Het weekend na de moeizame thuismatch tegen Bocholt trokken onze heren naar Amay. De Luikenaars hadden ook hun eerste wedstrijd gewonnen en prezen deze wedstrijd aan als een classico. Arne Samyn keerde net op tijd terug bij de spelerskern en ook Aaron Vandewoestyne was fit geraakt.

Amay schoot vinnig uit de startblokken. Sander Vermeiren kon de openingsgoal eerst nog beantwoorden met een doelpunt, maar al snel bouwde Amay een kleine voorsprong uit. (5-2 na 10min). Amay vond veel te vaak de oplossing bij hun pivot en Izegem leek niet meteen een antwoord te kunnen geven. In aanval werd niet collectief genoeg gespeeld en Izegem morste te veel met kansen waardoor het na 20 minuten al 5 doelpunten in het krijt stond. Gelukkig trok Aaron Vandewoestyne in zijn competitiedebuut de wedstrijd naar zich toe. Hij zorgde in het slotkwartier voor 4 doelpunten waardoor Izegem min of meer in het zog van de thuisploeg kon blijven. Ruststand 17-10.

Gelukkig kwam Izegem deze keer beter uit de kleedkamer. Het hield gelijke tred met de thuisploeg en voorkwam zo dat Amay de kloof kon uitbouwen (20-13 na 10min). Mathijs hervond even zijn 2de adem en bracht onze Pekkers nog terug tot op 5 doelpunten, maar dichter dan dat kwamen ze dan ook niet. Die inspanning werd zelfs in de laatste 10 minuten nog teniet gedaan. Het verdict na 60 minuten speeltijd luidde: 29-20.
Izegem kreeg over de gehele wedstrijd geen voet aan de grond, incasseerde te veel doelpunten (hoewel doelmannen Schonkeren en Ostyn een verdienstelijke wedstrijd speelden) en miste over de hele wedstrijd ook 6 strafworpen. Als onze heren hun kampioenenambities kracht willen bijzetten zullen ze zich moeten herpakken en uit hun schulp moeten kruipen in de thuismatch tegen Herstal.
Alle supporter op post!

Speelden voor Izegem: Schonkeren (D), Ostyn (D), Remmery (D), Declerck, Delbecque (1), Demeulenaere (1), Deschamps, Mathijs (4), Samyn (4), Soetaert (2), Vandewalle, Vandewoestyne A. (5), Vannieuwenhuyse, Vantieghem, Vermeiren (3).

 

         

            

         

         

 
© 2020 Handbalclub Izegem
Back to Top