Na de verloren wedstrijd in Amay en de matige winst in Roeselare ontving onze herenploeg HC Herstal in eigen huis. Een ploeg met heel wat ervaring waar trainer Mathijs al lange tijd voor waarschuwde. De ploeg moest zich herpakken om de kampioenenambities kracht bij te zetten. Jacobs, Allaert, Demeulenaere, Samyn R. en Vandewoestyne S. lagen nog steeds in de lappenmand. Vandewalle vervolledigde de spelerskern na de verloren wedstrijd tegen Eeklo van Heren 2.

Herstal was de eerste die de netten liet trillen. Vermeiren boog deze achterstand meteen om in een voorsprong dankzij 2 knappe goals. De eerste 10 minuten waren vrij aftastend maar via 2 doelpunten van Vandewoestyne ontstond toch een kleine voorsprong (5-3). Izegem schakelde plots een versnelling hoger en Herstal kon niet meer volgen. Het doelkader van de Luikse goalie werd een schietkraam en de befaamde Izegemse verdediging, die tijdens de seizoenstart maar een schim van zichzelf was in vergelijking met vorig jaar, kwam weer bovendrijven dankzij een gezonde hoeveelheid agressiviteit. Aangevuurd door een bijzonder actieve supporterskern (met nieuw trommelgeweld) kreeg Herstal geen voet meer aan de grond. We konden gaan rusten met een comfortabele 14-9 voorsprong.

Kapitein Samyn kwam het best uit de kleedkamer. Ondanks een abominabele nachtrust oogde onze pivot bijzonder fris en tekende voor 2 fraaie doelpunten. Vannieuwenhuyse leek daarentegen zijn hoofd in de kleedkamer vergeten te hebben. Na enkele minuten werd hij met een dom (maar terecht) rood karton naar de tribune verwezen. Izegem liet het niet aan hun hart komen en verhoogde andermaal het tempo. Aangevuurd door Roef Mathijs scoorde Izegem 5 maal achter elkaar. Met enkel nog het slotkwartier te gaan leek de overwinning al veilig gesteld (20-11). Ook nu bleven onze jongens vlot scoren (9x). Demeulenaere ontdekte van op de pivot dat hij zowel rechts- als linkshandig kan spelen en Declerck leek zijn oude vorm terug te vinden met 3 knappe goals. Herstal had ondertussen hun 2de adem gevonden en kon ook nog 8 keer de Izegemse goalie verschalken. Eindstand 29-19.

De overwinning levert Izegem een 3de plaats op achter de ongeslagen leiders Eupen en Amay. Deze zullen elkaar volgende week bekampen in sporthal Robert Collignon, de thuishaven van Amay. Onze Pekkers trekken naar Kraainem, dat 2 punten minder telt in het klassement.

Speelden voor Izegem: Schonkeren (D), Ostyn (D), Declerck (3), Delbecque (4), Demeulenaere (1), Deschamps (3), Mathijs (8), Samyn (3), Soetaert (1), Vandewalle, Vandewoestyne (4), Vannieuwenhuyse, Vantieghem, Vermeiren (2).

 

         

            

         

         

 
© 2020 Handbalclub Izegem
Back to Top