Zaterdag 21 september 2019 werd de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in de Regio-competitie Oost-West gespeeld.  

De eerste helft was zeer goed. Onze verdediging stond paraat en er werd veel gescoord. Aan de linkerkant zorgden de tempoversnellingen van Geike en Britt dat er ruimte vrijkwam voor Laura die enkele doelkansen mooi afwerkte. Aan de rechterkant zette Femke de verdediging op het verkeerde been en scoorde. Ook in de verdediging gaf Izegem weinig ruimte weg. Izegem won verdiend met 15-9. De eerste twee punten van het seizoen waren binnen.

In de tweede periode ging HBC Izegem goed van start en kwam 4-0 voor. Maar geleidelijk verloor HBC Izegem de controle over de wedstrijd. Het ontbrak Izegem een beetje aan kracht. HBC Izegem kon ook niet meer hetzelfde tempo ontwikkelen en enkele gemiste doelpogingen gaven DHC Waasmunster opnieuw moed. DHC Waasmunster kon haar achterstand volledig wegwerken (6-6). De spanning nam toe. In de laatste minuut zette Femke haar team terug op voorsprong en iedereen dacht dat de overwinning binnen was. Een ultieme vrije worp na het eindsignaal leverde DHC Waasmunster toch nog de gelijkmaker op.

Het verloren puntje was een ontgoocheling voor de meisjes maar ze kunnen terugkijken op een goede wedstrijd. Doe zo verder. Bedankt, Ynthe voor het verslag!

Speelden voor Izegem: Janne, Geike, Yinthe, Nel, Femke, Manon, Britt, Laura en Lauren.

         

            

         

         

 
© 2020 Handbalclub Izegem
Back to Top