Verbeke voerde enkele wissels door en na doelpunten van Stan Allosserie, Willem Beke, Karel Vangroenweghe en Sam
Verhaeghe kon er gerust worden bij een 11-16 stand. Verdedigend zat het goed, maar aanvallend moest het beter.

In de tweede helft ging BWD verder op zijn elan van de eerste helft. Sam Verhaeghe en Sam Naessens speelden verdedigend sterk en konden de voorsprong van Izegem uitdiepen tot 8 doelpunten. Julien Decin keepte net als Thomas Vannieuwenhuyse een sterke partij. Na 40 minuten bedroeg de stand 14-22 en leek er geen vuiltje aan de lucht. Maar toen stokte de Izegemse aanval en kon Schoten geleidelijk aan de voorsprong knabbelen. 18-22 na 45 minuten. De linkeropbouwer van Schoten, Sam Vygen, kon met zijn schijnshot een paar keer los door het midden lopen en scoren. Schoten rook bloed en ging mandekking spelen op Louis Viaene.

Angstzweet brak meteen uit bij coach Verbeke. Het incasseren van een straftijd van twee minuten hielp daar zeker niet bij. Deze twee moeilijke minuten werden goed overleefd en mede door met momenten mooi samenspel behield BWD zijn voorsprong. Stan Allosserie passeerde zijn man nog drie keer en wist daarbij drie keer, waaronder ook het 30e doelpunt (merci voor de bak bier Stan!), te scoren. Uitblinkers Sam Naessens en Sam Verhaeghe pikten ook nog enkele doelpuntjes in het slot mee (deel twee van de grote ‘Sam Naessens Show’ eindigde uiteindelijk op 10 doelpunten, waarmee hij voorlopig Izegems topschutter wordt). Eindstand was 25-31.

Na de match werd nog gezamenlijk een frietje gegeten en werd de derden time op iets minder klassieke wijze ingezet. Louis Viaene was de Barry van dienst en werd de lastige taak van ‘hem inzetten’ toegewezen. Iets wat hij overigens met verve deed! Na aankomst in Izegem vertrokken Julien Decin, Louis Desmet en Louis Viaene nog naar het galabal van Moeder Izegemse om op zoek te gaan naar een Smettin voor onze Smette.

Volgend weekend moet de Liga 3 niet aan de bak. Volgende match vindt plaats op zondag 17 maart in en tegen Temse.

Speelden voor Izegem: J. Decin (D), T. Vannieuwenhuyse (D), S. Allosserie (5), W. Beke (1), E. Degraeve, L. Desmet (3), S. Horré (1), A. Lievens (1), A. Maertens (1), S. Naessens (10), K. Vangroenweghe (4), M. Vanhalewyn, S. Verhaeghe (5) en L. Viaene.

HBC Izegem Liga 3 - Pentagoon Kortessem: 33-30

Categorie: heren - liga 2 - verslagen
Geschreven: vrijdag 01 maart 2019 07:06

Blue White is in de winning mood, en speelt op een wolk. Na de verliespartij in Brugge won het twee maal, thuis tegen Groot-Bijgaarden en op verplaatsing tegen HC Rino, en vorig weekend stond Pentagoon Kortessem op de agenda. Op de tweede speeldag van het seizoen speelde Blue White belabberd en onzorgvuldig in Kortessem, en gingen de spelers zonder punten de bus weer op. Het was dus tijd voor revanche.

Dat leek goed te lukken in het begin. Louis Desmet opende de score, en Sam Naessens scoorde ook meteen twee keer. De spelers van Kortessem deden hun best om aan te klampen, maar echt lukken deed dat niet, ondanks enkele lachwekkende voetfouten van Izegem. Na elf minuten stond het 6-3. Via Louis Olivier en Ruben Depoortere, die elk twee keer scoorden werd het zelfs 10-5. Vooral zijn tweede doelpunt zal Ruben niet snel vergeten. Op tegenaanval bracht Thomas Vandewalle zichzelf in de problemen, waardoor hij geen andere optie had dan de bal over een twee meter grote speler van Kortessem te lobben. Gelukkig was Ruben goed gevolgd en kon hij de bal met een kattensprong bereiken en in doel werken. In de kleedkamer bekende hij hoe blij hij daarmee was: ‘Kei nog nooi van min leven een vliegerke gescoord! Twa den jiste kji!!’. Het geluk van een prille vader.

