Blue White Dynamite in rock-‘n-roll-modus naar Overpelt

Afgelopen zaterdag gaf onze tweede ploeg voor eigen publiek de tweede in de stand, Waasmunster, partij. In de heenronde speelde Blue White zwak tegen een tegenstander die zich nu eenmaal beter voor de dag wist te stellen, de wedstrijd eindigde toen op 27-17. Onze jongens bewezen echter de week daarvoor tegen competitieleider Eeklo dat ze met de juiste spirit en concentratie tegen weinig tegenstanders moeten wanhopen. Met de busrit naar Overpelt in het vooruitzicht, en met vocale steun van de supporters en DJ Strikke leidde het geen twijfel dat BWD met dezelfde mentaliteit voor de dag zou komen.

In de beginfase was van kwalitatief handbal echter weinig sprake. Hoewel in de verdediging het kasteel fel werd bewaakt door onze legertroepen en poortwachter Remmery, kwam daar in aanval bitter weinig tegenover te staan. De Waasmunsterse verdediging liet wel degelijk ruimte, maar door foute beslissingen en pech in de afwerking stonden de bezoekers na zes lange minuten wel 1-2 voor. Daarna kwamen de Oost-Vlamingen tien volle minuten niet tot scoren, en Blue White profiteerde met zes opeenvolgende doelpunten. Exponent van de blauw-witte aanvalsgolf was Willem Beke, die drie shots voorbij de keeper kreeg. (7-2)

Waasmunster probeerde de bakens te verzetten, en knokte zich weer een beetje in de wedstrijd. Na 18 minuten stond het 8-5, en na een overbodige fout van Thomas Vandewalle kregen ze in overtal de kans om de kloof te dichten. Dit was echter zonder Bert Remmery gerekend, die achtereenvolgens een lob, een afstandsschot en een één-tegen-één wist tegen te houden. Karel Vangroenweghe werd dan neergetrokken waardoor ook de bezoekers een tijdsstraf kregen, en dan was het hek van de dam. Karel en Sam Naessens scoorden in de slotfase van de eerste helft samen vijf doelpunten, waardoor Blue White met een 13-8 voorsprong kon gaan rusten.

De rust had duidelijk maar voor één ploeg soelaas te bieden. Voor de tweede keer in de wedstrijd scoorde Blue White zes opeenvolgende doelpunten. Of het nu om een ingestudeerd nummertje, een tegenaanval of een simpele één-tegen-één ging; onze jongens werkten akelig efficiënt af. Ook een dubbele mandekking kon geen verwarring zaaien, waardoor de wedstrijd na twaalf minuten in de tweede helft al onherroepelijk gespeeld was. (20-11)

De strafste periode van ons Liga 2-ensemble moest dan nog komen. Sam Naessens bracht de verdediging in verlegenheid, Michiel Demeulenaere scoorde twee keer vanop tien meter, en Vannie lanceerde Stan Vandewalle met een perfecte pas die dito werd afgewerkt langs de trommelvliezen van de doelman. Tien doelpunten en geen enkel tegendoelpunt tussen minuut 12 en 22: Blue White had Waasmunster gekraakt. (30-11)

Na het dertigste doelpunt nam Blue White de voet wat van het gaspedaal en kon Waasmunster nog enkele keren tegenprikken. Het werd uiteindelijk 32-15. Zo worden de twee punten verrassend maar oververdiend op het conto van Blue White geschreven na een collectieve topprestatie. De supporters die aanstaande zaterdag de verplaatsing naar Overpelt maken zullen een Blue White zien dat hongeriger is dan ooit.

Speelden voor Handbalclub Izegem: Willem Beke (4), Mathieu Depoortere, Ruben Depoortere, Louis Desmet (5), Alexander Maertens, Sam Naessens (9), Louis Olivier, Bert Remmery (D), Stan Vandewalle (4), Thomas Vandewalle (5), Karel Vangroenweghe (2), Thomas Vannieuwenhuyse (D), Sam Verhaeghe en Michiel Demeulenaere (3)

 

         

            

         

         

 
© 2020 Handbalclub Izegem
Back to Top