Zaterdag zakte leider Houthalen af naar achtervolger Izegem in verband met de play-offs in 2de nationale. Izegem kon een goede zaak doen in het klassement ten opzichte van Amay, dé concurrent voor een finaleplaats. Houthalen kwam weliswaar zonder hun topscoorder De Lange naar Izegem.

Het wedstrijdbegin kon het best als “symmetrisch” omschreven worden. Ieder doelpunt werd beantwoord met een tegendoelpunt, afgewisseld met stevig verdedigen aan beide kanten. Zo stond het na 10min 4-4. In 3 minuten tijd slikte Izegem 3 doelpunten na enkele slordigheden in aanval, maar wist die kloof zelf in 4 minuten weg te werken door 3 opeenvolgende doelpunten (7-7). 
Opnieuw dwong Houthalen een voorsprong af, met 3 doelpunten in 3 minuten, mede dankzij 2 tijdstraffen voor Behidj en R. Samyn. Rune Delbeque demonstreerde andermaal zijn Torinstinkt met 3 knappe goals, waardoor Izegem in de laatste minuut weer 11-11 gelijkmaakte.
Vlak voor rust scoorde Houthalen andermaal, waardoor we konden gaan rusten met 11-12 op het bord.

Er heerste een aangename spanning in de Krekel en de eerste helft smaakte naar meer. Konden onze blauw-witte strijders de logica van het klassement tarten en het schijnbaar ongenaakbare Houthalen kloppen? De 10 beginminuten wakkerde ieders supportershart verder aan. Beide ploegen scoorden afwisselend doelpunten, waardoor na 10 minuten de bordjes weer gelijk hingen (15-15). Izegem duwde stevig door. Onder impuls van het publiek en een fe-no-me-nale Jens Lievens kreeg de thuisploeg vleugels en kwam zo voor het eerst op voorsprong (18-16, 50ste min). 
Daarna ging het spoken in de Krekel, maar niet in positieve zin. Izegem kreeg de wind van voren en leek helemaal te blokkeren. Kansen genoeg, maar met kansen wordt een wedstrijd niet gewonnen! Houthalen rechtte de rug en kantelde de wedstrijd op vechtlust en karakter (20-22 na 25min). Delbeque zorgde nog voor de aansluitingstreffer, Houthalen prikte tegen. Mathijs reduceerde de achterstand nog tot 1 doelpunt in de 29ste minuut, maar het kalf was al verdronken.

Houthalen won deze knokwedstrijd met 20-22 in het hol van de leeuw, en verzekert zich daarmee van de eerste finaleplaats. Izegem zal met Amay moeten uitvechten wie die felbegeerde 2de finaleplaats mag invullen.

Speelden voor Izegem: Lievens (D), Ostyn (D), Behidj (1), Declerck, Delbeque (7), Deschamps (1), Jacobs (2), Mathijs (4), Samyn A. Samyn R. (2), Pereira (1), Vannieuwenhuyse (1), Vantieghem (1), Azou, Demeulenaere, Vandewalle.

         

            

         

         

 
© 2019 Handbalclub Izegem
Back to Top