Deze zaterdag ontving Izegem promovendus Bocholt in sporthal de Krekel. Na een loodzware voorbereiding was het eindelijk zo ver: de competitiematch. Een match waarin de supporters de nieuwe spelerskern voor het eerst in actie zagen, maar ook een match waarin het team hun kampioenenambities moesten presenteren aan het publiek. Vorige week werd nog ruimschoots gewonnen van Bocholt in een oefenpartij, maar Izegem was gewaarschuwd dat dit zeker geen makkelijke wedstrijd zou gaan worden. Bovendien had Robin Samyn zich de laatste training geblesseerd en was Aaron Vandewoestyne nog niet helemaal speelklaar.

Bocholt legde Izegem meteen het vuur aan de schenen en opende de score via Scheepers. Izegem reageerde kordaat via debutant S. Vandewoestyne en Deschamps (2-1). Ook onze nieuwe rechterbak, Sanderke Vermeiren, bewees dat hij de doelnetten in De Krekel niet lang hoefde te zoeken. Hij schoot na 6 minuten de 3-3 op het bord. Ondertussen bleef het een interessant spelletje haasje over tussen de Limburgers en de West-Vlamingen. Het verschil werd nooit groter dan 2 doelpunten. Het eerstgenoemde trio bleef voor de Izegemse goals zorgen en ook Vannieuwenhuyse pikte zijn doelpuntje mee. Halfweg de eerste helft kwam Arne Samyn kwalijk ten val in verdediging. Hij verzwikte zijn enkel en moest noodgedwongen de rest van de wedstrijd van uit de tribune gadeslaan… In verdediging moest wat geschoven worden en M. Demeulenaere werd ingebracht als nieuwe pivot. Izegem bleek dan ook even van slag waardoor Bocholt kon blijven aanklampen. In de 22ste minuut was het ook raak voor debutant nummer 3: Kobe “soetie” Soetaert hing de bordjes weer gelijk (9-9) en trok daarmee zijn positieve lijn van de voorbereiding door. Hij en Delbecque namen de ploeg op sleeptouw en zorgden er voor dat er met 15-15 kon gerust worden.

Ondanks het toch wel spannende verloop van de wedstrijd bleef het publiek wat op hun honger zitten. Vermeiren en Demeulenaere oogden het meest fris bij de start van de 2de helft en brachten Izegem op voorsprong tot 17-15. Bocholt leek niet onder de indruk en maakt in de 36ste minuut opnieuw gelijk (19-19). Pas een kwartier voor de buzzer wist Izegem de wedstrijd in een definitieve plooi te leggen. Onze Pekkers scoorden 8x (aangevuurd door Mathijs en Vermeiren) en incasseerden maar 4 goals. Dit bleek genoeg om de overwinning alsnog binnen te rijven. Vandewoestyne plaatste de kers op de taart en scoorde de laatste en 30ste goal, wat hem na de wedstrijd veel lieftallige complimentjes opleverde. Eindstand 30-27.

Speelden voor Izegem: Schonkeren (D), Ostyn (D), Remmery (D), Delbecque (4), Demeulenaere (2), Deschamps (3), Mathijs (5), Soetaert (5), Vandewalle (1), Samyn, Vandewoestyne A, Vandewoestyne S. (4), Vannieuwenhuyse (1), Vantieghem, Vermeiren (5).

Verslag: Louis Olivier.

 

         

            

         

         

 
© 2020 Handbalclub Izegem
Back to Top