Derby Time! Leider Eupen, die tot nu toe als een pletwals door 2de nationale raast kwam op bezoek in Sporthal de Krekel. De bezoekers hadden zich voorgenomen om ongeslagen kampioen te worden en winstkansen zagen er zaterdag rooskleurig uit. Onze Heren hadden hun start een beetje gemist. Op verplaatsing werd gemorst met de punten, maar gelukkig heeft onze herenploeg, net zoals BWD, een thuisreputatie om 'u' tegen te zeggen. Sinds 18/02/2017 was Houthalen de enige ploeg die in de Krekel in competitieverband kwam winnen. Eupen was gewaarschuwd.

Izegem begon secuur aan de wedstrijd. De tandem Deschamps-Vermeiren liep vlot: samen zorgden ze voor 5 doelpunten. Eupen oogde onmondig en kon maar 2 keer tegenprikken via topscoorder Schröder. Izegem rook bloed en schakelde een versnelling hoger. Een klinische counter van Vantieghem en een kwieke aanval van Delbecque brachten ons snel naar een 7-2 voorsprong. Weldra vroeg de kortgebroekte Eupense coach zijn eerst time out. Het spel van de Oostkantonners leek even te verbeteren, maar een fenomenale Schonkeren hield Izegem recht (9-7, 22’). Mathijs begon nu ook te scoren. Polfliet werd in de strijd gegooid om de meubels te redden. Opbouwer Vermeiren leek niet onder de indruk en pinde zijn raketschot onhoudbaar in de winkelhaak. Izegem scoorde opeenvolgend 5x en kon gaan rusten met 14-8.

Aaron Vandewoestyne (eerste helft wat onzichtbaar), opende de 2de helft feestelijk met 2 knappe goals. Ook broer Simon en Arne Samyn begonnen nu te scoren (18-9). De solide verdediging van vorig jaar stond er weer en het publiek schaarde zich als 8ste man achter de ploeg. Eupen morste met kansen waardoor na 20min weer een 10-puntekloof op het bord stond (25-15). Het moet wel gezegd dat Vannieuwenhuyse het tegen Schröder niet onder de markt had. Hoewel hij de opbouwer goed uit de match hield verzamelde hij toch 3 tijdstraffen (en daarmee een rode kaart). Eupen zette een slotoffensief in, maar Ostyn en het duo Vandewoestyne zorgden er voor dat Eupen niet meer kon inlopen. Izegem ging al freewheelend naar de 60ste minuut en ontving daarvoor in de slotminuut een staande ovatie van het publiek (met dank aan trommelaar Pico). Eindstand 28-20.

Zelfs 100 jaar na de feiten slagen de Duitstaligen er opnieuw niet in om Vlaanderen te veroveren. Op Zaterdag 5 oktober werd hun opmars gestopt ter hoogte van Sporthal de Krekel door een klein legertje strijdlustige blauwhemden. Hun ambities om ongeslagen kampioen te spelen zijn daarmee aan diggelen geslagen en dankzij de winst van Kraainem tegen Amay hebben we opnieuw een spannende competitie. Zaterdag wedstrijd tegen Sasja!

Speelden voor Izegem: Schonkeren (D), Ostyn (D), Declerck (1), Delbecque (1), Demeulenaere, Deschamps (2), Jacobs (1), Mathijs (3), Samyn (3), Soetaert (1), Vandewoestyne A. (5), Vandewoestyne S. (2), Vannieuwenhuyse, Vantieghem (2), Vandewalle, Vermeiren (7).

 

         

            

         

         

 
© 2020 Handbalclub Izegem
Back to Top