Kari reisde met 7 spelertjes af naar Roeselare. We hadden geen wisselmogelijkheden. Roeselare trad vol zelfvertrouwen aan na winst tegen leider Tielt.

In de eerste wedstrijd werd het verschil tussen beide ploegen snel duidelijk. De meisjes van Roeselare konden zich doorzetten op kracht en lengte terwijl Izegem met mooie combinaties tussen Brecht, Yannis en Daan de verdediging van Roeselare uit elkaar speelde. Voor Liam (J10) was het z’n eerste competitiewedstrijd. Hij scoorde meteen. Ondertussen verdedigden Laura en Senne knap en tikte Rune met enkele voetreflexen de bal uit z’n doel. Na twee afgekeurde doelpunten van Liam kon Yannis alsnog in de slotminuut met een penalty verdiend gelijk maken: 8-8.

In het tweede kwartier liet Izegem opnieuw vlot de bal rondgaan. Er werd mooi vrijgelopen. Yannis en Rune rondden op passen van Laura, Brecht en Daan verschillende aanvallen goed af. Ook Senne schudde een paar goede reddingen uit z’n mouwen. Van 4-4 werd het 7-7 en in de veertiende minuut maakte Roeselare 9-9. In de slotseconden werd het nog 10-9 voor Roeselare. Izegem verdiende na een sterke collectieve prestatie beter.

In het laatste kwartier ging Roeselare ervan uit dat Izegem er fysiek door zat. Izegem dacht er anders over. Laura maakte de 1-1. Het was de aanzet om een versnelling hoger te schakelen. Brecht en Senne onderschepten gevat de bal van de tegenstander. Aan de overkant werkten Daan, Liam en Yannis hun doelkansen mooi af. Ondertussen was het 4-7 voor Izegem1. In doel liet Rune zich niet meer verrassen en Izegem won overtuigend met 4-9.

Speelden voor Izegem: Yannis, Rune, Liam (J10), Daan, Brecht, Laura en Senne.

         

            

         

         

 
© 2020 Handbalclub Izegem
Back to Top