Bernd Verbeke mocht zijn tweede seizoen als coach van het Izegemse fanionteam aanvangen tegen HC Eeklo. Het belooft een spannend seizoen te worden: er wordt geloofd in de kwaliteit van deze ploeg, maar tegelijk zal Izegem (in tegenstelling tot vorig jaar) geen enkel punt cadeau krijgen. De Oost-Vlamingen starten met vernieuwde ambitie aan het seizoen na de terugkeer van hun (voorlopig nog geblesseerd) paradepaardje Longueville. In de Izegemse selectie viel een nieuwe ex-Heer te bespeuren: Mathieu Depoortere mocht thuis zijn come-back maken. Verder één grote verrassing: Bert Remmery draafde mee op met BWD.

Ruben Depoortere opende de score met een uit de hand gelopen spelletje yugo. In zijn gekende stijl beukte hij zich een weg langs en door drie verdedigers, en schoot zijn eerste van het seizoen binnen. Borgers bracht daar de gelijkmaker tegenover. Al snel werd duidelijk dat het aanvallend geen hoogstaande wedstrijd zou worden, maar dat de ploeg die zich het langst geconcentreerd kon houden zou winnen. Ook Sam Naessens en Verhaeghe openden hun boekje voor het nieuwe seizoen in de eerste tien minuten, maar Eeklo wist eveneens het net te vinden: 3-2.

Bert Remmery had zich in de eerste tien minuten al enkele keren laten opmerken met puike reflexen, maar hierna werd hij ook geholpen door zijn verdediging. De agressiviteit dat BWD zo sierde vorig seizoen is niet verdwenen, met Stan Vandewalle als exponent daarvan. Zijn tegenspeler mag nog drie meter groot zijn, in de kuiten zal hij bijten. Ondertussen scoorden zijn broer Thomas en Sam Naessens elk, wat Izegem een relatief comfortabele beginsituatie opleverde: 5-2.
De concentratie en kwaliteit in aanval hoog houden bleek echter in de voorbereiding al een probleem, en een kind weet dat je moet scoren om te kunnen winnen. Uiteindelijk konden onze jongens gaan rusten met een 7-6 ruststand, met dank aan een uitstekende verdediging.

Willem Beke en Ruben deden Izegem even geloven in beterschap, maar dat bleek niet lang het geval. In de 41ste minuut kwam Eeklo gelijk, in de 44ste twee doelpunten voor. In een wedstrijd waar zo weinig gescoord wordt het mentale voordeel afnemen levert altijd punten op. Dat bleek nu niet anders. Na een verandering in verdediging stuikte het huisje in elkaar, hoewel Lander Vandemoortele goed was ingevallen. Eindstand 14-21, met weliswaar nog een aantal leuke aanvallende fases.

Uit een ander vaatje tappen: het is een cliché met reden. Aanvallend moeten er grote stappen worden gezet als Blue White wedstrijden wil gaan winnen, anders kan dit een lang en lastig seizoen worden.

Verder nog even vermelden dat Alexander Maertens, Stan Allosserie, Louis Desmet en Thomas Vannieuwenhuyse niet aanwezig konden zijn. Ze misten zo de inhuldiging van de nieuwe Blue White-shirts, met als trotse sponsors het Sportkaffee van geestelijke vader en moeder Kurt en Sofie, en Kopman, geestelijk kind van Vannie himself!

Speelden voor Handbalclub Izegem: Beke Willem (4), Depoortere Mathieu, Depoortere Ruben (3), Horre Simon, Lesy Thomas, Lievens Arne (1), Naessens Sam (3), Olivier Louis, Vandemoortele Lander (D), Vandewalle Stan, Vandewalle Thomas (1), Vangroenweghe Karel (1) , Verhaeghe Sam (1) & Remmery Bert (D)

 

         

            

         

         

 
© 2020 Handbalclub Izegem
Back to Top