De J15 en J17 namen tijdens het weekend van 26 en 27 oktober 2019 deel aan het internationaal tornooi van Tremblay-en-France. Van de J17 gingen 10 spelers mee.  Het was een topervaring om tegen deze fantastische Franse jeugdploegen te mogen spelen en kennis te maken met de geweldige 'Palais des sports' arena.

HBC Izegem speelde zes wedstrijden. De eerste wedstrijd was tegen Ivry.  Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht. HBC Izegem verloor nipt met 17-15. De tweede wedstrijd was tegen MT Talents. De Duitse ploeg uit Melsungen was oppermachtig en een zeer sterke tegenstander. MT Talents won met 30-16 tegen HBC Izegem.

In de namiddag werden nog twee wedstrijden gespeeld. Tegen Dunkerque speelde Matthias zich volop in de kijker maar dit belette niet dat Dunkerque won met 21-7. De laatste wedstrijd op zaterdag was tegen de indrukwekkende thuisploeg. Tegen Tremblay speelden onze jongens een meer dan verdienstelijke wedstrijd. We zagen opnieuw een uitstekend keepende Matthias. Tremblay had zelfs een time out nodig omdat Matthias alles bleef pakken. De latere tornooiwinnaar Tremblay won met 23-10.

Na een goede nachtrust, een stevig ontbijt en een uurtje winst (winteruur) wachtte op zondag nog Eu. HBC Izegem deed het goed en kon in de eerste helft nog Eu bijbenen. Eu beschikte over een ruimere kern en kon in de tweede helft het verschil maken. Eu won met 21-12.

De poulewedstrijden zaten erop en HBC Izegem mocht spelen voor de 11de plaats tegen Sully. HBC Izegem had het fysiek moeilijk. Het bleef strijden tot het einde maar verloor met 23-15.

Speelden voor Izegem: Matthias, Jonas, Frey, Bram, Ruben, Niels, Achiel, Robbe, Sverre en Clement.

 

Alle resultaten op een rijtje:

HBC Izegem - Ivry 15-17. 

HBC Izegem - MT Talents 16-30.

HBC Izegem - Dunkerque: 7-21.

HBC Izegem - Tremblay: 10-23.

HBC Izegem - Eu: 12-21.

HBC Izegem - Sully 15-23.

 

 

         

            

         

         

 
© 2020 Handbalclub Izegem
Back to Top