Izegem trok op zaterdag 4 januari 2020 met vijf jeugdploegen (J12, J14, J16, J18 en M15) naar Hasselt om deel te nemen aan het internationaal Hallentornooi. Ze speelden tegen verschillende topploegen uit België, Nederland en Duitsland.

Met een jonge kern zakte HBC Izegem af naar Hasselt. Door 5 weken niet voluit getraind te hebben, lagen de doelstellingen niet hoog en werd dit als een ideaal trainingsmoment gezien. HBC Izegem kwam uit in poule B met Handbalschool Brabant2, DHC Overpelt en HV Mittelrhein. De Duitse meiden van HV Mittelrhein kwamen voor de dag met goede combinaties en een harde (typisch Duitse) verdediging. Onze meiden slaagden er toch wel in om er door te geraken maar de afwerking liet het wat afweten. HBC Izegem verloor met 15-5. Tegen DHC Overpelt zagen we een veel beter Izegem, maar toch ging HBC Izegem onderuit met 15-11. De laatste wedstrijd was tegen Handbalschool Brabant2. Het werd 11-7 voor Handbalschool Brabant2.

Na de poulewedstrijden kwam HBC Izegem uit tegen de derde van poule A (Handbal Bilzen). Tegen Handbal Bilzen werd een experimentele 3-3 verdediging opgezet met de 3 meisjes van de M13 (Gaëlle, Petra en Jade) vooraan. De youngsters gaven zich 100% en zorgden voor het nodige balverlies bij Bilzen. Zo werd vlotjes gewonnen (3-12). Op die manier kwam de M15 terug uit tegen DHC Overpelt (waar in de eerste wedstrijd van de dag van verloren werd). Na een gelijk opgaand wedstrijdbegin haalde DHC Overpelt het deze keer met 13-7. Daarmee eindigden onze meisjes op een 6de plaats in het eindklassement. Dank aan Petra, Jade en Gaëlle om mee te gaan. Met hun wilskracht en leergierigheid hebben ze getoond dat ze een meerwaarde en versterking waren voor de ploeg.

Speelden voor Izegem: Britt, Elke, Femke, Geike, Janne, Laura, Manon, Nel, Gaëlle, Petra en Jade.

 

         

            

         

         

 
© 2020 Handbalclub Izegem
Back to Top