De meisjes van de M15 speelden op zaterdagnamiddag (01.02.2020) thuis tegen HC Leuven 2019. De dagen voor de wedstrijd kon er weinig getraind worden omdat er veel meisjes ziek waren. Trainer Gregory vreesde voor de wedstrijd. Enkele meisjes van M13 werden toegevoegd aan de selectie.

De wedstrijd startte moeizaam voor onze meiden. Aanvallend geraakte HBC Izegem niet door de Leuvense verdediging en wanneer dat wel lukte dan stond de paal of de lat in de weg. Op die manier bouwde HC Leuven 2019 een 2-4 voorsprong op. Het bleef een gesloten wedstrijd. Beide ploegen hielden hun bal goed in de ploeg en zochten geduldig naar een gaatje in elkaars verdediging.

Na tien minuten werd er geschoven met de posities op het veld bij HBC Izegem. Geike kwam op midden en kreeg meer ruimte rond de cirkel van de tegenstander. De druk op de tegenstander werd opgedreven en met drie doelpunten op rij kon HBC Izegem z’n achterstand goedmaken (5-4).

HC Leuven speelde met veel overgave. Ze bleven kansen creëren maar in tegenstelling tot het begin van de wedstrijd konden ze hun kansen niet meer verzilveren. Balverlies van HC Leuven zorgde voor een eerste tegenval van de wedstrijd. Linkshandige Petra werkte mooi af (6-4).

Op het einde van de wedstrijd diepte HBC Izegem de kloof nog verder uit. Na een één-twee tussen beide Femkes kon Femke S. zich omdraaien en scoren. Even later haalde Femke T. nog eens uit (8-4). In de laatste minuut kon Petra nog één keer scoren op tegenaanval. HBC Izegem won met 10-4.

De tweede helft verliep vlotter voor HBC Izegem. Er was veel meer beweging in het team. Deze keer werd niet lang gewacht met het uitspelen van een tegenaanval. Doelkansen werden omgezet in doelpunten. In geen tijd stond het 4-1 met doelpunten van Manon, Geike, Femke en Britt. Omdat de 7 speelsters van HC Leuven geen wisselmogelijkheden hadden, begon de vermoeidheid in hun team door te wegen. HC Leuven kon HBC Izegem niet meer bijbenen. HBC Izegem won met 11-5.

Op zaterdag 8 februari 2020 staat de terugwedstrijd gepland in Leuven.  

Speelden voor Izegem: Nel, Yinthe, Geike, Petra, Femke, Britt, Manon, Megan, Elke, Janne, Femke en Jade.

         

            

         

         

 
© 2020 Handbalclub Izegem
Back to Top