Vorige donderdag slaagde onze herenploeg er in om de logica van het klassement te tarten en het schijnbaar ongenaakbare Houthalen in eigen huis te kloppen na een fenomenale wedstrijd. Daarmee dwongen ze een 3de en beslissende finalematch af, opnieuw in het verre Limburg. Ditmaal gesteund door een dubbeldekker gevuld met sympathisanten met een blauw-wit hart, vertrokken onze helden naar sporthal Lakerveld.

De Limburgse trommels en Izegemse kelen zorgden voor een helse sfeer in de sporthal. De thuisploeg startte verschroeiend aan de wedstrijd en kwam na 5min direct 4-0 voor. Vannieuwenhuyse antwoordde met een schot uit de 2de lijn dat via het blok de doellijn passeerde. Izegem groeide stilletjes aan in de wedstrijd, maar had meermaals pech in de afwerking waardoor ze via een tegenaanval het deksel op de neus kregen. Het feit dat Vantieghem na een ongelukkige rode kaart na 10 minuten het veld moest verlaten, beloofde alvast niet veel goeds,... Samyn R. reduceerde de achterstand tot 2 doelpunten: na een fikse duw in de rug schoof hij al vallend de bal behendig, achter de rug, in de kooi van keeper Kurvers. Houthalen liet het niet aan hun hart komen en begon meteen weer te scoren (23’ 11-6). De wedstrijd leek al gespeeld maar een wervelende Vannieuwenhuyse en een heerlijk spinshot van Jacobs brachten Izegem weer terug tot op 13-12! Het schot van Behidj werd nog net op de buzzer afgekeurd. 

Ruststand 14-12.

Izegem opende de 2de helft zoals ze de eerste geëindigd waren. Mathijs bracht met 3 doelpunten Izegem voor het eerst op voorsprong: 15-16.

De thuisploeg, onder impuls van het publiek, boog de achterstand om en toverde meteen een 20-16-score op het bord (45min). Houthalen beet zich vast in hun voorsprong en liet niet meer los. Poelmans legde met 2 doelpunten de wedstrijd in een definitieve plooi: (23-18, 53’). Via 4 doelpunten van R. Samyn kwamen we nog iets dichterbij, maar het kalf was al verdronken. In de laatste seconde legde hij de eindstand vast met een fraaie draaibal: 27-24.

Terwijl Houthalen met confetti kanonnen en champagnedouches de trofee in ontvangst nam, verlieten onze Heren met opgeheven hoofd het veld, om vervolgens op de bus dit prachtig seizoen feestelijk af te sluiten 😉

Bijzonder veel dank aan Jens Lievens en Thomas Pereira die hun laatste wedstrijd voor HBC Izegem speelden.

Speelden voor Izegem: Lievens (D), Ostyn (D), Behidj, Declerck, Demeulenaere, Vandewalle, Azou, Deschamps, Vantieghem, Delbecque (1), Pereira (1), Samyn A. (1), Vannieuwenhuyse (4), Mathijs (5), Jacobs (6), Samyn R. (6).

Verslag Louis O.

         

            

         

         

 
© 2020 Handbalclub Izegem
Back to Top