Onze jongens trokken naar de carnavalsstad Aalst voor het eerste driehoekstornooi in de VHV-competitie Reeks B. Op het VHV-kwalificatietornooi van begin september 2019 kon HBC Izegem nog enigszins wedijveren met HC Aalst. In de eerste wedstrijd van de middag kwam HBC Izegem met een 3-3 tactiek op het speelveld. Elke speler van HBC Izegem werd individueel overklast door de spelers van HC Aalst. Een logische 12-3 werd het harde eindverdict.

HBC Izegem nam voor de tweede wedstrijd terug haar vertrouwde posities in. HBC Izegem had het moeilijk met de snelle combinaties van het hoekspelers en de backspelers van HV Arena. HBC Izegem vergat ook 12 doelkansen af te werken. Na 10 minuten stond HV Arena 2-6 voor. Een time-out en een strafworp van Remi werden het begin van 7 sterke speelminuten van HBC Izegem. Plotseling liepen de combinaties en maakte HBC Izegem op 3 minuten voor tijd zelfs gelijk (7-7). Een 2-minuten straf van Karsten en twee snelle tegenaanvallen zorgden ervoor dat HBC Izegem toch de boot in ging (7-9).  

De derde wedstrijd was opnieuw tegen HC Aalst. Vanaf het begin waren onze jongens bij de les. HC Aalst opende de score maar HBC Izegem liet zich deze keer niet zomaar wegzetten. In de eerste 10 minuten hield HBC Izegem goed stand (4-4). Daarna scoorde HC Aalst viermaal op rij, terwijl onze jongens 4 open doelkansen misten. Meteen stond het 8-4 op het scorebord en was het vertrouwen zoek in het team. HC Aalst duwde het gaspedaal nog wat dieper in en won met 11-5.

De laatste wedstrijd was tegen HV Arena. Voor het eerst in de namiddag kon HBC Izegem voorkomen (6-3). Meteen zag je een beter spelend Izegem en groeide het geloof dat er winst in zat (8-5). In plaats van rustig hun voorsprong uitbouwen, viel alle organisatie weg. Door slordig balverlies gaf HBC Izegem in twee minuten haar voorsprong volledig uit handen (8-8). HBC Izegem mocht opnieuw beginnen. Uiteindelijk vond HBC Izegem toch nog de kracht om HV Arena op zij te zetten. Met een attent keepende Thieben en enkele mooi afgewerkte tegenaanvallen kon HBC Izegem de eerste speeldag met een 12-10 winst afsluiten.

Speelden voor Izegem: Daan, Aaron, Rune, Guus, Remi, Thieben, Kobe, Mauro, Federico en Karsten.

Alle resultaten:

HC Aalst – HBC Izegem 12-3

HBC Izegem – HV Arena 7-9

HC Aalst – HV Arena 13-6

HC Aalst – HBC Izegem 11-5

HBC Izegem – HV Arena 12-10

HC Aalst – HV Arena 20-7

         

            

         

         

 
© 2020 Handbalclub Izegem
Back to Top