Kortessem ging wel iets beter spelen. De voorsprong leek na 28 minuten zelfs helemaal verdwenen te zijn, ware het niet dat Thomas Vannieuwenhuyse de gelijkmaker voorkwam. Sam Naessens en Louis Desmet brachten dan orde op zaken, waardoor Blue White met een weinig comfortabele, maar billijke 16-13 tussenstand kon rusten. 
Kortessem toonde zich ook in de tweede helft als een lastige klant, en Izegem kon nog geen noemenswaardige kloof slaan. Na tien minuten stond het zelfs 21-20.

Gelukkig moest toen ‘De Grote Sam Naessens-Show’ nog beginnen. Kortessem maakte zich schuldig aan de ene na de andere grove fout, met talloze strafworpen ten gevolge. Sam Naessens gaf een masterclass in het vak. De monden van het publiek, spelers van de eerste ploeg inclusief, vielen open. Binnen tien jaar zal men op café nog vragen: ‘Waar was jij toen Sammeke vijftien goals op één wedstrijd scoorde?’ Jammer genoeg bleef de wedstrijd tot het laatste moment redelijk spannend. Jaren geleden luidde het spreekwoord ‘Een wedstrijd duurt zestig minuten, maar op het einde pakt Poorterke rood’, nu luidt het ‘Een wedstrijd duurt zestig minuten, maar op het einde scoort Sammeke’.

Tussendoor scoorden Desmet, Olivier, Vandewalle en Declerck nog elk één keer, waardoor de eindstand 33-30 was. In de handbalbar werd enthousiast nagekaart, en wanneer de bonnetjes verteerd waren, ging het grootste deel van de ploeg nog op zwier naar Soiree Rosé in De Tunne. Zondag speelt Izegem in Schoten, dat verrassend zwaar won van Apolloon Kortrijk. BWD is gewaarschuwd!

Speelden voor HBCI: J. Decin (D), T. Vannieuwenhuyse (D), R. Depoortere (2), L. Desmet (6), S. Horre, A. Maertens, S. Naessens (15), T. Vandewalle (1), M. Vanhaelewyn, S. Verhaeghe, K. Vangroenweghe (2), B. Declerck (2), L. Olivier (3), B. Azou (2)

HBC Izegem Heren Liga 3 – Groot-Bijgaarden: 30-24

Categorie: heren - liga 2 - verslagen
Geschreven: woensdag 13 februari 2019 15:05

Na de verliespartij in Brugge moest Blue White meteen weer fel aan de bak. Groot-Bijgaarden, dat Izegem ondertussen had ingehaald in de rankschikking, kwam namelijk op bezoek. Simon Horré zat voor het eerst sinds zijn blessure in de selectie, en ook doelman Lander Vandemoortele was terug van weggeweest. In het verleden waren de duels tegen Groot-Bijgaarden altijd fel geweest, en nu beide ploegen zich bovenin roerden, beloofde het deze keer niet anders te worden.

De bezoekers leken hun winnaarsmentaliteit echter thuis te zijn vergeten, want na een groot kwartier stond het 12-4. Daar zat vooral Sam Naessens voor iets tussen: steeds weer was hij op tegenaanval te bereiken, en steeds werkte hij koel af. Daarna verslapte de wurggreep van Blue White, waardoor de Antwerpenaren langzaamaan terug in de wedstrijd kwamen. Wanneer de Izegemse voorsprong tot drie punten werd herleid, doemde het spook van Evergem even door de hoofden van de spelers. Een enthousiaste Ruben Depoortere toonde Izegem echter de weg: met drie doelpunten in de laatste tien minuten van de eerste helft vaarde hij het schip veilig de kleedkamers in. 18-13 was een comfortabele, maar linke tussenstand.

Dat bleek in de tweede helft. Izegem bleef handballen, maar verder uitlopen kon het niet. Sam Naessens kon de voorsprong vergroten tot 25-18, maar dan implodeerde de verdediging eventjes. Groot-Bijgaarden scoorde vier doelpunten op een rij: de voorsprong van zeven doelpunten smolt weg tot drie doelpunten met nog tien minuten op het bord. Gelukkig heeft Blue White enkele anciens om U tegen te zeggen. Willem Beke, Brecht Declerck en Ruben Depoortere scoorden na elkaar elk een keer en dat legde de wedstrijd in een beslissende plooi.

Het opmerkelijkste doelpunt werd in de laatste minuut gescoord door de Gouden Stier van enkele jaren geleden: Arne Lievens. Een verre tegenaanvalworp van Lander Vandemoortele werd in de lucht miraculeus gevangen door Lievens, en hij werkte door de benen van de keeper af. Het was niet alleen een mooi, maar ook een belangrijk doelpunt: zo wacht er ook bij de volgende wedstrijd een blinkende, koude bak bier. 
Eindstand 30-24.

