Zaterdag 19 oktober 2019 speelde de J16 tegen HC Tielt-Aarsele. Vanaf het eerste fluitsignaal vond Aaron in een snelle combinatie Remi op de cirkel en scoorde hij meteen. Onze omschakelingen via Aaron door het midden met Federico en Remi bleven HC Tielt-Aarsele pijn doen (5-2). Ook Guus kon bij snelle wedstrijdhervattingen telkens doorgaan en werkte vijfmaal goed af met een doelpunt (13-8). Aan de overkant stond een sterk Izegems blok te verdedigen. Onze opbouwers bleven de spelers van HC Tielt-Aarsele onder druk zetten en ontfutselden hen meermaals de bal. De steals leverden nog een paar doelpunten op voor Aaron, Remi en Guus. HBC Izegem won met 20-11.

Zowel in de eerste als in de tweede periode kreeg onze doelwachter het hard te verduren. Tweemaal blesseerde hij z’n enkel. Hij kreeg een elleboogstoot en een shot trof z’n hoofd. Op wilskracht bleef hij doorzetten en het team nam z’n spirit over.

Ook in de tweede periode bleef Remi slim positie kiezen en werkte hij telkens goed af. Tot 5-5 kon HC Tielt-Aarsele nog volgen, maar dan nam HBC Izegem het over. Thieben pareerde enkele shots, terwijl onze aanvallers geen steken lieten vallen. HBC Izegem liep uit tot 13-8.

In de beide periodes kwamen onze hoekspelers weinig aan bod omdat onze pivot en backs veel te veel ruimte kregen van de tegenstander. In de slotfase konden Mauro en Rune via Karsten wel nog doorzetten en beiden werkten telkens knap af. HBC Izegem won met 19-12.

HBC Izegem won z’n derde thuiswedstrijd op een rij en neemt voorlopig de leiding over van Apolloon Kortrijk1. Goed gespeeld, gasten!

Speelden voor Izegem: Daan, Aaron, Rune, Guus, Thieben, Kobe, Yntse, Mauro, Remi, Federico en Karsten.

         

            

         

         

 
© 2020 Handbalclub Izegem
Back to Top