Onze jongste J/M12 spelers moesten op zondagochtend al vroeg opstaan om te vertrekken richting Doornik voor de Challenge Patrick Chantry. Een internationaal tornooi met 12 ploegen uit West-Vlaanderen, Wallonië en Noord-Frankrijk. De ideale manier dus om eens tegen andere ploegjes te spelen dan gewoonlijk.

Tijdens de kwalificatiefase won Izegem de twee eerste wedstrijden overtuigend, met 12-6 tegen het Waalse Mont-Sur-Marchienne en met 13-2 tegen Tournai 2. Tijdens de derde match begon de vermoeidheid al wat door te wegen, en waren we ook letterlijk een maatje te klein tegen Neuville-en-Ferrain (6-11). In een spannende wedstrijd tegen Wahagnies (nochtans een haalbare kaart) was Izegem telkens op achtervolgen aangewezen. We konden de situatie niet meer rechttrekken en de wedstrijd eindigde op 5-8 in het voordeel van de Fransen. In de laatste wedstrijd van de kwalificatiefase namen onze jongens en meisjes het op tegen Kraainem. Izegem moest de wet van de sterkste ondergaan en verloor met 4-12.

Zo werden we 4e in onze poule en kwamen we na de pauze terecht in de ‘Poule Honneur’ waar gespeeld werd voor de plaatsen 5 tot 8.

De eerste match was meteen een herkansing tegen Wahagnies. Izegem moest de ganse match achtervolgen, maar slaagde helemaal op het einde er toch in om een kloofje te slaan. Het werd 6-8.

Maar de spannendste wedstrijd volgde tegen Tubize. Na een sterke start van Tubize moest Izegem snel achtervolgen, en ook enkele beslissingen van het arbitrale duo hielpen ons niet. In een razend spannend slot kon Yannis in de slotseconde toch de winning goal maken: 12-13.

In de laatste wedstrijd van het tornooi namen de J/M12 het op tegen Tournai 3. We besloten om nog eens alles te geven en Doornik had geen antwoord klaar op het goed verdedigende Izegem. Ook in de aanval deed Izegem het uitstekend. Iedereen kon zijn doelpuntje meepikken en we haalden ook een clean sheet: 0-19 werd het.

Zo sloot Izegem de Challenge Patrick Chantry af op een hele mooie 5e plaats op 12 ploegen. De overwinning was uiteindelijk voor Kraainem. Dank aan de Izegemse supporters en aan Estudiantes Handball Club Tournai voor de puike organisatie van het tornooi!

 

Speelden voor Izegem: Jarno, Femke, Stan, Batist, Laura, Mauro en Yannis

 

 

 

 

         

            

         

         

 
© 2020 Handbalclub Izegem
Back to Top