Speelden voor HBCI: Vandemoortele L. (D), Beke W. (4), Deketelaere Y., Depoortere R. (5), Desmet L. (2), Horré S. (1), Lievens A. (2), Maertens A., Naessens S. (8), Vandewalle T. (1), Vanhalewyn M., Declerck B. (2), Demeulenaere W. (4), Lesy T. (1)

HC Rhino Turnhout - HBC Izegem Liga 3: 25-31

Categorie: heren - liga 2 - verslagen
Geschreven: donderdag 21 februari 2019 18:59

 

Blue White bruist tegen HC Rhino!

Vorig weekend stond de verre en altijd moeilijke verplaatsing naar HC Rhino Turnhout op het programma voor onze helden in Liga 3. Rhino was na een sterke reeks opgeklommen in het klassement en was thuis nog ongeslagen. Reken daar de onzekere prestaties in topmatchen buitenshuis van Izegem bij, en je weet dat het een spannende wedstrijd zou worden. Voor de match begon schrok Blue White zich dan ook nog eens een hoedje: ex-Izegemspeler Jasper De Pillecyn maakte zijn wederoptreden bij HC Rhino. Geen probleem voor trainer Bernd Verbeke, want ook hij had een wit konijn in zijn selectie: Karel Vangroenweghe kwam terug uit blessure.

Beide ploegen begonnen met een studierondje. De bal ging traag van hier naar daar, en het was Rhino dat voor het eerst versnelde en scoorde. Louis Olivier prikte tegen, en de race kon beginnen. Karel Vangroenweghe deed wat hij al zijn hele leven doet: scoren, en wel drie maal op rij. Zo kwam de stand op 4-4 na zes minuten. De trage eerste minuten waren meteen helemaal vergeten. Louis Desmet scoorde nog, maar dan wist Rhino een kloofje te slaan van twee punten. Blue White schoot zichzelf in de voet: tot drie keer toe werd een open kans de nek omgewrongen.

Na de twintigste minuut begon Izegem echter gulzig aan die kleine achterstand te vreten: Willem Beke scoorde twee maal op rij, en de sterk ingevallen Alexander Maertens scoorde evenzeer. Het laatste woord van de tweede helft was voor Arne Lievens: na zijn mooi slotdoelpunt van vorige week schoot hij nu de bal langs het hoofd van de doelman recht in de haak. 13-14 na dertig minuten: een verdiende voorsprong.

Na twaalf minuten in de tweede helft leek Izegem de schaapjes op het droge te kunnen zetten. De voorsprong was nog eens drie doelpunten groter geworden en gezien de verdediging goed stond, leek er geen reden om aan te nemen dat Izegem de voorsprong nog uit handen zou kunnen geven. Drie opeenvolgende doelpunten in evenveel minuten van Brent Tewissen brachten daar echter verandering in: 22-23 en alles te herdoen. Blue White bleef echter kalm, en liet wanhoopshots, verre tegenaanvallen en spelafval achterwege. Tijdens deze spelfase voelde je dat Izegem gegroeid is, al was trainer Bernd er nog niet gerust in. Zijn Poolse en Russische vocabulaire, opgedaan door eeuwenlang te handballen, kwam hem goed van pas. Thomas Vannieuwenhuyse probeerde hem vanop de bank te kalmeren met de mooie woorden: ‘Komaan Bernd, tis ant lukken wi?!’

Het waren echter de geweldige vijf laatste minuten van tandem Vangroenweghe-Desmet die hem gerust kon stellen. Desmet scoorde nog drie keer in de eindfase, waaronder één vliegertje op aangeven van Vangroenweghe. Blue White, 30 doelpunten en een vliegertje: de woorden lijken wel te rijmen de laatste weken. 
De euforie na de wedstrijd was ongezien.

Rhino moest onder luide ‘BLUE WHITE DYNAMITE’-spreekkoren douchen, en voor Blue White zelf werd het een perfect weekend. Heel even ontstond tumult toen Bernd Verbeke onthulde mee te doen aan Tournee Minerale, met ‘TRAINER BUTTEN’-gezangen ten gevolge. Gelukkig beloofde hij schuldbewust een bak bier bij de volgende overwinning. Het handbalbusje leek bij momenten een discotheek, fastfoodketen MacDonalds rolde een rode loper uit voor onze spelers en eenmaal terug in Izegem kon geen enkele vrouw op de markt weerstaan aan de charmes van Blue White. BWD bestaat voor avonden als deze.

