Zaterdag vond de jaarlijkse sponsorreceptie van HBC Izegem plaats. Terwijl onze sponsors genoten van een rijkelijke maaltijd waren onze heren zich al aan het opwarmen in de grote zaal. De wedstrijd was immers aangekondigd als een “full-house” en de heren hadden nog een appeltje te schillen met de mannen uit Kraainem. In de heenronde speelden onze heren daar een vrij onmondige wedstrijd en moesten puntenloos terug naar huis keren. Ook het jammerlijk verlies in Herstal was een extra motivator om zaterdag een knalprestatie neer te zetten.

Kapitein Samyn opende de score voor Izegem. Kraainem reageerde meteen via de vlot scorende Buyssens. Onder impuls van Jacobs (week na week in betere vorm) en een klinische strafworp van Vermeiren stond Izegem na 12 minuten 6-4 voor. Ondertussen was de zaal al aangenaam gevuld en begonnen de trommelaars stilletjes aan op elkaar ingespeeld te raken (dank aan Pico!). Pico’s dodenmars leek aan te slaan bij de spelers. Vandewoestyne A. eiste zijn rol van topschutter op en knalde er 2 tegen de netten. Velen volgden zijn voorbeeld en de Kraainemse goalie werd vanaf dan van alle kanten belaagd. Enkelingen in het publiek omschreven Jacobs goal zelfs als “’t lelijkste jabke dak oois in min leven gezien heb”. Gelukkig worden doelpunten niet gequoteerd op schoonheid.
Ondertussen bleef de verdediging via de Samyntjes en sluitstuk Schonkeren hermetisch gesloten.
Vliegend, springend, duikend, vallend en ja zelfs kruipend hield “Corni” zijn netten schoon, tot groot jolijt bij de supporters, maar nog grotere frustratie bij de bezoekers. Op tegenaanval maakte Soetaert met een precisieshotje zijn 2de van de dag. Ruststand: 13-6.

Delbecque kende een moeilijke wedstrijd tegen de 6-0 van Kraainem. Gelukkig waren er andere spelers die wel hun goede vorm wel konden presenteren aan het publiek. Zo bewees onze bijna Red Wolve, Robin Samyn, helemaal hersteld te zijn van zijn knullige blessure. Hij opende de score, meteen aangevuld door Jacobs en Soetaert. (16-6 na 35’). Kraainem leek opnieuw iets meer tot scoren te komen. Gelukkig draaide de tandem Vandewoestyne-Samyn (Aaron en Robin dus… #verwarrend) op volle toeren. Vannieuwenhuyse pikte ook nog een doelpuntje mee. Izegem leek in het slot nog even van slag door de hoge 3-3 van Kraainem, maar Mathijs was niet onder de indruk. Zijn 2 opeenvolgende goals brachten Izegem opnieuw naar een tienpuntenkloof. De Pekkers gingen nog op jacht naar die altijd-schone 30ste goal maar schoten hun pijlen net iets te vaak mis waardoor ze op 29 doelpunten bleven steken. Eindstand 29-20.

Onze jongens pakten deze zaterdag probleemloos de 2 punten dankzij een solide verdediging en enkele spelers die het aanvallend aspect voor hun rekening namen. Hoe dan ook zal iedere speler scherp moeten staan als ze in Eupen willen winnen. De Oostkantonners zijn dan ook extra gemotiveerd na hun pandoering dit weekend tegen Amay. Izegem is opnieuw alleen leider en hopelijk blijft dat volgende week ongewijzigd!

Speelden voor Izegem: Schonkeren (D), Ostyn (D), Declerck, Delbecque (1), Deschamps, Jacobs (4), Mathijs (4), Samyn A. (1), Samyn R. (5), Soetaert (4), Vandewoestyne A. (6), Vandewoestyne S. (1), Vannieuwenhuyse (1), Vantieghem, Vermeiren (2).

 

         

            

         

         

 
© 2020 Handbalclub Izegem
Back to Top