Olva Brugge is de autoritaire kampioen in de Liga 3-reeks. Al het hele seizoen gooiden de Brugse heren hoge ogen met wervelend aanvallend spel. Dat resulteerde dan ook in meer dan 850 doelpunten in 23 wedstrijden (!) en een fameuze vertegenwoordiging in de topschutterstand. Brugs topschutter Alex Vanhaverbeke stond met 218 rozen helemaal bovenaan. De kampioen had daarenboven nog geen enkel punt laten liggen. Het beloofde dus een zware wedstrijd te worden voor onze Blue White-ploeg.

Onze jongens hadden thuis echter ook nog niet verloren, en waren vastberaden om dit zo te houden. Dat was te merken aan ons wedstrijdbegin. We kwamen vrij snel op een 2-0 voorsprong, en in verdediging stond alles goed. Het woord ‘goed’ volstond hoe langer de wedstrijd vorderde niet meer. De Brugse doelpuntenmachine stokte. Topschutter Vanhaverbeke kwam moeilijk tot scoren, en dat gold voor alle Bruggelingen. Na een kwartier hadden ze nog maar vier doelpunten gemaakt.

Toch stond Blue White nog niet op een comfortabele voorsprong. Na een aanvallend goed begin werden enkele shots gemist, en zo speelden we doelman Fab Bruneel in de wedstrijd. Zelfs onze topschutter, de immer vlotscorende Sam Naessens, had het moeilijk. Fort BWD mocht dan wel sterk staan, als de doelpunten uitblijven kom je op achterstand. Dit was ook nu niet anders. Aan de rust ging Brugge zelfs met drie doelpunten verschil naar de kleedkamer. 

Sporthal De Krekel begon langzaam vol te lopen voor de wedstrijd van de eerste ploeg tegen Houthalen, en dat smaakte Blue White wel. De hoge verdediging op punt bij Brugge bracht Izegem toch weer uit evenwicht, maar Thomas Lesy en Ruben Depoortere brachten het vuur weer in de ploeg.

Op vijf minuten van het einde stond Brugge nog altijd twee doelpunten voor. Na een tactische time-out van coach Bernd werd beslist het over een andere boeg te gooien: net als tegen Roeselare ging Blue White mandekking spelen. In de eerste aanval scoorden we meteen (16-17), onze bank en een deeltje van de tribune stond in brand. Brugge kon nog één keer scoren, maar Izegem toonde zich fitter en frivoler in aanval. De achterstand bedroeg plots niet meer dan één doelpunt.

In de laatste minuut kwam Sam Naessens tot schieten, waarbij hij fel gehinderd werd. Beide scheidsrechters waren het er over eens: strafworp voor Izegem. Louis Desmet, die net als Alexander Maertens zijn laatste wedstrijd van het seizoen speelde, ging voor de lijn staan. Na het teken van de scheidsrechter hield iedereen de adem in. Louis faalde niet en schoot de strafworp met grote precisie binnen. Er werden nog tien seconden geknokt in verdediging maar dan was het afgelopen.

Blue White loopt zo één puntje in op tweede in de stand Groot-Bijgaarden, maar moet dus zondag in een rechtstreeks duel uitmaken wie promoveert naar Liga 2.

         

            

         

         

 
© 2020 Handbalclub Izegem
Back to Top