Speelden voor HBCI: T. Vannieuwenhuyse (D), Lander Vandemoortele (D), W. Beke (3), E. Degraeve, Y. Deketelaere, R. Depoortere (2), L. Desmet (6), A. Lievens (1), A. Maertens (1), T. Vandewalle (3), K. Vangroenweghe (8), S. Verhaeghe (4), B. Declerck (4), L. Olivier (3)

Olva Brugge - Heren Liga 3: 22-16

Categorie: heren - liga 2 - verslagen
Geschreven: maandag 11 februari 2019 18:11

Blue White raakt het spoor van leider Olva Brugge kwijt

Op televisiezender Eén werd er onlangs nog een programma over gemaakt, bij het maken van de wedstrijdselectie had de Izegemse Liga 3-trainer Bernd Verbeke evenzeer luxeproblemen. Blue White kon voor de cruciale uitwedstrijd tegen Brugge rekenen op Brecht Declerck, Louis Olivier, Stan Vandewalle én Ward Demeulenaere. Ook verloren zoon Thomas Lesy zat voor het eerst in drie jaar in de selectie. De Izegemse spelers werden voor vertrek nog opgepept door kersvers vader Ruben Depoortere, die voor het eerst in zijn hele leven verstek gaf voor een handbalnamiddag. Namens de hele club wenst Blue White Ruben en Anne proficiat!

Tijdens de opwarming viel al op dat de Izegemse schoten te weinig gekadreerd werden, een voorteken zo bleek. In verdediging startte Blue White wel ijzersterk. De Brugse topschutter Van Haverbeke werd keer op keer sterk afgestopt, hetzij door harde contacten of door een goed blok. Scoren bleek al van in de beginperiode van de match een moeilijke opgave: Brugge stond sterk, en na zes minuten stond Olva 3-0 voor. Louis Desmet kreeg toen een twijfelachtige straftijd, in ondertal zou het niet makkelijker worden.

Verrassend genoeg kon Blue White in ondertal iets meer tempo in de wedstrijd brengen, met het eerste Izegemse doelpunt ten gevolge. Het startschot voor een betere tien minuten was gegeven. Loerend op de tegenaanval en met aanvallende patronen die eindelijk rendeerden kwam Izegem op 5-5. Alles te herdoen voor Brugge, en Izegem met het mentale voordeel.

Toch liep Brugge meteen weer drie doelpunten uit, gezien Blue White zeven minuten niet scoorde. Brecht Declerck bracht een nieuwe remontada op gang, aangevuld door Louis Olivier en Thomas Vandewalle. Met nog vijf minuten op de klok toonde Brugge zich ietsje sterker: 11-10 aan de rust.

De eerste vijf minuten van de tweede helft legden op pijnlijke wijze het Izegemse probleem bloot: drie aanvallen op rij werd lullig balverlies geleden, tot overmaat van ramp kreeg Olivier een even lullige straftijd. Louis Desmet had er toen gelukkig genoeg van, en scoorde twee maal op rij. Izegem bleef tot minuut tien perfect in het zog van Brugge, maar na tien doelpuntloze minuten bleek het lot beslecht. De Bruggelingen kwamen op een vierpuntenkloof die te beknagen viel, maar niet meer in te halen. In de slotminuten verloor Izegem de pedalen, waardoor het wedstrijdbord werd opgeborgen met een overdreven 22-16.

De teleurstelling om de aanvallende onmacht was groot, 40 minuten lang vond BWD geen oplossing op de Brugse mandekking voor de middenpositie. Izegem kon beter, niemand die de wedstrijd zag zal dat ontkennen, maar de manier waarop er gestreden en gevochten werd in verdediging was bij vlagen fenomenaal. De titel is uit zicht, maar de goesting om een mooie tweede seizoenshelft te breien is alleen groter geworden. Een speciaal woordje van dank voor alle meegekomen supporters, Brugge lag dankzij jullie nooit dichter bij huis!

Speelden voor HBCI: T. Vannieuwenhuyse (D), W. Beke, L. Desmet (3), A. Lievens, A. Maertens, S. Naessens (1), T. Vandewalle (4), S. Verhaeghe, B. Declerck (5), W. Demeulenaere (1), L. Olivier (2), S. Vandewalle, T. Lesy

         

            

         

         

 
© 2020 Handbalclub Izegem
Back to Top