Zaterdag 14 september 2019 werd de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in de Regio-competitie Oost-West gespeeld.

In de eerste wedstrijd vonden beide ploegen gemakkelijk de weg naar het doel. Beide ploegen hielden elkaar lange tijd in evenwicht (13-13). Het was pas in de laatste vijf minuten van de wedstrijd dat Izegem afstand kon nemen door vier doelpunten op een rij te scoren. De eerste twee punten van het seizoen waren binnen.

In de tweede wedstrijd startte HBC Izegem een stuk beter. Na de 3 strafworpen (1-2) kon HBC Izegem direct gelijk maken en een 8-4 voorsprong uitbouwen. Nadien combineerde Thor beter en werkte aan 100% af. Plotseling stond het 11-11 op het scorebord. Met een time-out zette onze trainer terug iedereen op scherp. HBC Izegem nam het voortouw. Knappe doelpunten van Federico, Guus, Remi, Daan en Karsten zorgden voor een 18-13 tussenstand. Izegem sloot de wedstrijd met 20-16 winst af.

Tijdens de wedstrijd had Phebe Van Impe (Thor) de brute pech om haar pink over te draaien. Na onderzoek bleek haar pink uit de kom en zal ze vier weken moeten revalideren.  We wensen haar een spoedig herstel!

Na een lastig VHV-kwalificatietornooi in Kortrijk deed deze eerste overwinning extra deugd. HBC Izegem toonde zich ook als een sterker collectief blok, waarbij bijna elke speler kon scoren.

Speelden voor Izegem: Daan, Aaron, Rune, Guus, Remi, Thieben, Kobe, Yntse, Mauro, Federico en Karsten.

         

            

         

         

 
© 2020 Handbalclub Izegem
Back to Top